X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byli dziś na proteście

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Adria Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    My byli dziś na proteście
    To się chwali 😊

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myslicie o tym, że to wszystko jest zrobione specjalnie? Że ten temat specjalnie wyszedł teraz, że oni chcą tych protestów, które będą tylko pretekstem do kolejnych obostrzeń, być może do wprowadzenia stanu wyjątkowego i ściągnięcia mężczyzn do wojska, żeby nie wyszli na ulicę? Jeden gościu mówi o tym na yt. To ma sens, ale żeby było tak perfidni? W tym momencie to tylko strajk generalny może nas uratować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 21:58

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki powód by nie był, utrzymanie decyzji TK to dramat dla kobiet i trzeba z tym walczyć. To nie jest tak, że trzeba zostawić ten temat

preg.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę,że aż tak perfidni nie są.Jeśli będą chcieli wprowadzić stan wyjątkowy to I tak wprowadzą.Antyszczepionkowcy doszukują się,że to dlatego protesty itd by przykryć przymusowe szczepienia,
    Agasy piszesz o celowym działaniu.Naród jest niespokojny,boi się tego co będzie.Władze mamy takie którym zaufać sié nie da.Przestałam snuć domysły I skupiam się na działaniu.23 byłam na proteŝcie,tu gdzie przebywam był tylko wtedy.Jechać 100 czy więcej km nie dam rady.

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj idę na marsz w Jaworznie, co nie znaczy, że przestanę dowcipkować 🙂

Wysłany: 27 października 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam siły dowcipkować bo w tej chwili je***ce przekreśliły moja szanse na kolejne dziecko. Zwyczajnie się boję zajść w kolejna ciążę, bo w razie wady nie poradzę sobie z chrym dzieckiem. Nie dam rady psychicznie i finansowo.

preg.png
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba być dobrej myśli, że sukinkoty się przestraszą i wprowadzą poprawki do ustawy. Nie popuścimy.

Wysłany: 27 października 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też próbują odebrać szanse na dziecko.Jeśli nie wprowadzą poprawki pozostanie terminowanie ciąży za granicą.Wcale mi się ten pomysł nie podoba.

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie zespół Downa to też wada ,przy której powinna być możliwość terminacji ciąży, nie tylko te płody ,które nie mają szans na życie po urodzeniu ,ja nie byłabym w stanie podjąć się wychowania takiego dziecka z różnych przyczyn i wkurwia mnie pierdolenie że dzieci z zd są takie wspaniałe i żyją całkiem normalnie

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, Gwiazro brzmicie jak Ci którzy chcieli dążyć do czystości rasy. Zachodzę w ciążę - wada - usuwam i zachodze znowu, aż będzie zdrowe 😱😱😱. Mikka, a jakby Ci lekarz nic o prawdopodobieństwie wystąpienia Zespołu Downa u Twojego dziecka nie powiedział i byś je urodziła to co potem? Oddałabyś? Zabiła?

Jeśli wszystkie te walczące kobiety myślą tak jak Wy to ja się z tego wypisuje, bo to prowadzi już tylko do legalnej aborcji bez wskazań medycznych, a tego nie popieram.

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Aga co bym zrobiła gdybym urodziła dziecko z zd, być może bym oddała,tym bardziej w sytuacji w której jestem teraz,nie byłabym w stanie sama podjąć się wychowania upośledzonego dziecka.I jeśli Ty czegoś nie popierasz to nie znaczy, że inna kobieta też musi, o to chodzi w tych protestach, żeby mieć wybór , bo można mieć wpływ na to czy zajdzie się w ciążę czy nie ,a wpływu na chory płód już się nie ma. I tak,ja chcę rodzić tylko zdrowe dzieci.

Wysłany: 27 października 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasy ja chodzę na protest, żeby przywrócić legalana aborcję chorego dziecka. Jedno usunęłam bo było mi go szkoda. Więc wiem czego chce i o co walczę

preg.png

Wysłany: 27 października 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle śmieszą mnie kobiety, które tak walcza o te chore dzieci. A większość z nich jest tak słaba psychicznie, że wykańcza je zdrowy niemowlak. Beczą po kątach bo dziecko ma kolki albo nie są w stanie się dwa dni uczesać. Z niepełnosprawnym dzieckiem wygląda tak całe życie

preg.png

Wysłany: 27 października 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie tak,że jestem za aborcją.ZD,da się żyć.Myślę o poważnych wadach letalnych,gddzie wiadomo,że dziecko przeżyje kilka godzin,dni,tygodni może lat I jego życie będzie jednym wielkim cierpieniem.Noszenie pod sercem dziecka I świadomość,że urodzę I zaraz go nie będzie.Wybieranie trumienki zamiast wózka...

Monjaktalala, kinga25 lubią tę wiadomość

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tego samego zdania - uważam, że aborcja w przypadku ciężkich chorób genetycznych powinna być dozwolona. Nie zapominajmy, że dla kobiety to i tak dramatyczna sytuacja. Mam wrażenie, że większość matołów z sejmu albo tych fanatyków pro Life uważa, że to 'jak wyjście po bułki'. Co do zespołu Downa - nie usunełabym takiej ciąży. To dzieci, którzy potrzebują jeszcze więcej miłości i bliskości.

Wysłany: 27 października 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziecko z ZD chyba bym usunęła. Nie stać mnie na operacje w USA, na to całe leczenie. Wszystkie dzieciaki z ZD to okropny koszt, nie stać nas na to, żeby takiemu dziecku zapewnić odpowiedni poziom leczenia, no i kto się nim zaopiekuje jak mamy wiek jaki mamy. Kurcze, jest dużo przeciw u nas, żeby urodzić takie dziecko

preg.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście zespół Downa to ciągłe rehabilitacje, nie kończące się wizyty u różnych specjalistów,bo te dzieci mają mnóstwo schorzeń związanych z tą wada, nie rzadko zabiegi i operacje. Trzeba mieć czas i pieniądze żeby należycie zająć się takim dzieckiem,a jaka jest pomoc ze strony państwa to każdy wie. Jeden rodzic musi całkowicie zrezygnować z pracy zawodowej , a co jeśli jest się samotnym rodzicem?? Faceci często dają dyla w takiej sytuacji.Owszem niemowlęta z zd może i są słodkie,jak każde inne niemowlę, ale one rosną, są coraz większe i silniejsze a rozwojowo do końca życia pozostają dziećmi z umysłem najwyżej kilkulatka, nigdy nie będą w pełni samodzielni, a jeśli ja umrę to dziecko zostaje samo , bo wiek ludzi z zd bardzo się przedłużył i dożywają nawet 70 r.z a nie mam prawa obarczać rodziny opieką upośledzonego dziecka , zresztą wątpię czy ktoś by się zgodził. Nie każdy jest w stanie wychowywać takie dziecko, jeśli ktoś się decyduje urodzić i wychować to ok, podziwiam i szanuję, ja nie jestem i dla mnie jest to wskazanie do terminacji .

• Adria Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Myślę o poważnych wadach letalnych,gddzie wiadomo,że dziecko przeżyje kilka godzin,dni,tygodni może lat I jego życie będzie jednym wielkim cierpieniem.Noszenie pod sercem dziecka I świadomość,że urodzę I zaraz go nie będzie.Wybieranie trumienki zamiast wózka...
    Bylam w takiej sytuacji w 2017 roku z Kubą...
    Cieszy mnie fakt ze mialam wybór.Cale dwa tygodnie plakalam w poduszke za nim .A on niczemu nieświadomy moj biedny malutki płwyal w moim brzuchu tak strasznie plakalam przez dwa tygodnie do dnia wyjazdu do poznania na terminacje ciazy.Modlilam sie by ktos podjol za mnie decyzje i cale szczescie ze bylo za pozno na usuniecie ciazy.Otetchnelam cieszylam sie i chlonelam kazdy jego ruch nie spalam po nocach bo wtedy sie ruszal kochalam go tak mocno nadal kocham 😭.
    Ale bylam spokojniejsza dzien porodu byl strasznym dniem pozegnania z nim...
    Dzisiaj bylam na cmentarzu sprzatac jego grób 1 listopad jest dla mnie strasznie bolesnym dniem.

A wyrok tk jest dla mnie straszny pod tym wzglendem ze nie kazdy jest silny psychicznie ze poradzi sobie w takiej sytuacji jak ja.
    Mialam rok zaloby gdzie odpierdalalo mi niesamowicie ale dzieki mezowi rodzinie dalam rade sie jakos ogarnac ze swojej tragedi i cierpienia .Mowia ze czas goi rany ze zablizniaja sie nic bardziej mylnego czas nas tylko przyzwyczaja do bólu.
    Gdyby nie rodzina wylondowalabym w tworkach bo pomoc rzadu w takich sytuacjach jest zaden.

Dopiero łukasz sprawil ze na nowo zaczelam sie usmiechac ...

To tyle rozpisalam sie ...eh gowniana pora ... Nienawidze konca pazdziernika i listopada🤷😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2020, 20:42

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria to okropne,sama się popłakałam jak to czytałam 😭od którego momentu ciąży wiedziałaś że synek jest chory? I jaką pomoc i wsparcie dostałaś w szpitalu i po porodzie?

‹‹ 3429 3430 3431 3432 3433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ