Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie wg mnie generalnie ciąża to taki trochę obrzydliwy stan rzygi, mdłości, zaparcia, bąki, zgagi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 10:49
PannaEvans lubi tę wiadomość
-
Nie wyrabiam z Wami, kiedy to piszecie?
Ja mam okropne mdłości, od samego poczatku, nie mogę jeść ale jak jestem głodna to zgaga. Sikam co pol godziny, wszystko mi śmierdzi, ciagle duszności.
Zero błogosławieństwa.
No i właśnie siedzę na lotnisku bo mam lot do uk, wracam dopiero na święta i strasznie mi smutno.panazuzanna lubi tę wiadomość
PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
PannaEvans wrote:Nie wyrabiam z Wami, kiedy to piszecie?
Ja mam okropne mdłości, od samego poczatku, nie mogę jeść ale jak jestem głodna to zgaga. Sikam co pol godziny, wszystko mi śmierdzi, ciagle duszności.
Zero błogosławieństwa.
No i właśnie siedzę na lotnisku bo mam lot do uk, wracam dopiero na święta i strasznie mi smutno.
Też nie ogarniam tego pisania, a jeszcze brakuje mi paru funkcji na tym forum - np. pokaż pierwszy nieprzeczytany post. Muszę zapamiętywać, na której stronie ostatnio byłam. Brak wielo-cytatu też wkurza. A ja w weekendy raczej nie zaglądam na fora, bo wole ten czas spędzać z rodziną w domu. Więc podejrzewam, że nie będę nadrabiała po prostu i z góry przeproszę, ale się nie odniosę
Udanego lotu Pogoda dziś tutaj ładna Do jakiego miasta lecisz?panazuzanna lubi tę wiadomość
-
Lot do luton, docelowo Leicester.
Wole z Okęcia do Luton niż na Modlin żeby lecieć na East Midlnds.
Kurde zaczęłam nosić stanik (uważam ze no bra no problem, na codzień nie nosiłam nigdy mimo rozmiaru 70E) bo mnie okropnie bolały piersi i przedewszyatkim kluly sutki. Myślałam ze pomoże. Oczywiście taki z fiszbinami nie wchodzi w grę bo bym dostała pierdolca. No i fakt nie bolą jak biegam ale sutki pieką tak samo no i to irytujące uczucie na linii pod piersiami.
Jak Wy wszystkie nosicie staniki? Was to nie meczy? Wszystkie mam dobierane przez braffiterki. Nawet specjalnie kupiłam 75 żeby mieć więcej luzu.Magda - mbc, panazuzanna lubią tę wiadomość
PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
mikka86 ja tak miałam za pierwszym razem, myślałam, że już po stresie, ujrzałam w końcu po miesiącach starań dwie kreski. No i rzeczywiście byłam mega szczęśliwa i nieświadoma tego co może się stać dopóki nie trafiłam na to forum bo tu się dowiedziałam, że jest coś takiego jak ciąża pozamaciczna, puste jajo płodowe i wiele innych rzeczy no i skończył się beztroski czas oczekiwania tylko strach o każdy dzień.
-
O to niedaleko Ja za 10 dni bede brata z East midlands wlasnie odbierac co mnie cieszy, bo niby dalej, niz Birmingham, ale lotnisko male, parking przyjemny
Mnie stanik nie przeszkadza teraz wcale - nadal mam z fiszbinami.
Bardziej mi przeszkadzal jeszcze 7kg temu.panazuzanna lubi tę wiadomość
-
Mi na mdłości w pierwszej ciąży pomagały banany ale to jeszcze w łóżku trzeba zjeść przed wstaniem. W drugiej ciąży szykowałam sobie mnóstwo warzyw typu marchewka ogórek i cały czas podjadałam bo to chodzi o to, żeby nie dopuścić do ssania w żołądku i głodu.
A teraz jeszcze nie mam mdłości... martwi mnie to, a z drugiej strony zawsze mi się zaczynały od 7 tygodnia więc może lada moment się pojawią
-
mikaja wrote:Patrycja masz całą palete objawów zatem Nie wiem, czy współczuć, czy zazdrościć jedynie Mam nadzieję, że trochę odpuszcza, ale jednocześnie wszystko będzie dobrze
też mam nadzieję ze troche mi to odpuści, ale jak to ma oznaczać ,że wszystko jest ok to dam radę tylko najgorsze jest to, że pracuję w sklepie z naturalnymi kosmetykami, są tam też naturalne pachnące mydła, świece itp, zapachy się mieszają dlatego boję się, że po prostu nie dam rady tam usiedzieć... -
No z tymi zapachami może być różnie. Oby jednak było dobrze.
Ja czuje intensywniej, ale na szczęście nic mi nie przeszkadza. Przeszkadza mi to, co do tej pory przeszkadzało. Ale co śmieszne - w ciąży z moim synem zaczął mi przeszkadzać zapach łososia, przypraw hinduskich i kilka innych zapachów i to mi do dziś zostało. Ciekawe, czy teraz mi coś jeszcze dojdzie, czy już nie -
PannaEvans wrote:Lot do luton, docelowo Leicester.
Wole z Okęcia do Luton niż na Modlin żeby lecieć na East Midlnds.
Kurde zaczęłam nosić stanik (uważam ze no bra no problem, na codzień nie nosiłam nigdy mimo rozmiaru 70E) bo mnie okropnie bolały piersi i przedewszyatkim kluly sutki. Myślałam ze pomoże. Oczywiście taki z fiszbinami nie wchodzi w grę bo bym dostała pierdolca. No i fakt nie bolą jak biegam ale sutki pieką tak samo no i to irytujące uczucie na linii pod piersiami.
Jak Wy wszystkie nosicie staniki? Was to nie meczy? Wszystkie mam dobierane przez braffiterki. Nawet specjalnie kupiłam 75 żeby mieć więcej luzu.
ja noszę stąd i są zajebiste (też nie lubię staników): https://www.le-petit-trou.com/kategoria/staniki
a w sb kupiłam sobie na sale’u dwa sportowe od CK i też są super i do spania i na dzieńpanazuzanna lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
mikaja wrote:No z tymi zapachami może być różnie. Oby jednak było dobrze.
Ja czuje intensywniej, ale na szczęście nic mi nie przeszkadza. Przeszkadza mi to, co do tej pory przeszkadzało. Ale co śmieszne - w ciąży z moim synem zaczął mi przeszkadzać zapach łososia, przypraw hinduskich i kilka innych zapachów i to mi do dziś zostało. Ciekawe, czy teraz mi coś jeszcze dojdzie, czy już nie
no oby oby chociaż póki co większość mnie drażni :)ciąża to cała paleta mniej lub bardziej dziwnych objawów, ale musimy to przeżyć -
Patrycja na mdlosci pomagalo rzeczywiście żeby zjeść coś jeszcze w łóżku przed wstaniem, ja miałam pod ręka banany i biszkopty, zawsze mulilo jak byłam choć minimalnie głodna dlatego biszkopty, paluszki etc w użyciu. W pracy podgryzalam żeby nie dopuszczać do głodu. Oby szybko minęło! Ostatnim razem miałam mdlosci 5-7 tydzień. Codziennie, całodzienne. Teraz 2 dni i po sprawie.Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]