Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Danio jak tam choroby jak nie chodzi teraz mały do żłobka?
Karola u nas masakra była z chorowaniem. Od lutego praktycznie non stop. Na początku marca dostał antybiotyk bo chorował już długo i nie mogliśmy z tego wyjść. Po antybiotyku pochodził tydzień do żłobka i znowu zachorował. Jeszcze nigdy nie miał tak silnych objawów. Pierwszy raz w życiu gorączka,, osłabienie, kaszel. Poszedł do lekarza w poniedziałek dostał kolejny antybiotyk na 2 tygodnie. Po 2 tygodniach w piątek skończył antybiotyk, wyglądało na to że jest już dobrze. w niedzielę wylądowaliśmy na sorze. Małemu w domu zaczęły sinieć paznokcie u rąk i nóg, zaczęło go telepać. Dzwonimy po pogotowie, zonk. Okazuje się że nie mają karetki, każą jak najszybciej do szpitala.Było podejrzenie covida albo syndromu pocovidovego- badania wykluczyły tę opcję. Później wyniki wskazywały na sepsę. Na szczescie Filipcio jest już w domu, na razie wygląda że zdrowy.
Mam nadzieję że u Was sytuacja wygląda lepiej. -
O mamo Danio ale lipa. Oni w ogóle doszłi z czego takie krążeniowe sprawy się u niego działy? Podejrzane to. Ja bym już na łeb dostała.
U nas poprawa, fakt że miał zapalenie kratni, takie z wizytą pogotowia bo się dusił ale też, odpukać, spokój.
Laryngolog już się nie ma do czego doczepić, alergolog po szerokich testach wykluczył alergie, za to wyszła astma więc to może być przyczyną tych infekcji. Ma włączone już 2 tydz leczenie i jest lepiej. Do żłobka chodzi ale ich tam jest 2 w porywach do 3 więc cała grupa póki co zdrowaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 11:19
-
Dzięki dziewczyny. Mam nadzieję że już wyszliśmy z tymi chorobami na prostą. Też mamy skierowanie do alergologa ale nie mamy kiedy pójść bo Mały co chwilę chory. Nie wiadomo skąd te zasinienia. Przebadali go dobrze, RTG, USG, milion badan z krwi i jedyne co się udało ustalić to Crp i ptc podwyższone, przyczyny brak. Na sor dostał 40 stopnie gorączki, może e domu też mu skoczyła i tak organizm zareagował. Nie mam pojęcia.
Czyli że Stasiem też miałaś przeboje jak się dusił. Dobrze, że chociaż karetka była!
Drobinka a u was co za chorobsko się przyczepiło? -
Ponoć od wysokiej gorączki u małych dzieci właśnie mogą być takie objawy, drgawki itp.. dlatego u takich maluchów jest niebezpieczna, zawsze bardzo się bałam jak Olek miał podwyższoną temperaturę, choć nigdy nie przekroczyła 38,5 na całe szczęście. Tak czy siak, współczuję przeżyć. ☹
A u nas 👑 całą rodziną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 21:57
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Danio ogólnie dostajecie nieźle w dupe z tymi chorobami.
Ja się cieszę że laryngolog z alergologiem jakoś to ogarnęli u niego.
W on chory tam chodzil, nie z gorączka ale zasmarkany, zakaszlany.Zawsze mówią, że to okej że tak go widzieli w ostrym przebieguWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2021, 08:03
-
mikka86 wrote:Drobinka współczuję 😕, bardzo źle się czujecie czy nie ma tragedii?
Teraz już prawie dobrze, dzięki, ale było kiepsko..
Chłopaki już ok, mi został jeszcze duszący kaszel, ale idę do lekarza pod koniec kwietnia więc zobaczę jak tam płuca się mają.
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
O Mikaja mam pytanko😬 Jakie probiotyki polecasz w razie antybiotyku u dziecka? Tak pytam na przyszlosc.
Aaaa i odezwalo sie do nas przedszkole. Mamy termin na poznanie sie w przyszly pt. Oby to byla fajna placowka a nie takie dziadostwo jak ostatnio..