X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    7 to chyba ok co?🤔 Czy wczesniej wstaliscie?

Adria, Kasia jak sie dzis czujecie?
    6.40 czyli tak optymalnie ale to dzięki tej przestawionej godzinie,tak to by było 5.40

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniamania wrote:
    Hej, u nas średnia noc, klasycznie milion pobudek, leżymy już na drzemkę a mnie głowa napierdziela z tego niewyspania.
    Magda Komsta pisze, że przy nauce czworakowania jest kryzys snu, myślę że u Was Kasia może się to dziać :(.

Wczoraj zrobiłam zamówienie w Rossman a dzisiaj jest już do odbioru, super!

Taaaak. To chyba to nieszczęsne czworakowanie. Juz robi pierwsze nieporadne czworako-kroki, chociaz szybko przeskakuje na pelzanie. Tylne nogi lepiej radzą sobie z ruchem naprzemiennym. A przednie... Kuzwa przeciez to nie pies! Nie ma przednich nog i tylnych :D
    A ręce gorzej. Ale powoli, powolutku. Nigdzie się nie spieszymy.

Udalo mi się ustawic tego gina znow na dzis, tym razem na 13. Kolejne podejscie cykora. Trzymajcie kciuki.

Też robię zawsze zamowienia w Rossku a stary odbiera. Przed czasami zarazy byly do odbioru już po dwoch/trzech godzinach. Teraz nie wiem. Ostatnio jak chcialam zrobic nie było dostępnych online połowy produktow i musiałam iść "osobiscie" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 10:11

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:
    KasiaLukasia, dzięki za wywołanie. U nas hardcore ze spaniem i z dniem, zajechana jestem jak koń 🐎🐴 a i oddam starego do okna życia ⛪⛪⛪
    Biedna, żebyś tylko jakiegoś mocnego zapalenia nie miała cholercia, wyciśnij z tego cyca guza, rozmasuj, prysznic, koniecznie, laktatorem może? Ciepłą pieluche tetrowa przyłóż i potem masuj, albo rozbij liście kapusty i do stanika włóż, obłóż cała piers, powinno wyciągnąc zapalenie.

Czarna <3
    Co tam ze starym? Moj zrobił sobie rozpiske ćwiczeń... Bedzie wyrabial ciało greckiego boga. Hehe.

Dzieki kochana za pomoc. Cyc dzisiaj juz lepiej. Nie ma guza, żadna czerwona zapalna plama też się nie zrobiła. Obstawiam jakiś uraz mechaniczny, musialam na nim spac i go zmiazdzyc swoim ciezarem :/ Bo ból zaczął się wczoraj rano po obudzeniu. Dzis już duzo lepiej, wiec obstawiam że jutro/pojutrze może calkiem się wygoi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 10:20

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Co tam ze starym? Moj zrobił sobie rozpiske ćwiczeń... Bedzie wyrabial ciało greckiego boga. Hehe.
    Bedziemy czekac na fotki😂😂

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki. Sama wiem jaki to stres jak gdzies musze podjechac, wrrr.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    6.40 czyli tak optymalnie ale to dzięki tej przestawionej godzinie,tak to by było 5.40
    Moja o 7:30 czyli w sumie 6:30🤔 A jeszcze niedawno spala do 8-9🤷🏻‍♀️

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia,a powiem Ci, że ja przebieram pieluchy dziewczynom, on czasem Mirze, bo śpią w tym samym pokoju, ale generalnie Mira ma nawrót głupoty, fochów i rzucania się przy przebiórce pieluchy, wczoraj się darła jakby ją kto że skóry obdzieral, a że stary taki mądry i kupił zamiast Pieluchomajtek to zapinane na rzepy to nie mogłam jej tego ubrać takie zapasy ze mną uprawiała rycząc. I ani jej klapsa nie dałam ani nic, tylko mówię na siłę, bo na siłę, ale pieluche założymy skoro nie umiesz normalnie, a stary mi się wtrącił, że co to za matka że mnie, dziecko całe w plamach od płaczu. A ja na to, że za chwilę będzie miała ochotę to mi się zesra na głowę i każe zjeść, bo rządzi i nie reaguje na polecenia w ogóle, hulaj dusza, to on ostatecznie postawił na swoim i wziął ją na ręce, jakoś zapiął te pieluche, ale wywrzaskiwalismy się nawzajem równo przy tym. Więc stwierdziłam, że dziecko nie będzie miało za grosz szacunku, bo jedno wtrąca się i podważa zdanie drugiego. Odkąd jest w domu, to ani mi się nakarmić nie da, ani pieluchy zmienić, szatan nie dziecko, a ten inteligenty inaczej mówi to chodz tata Ci zmieni, albo nakarmi. Chłopy to jednak opowieść pt Wieczne poszukiwanie rozumu. Kurtyna.

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna o nie, to trzeba wspolny front obrac jak mowisz, zgadzam sie z Toba w 100%. Gadalas o tym z mezem jeszcze raz na spokojnie? Wyjasnilas mu o co chodzi? Im to czasem trzeba kilka razy wyjasniac🤦🏻‍♀️😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 10:52

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Nie mam coś ostatnio weny na pisanie, ale podczytuje Was, więc ogarniam co się dzieje na forum dla bab w ciąży.

Weny pewnie nie ma przez kwarantanne i rutynę dnia codziennego. Ale nie narzekam, ta rutyna jest całkiem przyjemna, dobrze mieć męża cały czas pod ręką. Nawet rozmawialiśmy o tym, że mamy szansę żeby te najfajniejsze chwile pierwszego roku życia Kluska oglądać razem :)

Tak czy siak u nas codziennie to samo, spacery, obiady, te same zabawki, drzemki itd itp. Jedynie co, to Mikołaj z dnia na dzień przemierza coraz dłuższe ścieżki po mieszkaniu i pokazuje nam gdzie są kable i gniazdka 😅

Zrobilismy sobie ostatnio że znajomymi grupowy czat na Messengerze. Każdy z piwkiem/winkiem - gadaliśmy tak prawie 3h. Mamy też w planach zagrać w kalambury na kurniku podobnym sposobem. Polecam jeśli komuś tak jak nam brakuje spotkan towarzyskich!

Dzisiaj albo jutro postanowiłam zrobić kluchy dla Kluchy, a konkretnie to pierożki z przepisu Sylwii33 - dam znać czy wyjdzie :D

Wrzucam kilka obrazków z internetow - takie prawdziwe!

63b6c20154d5.jpg

579ccb5d94de.jpg

cbb4fabd6acc.jpg

d2651eaf2c9c.jpg

03828f0df011.jpg

xgirl, Claudissa, mikka86, Eja, KasiaLukasia lubią tę wiadomość

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka cioteczki!
    Jestem tak ruchliwy że mama chce mnie wysłać do małpiego gaju, wszędzie wchodzę i się wspinam, znam już każda niedozwoloną dziurę i każdego dnia po milion razy próbuje czy już mogę! Mama do mnie tylko mówi "powiedz mama, powiedz tata, powiedz baba, powiedz..." a mi się nie chce! Naprawdę trudno jej zrozumieć że wspinanie jest lepsze, no i jedzenie. Tata dziś poszedł do pracy i muszę zabawiać mamę! Pa ciocie pozdrówcie moich kumpli i kumpelki 🙋‍♂️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 11:18

Claudissa, Aniamania, Czarna_kawa, Eja, Kamsza lubią tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z przewijaniem i przebieraniem też taka masakra, wrzeszczy ,ucieka, kopie,jak mam mu pieluchę zmienić to aż mi się nie dobrze robi. Aż czasami krzyknę na niego,bo mi już nerwy puszczają, a jak mam go ubrać na dwór to sama jestem cała spocona i mi się odechciewa gdziekolwiek wychodź 😡😪

• Aniamania Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubieranie i zmiana pampersa i u nas katorga..przydałoby się ze 3 osoby: jedna zmienia, druga macha zabawką, trzecia trzyma dziecko w miejscu. Najgorsza sprawa-czapka, sekunda i nie ma.

Zauważyłam dziurki w dziąsłach przy górnych jedynkach, chyba mamy wyjaśnienie jęczybulstwa 😬🙄

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjaktalala zainspirowałaś mnie tym spotkaniem online że znajomymi i kurnikiem, zapomniałam, że to cudo istnieje. Do tej pory tylko z dziadkami gadaliśmy na kamerce, żeby ich wnuki nie zapomniały 😁.

Monjaktalala lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle nie spotykacie się teraz nawet z najbliższą rodziną?

• xgirl Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Z nikim :(

O kurnik😍😍😍

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak te dzieci to sa wszystkie podobne. U mnie to samo co u was🙈

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Nie 🙂. Raz spotkaliśmy się z jednymi i raz z drugimi dziadkami, ale to było chwilowe spotkanie na podwórku, bez przywitań itp. W trosce o zdrowie dziadków głównie 🙂.

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też z nikim. W trosce o nich właśnie.

Jestem juz po wizycie u gina!!! :) Nie bolało. I wszystko zdrowe. Ufff... To bylo przeżycie. Taka atrakcja na kwarantannie.

xgirl, Czarna_kawa, AgaSY, Lullaby, Monjaktalala, Claudissa, Aniamania, Alisia, Eja, Kamsza lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    My też z nikim. W trosce o nich właśnie.

Jestem juz po wizycie u gina!!! :) Nie bolało. I wszystko zdrowe. Ufff... To bylo przeżycie. Taka atrakcja na kwarantannie.
    Super, czyli zabieracie się za drugie bobo 😃

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, nie mam jaj ;) Okresu znaczy, nie miesiaczkuje, więc bobo raczej się nie pojawi. Ale mam kuciape, to juz polowa sukcesu! :) A na resztę trzeba cierpliwie poczekac.

mikka86, Eja, Kamsza lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
‹‹ 3319 3320 3321 3322 3323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ