Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A odpisuje bo czytam.ksiazke😂w ciagu godziny przeczytałam.z 5 razy ta sama strone i nadal nie wiem co czytałam. W ogole jakie mi sie ostarnio bzdury snia, dzisiaj np ze bylam w szpitalu i dostalam do połknięcia kapsułke ze szczepionka na krztusieć,lekarz mi dal bo chcial przetestwoac nielegalnie,no i zaczęłam rodzic a bylam cos ok 20 tc. Obudziłam sie zalna potem, pełna nienawiści do mojej kardiolog bo to ona byla w tym śnie
xgirl lubi tę wiadomość
-
Rano taka wysoka a pozniej niska? Haha pokrecone to u Ciebie ladnie
A nie orientujesz sie (albo ktos inny) czy taka jazda na slodkie moze cos oznaczac? (cukrzyce czy moze niedocukrzenie) Moge w kolko jesc slodkie, rano pierwsze co musze slodki sok wypic, ciagnie mnie na desery, czekolady, itp. Moze to cos oznaczac czy moga to byc zwykle ciazowe zachcianki? -
xgirl wrote:Rano taka wysoka a pozniej niska? Haha pokrecone to u Ciebie ladnie
A nie orientujesz sie (albo ktos inny) czy taka jazda na slodkie moze cos oznaczac? (cukrzyce czy moze niedocukrzenie) Moge w kolko jesc slodkie, rano pierwsze co musze slodki sok wypic, ciagnie mnie na desery, czekolady, itp. Moze to cos oznaczac czy moga to byc zwykle ciazowe zachcianki? -
Hej ho, hej ho
Karola niezly sen Ja zapominam, co mi ise sni najczesciej ostatnio ;p
Bylismy wczoraj w ikei - chcialam te poduszke do karmienia, ale nie bylo kupilismy waniekne za to. I w sumie tyle. Spiworki ikea ma nowe, ale polarowe, to nawet nie tykam ;p -
xgirl wrote:Rano taka wysoka a pozniej niska? Haha pokrecone to u Ciebie ladnie
A nie orientujesz sie (albo ktos inny) czy taka jazda na slodkie moze cos oznaczac? (cukrzyce czy moze niedocukrzenie) Moge w kolko jesc slodkie, rano pierwsze co musze slodki sok wypic, ciagnie mnie na desery, czekolady, itp. Moze to cos oznaczac czy moga to byc zwykle ciazowe zachcianki?
Cukier w cukrzycy to nie tylko slodycze niestety - 10 gram makaronu za duzo potrafi niezle cukry nam wywalić w kosmos ;p
Ale co do ciągot, to ja mam też - niestety. Czytalam na jkims portalu ostatno, ze to niby typowe w tym okresie ;p i zeby sie hamowac ;p -
haha xgirl mozna jesc wszystko, tylko trzeba dostosowac porcje ;p prawda taka, ze kazdemu co innego moze sie sprawdzic ;p
ja jadlam wszystko poprzednim razem, tylko nauczylam sie wlasnie porcje odpowiednie przygotowywac - obiady czesto jadlam na 2 razy np ;p
makarony, ryze, i ziemniaki warto ugotowac dzien wczesniej i na noc do lodowki - wtedy na drugi dzien takie odgrzewane maja nizszy indeks glikemiczny
ilosc kcal ma byc taka sama, tylko rozlozona inaczej - w cukrzycy nie wolno nie jesc, bo wtedy tez wywala cukryWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 09:26
-
Karola faktycznie jest fajna, mala i ma fajne te gumki od spodu wiec sie nie bedzie slizgala - chociaz ja pewnie ja bede wkladala do wanny naszej po prostu
Moze ewentualnie na przewijaku w lazience na wannie. ZobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 09:32