Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola, pytasz o mojego dentystę? Chodzę prywatnie, bo nie mam dobrego na NFZ. W bloku obok jest niby dentysta, który robi na fundusz, ale opinie mnie bardzo zniechęciły. Może zaryzykowałabym, gdybym nie była w ciąży, ale w tej sytuacji wolę iść do kogoś z sercem. 🙂
-
mikaja wrote:Lidzia detektorem szukal?
Tak szukał detektorem a nawet dwoma. Dramat. -
LidziA89 wrote:Tak szukał detektorem a nawet dwoma. Dramat.
Ma gosc technike - ale jak przyjdzie co do czego, to mowia kobietom, zeby nie kupowac, bo mozna sie tylko niepotrzebnie nastraszyc Mnie sie nigdy nie zdarzylo, zebym nie znalazla Na pewno nie na tym etapie ciazy -
Emma_ wrote:Też bywam, nie martw się. 😀 U nas tradycją stały się śniadania w macu po każdym badaniu krwi, na które jadę na czczo. 😄
O, o tym nawet nie myślałam 🤔 nigdy nie jadłam śniadania w Macu😁
Nie no ogólnie nie jem, to chyba mój 3 raz w tej ciąży. Wolę kfc 😁 Ale ogólnie staram się nie jeść takich 💩, nawet jak jesteśmy na mieście w porze obiadu to albo wracamy do domu jeść albo do takiego baru z typowo babcinymi obiadami. 😉
Co do zęba- dobrze że obyło się bez większego wiercenia 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 17:02
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Drobinka91 wrote:O, o tym nawet nie myślałam 🤔 nigdy nie jadłam śniadania w Macu😁
Nie no ogólnie nie jem, to chyba mój 3 raz w tej ciąży. Wolę kfc 😁 Ale ogólnie staram się nie jeść takich 💩, nawet jak jesteśmy na mieście w porze obiadu to albo wracamy do domu jeść albo do takiego baru z typowo babcinymi obiadami. 😉
Co do zęba- dobrze że obyło się bez większego wiercenia 🙂
Z całej eskapady do dentysty to najbardziej wierciła się Emilka. ❤️
-
Miałam, ale moje dzieci się nią nie interesowały, a mnie doprowadzała do szewskiej pasji, bo ciągle o nią zawadzałam. Myślę nad projektorem, ale najpierw sprawdzę, czy Jacek będzie na tyle łaskawy, żeby w łóżeczku spać 😋Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Emma_ wrote:Lidzia, współczuję stresu. Czy mała była jakoś nietypowo ułożona, że tego tętna nie mógł znaleźć?
Coś ty poszliśmy do innego gabinetu gdzie jest usg przyjmowała tam inna pani doktor i ona robiła mi USG jak tylko przyłożya głowice widziałam bijace serducho ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 18:16
kinga27.30 lubi tę wiadomość
-
Emma_ wrote:Dziewczyny, a kupujecie karuzelę nad łóżeczko?
Ja się zastanawiam ale jak będę kupować to chyba z pluszowymi zabawkami. -
Ja chyba nie będę mocować nad łóżeczko, niech to będzie miejsce gdzie maluszek będzie wiedział, że się śpi i lepiej niech Go nic nie rozprasza 🙂 może wykombinuję coś nad przewijakiem i na dole w salonie jak będziemy mieć kołyskę.
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
cześć, dziewczyny, które macie wiedzę, pomóżcie zinterpretować wyniki krzywej cukrowej:
na czczo 86,30
po 1h 168,80
po 2h 188,30
Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
poliś wrote:cześć, dziewczyny, które macie wiedzę, pomóżcie zinterpretować wyniki krzywej cukrowej:
na czczo 86,30
po 1h 168,80
po 2h 188,30
Wg mamyginekolog: "Jeżeli choć jedna z tych wartości jest powyżej normy rozpoznajemy cukrzyce ciążową."
Tutaj więcej:
https://mamaginekolog.pl/cukrzyca-ciazowa/poliś lubi tę wiadomość
-
poliś wrote:cześć, dziewczyny, które macie wiedzę, pomóżcie zinterpretować wyniki krzywej cukrowej:
na czczo 86,30
po 1h 168,80
po 2h 188,30
Po 2 h przekroczyłaś, poza tym tendencja powinna byc spadkowa czyli po 2h powinnas miec mniej niz po 1 h. Ja przy przekrocseniu 179 + na czczo mam cukrzyce, wg mojej diabetolog-ginekolog jedno minimalne nawet przekroczenie to wg norm ciazowych cc. Proponuje zapusac sie do diabetologa od ciezarnych, a wczesniej sprobowac diety cukrzycowejpoliś lubi tę wiadomość
-
na czczo 86,30
po 1h 168,80
po 2h 188,30