Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
No ok, rozumiem teraz.
W ogole dziewczyny czuje sie troche glupio muszac sie tlumaczyc czemu chce cos zrobic tak a nie inaczej. Mi by do glowy nie przyszlo naklanianie tutaj kogos do mojego zdania w tak waznej kwestii. Niech kazdy robi jak uwaza.tka_aa, Domi_tur lubią tę wiadomość
-
Ja jak zaczelam miec bóle to chciałam umrzec ale z drugiej strony to bol jak na okres,wiec bylam oswojona troche. A pózniej to czas leci na porodówce.
W ogole to cale parcie na cc wynika z braku edukacji. Mam wrazenie ze to temat tabu. Ja proponuje zwolenniczkom cc zapytac gina prosto w oczy o przebieg i sens cc. -
xgirl wrote:No ok, rozumiem teraz.
W ogole dziewczyny czuje sie troche glupio muszac sie tlumaczyc czemu chce cos zrobic tak a nie inaczej. Mi by do glowy nie przyszlo naklanianie tutaj kogos do mojego zdania w tak waznej kwestii. Niech kazdy robi jak uwaza. -
Karola, z tym brakiem edukacjci to chyba racja. Reprezentantki jakiego zawodu mają najmniej cesarek, wiecie? Położne. 😉 U położnych odsetek cc jest znikomy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 22:50
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
-
mikaja wrote:
Ines wspolczuje - ja swojego iphone'a to mam w obudowie chroniacej przy upadkach i zawsze obowiazkowo szklo, a ze spada mi srednio 100x na tydzien to szklo wymieniam czesto
dawaj mi namiar na obudowe chroniąca od upadkow! szklo nic nie daje, juz drugi raz mi pęklo pod szkłem...
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
KarolaJJJ wrote:No własnie chyba nie ale i tak mozna gadać a te co maja parcie na cc maja to gdzies. W koncu skoro 42% ciaz jest rozwiazywana przez cc to nie brzmi to jak coś strasznego ale jak idą do dentysty to błagaja o znieczulenie do byle wiercenia bo boli ale rozchlastanie brzucha i wkłucie w kregosłup juz nie boli...
Powtórzę to jeszcze raz,bylam przy kilkudziesięciu cc i kazda jedna pacjentka nie przyzna sie jak ja bolało bo nie chce zeby wyszlo ze sie myliła. Moga byc rozchlastane,w szpitalu przez 4 dni jęczeć i sie zwijac z bólu błagać o leki przeciwbólowe a jak wychodzą to maja przyklejony usmiech i mowia ze bylo super
Karola ja juz sie raz do tych Twoich bzdur odnioslam i to olalas. przestan naprawde tak pisac bo to juz nie jest niesprawiedliwe to po prostu wkurzajace.JaSzczurek lubi tę wiadomość
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
KarolaJJJ wrote:Xgirl po cieciu sikasz do worka i trzymasz diete zeby za wczesnie sie nie wysrac,ja hemoroidy do usuniecia mialam juz w ciazy wiec porod nie mial.nic do rzeczy. Daj sobie szanse,serio.
serio? a takie rewelacje to skąd? lekka dieta po znieczuleniu owszem, ale zeby za wczesnie sie nie wysrac? wysrac nalezy sie normalnie. wtedy kiedy sie zachce. nie wstrzymywac. mialam znieczulenie ledzwiowe 3 razy (ostatni raz przy cc) i nigdy od zadnego anestezjologa ani innego lekarza takich rewelacji nie slyszalam.Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
-
Ani razu nie myślałam o cc. Mało tego nawet o zastrzyku ani o przyspieszaniu porodu.
Jeśli o mnie chodzi od pierwszej chwili myslalam tylko jak to dziecko przejdzie ta naturalna droga o swoim bólu nie myślę i nie chce nawet o tym myslec. Trzeba przeżyć i poznać siebie aby jak najbardziej sobie i dziecku pomoc. I mam nadzieję że uda się mi rodzic SN.
I nie będzie żadnych komplikacji 😁
Oczywiście opinii będzie dużo na ten temat ale myślę, że każda z nas musi wiedzieć co robi i jakie ma prawa 😁
Dobranoc 😘 -
aaa przyszlam przed snem i tylko sie wkurzylam.
nie, nie jestem fanka porodow cc na zyczenie. jestem całym sercem za sn. całym i jest mi czasem nawet zal ze nie mogę tak urodzić. ale kurcze dziewczyny takie teksty jakie tu przeczytałam to jest az niesmaczne. porod to jest sprawa prywatna i indywidualna nikt nie ma prawa nikomu mowic jak ma rodzic i na sile pchac swoich poglądów. a na pewno nie ma prawa wmawiac ze jest tak a nie inaczej jak sam tego nie przezyl. ja akurat jestem z tcyh co swietnie znosza operacje i zadnych skutkow ubnocznych cc nie mam. zadnych i tak wychodzilam z usmiechem z porodowki. nie - wcale az tak nei bolalo. o wiele bardziej bolalo po operacji zylakow na nodze. za to porod sn byl tragiczny i moglo byc jeszcze bardziej tragiczny dla mnie i dla mojego syna.
dlatego moze tak bardzo mnie to boli. niesprawiedliwe ocenianie. kazdy ma prawo wyboru z takich czy innych powodow. kazdy ma swoj rozum i umie czytac. to jest tak samo jak z dyskusja kp czy mm. karmienie butelka nie czyni nikogo gorszą mamą. tak jak porod na zyczenie poprzez cc. a niektore wypowiedzi tu, choc nikt tego otwarcie nie przyzna w tle maja taki wydzwiek. zdrowa, czy nie zdrowa, mloda czy nie ma prawo rodzic jak chce z powodow ktore uwaza za wystarczajace. amen.Emma_, Yoselyn82, 33Sylwia, tka_aa, JaSzczurek, Drobinka91, Aska1994, Lady_Dior, Magda - mbc, Alrauna1987, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość
-
Ines dobrze gada, polać Jej (oczywiscie soczku 😉). Jak "amen" to amen, nie ma co drążyć tematu.
Nie denerwujcie się dziewczyny, nie ma to sensu, tak czy siak każda zrobi jak będzie uważała i co będzie dla Niej i maluszka bezpieczne. Ja dlatego nawet nie zabieram głosu w tej sprawie, bo wiem że to prowadzi donikąd.
Witam się z Wami w 26 tygodniu. 😊
Ten mój mały ancymon tak daje czadu od wczoraj, budzi się koło 4 i impreza w brzuchu, w ciągu dnia też i wieczorem. Chyba cierpi na bezsenność. 😁 A matka razem z Nim.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 07:21
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Drobinka moja to samo w nocy szaleje i spać nie daje 😁😁😁w ciągu dnia jak chodzę to czasem kopnie, ale jak mój mąż wróci z pracy i zacznie rozmawiać mi do brzucha to się zaczyna 😊😊
Już powoli bliżej końca -
Dobrze że nie jestem sama 😁🤗
W nocy to tam nie czuję jak uda mi się zasnąć, ale mam wrażenie, że tylko czeka, aż zadzwoni budzik męża żeby móc zacząć na legalu wariować. 😂 Wtedy muszę wstać, zjeść, wypić herbatę i zazwyczaj kładę się z powrotem spać, ale no od wczoraj nie da rady 🤷♀️
W ogóle nie wiem czy to przez to, że się tak strasznie wierci, kopie i rozpycha, ale boli mnie brzuch i znowu twardnieje 🙄
Też czujesz różnicę jak mała jest taka aktywna?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 07:43
Kamsza lubi tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Ja uwielbiam te jej kopniaczki też czuję się wtedy lepiej, czasem jak się rozkręci
i gdzieś przywali tak że aż zaboli ale i tak ja kocham ♥️♥️😍😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 07:53
xgirl lubi tę wiadomość
-
Drobinka91 wrote:Dobrze że nie jestem sama 😁🤗
W nocy to tam nie czuję jak uda mi się zasnąć, ale mam wrażenie, że tylko czeka, aż zadzwoni budzik męża żeby móc zacząć na legalu wariować. 😂 Wtedy muszę wstać, zjeść, wypić herbatę i zazwyczaj kładę się z powrotem spać, ale no od wczoraj nie da rady 🤷♀️
W ogóle nie wiem czy to przez to, że się tak strasznie wierci, kopie i rozpycha, ale boli mnie brzuch i znowu twardnieje 🙄
Też czujesz różnicę jak mała jest taka aktywna?
Powiem Ci ze czasem jak leżę na plecach i mala się tak wypina to na brzuchu mam jedną wielką kulkę. Co do twardnien brzucha zdarzają się zależy też jak ona się ułoży 😁😊 -
Też wbrew tym "narzekaniom" uwielbiam jak daje o sobie znać, jestem wtedy spokojna 😁 właśnie apropo's kochania, wczoraj pod prysznicem naszło mnie na rozmyślania i dostałam takiego nagłego ataku przypływu miłości do małego, że aż miałam łzy w oczach i potem myślałam, jak to możliwe kochać kogoś, kogo się jeszcze nie zna. 🙈❤ Jak mąż wrócił z pracy, też się poryczałam, ah ta stabilność emocjonalna w ciąży. 😂
Kamsza, xgirl, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Dziewczyny gdzie najczesciej czujecie ruchy? Bo ja zupelnie w dole kolo wzgorka lonowego. W innych miejscach tez ale rzadko, czasem po bokachi kolo pepka a w gorze brzucha to w ogole prawie nigdy.
-
xgirl wrote:Dziewczyny gdzie najczesciej czujecie ruchy? Bo ja zupelnie w dole kolo wzgorka lonowego. W innych miejscach tez ale rzadko, czasem po bokachi kolo pepka a w gorze brzucha to w ogole prawie nigdy.
Ostatnio głównie właśnie w dole brzucha, w prawej pachwinie, ale często po bokach pępka, szczególnie po prawej, z lewej z przodu chyba mam łożysko.
Generalnie u mnie ztymi ruchami to jest równie, czasami myśle, że dużo później, że mało i się stresuje, a póżniej się rozkręca. Oczywiście szczególnie w nocy i ostatnio po tym jak się obudzę.
Powiedzcie jak najdłużej w ciągu dnia nie czujecie ruchów? Zdarza wam się jeszcze nie czuć np 5h? Pytam szczególnie dziewczyny w 24-25 tc. -
Nisko Ci leży widocznie. Ja to czuję w zasadzie wszędzie od tych 2 dni, dosłownie wszędzie. 😉 Ale mimo wszystko najczęściej czuję po lewej stronie od wysokości pępka do pachwin, tam ma rączki i nóżki, a po prawej stronie wypycha mi się główką.
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️