X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinko, pamiętam, że wrzucałaś tu kiedyś szeleściki - na smyku jest promo na nie, zerknij sobie. 🙂 I jest ta świetna ośmiornica!

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trudno, nawet jak nie jest wart tych 90 zł to już za późno 🙈
    Dzięki za info, zaraz zerknę 🙂

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• mikaja Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    No też się zastanawiam czy się odwróci. Ale jeszcze mają sporo czasu, więc bądźmy dobrej myśli. A daje Ci leżeć na lewym boku? Bo mi nie, muszę na prawym 😁 Ale faktycznie, ułożenie kiepskie, też odczuwam to przy oddychaniu i kopniakach w dole 🙄

Slyszalam wlasnie ze ulozenie posladkowe i miednicowe sa niekorzystne dla matki i to (u mnie na pewno) prawda. Moj syn na tym etapie byl juz glowa w dol i az do porodu tak, a tutaj mala zolza tak sie ulozyla. Najgorzej, ze nic nie zrobimy, zeby pomoc sie dziecku odwrocic.

Ona mi daje lezec w kazdej pozycji, czasem sie bardziej wierci, ale ogolnie nie mam problemu - o prostu gdzies mi na lewym gorzej, a mowia ze lepszy lewy bok :P

Ja prawie dzis zginelam pod tirem - facet jechal po rondzie w prawo z maksymalnie lewego pasa - ja bylam na srodkowym i jechalam prosto wiec wiadomka - zajechal mi droge. Widzialam, co sie szykuje wiec sie zatrzymalam i trabie na calego a ten jedzie mi milimetry przed maska, nagle zahamowal jakby ducha zobaczyl. Ale no Litwin, kierownice mial po europejskiej stronie...aczkolwiek zasady panuja jedne ;) Jak jedziesz w prawo, to z prawego albo srodkowego pasa a nie maksymalnie z lewej.

Auto mi przegladu nie przeszlo, robia go wlasnie, ja pol dnia urlopu na to wzielam, ale wzielam ubera i siedze w domu i czekam, az zadzwonia, ze zrobiony :p
    Taki piatunio dzis mam eh :p

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej Laseczki. Nie było mnie tutaj 4ry dni, postaram sie nadrobić zaległości ;)
    Z nowostek:
    - byłam w środę na wizycie kontrolnej, alarm odwołany, szyjka stoi na poziomie 23mm, więc odpuszczamy szew, żeby jej nie maltretować, luteinka dowcipna zostaje ze mną na dłużej (bleah)...
    - przyjechał wózek :D Jest rewelacyjny, już go uwielbiam i gdybym nie miała uczulenia na koty, dołączyłabym do Was na przejażdżkę z kotem w wózku po dzielni :P
    - i wczoraj już wjechał monitor oddechu ;)
    - wanienkę też mam z Ikei! Małą kąpać będziemy raczej w łazience, jeszcze nie mam patentu, ale coś wymyślę :)

Miłego !

33Sylwia, Kamsza, Casjopea lubią tę wiadomość

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga super! :)

Jak masz wanne i bedziesz miala tez taki nakladany przewijak, to polecam go na wannie polozyc i na to wanienke :)

Jaki wozek w koncu kupilas? Nie kojarze ktors co ma :D

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1fbc46d468adcfa6med.jpg
    Jakbym miała mieć dziewczynkę na bank wzięłabym to 😍
    A co do ośmiornicy- na allegro wychodzi taniej. 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 11:21

Kamsza lubi tę wiadomość

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja w Uk lekarze często obracaja dzieci w brzuchu,a i istnieja domowe sposoby ktore czasem dzialaja. W Pl raczej juz boja sie obracac dzieciaki
    Posladkowo tez mozna urodzic sn. Jest to znowu praktykowanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 11:43

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola slyszalam o tym, ale to obracanie nie gwarantuje sukcesu - czytalam ze duzo dzieci wraca do 'swojej' pozycji i tak.

Domowe sposoby kiedys jakies slyszalam tez ale nie wiem - jak dziecku wygodnie :p

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.piwnooka.pl/zachecic-dziecko-zmiany-pozycji-posladkowej-glowkowa-oto-sposobow/

Drobinka91 lubi tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Karola slyszalam o tym, ale to obracanie nie gwarantuje sukcesu - czytalam ze duzo dzieci wraca do 'swojej' pozycji i tak.

Domowe sposoby kiedys jakies slyszalam tez ale nie wiem - jak dziecku wygodnie :p
    Z Uk to chyba pochodzi największy magik od przekrecania dzieci,wodzialam.jego filmiki na yt. Kosmos. Podaje leki rozkurczowe i machluje tym dzieckiem.

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jako dziecko poloznej,z ciazy blizniaczej rodzilam sie sn jako pierwszy bliźniak pośladkowo. To byl czad

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    No trudno, nawet jak nie jest wart tych 90 zł to już za późno 🙈
    Dzięki za info, zaraz zerknę 🙂
    Kochana, ja nie twierdzę, że nie jest - po prostu w porównaniu z makaronikiem to ten kocyk-mgiełka jest bardzo cienki i łatwo się haczy, ale ma bardzo dobre opinie jako kocyk na lato, więc może docenię go w użytkowaniu. Po prostu nie powalił mnie w pierwszym zetknięciu. 🙂

Drobinka91 lubi tę wiadomość

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    1fbc46d468adcfa6med.jpg
    Jakbym miała mieć dziewczynkę na bank wzięłabym to 😍
    A co do ośmiornicy- na allegro wychodzi taniej. 🙂
    Widziałam tego królika! Boski jest. 🙂

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola wow ;p a To byla pierwsza ciaza Twojej mamy?

Widzialam kiedys filmiki z tego obracania dzieci i masakra :P nie chcialabym ;p juz chyba wole kolejna cc :p

• mikaja Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszla mi kolejna paczka z ubrankami - przejrzalam sobie na stronie next i wychodzi ze kupilam ubranka za 1/6 ceny wyjsciowej, a sa jak nowe :D super - oszczednosc gora :p

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Karola wow ;p a To byla pierwsza ciaza Twojej mamy?

Widzialam kiedys filmiki z tego obracania dzieci i masakra :P nie chcialabym ;p juz chyba wole kolejna cc :p
    Tak,pierwsza.
    Okazja Ci sie trafiła z uzywkami. Ja lubię w szmatku kupic nexta. W ogole dostalam o
    pake nowych ubranek z uk w tym next i mark&spencer i sa super. Plus tetra i bawelna z primarka

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Lolla Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś już kupiła biustonosze do karmienia? Coś polecacie? Kiedyś miałam takie nieco usztywniane z h&m, ale one są zupełnie nieoddychające.

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeden z lidla a drugi z canpola. Reszte kupie jak urodze bo nie umiem dobrac żadnego. Raz mam cycki raz worki....Te z canpola sa z fajnej bawelny i tanie ale nie sa usztywniane. Mysle ze na poczatek karmienia sa ok ale seksu z tego nie bedzie raczej😂
    https://www.smyk.com/dziecko-mama/mama/moda-ciazowa/bielizna/biustonosze.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 12:40

Lolla lubi tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Lolla Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Kochana, ja nie twierdzę, że nie jest - po prostu w porównaniu z makaronikiem to ten kocyk-mgiełka jest bardzo cienki i łatwo się haczy, ale ma bardzo dobre opinie jako kocyk na lato, więc może docenię go w użytkowaniu. Po prostu nie powalił mnie w pierwszym zetknięciu. 🙂

Makaronik ma śliczne kolory 😍

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    Ostatnio głównie właśnie w dole brzucha, w prawej pachwinie, ale często po bokach pępka, szczególnie po prawej, z lewej z przodu chyba mam łożysko.
    Generalnie u mnie ztymi ruchami to jest równie, czasami myśle, że dużo później, że mało i się stresuje, a póżniej się rozkręca. Oczywiście szczególnie w nocy i ostatnio po tym jak się obudzę.
    Powiedzcie jak najdłużej w ciągu dnia nie czujecie ruchów? Zdarza wam się jeszcze nie czuć np 5h? Pytam szczególnie dziewczyny w 24-25 tc.
    Ja jestem w 27 tygodniu i 5h to jest norma. Zwykle czuję rano i w nocy, albo tylko rano, albo tylko w nocy. Czasem w środku dnia przez chwilę, różnie, ale nadal czuję te ruchy z 1-3 razy na dzień, więc przerwy dużo dłuższe, niż 5h.

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
‹‹ 788 789 790 791 792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ