Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAska1994 wrote:A co do biustu, czy tylko mnie się nie powiększył? Nie bolał? Jedynie są takie pełniejsze jakby.
mnie akurat biust bolał od samego początku przestał jakoś około 11 tc. a rozmiar z b na d mi się powiększył teraz mnie znowu często skóra swędzi na piersiach ale smaruje je kremem na rozstępy -
Mnie bolą, najbardziej jak zdejmę stanik po całym dniu, ale w nocy też często się budzę jak właśnie śpię na brzuchu i za bardzo je przycisnę to czuję ból.wieksze też są i brodawki takie wielkie i ciemne -brzydkie.url=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
W ogóle to widzę, że niektóre z was do późna w nocy tu piszą, ja to max 22 i jestem na białej sali ,czasami nawet już koło 21, jakbym poszła spać później to rano byłabym jak zombi, zresztą nawet oczy same mi się zamykają, to zmęczenie i silna potrzeba snu chyba już mi nie minie do końca ciążyurl=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
Właśnie. Jak wizyta?
-
KarolaJJJ wrote:http://forumpoloznych.wum.edu.pl/porod/badanie-poloznicze-rodzacej/
Tutaj sa fajnie napisane wymiary. Czesto korzystam z tej strony bo sa wiarygodne informacje.
dziękuje bardzo. trochę mnie to przekonało do właściwości mojej decyzji bo ciągle sie waham. u mnie wymiar zewnętrzny jest 18 cm (prawidłowy 20-21 cm) położna przy przyjęciu kręciła nosem, na moje zadane pytanie czy dam radę urodzić powiedziała: zobaczymy, dziecko małe, będziemy próbować.
nie udało się, teraz magicznie się mi miednica nie rozrosła, także chyba pozostaje mi tym razem posłuchać rozsądku i odpuścić
co do spania to śpię na boku, najczęściej na prawym bo tak mi wygodniejCórcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
mikka86 wrote:W ogóle to widzę, że niektóre z was do późna w nocy tu piszą, ja to max 22 i jestem na białej sali ,czasami nawet już koło 21, jakbym poszła spać później to rano byłabym jak zombi, zresztą nawet oczy same mi się zamykają, to zmęczenie i silna potrzeba snu chyba już mi nie minie do końca ciąży
w pierwszej ciązy też tak miałam. to dobrze organizm potrzebuje to odpoczywaj. teraz działam na automacie i po 1,5 roku nie spania spokojnie daje rade do 24... zreszta zawsze mam coś jeszce do zrobienia na co braknie czasu w ciągu dnia.Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Aska1994 wrote:A co do biustu, czy tylko mnie się nie powiększył? Nie bolał? Jedynie są takie pełniejsze jakby.
Mi się powiększyły ale nie bolą. wczesniej też zadnego dyskomfortu nie miałam. Sutki też mnie nie bolą. Ogólnie piersi odczuwam tak jak przed ciążą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 21:27
-
Jestem jestem!
A więc tak. Szyjka ma ponad 5cm, szczelnie zamknięta. Przy jej ujściu w macicy widać resztki powoli organizującej się krwi, łożysko cofa się w kierunku, w którym powinno, czyli na tylną ścianę i wygląda jakby krwawienie było spowodowane właśnie tym cofaniem.. Że "miałam pecha" i strzeliło mi jakieś większe naczynie. Ona by nie wiązała tego z kp, ale też proponuje odstawić od piersi, bo gdyby znowu coś się stało to bym sobie nie wybaczyła. No i ma rację. Aczkolwiek ściągam mleko laktatorem, bo inaczej chyba by mi cycek pękł. W sensie raz dziennie.
Młody super, ładnie wywijalWody płodowe jak najbardziej ok, na pewno nic nie pękło.
Z dodatkowy rzeczy to mam zrobić crp, OB, morfologie i pełne badanie moczu. A przy następnej wizycie porobi mi wszelkie wymazy.Emma_, KasiaLukasia, Czarna_kawa, Micia, Patrycja28, Eluska, Kamsza lubią tę wiadomość
-
KarolaJJJ wrote:O mamo jaka szyjka! Jak dwie moje! Super ze wszystko jest ok. Z karmieniem daj spokój jak najszybciej
Nie ma.co ryzykowac. W ogole długo karmiłas jak na ciężarną. Zaleca sie zaprzestania kp juz powyzej 12 tyg -
Kajtolo wrote:Ja też ciągle karmie. A jak dziecko zareagowalo na odstawienie, dajecie rade?
Ale glaszcze ją po główce, śpiewam, przytulam i szybko się uspokaja. Nie ma noszenia, rzewnego płaczu.. A tego bałam się najbardziej. Chyba by mi serce pękło.
Kajtolo lubi tę wiadomość
-
Casjopea,masz kapustę w domu? Sprawdzony sposób mojej położnej,przestestowalam na sobie.Rozbic dobrze liście kapusty i obłożyć dokładnie piersi w staniku,spać z takimi okładami.Dla mnie ulga wielka i ,,wyciągały'' bóle i początki stanu zapalnego.
Micia lubi tę wiadomość
-
Casjopea współczuję przeżyć :* Ważne że wszystko dobrze i już inaczej być nie może! Co do spania ja mam poduszkę supermami 7 cudownie się na niej śpi. Ja zamierzam rodzić SN, mimo poprzedniego ciężkiego porodu z użyciem vacum i oksytocyną. Sam fakt, że Mój był cały czas przy mnie i przeciął pępowine, czego przy cc by nie było. Jednak życie pokaże jak się wszystko potoczy. Śliczne te Wasze brzuszki. Ja mam łożysko na przedniej ścianie, przy synku ruchy czułam ok 15 tyg. mimo że pierwsza ciąża, teraz cisza ale nic wkoncu się doczekam
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc