Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
tka_aa wrote:Mikka, ja mam podobnie
Czuję ruchy od 17 tyg, kopniaki od 19 tc. Obecnie stają się coraz bardziej intensywne i częstsze. Jednak nie budzą mnie w nocy. Nad ranem szaleństwo, wieczorem też, w ciągu dnia - zalezy. Czasami jak w nocy wstaję na siku i zaspana idę do wc, to później mam wrażenie, ze też sie wierci, ale nie wiem czy to sen czy rzeczywistość ;p
Ale okropne jest to jak przez dłuzszy czas się nie czuje poruszenia w brzuchu. Zaczynam się zastanawiać czy to okej, czy się rusza mniej niż wcześniej, z każdym dniem mam wrażenie, że rusza się za mało niż bym chciała ;p Później się rozkręca i się uspakajam.
Czucie ruchów jest wspaniałe i daje poczucie bezpieczeństwa, ale jednak też wprowadza panikęurl=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
mikka86 wrote:Jak mój dłuższy czas nie daje o sobie znać to wtedy pomietole trochę brzuch albo delikatnie nim potrząsne, zazwyczaj to działa 🙂 i później przepraszam, że go obudziłam 😁
Tez mam ten patent, albo zmieniam pozycję. Jednak czasami nie działa tak szybko jak tego oczekuje ;p i musze się namęczyć z godzinę ;p
-
mikaja wrote:Sylwia u nas na watku chyba nie bylo takiego przypadku. Na drugim forum, gdzie jestem jedna dziewczyna miala ten problem na tym etapie. W zasadzie w 13tc mowi sie ciagle o kosmowce jeszcze. Tak czy siak - ona rosnie, staje sie lozyskiem i jak sie rozrasta to wytwarza wiecej 'przyczepow' do macicy wiec mam nadzieje, ze u Twojej znajomej to sie wlasnie stanie i sie 'przyczepi'. Pewnie powinna prowadzic oszczedny tryb zycia, nie przeciazac sie. Co jej lekarz na to?
-
33Sylwia wrote:Hej dziewczyny nie udzielam się bo mam problem. Moja przyjaciółka też jest w ciąży 13 tydz. i odkleja się jej łożysko - miała z Was któraś tak?
-
Eluska wrote:A ja mam pytanie natury technicznej ! Czy jak facet chce być ze mną przy 1 fazie porodu ale nie przy 2 to jest taka opcja ? Bo coś babka w szkole rodzenia mówiła wczoraj ze jak się facet decyduje to już na wszystko a nawet do 2 godzin po porodzie ma być ze mną w sali. Mamy jutro zajęcia z 1 fazy porodu teoria i jak coś to zapytam ale chciałabym wiedzieć jak to wygląda
jest - w kazdym momencie moze wyjsc u nas tak wlasnie mialo byc ale byl taki hardcore, ze nie mogl mnie zostawic i byl caly czas do momentu az go wywalili. ale potem w nagrodę wpuscili do operacyjnej na ccEluska lubi tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ja juz bardzo intensywnie Malutką czuje, widać też wyraznie kopniaki i wypinania przez brzuch, aż mnie ciekawi ile będzie ważyć 19go na wizycie skoro w 25+2 ważyła juz 1 kg podejrzewam, zę albo gin się pomylil albo nie wiem skad i po kim miałaby być takim dużym dzieckiem.
siedzę dzis nareszcie na tylku... Młody w żłobku. zabieram się za szukanie brakujacych rzeczy do wyprawki. dom się juz maluje, płytki wybrane, moze dadzą mi chwilkę oddechuKamsza lubi tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
mikaja wrote:A to przepraszam, ignorantka ze mnie.
W ogole dzisiaj leje mi sie krew z nosa,ale nie ciurkiem tylko skrzepy. Bardzo ciekawe zjawisko,zwlaszcza ja sie ma duzo zalatwiania np w urzędach -
Ines, Cypek od soboty w domu, w tygodniu strajk i nie wiadomo, kiedyś skończą, więc Młody z resztą towarzystwa ma chyba zamiar rozwalić chałupę.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Aska1994 wrote:Ines, Cypek od soboty w domu, w tygodniu strajk i nie wiadomo, kiedyś skończą, więc Młody z resztą towarzystwa ma chyba zamiar rozwalić chałupę.
-
Dziewczyny mysle o basenie bo strasznie nieruchawa sie zrobilam i plecy bola (o dziwo odc szyjny i piersiowy a nie ledzwiowy). Kiedys cos czytalam zeby miejsca intymne czyms nasmarowac ale juz zapomnialam czym... Mozna jescze cos zrobic zeby sie ustrzec infekcji?
-
KarolaJJJ wrote:Ja jestem ciekawa czy bedziemy musialy dzieciakom usprawiedliwienia pisac za te dni. "Prosze o usprawiedliwienie XY z powodu odwołanych zajęć w szkole"?Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
xgirl wrote:W ogole wymiotuje ktoras jeszcze? Ja mialam dzis te rzyjemnosc..
ja wymiotuje zawsze jak zjem płatki owsiane, i raz po jajkach. ciekawe czy bedzie to mialo odzwierciedlenie w alergiach malej.Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
-
mikka86 wrote:Niee, współczuje ,może coś ci zaszkodziło