X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio a jaka była przyczyna wywołania?

preg.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Danio a jaka była przyczyna wywołania?

Poronienie chybione mam wpisane. Zarodek poprostu przestal się rozwijać

oar843r8ab1t8zh2.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio zaszlas w ciążę naturalnie tzn że możesz mieć dzieci, a tak się dosyć często zdarza że coś po prostu się nie uda...

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]

Wysłany: 15 grudnia 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Poronienie chybione mam wpisane. Zarodek poprostu przestal się rozwijać
    Bardzo Ci współczuję.

preg.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a co tam u Ciebie?

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio bardzo bardzo mi przykro :( Przytulam Cie z całych sił.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Kasia a co tam u Ciebie?
    U mnie wszystko dobrze. Z ciążą okeczka, bylam dzis u lekarza. Jest serduszko, jest potężne 11 milimetrowe ciało. Nie mam, tak jak i w pierwszej ciąży, żadnych objawów ciazowych. No, bolą mnie sutki jak karmię Aluchę, ale do przeżycia. Noce u nas całkiem niezłe, za to mała daje mi mocno popalic w dzień. Jest tajfunem. Mega wrzeszczącym i hałaśliwym. Nie wiem jak inni wychowują dzieci w bloku, ale u nas skończy się niechybnie eksmisją. ;)

mikka86, anngelikamartaa lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczy dziekuję za wsparacie. Dzisiaj mam jakis gorszy psychicznie dzien ale walczę dzielnie 💪

Kasia super ze u Ciebie ok. Trzymam kciuki aby tak.juz pozostalo.

Dzieczyny piszę do Was jako specjalistek od kuchni dla dzieci 😀. Widziałam że przewijal się temat wiec pewnie macie juz obcykane co warto co nie.
    https://www.lidl-sklep.pl/p/playtive-drewniana-kuchnia-do-zabawy/p100307646?mktc=brandpaidsearch&gclid=CjwKCAiA_eb-BRB2EiwAGBnXXjGhs4wyW628p5-_RxV8M7Erv5MTuCxUgxTUPOzXSG9y0QFYxo8-exoCBP4QAvD_BwE

Jak uwazaxie? Warto kupic ta kuchnie z lidla? Czy szukac cos na necie? Szybko zerknelam.na allegro i ta cena z lidla wyglada na rozsadna za taka kichnie.
    Jak uwazaxie? One tyle kosztuja czy szukac cos taniej?

oar843r8ab1t8zh2.png

Wysłany: 16 grudnia 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tą za 249 z Lidla i jest spoko. Cieszę się że ja kupiłam

preg.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Karola . Teraz jest w promce za 200 zl. Kupuję.

oar843r8ab1t8zh2.png

Wysłany: 16 grudnia 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Dzięki Karola . Teraz jest w promce za 200 zl. Kupuję.
    Też ja upolowalam za 199zl.
    Danio jak mały w żłobku? U nas kolejne zapelenie ucha. Po tygodniu od skończenia anybiotyku znowu go dopadło. I tak w sumie siedzi w domu, bo żłobek zamknięty. Ale cholera ileż można chorować. Czekam na konsultacje, i jak dobrze pojdzie to dostanie skierowanie na wszczepienie sączka do ucha. Podobno ma to wielką moc

preg.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola narazie 2 tygodnie juz chodzi. U nas to mega sukces.

Kurde strasznie czesto Staś ma te antybiotyki. Sprawdzałas mu migdalek? Moze jest problem z tym? Kolezani corka co chwile miala problem z zapaleniem ucha okazalo sie ze wlasnie przez 3 migdal.
    Pierwsze slysze o tym saczku do ucha. To na stale sie wszczepia czy czasowo jakos?

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego żlobek zamkniety? Korona w placowce czy u Was w regionie pozamykali?

oar843r8ab1t8zh2.png

Wysłany: 16 grudnia 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracownik był dodatni. Do końca tego tyg zamknięte mają. 2 tyg to długo, faktycznie. Brzmi jak cud😅
    Sprawdzali mu tego migdała na laryngologie. Niby jest okej. W styczniu chce go zapuść na wizytę u ordynatora laryngologii. On jest ponoć bardzo dobrym lekarzem. Może co wymyśli.
    Sączek się wszczepia w błonę, żeby płyn mógł się wydostać. Wtedy nie ma aż takiej rozwiniętej infekcji. Po pół roku sam wypada. Tak mi to na szybko tłumaczyli.
    Biedne te żłobkowe dzieci. Chociaż z drugiej strony córka do żłobka nie chodziła o co chwilę coś łapała...

preg.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak nie w żlobku to w przedszkolu by odchorowaly swoje. Kazde dziecko musi to przejsc. U nas na szczesxie do zapalenia ucha nie dochodzi tylko kaszel.i katar jak cos sie dzieje.
    To Ty na zwolnieniu teraz jak żłobek zamkniety?

oar843r8ab1t8zh2.png

Wysłany: 16 grudnia 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracuje. Mąż zdalnie pracuje ze Stachem pod nogami. Bywa ciężko... Ciągle mam nadzieję że to "ostani raz".
    Ty po l4 planujesz wrócić do pracy?

preg.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz narazie mam zwolnienie do konca przyszlego tygodnia. Zobaczymy jak sie bede czuła. Narazie psychicznie jest gorzej niz sie spodziewalam.
    Jezeli sie poprawi to wroce a jak nie to wezme jeszcze z tydzien.

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zdalnej pracy + opieka współczuję. Jak Fifi choruje to tak sie nim zajmujemy. Dom wtedy wyglada jak po przejściu huraganu ! 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 17:17

oar843r8ab1t8zh2.png

Wysłany: 16 grudnia 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze szybo byś wróciła. To jeszcze do Ciebie musi dotrzeć i musisz to przetrwać porządnie. Teraz to jest na świeżo. Chociaż z drugiej strony może lepiej zająć czymś myśli, nie wiem kurcze...

Ja jak chodzę na 11.25 to jest super bo stary siada do kompa o 6,ja do 11 siedzę z młodym. Usypiam go i lecę. Czasem pośpi do 13 i jak ma humor to srltray jakoś zajedzie do 14 przed kompem. Później już ma dla niego czas. Jak idę na 8 to ma hardkor. Bo wiadomo jak to się z dzieckiem można skupić

preg.png
  • Adria Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DANIO bardzo ci wspolczuje.
    No ale to co sie stalo to sie nieodstanie moze bylo cos nie tak z zarodkiem i dlatego .... Zawsze sa dwie strony medalu . zawsze poronienie pozostawia slad w sercu matki ale pomysl ze w niebie masz swojego osobistego aniola ktory zawsze bedzie obok ciebie.
    Musisz byc silna bo kto jak nie my kobiety.

Niebieska Gwiazda, mikka86 lubią tę wiadomość

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
‹‹ 3443 3444 3445 3446 3447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ