Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Emma_ wrote:Zazdroszczę wam tych ruchów, nie mogę się doczekać aż sama będę je czuć. Już na wizycie pod koniec stycznia lekarz pytał, czy czuję ruchy, więc może nie jestem skazana na czekanie do dwudziestego tygodnia.
-
33Sylwia wrote:a właśnie jak śpicie?? ktoś mi mówił że powinno się spać tylko na lewym boku.
a ja jeszcze na brzuchu potrafię
Różnie. Czasem na plecach, czasem na prawym/lewym boku. Zasypianie na lewym boku i tak dla mnie nie ma sensu, bo przez sen tak czy siak się przekręcam. W ogóle jakoś gorzej mi się na nim oddycha. A teoretycznie leżąc na tym boku są lepsze przepływy czy coś takiego
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
no właśnie, jak jest z tym spaniem. Gdzieś czytałam, że na prosto lepiej nie leżeć bo gorsze przepływy są czy coś. No ja śpię w zasadzie i na boku i na prosto,i właśnie na prosto jak leżę to najbardziej czuję małego. Ale w głowie mam zaraz, że może jemu jest źle i zmieniam pozycję
-
33Sylwia wrote:a właśnie jak śpicie?? ktoś mi mówił że powinno się spać tylko na lewym boku.
a ja jeszcze na brzuchu potrafię
A co do łożyska to mam na przedniej ścianie ale chyba wysoko bo te ruchy czuje niżej
Kurcze jak ten czas leci, już praktycznie połowa za nami :o -
Hiszpaneczka wrote:Ja mam na tylnej sckanie, wysoko
Ja spie na lewym boku i prawym i na plecac czasem -
Angelikamarta, piona! Ja śpię tak samo! Tylko muszę być cała przykryta kołdrą, a noga na mężu, jak śpi ze mną, ale ostatnio rzadko nam się zdarza spać razem
anngelikamarta lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
ines. wrote:Kajtolo astma nie jest przeciwwskazaniem, rodziłam sn. Po prostu w pewnym momencie dostałam tlen jak było ciężko.
Karola czy Ty się może orientujesz w pomiarach miednicy? Tzn od jakich wartości powodzenie sn jest wątpliwe?
http://forumpoloznych.wum.edu.pl/porod/badanie-poloznicze-rodzacej/
Tutaj sa fajnie napisane wymiary. Czesto korzystam z tej strony bo sa wiarygodne informacje.
-
A co do biustu, czy tylko mnie się nie powiększył? Nie bolał? Jedynie są takie pełniejsze jakby.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Hiszpaneczka wrote:A czy na 3 prenatalne można dostać skierowanie na NFZ? czy trzeba placic?
-
Wrzucilam 3 linki do zdjec z ksiazki,o psychice przy badaniach prenatalnych,porodzie rodzinnym i roli ojca w opiece nad dzieckiem. Krótko i na temat. Fotki sa z podrecznika psychologii w poloznictwie i ginekologii więc wiarygodne źŕódło wiedzy
ines., kinga27.30 lubią tę wiadomość