Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
xgirl wrote:Dziewczyny mysle o basenie bo strasznie nieruchawa sie zrobilam i plecy bola (o dziwo odc szyjny i piersiowy a nie ledzwiowy). Kiedys cos czytalam zeby miejsca intymne czyms nasmarowac ale juz zapomnialam czym... Mozna jescze cos zrobic zeby sie ustrzec infekcji?
xgirl lubi tę wiadomość
-
Mikaja to nie ma nic wspolnego z rasizmem, taka jest prawda i tyle. Powinny byc jakies zasady, a te chodza ubrane na basen i nikt nic nie mowi zeby wlasnie nie wyjsc na rasiste. Chore. W Anglii tez powiedzenie prawdy jest juz rownoznaczne z rasizmem czy jescze im tam tak nie odwalilo jak Niemcom?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 12:42
-
mikaja wrote:To jest to ze w krajach multi-kulti ciezko o jednolite zasady bo sie zaraz jakas grupka przypierniczy, ze sie lamie ich prawa
W ogole co do moich bolacych zeber-poczytalam w necie i nawet sporo lasek to ma.. boli przy niektorych ruchach, przy kaszlu, smianiu sie albo jak zostaje sie dlugo w jednej pozycji. Nic na to sie oczywiscie nie da zrobic, trzeba przeczekac To podobno od rosnacego brzucha/macicy, wszystko uciska na gore. Ehh.. -
Wiesz co pewnie zalezy od ludzi. U mojego w pracy maja pokoj modlitw i sobie wychodza i sie modla. Byl typek, ktory bardzo duzo wychodzil i ewidentnie no w chooya lecial z robota, a tym sie zakrywal wiec go menadzer poprosil, zeby siee modlil w czasie przerwy, bo to miejsce pracy...
Wylecial po 2 tygodniach - menadzer. Tamten zglosil dyskryminacje.
Mnie to irytuje i nie jednoczesnie, bo z jednej strony to jest tylko jeden z przykladow wlasnie wykorzystywania religii i zaslaniania sie dyskryminacja - naduzywania po prostu, a z drugiej strony szkoda mi, ze my - Polacy - nie mamy jaj zeby w wigilie powiedziec do szefa, ze wychodze wczesniej, bo taka tradycja religijna czy cos (nie mowie ze ja, bo ja ateistka, ale wiadomo o co chodzi).
Niech kazdy sobie wierzy w co chce, zyje jak chce, ale dopoki mnie to nie dotyka to jest ok - jak to wkracza na jakis taki poziom absurdu i naduzywania i przede wszystkim na moje podworko, to juz drazni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 12:50
xgirl lubi tę wiadomość
-
xgirl, ja nadal wymiotuje, 2-4 razy w tygodniu. Czasami zwracam drugie sniadanie, czasami slina. Mam nagle napady, niewiadomo skad ;/
Co do strajku tez jestem ciekawa ile poyrwa. Sama jewtem nauxzycielem, ale na zwolnieniu i sledze to wszystko. Z wypowiedzi znajomych nie zanosi sie zeby mieli przerwac. Chociaz pojawiaja sie manipulacje i grozby straty pracy ;/ -
Mnie tak irytuje temat muzulmanow.. ogolnie mam gdzies kto skad pochodzi i w co wierzy, sama tu w Niemczech jestem obcokrajowcem ale to co sie dzieje to przechodzi ludzkie pojecie. Tu juz do absurdow dochodzi. Powiesz, ze kochasz Niemcy i jestes dumny z bycia Niemcem to jestes nazista, powiesz, ze ktos jest Turkiem/Polakiem/Dunczykiem to jestes rasista Serio haha Trzeba uwazac co sie mowi do kogo sie mowi bo zaraz patrza krzywo. Raz facet w pracy powiedzial ''mala Turczynka'' o nowej kolezance bo zapomnial jej imienia to byla afera, ze hej. No ja pier...
W ogole ostatnio byl bal przebierancow u mnie w pracy (przedszkole)to dostali ludzie list z informacja zeby powoedziec rodzicom, zeby nie przebierali dzieci za Indianina czy Chinczyka bo to dyskryminacja. KUR... dla mnie to jest smieszne. Ja mam teraz na sobie czarna bluzke to co, obrazam Murzynow tym? Rece mi opadaja, nic nie mozna juz..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 13:20
-
To o takich absurdach tu nie slyszalam
Ja raz mialam pamietam tylko nieprzyjemna sytuacje pare lat temu, jak byla dosc duza nagonka na Polakow tu - pamietam, ze wracalam po 2 piwkach z centrum autobusem i wsiadl taki napruty angol (celowo pisze z mala litera ) i patrzyl na mnie z taka nienawiscia w oczach - mimo, ze nie rozmawialam z nikim ani przez telefon ani nic, siedzialam sobie po prostu na pierwszym siedzeniu. Zaraz przed wyjsciem zapytal 'are you fucking polish?', ale ze bylam po tych dwoch piwkach to z pieknym brummie akcentem odparlam, ze nie Wyrzeklam sie swojej polskosci, zeby w ryj nie zarobic Uroda mnie musiala co najwyzej zdradzicWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 13:20
-
xgirl wrote:tka_aa to wspolczuje. Ja rzygne raz na jakis czas a Ty to juz masakre masz.
Mam dosc juz, czasami koczy sie łzami, bo przy tym wszystkim pracuja miesnie brzucha, spina sie wszystko i mnie pobolewa Ale od 5 miesiecy nie znalazalam sposobu, zeby sobie z tym poradzic. widocznie taka ma uroda. Ostatnio zwymiotowalam na Lidla i do smietnika Szczescie mialam, ze akurat nikt nie szedl ;p -
Ja to takie akcje w 1trym mialam.. Pewnie jestes jedna z tych, ktore pecha maja i beda rzygac cala ciaze. Wspolczuje bo wiem jaki to bol. Mnie wtedy czesto lapaly bole glowy od tego. Myslalam, ze peknie mi leb. Porazka.
-
LidziA89 wrote:Dziękuję słodkim mamą jutro będę robiła ciastka i sernik na zimno 😘Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu