X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio a jaka była przyczyna wywołania?

event.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Danio a jaka była przyczyna wywołania?

Poronienie chybione mam wpisane. Zarodek poprostu przestal się rozwijać

oar843r8ab1t8zh2.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio zaszlas w ciążę naturalnie tzn że możesz mieć dzieci, a tak się dosyć często zdarza że coś po prostu się nie uda...

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]

Wysłany: 15 grudnia 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Poronienie chybione mam wpisane. Zarodek poprostu przestal się rozwijać
    Bardzo Ci współczuję.

event.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a co tam u Ciebie?

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio bardzo bardzo mi przykro :( Przytulam Cie z całych sił.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Kasia a co tam u Ciebie?
    U mnie wszystko dobrze. Z ciążą okeczka, bylam dzis u lekarza. Jest serduszko, jest potężne 11 milimetrowe ciało. Nie mam, tak jak i w pierwszej ciąży, żadnych objawów ciazowych. No, bolą mnie sutki jak karmię Aluchę, ale do przeżycia. Noce u nas całkiem niezłe, za to mała daje mi mocno popalic w dzień. Jest tajfunem. Mega wrzeszczącym i hałaśliwym. Nie wiem jak inni wychowują dzieci w bloku, ale u nas skończy się niechybnie eksmisją. ;)

mikka86, anngelikamartaa lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczy dziekuję za wsparacie. Dzisiaj mam jakis gorszy psychicznie dzien ale walczę dzielnie 💪

Kasia super ze u Ciebie ok. Trzymam kciuki aby tak.juz pozostalo.

Dzieczyny piszę do Was jako specjalistek od kuchni dla dzieci 😀. Widziałam że przewijal się temat wiec pewnie macie juz obcykane co warto co nie.
    https://www.lidl-sklep.pl/p/playtive-drewniana-kuchnia-do-zabawy/p100307646?mktc=brandpaidsearch&gclid=CjwKCAiA_eb-BRB2EiwAGBnXXjGhs4wyW628p5-_RxV8M7Erv5MTuCxUgxTUPOzXSG9y0QFYxo8-exoCBP4QAvD_BwE

Jak uwazaxie? Warto kupic ta kuchnie z lidla? Czy szukac cos na necie? Szybko zerknelam.na allegro i ta cena z lidla wyglada na rozsadna za taka kichnie.
    Jak uwazaxie? One tyle kosztuja czy szukac cos taniej?

oar843r8ab1t8zh2.png

Wysłany: 16 grudnia 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tą za 249 z Lidla i jest spoko. Cieszę się że ja kupiłam

event.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Karola . Teraz jest w promce za 200 zl. Kupuję.

oar843r8ab1t8zh2.png

Wysłany: 16 grudnia 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Dzięki Karola . Teraz jest w promce za 200 zl. Kupuję.
    Też ja upolowalam za 199zl.
    Danio jak mały w żłobku? U nas kolejne zapelenie ucha. Po tygodniu od skończenia anybiotyku znowu go dopadło. I tak w sumie siedzi w domu, bo żłobek zamknięty. Ale cholera ileż można chorować. Czekam na konsultacje, i jak dobrze pojdzie to dostanie skierowanie na wszczepienie sączka do ucha. Podobno ma to wielką moc

event.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola narazie 2 tygodnie juz chodzi. U nas to mega sukces.

Kurde strasznie czesto Staś ma te antybiotyki. Sprawdzałas mu migdalek? Moze jest problem z tym? Kolezani corka co chwile miala problem z zapaleniem ucha okazalo sie ze wlasnie przez 3 migdal.
    Pierwsze slysze o tym saczku do ucha. To na stale sie wszczepia czy czasowo jakos?

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego żlobek zamkniety? Korona w placowce czy u Was w regionie pozamykali?

oar843r8ab1t8zh2.png

Wysłany: 16 grudnia 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracownik był dodatni. Do końca tego tyg zamknięte mają. 2 tyg to długo, faktycznie. Brzmi jak cud😅
    Sprawdzali mu tego migdała na laryngologie. Niby jest okej. W styczniu chce go zapuść na wizytę u ordynatora laryngologii. On jest ponoć bardzo dobrym lekarzem. Może co wymyśli.
    Sączek się wszczepia w błonę, żeby płyn mógł się wydostać. Wtedy nie ma aż takiej rozwiniętej infekcji. Po pół roku sam wypada. Tak mi to na szybko tłumaczyli.
    Biedne te żłobkowe dzieci. Chociaż z drugiej strony córka do żłobka nie chodziła o co chwilę coś łapała...

event.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak nie w żlobku to w przedszkolu by odchorowaly swoje. Kazde dziecko musi to przejsc. U nas na szczesxie do zapalenia ucha nie dochodzi tylko kaszel.i katar jak cos sie dzieje.
    To Ty na zwolnieniu teraz jak żłobek zamkniety?

oar843r8ab1t8zh2.png

Wysłany: 16 grudnia 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracuje. Mąż zdalnie pracuje ze Stachem pod nogami. Bywa ciężko... Ciągle mam nadzieję że to "ostani raz".
    Ty po l4 planujesz wrócić do pracy?

event.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz narazie mam zwolnienie do konca przyszlego tygodnia. Zobaczymy jak sie bede czuła. Narazie psychicznie jest gorzej niz sie spodziewalam.
    Jezeli sie poprawi to wroce a jak nie to wezme jeszcze z tydzien.

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zdalnej pracy + opieka współczuję. Jak Fifi choruje to tak sie nim zajmujemy. Dom wtedy wyglada jak po przejściu huraganu ! 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 17:17

oar843r8ab1t8zh2.png

Wysłany: 16 grudnia 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze szybo byś wróciła. To jeszcze do Ciebie musi dotrzeć i musisz to przetrwać porządnie. Teraz to jest na świeżo. Chociaż z drugiej strony może lepiej zająć czymś myśli, nie wiem kurcze...

Ja jak chodzę na 11.25 to jest super bo stary siada do kompa o 6,ja do 11 siedzę z młodym. Usypiam go i lecę. Czasem pośpi do 13 i jak ma humor to srltray jakoś zajedzie do 14 przed kompem. Później już ma dla niego czas. Jak idę na 8 to ma hardkor. Bo wiadomo jak to się z dzieckiem można skupić

event.png
  • Adria Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DANIO bardzo ci wspolczuje.
    No ale to co sie stalo to sie nieodstanie moze bylo cos nie tak z zarodkiem i dlatego .... Zawsze sa dwie strony medalu . zawsze poronienie pozostawia slad w sercu matki ale pomysl ze w niebie masz swojego osobistego aniola ktory zawsze bedzie obok ciebie.
    Musisz byc silna bo kto jak nie my kobiety.

Niebieska Gwiazda, mikka86 lubią tę wiadomość

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
‹‹ 3443 3444 3445 3446 3447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ