Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
poliś wrote:cześć, dziewczyny, które macie wiedzę, pomóżcie zinterpretować wyniki krzywej cukrowej:
na czczo 86,30
po 1h 168,80
po 2h 188,30
Kolejna słodka mama witamy 😘 nie bój się nie będzie tak źle 🙂 -
Emma_ wrote:Dziewczyny, a kupujecie karuzelę nad łóżeczko?
karuzela to jak maluch bedzie meic 3 miesiace. wczesniej nie ma sensu. mam, ale narazie nawet nie wyciągam.Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Cześć dziewczyny! Jestem po Łodzi. Mikołaj zdrów jak ryba, waży 600g. Łożysko 5cm od ujścia szyjki, ściana tylna. Nie jest już traktowane jako przodujące, a nawet nie jako nisko położone! Wciąż do obserwacji, ale z tendencją na "będzie dobrze" 😁🤘 Mam brzuch wymietolony jak nigdy. Po godzinie Mikołaj był już tak wkurzony, że kopal na wszystkie strony 😋
Dr doszedł też do ładu z moim tygodniem ciąży i dzisiaj jestem w skończonym 23tc. Termin porodu nie 17.07., a 25.07. (Ines jak znajdziesz chwilkę to proszę o zmianę 😉). Także jestem mega szczęśliwa ☺️☺️Sylka135, 33Sylwia, ines., Emma_, tka_aa, Drobinka91, Lolla, kinga27.30, mikaja, LidziA89 lubią tę wiadomość
-
Casjopea no i pięknie 😍 cieszę się razem z Tobą 😁 super wiadomość 😁
Dziewczyny a dzień przed glukoza jecie normalnie? Czy ograniczać cukry lepiej?
Ja byłam dziś na szkole rodzenia - teorii ciąg dalszy. Dostałam rozpiskę co mam zabrać do szpitala w którym chce rodzic i możliwość odwiedzenia porodowki 😁
Dziewczyny tam bardzo polecają maść na brodawki lano maść ziaja i płyn do higieny intymnej biały jeleń z kory dębu.
Ja chyba na pewno mam skurcze braxtona hicksa wybudzaja mnie w nocy, trwają krótko i jakoś niby nie bolą ale to dziwne uczucie 😂 pomaga nospa i magnez.
Dobrych snów Wam życzę 😁Casjopea lubi tę wiadomość
-
Casjopea to cudowne wieści!!! Widzisz a tak się zamartwiasz- będzie dobrze!!! I teraz to chyba nawet sn wydaje się być jeszcze realne prawda?
A co do wagi to jaką później urodzeniowa miała Twoja córka?
Sylwia - jadłam normalnie. Nawet chyba czekoladę zeżarłam bo zapomniałam ze rano mam iść. Właśnie chodzi o to żeby jeść normalnie nie wprowadzac diety badaniowej bo wynik ma odzwierciedlać rzeczywistośc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 23:26
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ines dzięki, bo właśnie dziś mi któraś powiedziała ze szkoły rodzenia że już trzy dni przed ograniczyła cukry. Odrazu wydało mi się to dziwne i oszukane. Ok to ja będę jeść 😂 i jeść 😁
Aaaa jeszcze jedno potrzebuje dużo jedzenia na jutro tzn szybkie, zdrowe przekąski i najważniejsze bez mięsa! Macie coś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 23:32
-
Sylwia jak te skurcze sie u Ciebie objawiaja? Bo mi teraz napinal sie brzuch w gornej czesci niemal pod piersiami, trzymalo to chwilke i puscilo, za chwile klulo chyba w szyjce i tak ze 3 razy. Nie bolalo tylko takie niemile uczucie. Juz przeszlo. Czy to wlasnie te skurcze Braxtona Hicksa??
33Sylwia lubi tę wiadomość
-
Casjopea wrote:Cześć dziewczyny! Jestem po Łodzi. Mikołaj zdrów jak ryba, waży 600g. Łożysko 5cm od ujścia szyjki, ściana tylna. Nie jest już traktowane jako przodujące, a nawet nie jako nisko położone! Wciąż do obserwacji, ale z tendencją na "będzie dobrze" 😁🤘 Mam brzuch wymietolony jak nigdy. Po godzinie Mikołaj był już tak wkurzony, że kopal na wszystkie strony 😋
Dr doszedł też do ładu z moim tygodniem ciąży i dzisiaj jestem w skończonym 23tc. Termin porodu nie 17.07., a 25.07. (Ines jak znajdziesz chwilkę to proszę o zmianę 😉). Także jestem mega szczęśliwa ☺️☺️ -
xgirl wrote:Sylwia jak te skurcze sie u Ciebie objawiaja? Bo mi teraz napinal sie brzuch w gornej czesci niemal pod piersiami, trzymalo to chwilke i puscilo, za chwile klulo chyba w szyjce i tak ze 3 razy. Nie bolalo tylko takie niemile uczucie. Juz przeszlo. Czy to wlasnie te skurcze Braxtona Hicksa??
U mnie bardzo podobnie napina się od góry i przechodzi w dół gdzieś za pepkiem mija ale nigdzie mnie nic nie kuje. Bardziej to tylko ucisk i puszcza. Spróbuj sobie wziąść magnez jeden więcej na dobę kiedy masz to uczucie lub nospe i polezec, nie dotykaj wtedy brzucha. Maskowanie, głaskanie pobudza skurcz. Jest to nie groźne do momentu kiedy jeden skurcz nie trwa dłużej jak 30sekund. I dziś w sumie ich nie było, może dlatego że wzięłam przed snem nospe.
Dzień dobry wszystkim 😁 czekam na Wasze pomysły co do przekąsek 😁 help!
Często mam dziwne sny Wy też?
Np dziś śniło mi się że byłam na porodówce a moja położna miała głowę biedronki 😂😂😂 i że zgasly wszystkie światła, a ja nie mogłam wstać. A drugi że byłam w BIG Brother 😂 i moja przyjaciółka, która też jest w ciąży mówiła bym wyszłam z programu bo nie dotrwam do końca, bo mam termin rodzenia 😂😂😂
-
Emma_ wrote:Dziewczyny, a kupujecie karuzelę nad łóżeczko?
Ja w sumie jeszcze się nad tym nie zastanawiałam Najpierw muszę kupić łóżeczko
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
kinga27.30 wrote:Najpierw muszę kupić łóżeczko
Wybraliście już ?
Ja się nie mogę zdecydować czy bok ma być opuszczany czy nie - chcę przewijak na łóżeczko więc ta opcja chyba odpada 🤔🤔🤔
Czy łóżeczko z funkcją tapczanika ale brak możliwości wyciąganych szczebelków 🤔🤔🤔
Czy tylko funkcja wyciąganych szczebelków 🤔🤔🤔
Brak miejsca na dostawkę niestety 😤😤😤
Doradzicie coś 🧐🧐🧐🧐
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 08:23
-
33Sylwia wrote:Dzień dobry wszystkim 😁 czekam na Wasze pomysły co do przekąsek 😁 help!
Często mam dziwne sny Wy też?
Np dziś śniło mi się że byłam na porodówce a moja położna miała głowę biedronki 😂😂😂 i że zgasly wszystkie światła, a ja nie mogłam wstać. A drugi że byłam w BIG Brother 😂 i moja przyjaciółka, która też jest w ciąży mówiła bym wyszłam z programu bo nie dotrwam do końca, bo mam termin rodzenia 😂😂😂33Sylwia lubi tę wiadomość
-
ines. wrote:Casjopea to cudowne wieści!!! Widzisz a tak się zamartwiasz- będzie dobrze!!! I teraz to chyba nawet sn wydaje się być jeszcze realne prawda?
A co do wagi to jaką później urodzeniowa miała Twoja córka?
Co do sn to wedle jednej szkoły można gdy łożysko jest 3cm od ujścia szyjki, wedle drugiej gdy właśnie 5cm, więc dr powiedział, że pozostawia to do decyzji położnika. I zaleca wizytę koło 28tc, żeby wtedy ocenić łożysko już ostatecznie i podjąć decyzję. Także zaczęłam mieć nadzieję 😁
Urodzona w 38tc miała 3240g, więc luuuuzik Trzy parte i po robocie 😁ines. lubi tę wiadomość
-
Alisia wrote:Wybraliście już ?
Ja się nie mogę zdecydować czy bok ma być opuszczany czy nie - chcę przewijak na łóżeczko więc ta opcja chyba odpada 🤔🤔🤔
Czy łóżeczko z funkcją tapczanika ale brak możliwości wyciąganych szczebelków 🤔🤔🤔
Czy tylko funkcja wyciąganych szczebelków 🤔🤔🤔
Brak miejsca na dostawkę niestety 😤😤😤
Doradzicie coś 🧐🧐🧐🧐
Ja wybrałam łóżeczko z funkcją tapczanika, o takie coś:
https://allegro.pl/oferta/lozeczko-julia-deluxe-tapczanik-sofa-materac-gpk-6935845958
Wypłata w poniedziałek, siadam i zamawiam
Casjopea, rewelacja! Bardzo się cieszę, widzisz.
A ja wieczorem dostałam wyniki mojego CRP: 1,2 - więc stanu zapalnego nie mam. A nerka raz boli, za chwilę nie. Wczoraj wieczorem wzięłam ciepłą kąpiel, ubrałam się na noc jak na Syberię i w nocy nie bolało, ale już czuję, że znowu zaczyna... I tak sobie myślę, że to chyba kolka nerkowa. Jejku mam nadzieję, że żaden kamień mi się tam nie zrobił... Po południu skoczę do lekarza po skierowanie na USG.
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Dzisiaj rano zarzucilam scenariusz - 0 wegli do poludnia i juz po sniadaniu mam biedne 5.6. - widze, ze ta opcja dla mnie znowu idealna. Na czczo mialam ok dzis, chociaz wieczorem dosc wysoko.
Takze musze odkopac przepisy na sniadania bialkowo-tluszczowe