X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Mikka <3 Ale moze jednak... Nieee żartuje. Też daję to co uważam i koniec tematu.
    Niesmialo zasugeruje, że może wiecej dzielmy się tym co robimy, niż skupiajmy na udzielaniu rad :) Nie kazdy post to prośba o naukowy komentarz. Przynajmniej nie mój! :D

Czarna!!!! Tak tesknilam! Dobrze, że jesteś. Uśmiech zagościł na mej mordzie :)

My byliśmy wczoraj na wycieczce w Pultusku (nigdy nie byłam a w miarę blisko) a dziś pojechalismy nad jezioro. Ala to wodne zwierzę. Tak strasznie się cieszy w wodzie, skacze, kopie, wrzeszczy, piszczy, że aż mnie to wzrusza ile naturalnej, niczym nieskrepowanej radości jest w takim małym człowieku. No cudo. Walczymy też ciągle z komarami. Też macie u siebie taką plagę tych małych kurwi?

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Hehe Mikka <3 Ale moze jednak... Nieee żartuje. Też daję to co uważam i koniec tematu.
    Niesmialo zasugeruje, że może wiecej dzielmy się tym co robimy, niż skupiajmy na udzielaniu rad :) Nie kazdy post to prośba o naukowy komentarz. Przynajmniej nie mój! :D

Czarna!!!! Tak tesknilam! Dobrze, że jesteś. Uśmiech zagościł na mej mordzie :)

My byliśmy wczoraj na wycieczce w Pultusku (nigdy nie byłam a w miarę blisko) a dziś pojechalismy nad jezioro. Ala to wodne zwierzę. Tak strasznie się cieszy w wodzie, skacze, kopie, wrzeszczy, piszczy, że aż mnie to wzrusza ile naturalnej, niczym nieskrepowanej radości jest w takim małym człowieku. No cudo. Walczymy też ciągle z komarami. Też macie u siebie taką plagę tych małych kurwi?
    Otóż to 🙂 jak będę chciała zasięgnąć tu porady,na pewno o nią poproszę.🙂🙂

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze tylko mam takie pytanie do dziewczyn , które są wrogami wszystkich produktów dla dzieci,które zawierają chociaż trochę cukru. Kiedy dacie swoim dzieciom poznać smak loda, wafla, czekolady? Czy idąc powiedzmy z 3 latkiem na wakacjach nie kupicie mu loda czy gofra mimo,że zobaczy , że co drugie dziecko będzie szło z lodem. Bo ja nie miałabym serca odmówić . Czy myślicie,że jak teraz nie pozna smaku słodyczy to nigdy po nie na e sięgnie?

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10d40bb11e79.jpg

mikka86, xgirl, Monjaktalala, Eja, Czarna_kawa, Aniamania lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpowiem ja, chyba tez wróg cukru, że Ala zna juz prawie wszystkie te smaki :) Lodow nie lubi, wafli też, gofra nie jadła. Smakował jej bardzo urodzinowy tort, zjadla caly kawałek. Ale na codzień jada owoce, nie kupuje nigdy dedykowanych specjalnie dla niej slodyczy, bo nie widzę takiej potrzeby. Jak zapragnie, to kupię.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka luzik, masz racje. Zycze wam smacznego😁

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zmieniają się te nasze dzieciaki 😍, my dzisiaj oglądaliśmy kaki 🦆🦆ee465d9c2b32.jpg

KasiaLukasia, Monjaktalala, Eja, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia w żabce są już wkładki 🙂

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alucha wyglądasz bosko!

Absolutnie nie chce wyjść na e-ciocie dobrą radę 😄😄. Zapytałam Gwiazdę o problemy Adasia bo sama martwię się u Miłosza o powtorke po Leonie.

Ja zaciętym wrogiem nie jestem, ale jeśli mam do wyboru zdrowe zamienniki to je wybieram 🙂. Leon poznał czekoladę jak miał 1,5 roku. Gofra jadł na pierwszych wakackach w wieku 15 miesięcy, loda pewnie też podobnie. Żelki dopiero niedawno, wcześniej nie było okazji. Nigdy sama mu słodyczy nie proponowałam, ale jak był w gościach, albo ktoś mu przyniósł to też nie zabraniałam, ale w domu takich przysmaków po prostu nie ma 🙂.

KasiaLukasia, mikka86 lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupię loda, czy gofra. Cole też, jakiś sok(dla starszego dziecka) Ale to raz na jakiś czas. My w domu nie pijemy soków i słodkich napoi bo nikt tego nie lubi zbytnio. My o wodzie raczej. Nie mam nic do słodyczy, ale roczne dziecko raczej trzymam na dystans od takich rzeczy. Wiem, że jak dziecko dostaje raz na jakiś czas słodkie, to większość z tych produktów, jest dla niego w smaku za słodkie. Stachu dostaje wafelka zamoczonego w lodzie, kawałek drożdżówki. Ale on na szczęście nie rzuca się na słodkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2020, 19:11

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Kasia w żabce są już wkładki 🙂

No jak to? Stary właśnie poszedl do żabki i jak na złość nie odbiera telefonu.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, coli Leon nie lubi 🙂.

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie lubię slodkiego picia. Tylko woda. Koniecznie z babelkami, żeby jednak nie bylo za zdrowo. Ala jeszcze nigdy nie pila niczego poza wodą, cyckiem i lykiem krowiego mleka, po ktorym potrzepalo ją jak po wódzie i wyplula, wiec chyba nie weszło. A soków to już w ogóle nie cierpię. Co czlowiek to upodobanie. Stary natomiast mógłby pic tylko Heleny i soczki... :D

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka jest roznica miedzy gofrem czy lodem raz na jakis czas a podawaniem codziennie slodyczy niemowlakowi. No sorry.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Mikka jest roznica miedzy gofrem czy lodem raz na jakis czas a podawaniem codziennie slodyczy niemowlakowi. No sorry.
    Nasze dzieci skończyły rok więc nie są już niemowlętami to tak na marginesie. A gdzie ja napisalam ,że podaje codziennie słodycze dziecku?? Nie uważnie czytasz moje posty a później sobie coś domyślasz,tak samo że niby Ksawery nic nie je. Być może serek homogenizowany czy jogurt jest zaliczany do słodyczy bo ma tam cukier,jednak dla mnie na pewno nie jest to taki słodycz jak baton czekoladowy a sok jabłkowy nie jest dla mnie tym samym co coca cola a takich rzeczy on nie je

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2020, 19:55

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie lubię napoi gazowanych ,ale uwielbiam sok pomarańczowy, Ksawery nie lubi pomarańczowego,woli jablkowy 😛

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka stary był teraz w dwóch żabkach i na Orlenie i nie maaaa :( Mówią, że juz ludzie wszystkie wykupili. Co za pech.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka a nie lepiej uej mu kompot z jabłek ugotować?

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Mikka stary był teraz w dwóch żabkach i na Orlenie i nie maaaa :( Mówią, że juz ludzie wszystkie wykupili. Co za pech.
    Ja kupiłam dziś,o kurde to mogłam więcej kupić , tylko nie są to te rizle co były wcześniej tylko jakieś hippiz . Ale spoko są

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Mikka a nie lepiej uej mu kompot z jabłek ugotować?
    Gotuję mu ,z malin i truskawek też, wrzucam każdy owoc jaki mam pod ręką

‹‹ 3408 3409 3410 3411 3412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ