Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Drobinka91 wrote:No też się zastanawiam czy się odwróci. Ale jeszcze mają sporo czasu, więc bądźmy dobrej myśli. A daje Ci leżeć na lewym boku? Bo mi nie, muszę na prawym 😁 Ale faktycznie, ułożenie kiepskie, też odczuwam to przy oddychaniu i kopniakach w dole 🙄
Slyszalam wlasnie ze ulozenie posladkowe i miednicowe sa niekorzystne dla matki i to (u mnie na pewno) prawda. Moj syn na tym etapie byl juz glowa w dol i az do porodu tak, a tutaj mala zolza tak sie ulozyla. Najgorzej, ze nic nie zrobimy, zeby pomoc sie dziecku odwrocic.
Ona mi daje lezec w kazdej pozycji, czasem sie bardziej wierci, ale ogolnie nie mam problemu - o prostu gdzies mi na lewym gorzej, a mowia ze lepszy lewy bok
Ja prawie dzis zginelam pod tirem - facet jechal po rondzie w prawo z maksymalnie lewego pasa - ja bylam na srodkowym i jechalam prosto wiec wiadomka - zajechal mi droge. Widzialam, co sie szykuje wiec sie zatrzymalam i trabie na calego a ten jedzie mi milimetry przed maska, nagle zahamowal jakby ducha zobaczyl. Ale no Litwin, kierownice mial po europejskiej stronie...aczkolwiek zasady panuja jedne Jak jedziesz w prawo, to z prawego albo srodkowego pasa a nie maksymalnie z lewej.
Auto mi przegladu nie przeszlo, robia go wlasnie, ja pol dnia urlopu na to wzielam, ale wzielam ubera i siedze w domu i czekam, az zadzwonia, ze zrobiony :p
Taki piatunio dzis mam eh :p -
Heej Laseczki. Nie było mnie tutaj 4ry dni, postaram sie nadrobić zaległości
Z nowostek:
- byłam w środę na wizycie kontrolnej, alarm odwołany, szyjka stoi na poziomie 23mm, więc odpuszczamy szew, żeby jej nie maltretować, luteinka dowcipna zostaje ze mną na dłużej (bleah)...
- przyjechał wózek Jest rewelacyjny, już go uwielbiam i gdybym nie miała uczulenia na koty, dołączyłabym do Was na przejażdżkę z kotem w wózku po dzielni
- i wczoraj już wjechał monitor oddechu
- wanienkę też mam z Ikei! Małą kąpać będziemy raczej w łazience, jeszcze nie mam patentu, ale coś wymyślę
Miłego !
33Sylwia, Kamsza, Casjopea lubią tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Mikaja w Uk lekarze często obracaja dzieci w brzuchu,a i istnieja domowe sposoby ktore czasem dzialaja. W Pl raczej juz boja sie obracac dzieciaki
Posladkowo tez mozna urodzic sn. Jest to znowu praktykowanieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 11:43
-
mikaja wrote:Karola slyszalam o tym, ale to obracanie nie gwarantuje sukcesu - czytalam ze duzo dzieci wraca do 'swojej' pozycji i tak.
Domowe sposoby kiedys jakies slyszalam tez ale nie wiem - jak dziecku wygodnie :p -
Drobinka91 wrote:No trudno, nawet jak nie jest wart tych 90 zł to już za późno 🙈
Dzięki za info, zaraz zerknę 🙂Drobinka91 lubi tę wiadomość
-
mikaja wrote:Karola wow ;p a To byla pierwsza ciaza Twojej mamy?
Widzialam kiedys filmiki z tego obracania dzieci i masakra nie chcialabym ;p juz chyba wole kolejna cc :p
Okazja Ci sie trafiła z uzywkami. Ja lubię w szmatku kupic nexta. W ogole dostalam o
pake nowych ubranek z uk w tym next i mark&spencer i sa super. Plus tetra i bawelna z primarka -
Ja mam jeden z lidla a drugi z canpola. Reszte kupie jak urodze bo nie umiem dobrac żadnego. Raz mam cycki raz worki....Te z canpola sa z fajnej bawelny i tanie ale nie sa usztywniane. Mysle ze na poczatek karmienia sa ok ale seksu z tego nie bedzie raczej😂
https://www.smyk.com/dziecko-mama/mama/moda-ciazowa/bielizna/biustonosze.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 12:40
Lolla lubi tę wiadomość
-
Emma_ wrote:Kochana, ja nie twierdzę, że nie jest - po prostu w porównaniu z makaronikiem to ten kocyk-mgiełka jest bardzo cienki i łatwo się haczy, ale ma bardzo dobre opinie jako kocyk na lato, więc może docenię go w użytkowaniu. Po prostu nie powalił mnie w pierwszym zetknięciu. 🙂
Makaronik ma śliczne kolory 😍 -
tka_aa wrote:Ostatnio głównie właśnie w dole brzucha, w prawej pachwinie, ale często po bokach pępka, szczególnie po prawej, z lewej z przodu chyba mam łożysko.
Generalnie u mnie ztymi ruchami to jest równie, czasami myśle, że dużo później, że mało i się stresuje, a póżniej się rozkręca. Oczywiście szczególnie w nocy i ostatnio po tym jak się obudzę.
Powiedzcie jak najdłużej w ciągu dnia nie czujecie ruchów? Zdarza wam się jeszcze nie czuć np 5h? Pytam szczególnie dziewczyny w 24-25 tc.