X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byli dziś na proteście

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Adria Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    My byli dziś na proteście
    To się chwali 😊

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myslicie o tym, że to wszystko jest zrobione specjalnie? Że ten temat specjalnie wyszedł teraz, że oni chcą tych protestów, które będą tylko pretekstem do kolejnych obostrzeń, być może do wprowadzenia stanu wyjątkowego i ściągnięcia mężczyzn do wojska, żeby nie wyszli na ulicę? Jeden gościu mówi o tym na yt. To ma sens, ale żeby było tak perfidni? W tym momencie to tylko strajk generalny może nas uratować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 21:58

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki powód by nie był, utrzymanie decyzji TK to dramat dla kobiet i trzeba z tym walczyć. To nie jest tak, że trzeba zostawić ten temat

preg.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę,że aż tak perfidni nie są.Jeśli będą chcieli wprowadzić stan wyjątkowy to I tak wprowadzą.Antyszczepionkowcy doszukują się,że to dlatego protesty itd by przykryć przymusowe szczepienia,
    Agasy piszesz o celowym działaniu.Naród jest niespokojny,boi się tego co będzie.Władze mamy takie którym zaufać sié nie da.Przestałam snuć domysły I skupiam się na działaniu.23 byłam na proteŝcie,tu gdzie przebywam był tylko wtedy.Jechać 100 czy więcej km nie dam rady.

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj idę na marsz w Jaworznie, co nie znaczy, że przestanę dowcipkować 🙂

Wysłany: 27 października 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam siły dowcipkować bo w tej chwili je***ce przekreśliły moja szanse na kolejne dziecko. Zwyczajnie się boję zajść w kolejna ciążę, bo w razie wady nie poradzę sobie z chrym dzieckiem. Nie dam rady psychicznie i finansowo.

preg.png
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba być dobrej myśli, że sukinkoty się przestraszą i wprowadzą poprawki do ustawy. Nie popuścimy.

Wysłany: 27 października 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też próbują odebrać szanse na dziecko.Jeśli nie wprowadzą poprawki pozostanie terminowanie ciąży za granicą.Wcale mi się ten pomysł nie podoba.

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie zespół Downa to też wada ,przy której powinna być możliwość terminacji ciąży, nie tylko te płody ,które nie mają szans na życie po urodzeniu ,ja nie byłabym w stanie podjąć się wychowania takiego dziecka z różnych przyczyn i wkurwia mnie pierdolenie że dzieci z zd są takie wspaniałe i żyją całkiem normalnie

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, Gwiazro brzmicie jak Ci którzy chcieli dążyć do czystości rasy. Zachodzę w ciążę - wada - usuwam i zachodze znowu, aż będzie zdrowe 😱😱😱. Mikka, a jakby Ci lekarz nic o prawdopodobieństwie wystąpienia Zespołu Downa u Twojego dziecka nie powiedział i byś je urodziła to co potem? Oddałabyś? Zabiła?

Jeśli wszystkie te walczące kobiety myślą tak jak Wy to ja się z tego wypisuje, bo to prowadzi już tylko do legalnej aborcji bez wskazań medycznych, a tego nie popieram.

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Aga co bym zrobiła gdybym urodziła dziecko z zd, być może bym oddała,tym bardziej w sytuacji w której jestem teraz,nie byłabym w stanie sama podjąć się wychowania upośledzonego dziecka.I jeśli Ty czegoś nie popierasz to nie znaczy, że inna kobieta też musi, o to chodzi w tych protestach, żeby mieć wybór , bo można mieć wpływ na to czy zajdzie się w ciążę czy nie ,a wpływu na chory płód już się nie ma. I tak,ja chcę rodzić tylko zdrowe dzieci.

Wysłany: 27 października 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasy ja chodzę na protest, żeby przywrócić legalana aborcję chorego dziecka. Jedno usunęłam bo było mi go szkoda. Więc wiem czego chce i o co walczę

preg.png

Wysłany: 27 października 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle śmieszą mnie kobiety, które tak walcza o te chore dzieci. A większość z nich jest tak słaba psychicznie, że wykańcza je zdrowy niemowlak. Beczą po kątach bo dziecko ma kolki albo nie są w stanie się dwa dni uczesać. Z niepełnosprawnym dzieckiem wygląda tak całe życie

preg.png

Wysłany: 27 października 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie tak,że jestem za aborcją.ZD,da się żyć.Myślę o poważnych wadach letalnych,gddzie wiadomo,że dziecko przeżyje kilka godzin,dni,tygodni może lat I jego życie będzie jednym wielkim cierpieniem.Noszenie pod sercem dziecka I świadomość,że urodzę I zaraz go nie będzie.Wybieranie trumienki zamiast wózka...

Monjaktalala, kinga25 lubią tę wiadomość

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tego samego zdania - uważam, że aborcja w przypadku ciężkich chorób genetycznych powinna być dozwolona. Nie zapominajmy, że dla kobiety to i tak dramatyczna sytuacja. Mam wrażenie, że większość matołów z sejmu albo tych fanatyków pro Life uważa, że to 'jak wyjście po bułki'. Co do zespołu Downa - nie usunełabym takiej ciąży. To dzieci, którzy potrzebują jeszcze więcej miłości i bliskości.

Wysłany: 27 października 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziecko z ZD chyba bym usunęła. Nie stać mnie na operacje w USA, na to całe leczenie. Wszystkie dzieciaki z ZD to okropny koszt, nie stać nas na to, żeby takiemu dziecku zapewnić odpowiedni poziom leczenia, no i kto się nim zaopiekuje jak mamy wiek jaki mamy. Kurcze, jest dużo przeciw u nas, żeby urodzić takie dziecko

preg.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście zespół Downa to ciągłe rehabilitacje, nie kończące się wizyty u różnych specjalistów,bo te dzieci mają mnóstwo schorzeń związanych z tą wada, nie rzadko zabiegi i operacje. Trzeba mieć czas i pieniądze żeby należycie zająć się takim dzieckiem,a jaka jest pomoc ze strony państwa to każdy wie. Jeden rodzic musi całkowicie zrezygnować z pracy zawodowej , a co jeśli jest się samotnym rodzicem?? Faceci często dają dyla w takiej sytuacji.Owszem niemowlęta z zd może i są słodkie,jak każde inne niemowlę, ale one rosną, są coraz większe i silniejsze a rozwojowo do końca życia pozostają dziećmi z umysłem najwyżej kilkulatka, nigdy nie będą w pełni samodzielni, a jeśli ja umrę to dziecko zostaje samo , bo wiek ludzi z zd bardzo się przedłużył i dożywają nawet 70 r.z a nie mam prawa obarczać rodziny opieką upośledzonego dziecka , zresztą wątpię czy ktoś by się zgodził. Nie każdy jest w stanie wychowywać takie dziecko, jeśli ktoś się decyduje urodzić i wychować to ok, podziwiam i szanuję, ja nie jestem i dla mnie jest to wskazanie do terminacji .

• Adria Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Myślę o poważnych wadach letalnych,gddzie wiadomo,że dziecko przeżyje kilka godzin,dni,tygodni może lat I jego życie będzie jednym wielkim cierpieniem.Noszenie pod sercem dziecka I świadomość,że urodzę I zaraz go nie będzie.Wybieranie trumienki zamiast wózka...
    Bylam w takiej sytuacji w 2017 roku z Kubą...
    Cieszy mnie fakt ze mialam wybór.Cale dwa tygodnie plakalam w poduszke za nim .A on niczemu nieświadomy moj biedny malutki płwyal w moim brzuchu tak strasznie plakalam przez dwa tygodnie do dnia wyjazdu do poznania na terminacje ciazy.Modlilam sie by ktos podjol za mnie decyzje i cale szczescie ze bylo za pozno na usuniecie ciazy.Otetchnelam cieszylam sie i chlonelam kazdy jego ruch nie spalam po nocach bo wtedy sie ruszal kochalam go tak mocno nadal kocham 😭.
    Ale bylam spokojniejsza dzien porodu byl strasznym dniem pozegnania z nim...
    Dzisiaj bylam na cmentarzu sprzatac jego grób 1 listopad jest dla mnie strasznie bolesnym dniem.

A wyrok tk jest dla mnie straszny pod tym wzglendem ze nie kazdy jest silny psychicznie ze poradzi sobie w takiej sytuacji jak ja.
    Mialam rok zaloby gdzie odpierdalalo mi niesamowicie ale dzieki mezowi rodzinie dalam rade sie jakos ogarnac ze swojej tragedi i cierpienia .Mowia ze czas goi rany ze zablizniaja sie nic bardziej mylnego czas nas tylko przyzwyczaja do bólu.
    Gdyby nie rodzina wylondowalabym w tworkach bo pomoc rzadu w takich sytuacjach jest zaden.

Dopiero łukasz sprawil ze na nowo zaczelam sie usmiechac ...

To tyle rozpisalam sie ...eh gowniana pora ... Nienawidze konca pazdziernika i listopada🤷😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2020, 20:42

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria to okropne,sama się popłakałam jak to czytałam 😭od którego momentu ciąży wiedziałaś że synek jest chory? I jaką pomoc i wsparcie dostałaś w szpitalu i po porodzie?

‹‹ 3429 3430 3431 3432 3433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ