X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh nie mialam objawow to teraz tak mnie pociagnelo, ze myslalam, ze do kibla nie dolece.

mikka86, mikaja lubią tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl widac u Ciebie taki troszke opozniony zaplon :)

• Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl widzisz, wszystko jest na dobrej drodze i teraz postaraj się dużo odpoczywać i być spokojna :)

a ja dziś znów po wstaniu z łóżka czuję się jak flak :/ mdli mnie, jest mi słabo, nie mam siły a na 13 do pracy :/ mówię dzisiaj szefowej o ciąży bo naprawdę nie mam siły... a ostatnio ginekolog chciał dać mi zwolnienie to odmówiłam, bo myślałam że będę na siłach pracować :/

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn ja mialam objawy caly tydzien od pozytywnej bety i one nagle zniknely. Teraz jakas nowa fala nadchodzi.

Patrycja ja Cie dobrze rozumiem. Jesli ktos sie dobrze czuje to ok ale jak nie to wez zwolnienie bo nie ma sie co meczyc.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja jak masz mozliwosc to idz. Wiadom, ze lezenie plackiem w ciazy jest niewskazane, ale oszczedny tryb zycia mozna prowadzic. Inna sprawa, ze moze w 2. trymestrze poczujesz sie lepiej i jeszcze do pracy wrocic mozesz :)

• Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie nie chcę brać na długo tego zwolnienia tylko teraz, chociaż do końca listopada bo naprawdę nie mam siły na nic. Wieczorem czasem trochę mnie puszcza i jest ok, ale rano masakra. Dziewczyny, a jak myślicie, endokrynolog może wystawić mi zwolnienie? Bo idę w czwartek na wizytę, a do gina nie bardzo mam jak teraz, bo jest na urlopie i u niego wizytę mam 29 listopada.

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Eh nie mialam objawow to teraz tak mnie pociagnelo, ze myslalam, ze do kibla nie dolece.

Mialam dzisiaj o samo. A ze dopiero przylecialam i weszlam do mieszkania wczoraj w nocy to nie mialam zadnego jedzenia poza zupka chinska. Mam wyrzuty ze jem to w ciazy ale tak to bym byla glodna do 11.

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja28 jesli masz możliwość to korzystaj ze zwolnienia jedyny czas na odpoczynek. Jak urodzi się maleństwo to ciężko wygospodarować chwilę dla siebie ;) osobiście żałuję, że w poprzedniej ciąży tego nie docenialam ;)

• xgirl Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najlepsza, od dnia pozytywnego testu juz mnie w pracy nie widzieli :D

kinga27.30 lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myslalam ze to tylko ja taka martwiaca sie ;) ciesze sie ze nie jestem sama. Rano na bete nie dotarlam bo zaspalam ehh zycie a spac poszlam o 21 ;) cycki czuje ale rowno. W pon i we wtorek zamierzam isc na urlop a od srody zwolnienie. Jest u nas jelitowka i tak sie martwie zeby nie zalapac :/ troche kiepsko u nas bd z personelem i na pewno bd im ciezko, ale wiem ze to moje zdrowie. Kto o mnie zadba jak nie ja sama :) mysle ze endokrynolog moze wystawic zwolnienie jesli jestes pod jego opieka. Tak szybko piszecie ze nie daje rady !! Co do usg to sie zgadzam. W tamtej ciazy bylam na usg w 5 tyg 5 dzien i nic nie bylo oprocz pecherzyka a 3 dni pozniej dziecko i serduszko. Oczywiscie przeplakalam caly weekend... dziewczyny nigdy sie nie poddawajcie . Nastawienie to ponad polowa sukcesu !! :):)

• Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Patrycja28 jesli masz możliwość to korzystaj ze zwolnienia jedyny czas na odpoczynek. Jak urodzi się maleństwo to ciężko wygospodarować chwilę dla siebie ;) osobiście żałuję, że w poprzedniej ciąży tego nie docenialam ;)

no właśnie chyba skorzystam, choć grudzień w pracy to najcięższy okres, ale też właśnie z tego powodu muszę powiedzieć szefowej o ciąży, żeby w razie "w" miały jakąś alternatywę. Ciąża to nie choroba, ale póki co to właśnie czuje się, jakbym była chora :P

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Ja najlepsza, od dnia pozytywnego testu juz mnie w pracy nie widzieli :D
    Ja prowadzę swoje butik więc muszę pracować najdłużej jak się da,także jeśli będzie to możliwe to nawet do końca,po porodzie też kilka tygodni i wracam do pracy. A który to teraz w końcu tydz u Ciebie??

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluska wrote:
    Dziewczyny myslalam ze to tylko ja taka martwiaca sie ;) ciesze sie ze nie jestem sama. Rano na bete nie dotarlam bo zaspalam ehh zycie a spac poszlam o 21 ;) cycki czuje ale rowno. W pon i we wtorek zamierzam isc na urlop a od srody zwolnienie. Jest u nas jelitowka i tak sie martwie zeby nie zalapac :/ troche kiepsko u nas bd z personelem i na pewno bd im ciezko, ale wiem ze to moje zdrowie. Kto o mnie zadba jak nie ja sama :) mysle ze endokrynolog moze wystawic zwolnienie jesli jestes pod jego opieka. Tak szybko piszecie ze nie daje rady !! Co do usg to sie zgadzam. W tamtej ciazy bylam na usg w 5 tyg 5 dzien i nic nie bylo oprocz pecherzyka a 3 dni pozniej dziecko i serduszko. Oczywiscie przeplakalam caly weekend... dziewczyny nigdy sie nie poddawajcie . Nastawienie to ponad polowa sukcesu !! :):)

Eluska właśnie to jest nowy endokrynolog do którego idę, no ale zobaczymy, powiem jej co i jak i może się zlituje :P oj tak, nastawienie to jest połowa sukcesu, ja już nie myślę negatywnie, nie czytam bzdur tylko spokojnie sobie żyję z myślą, że rośnie we mnie nowe życie :)

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Uk niestety ciaza jest od 12 tygodnia. A ja nie bardzo wiem co robic bo slabo isc na zajecia i ciagle wymiotowac, zwolnienia niedostane, a nieobecnosci moga spowodowac ze nie zdam. A w pracy mam platne od przepracowanej godziny wiec nic nie dostane jak bede miec zwolnienie.
    Tu nie ma okreslonej granicy nieobecnosci wiec czlowiekn ie wie ile razy moze nie przyjsc, a musze latac do Pl na badania, USG itp.

panazuzanna lubi tę wiadomość

• xgirl Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka ok, jesli tak to sprawa wyglada inaczej. Mam dzis 6t2d.

PannaEvans nie musi ci dac zwolnienia bo jestes w ciazy tylko bo jestes slaba i wymiotujesz. Nie?

panazuzanna lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jakies nieskladne te moje zdania o.O

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans a tu sie do poloznej zarejestrowalas u gp ?

• PannaEvans Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XGIRL ostatnio mi powiedzieli, ze to normalne ze wymiotuje i boli brzuch i ani nie dali nic rozkurczzowego (pozniej w Pl dostalam Scopolan ale nic nie daje, tak jak nospa) ani nie dostalam zwolnienia. Powiedzieli zbym poszla na zajecia i najwyzej tam powiedziala wykladowcy ze sie zle czuje to bd miec obecnosc i wyjde.

MIKAJA w sumie to nie bo mam gina w Pl, bede raz w miesiacu na wizycie. Myslisz ze powinnam dodatkowo?

A no i mam pytanko. Becikowe jest jak sie pojdzie do lekarza do 10 tygodnia ciazy. Za pierwszym razem jak poszlam w 6 to mi nie wypisala karty ciazy bo uznala ze za male dziecko. Jak pojde drugi raz to juz bede po 10 tygodniu (11+2). Czy to nadal sie liczy ze bylam za pierwszym razem?
    Jestem przeciwniczka zasilkow ale nie ukrywam, ze z narzecoznym placimy po kilka tysiecy characzu (czyt:podatku) miesiecznie wiec chociaz bym ta czesc odebrala.

• xgirl Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PORAZKA. Ja rozumiem, ze ciaza to nie choroba ale jesli komus slabo i wymiotuje to bez przesady, czemu sie ma kobieta meczyc :/

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans a będziesz rodzila w Pl? Jak Ci sie ten czas pl/uk rozklada?

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ