Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
tka_aa wrote:Dziewczyny w smyku promocja na produkty chicco -30%, chyba do konca kwietniaTermin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
LidziA89 wrote:A więc serniczki zrobione zastygaja w lodówce 😁 już nie mogę się doczekać 🤗 dam znać po degustacji. Masa na ciastka też zrobione jutro będę piekła 😃Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
-
JaSzczurek wrote:Chyba idziemy podobnie z wagą, bo u mnie we wtorek było 1220 gram, trochę się zdziwiłam, że małe tak urosło, bo na połówkowych było raczej troszkę poniżej średniej, a teraz już lekko powyżej Też termin na 5-ego.
A co do basenu to ja raz dostałam zapalenie pęcherza moczowego po basenie i to bez ciąży Ale ja bardzo łatwo to łapię, kilka razy w roku. Aż dziw, że w ciąży jeszcze nie miałam.
No to rzeczywiście mamy prawie identyczną wagę ja byłam zdziwiona bo 13 dni wcześniej mała miała 825gr, a nie całe 2 tyg później prawie 400 gram więcejTermin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
-
nick nieaktualny
-
poliś wrote:Lidzia napisz koniecznie jak serniczki i jak dobrze zastygną napisz dokładnie jakie proporcje czego użyłaś, bo mam wątpliwości ile sera czy 360gr bo hope napisała, że chyba i ogólnie czego dokładnie użyłaś
Co do smaku to muszą niestety poczekać do jutra bo dziś już za późno 😭 zrobiłam wszystko tak jak pisała Hope a serka dałam 2x200 g bo takie były w lidlu. Wszystko się ładnie zastyglo i czeka na swój czas.
Dostałam dziś kocyk z lulalove jest cudownie mięciutki ❤️😁 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLidziA89 wrote:Co do smaku to muszą niestety poczekać do jutra bo dziś już za późno 😭 zrobiłam wszystko tak jak pisała Hope a serka dałam 2x200 g bo takie były w lidlu. Wszystko się ładnie zastyglo i czeka na swój czas.
Dostałam dziś kocyk z lulalove jest cudownie mięciutki ❤️😁
Jutro chyba będę robić zamówienieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 21:07
-
Zamówiłam różowy bo mam już jeden szary. Podobał mi się jeszcze ten musztardowy.
https://allegro.pl/oferta/lullalove-bambusowy-koc-tkany-80x100cm-rozowy-7815949217?snapshot=MjAxOS0wNC0xMFQwNjoxNzozNS4yMjhaO2J1eWVyOzFjM2Y1Y2NiOGMwNmM4MzBjYTRhY2VhYTZlZjkwODU5NzJlMTFjOWFkMDYzODI3MmQ3NjQxM2JlZTg3MDA0ZDA%3D -
Na wyprawkę z lulalove jest do końca czerwca 15% zniżki z kodem Rodze_z_lullalove sama o tym zapomniałam i zamówiłam z allegro ale była u nich darmowa wysyłka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 21:17
-
tka_aa wrote:Z ciekawosci Bo mialam wrazenie, ze z 6 lat ma Fajnie, ze chodzicie na zajecia sensoryczne. To super pobudza rozwoj! Sama wysylam swoich klientow
-
Casjopea znam ten ból,wtedy to sie zwalało na skoki rozwojowe. Teraz juz chyba nie. Pewnie jakos inaczej to nazywaja...W kazdym razie raz lubiła ludzi a za chwile sie wstydziła,raz jadła wszystko a za chwile przez 2 miesiace suche naleśniki i wode...
-
KarolaJJJ wrote:Casjopea znam ten ból,wtedy to sie zwalało na skoki rozwojowe. Teraz juz chyba nie. Pewnie jakos inaczej to nazywaja...W kazdym razie raz lubiła ludzi a za chwile sie wstydziła,raz jadła wszystko a za chwile przez 2 miesiace suche naleśniki i wode...
KarolaJJJ a tak przy okazji to kiedy zauważyłaś, że z Twoją córką jest coś nie tak? Bo jak tak przypomnę sobie rozwój tego mojego przyrodniego brata, to jak miał rok to już zdecydowanie było widać, że coś jest mocno nie tak.. A im był starszy tym gorzej. -
Casjo, ja jestem psychologiem dsiecięcym Pracuje w poradni jako specjalista, diagnosta, terapeuta oraz w przedszkolu jako psycholog A Psycholog z przedszkola dobrze mowi Moze byc duzo trudniej jak pojawi sie niemowlak i moze nawet byc regres w rozwoju.
Proponuje wam, zeby nowonarodzony szkrab przywiozl ze soba ze szpitala prezent dla brata/siostry. Fajnie tez jak dzieciaki biora udzial w przygotowaniach na dzidziusia np pomagaja wybrac imie, zabawki itp -
Casjopea moja od urodzenia zawsze cos miała nie tak. Po porodzie miala złe napiecie. Prawa noga i ręka byly wyprostowane calkowicie a lewa reka i lewa noga maksymalnie podciągnięte. Wyszło ze miala 3 duze torbiele w głowie ale okej,to jakos sie wchłonelo i bylo ok po roku. Ciało za to rehabilitowane do 6 roku zycia i tam w poradni juz widzieli ze nie umie nawiazac relacji w grupie. Gdzies tak jak miala 4 lata widziala ciagle czarnego psa, psychologowie ciagle zwalali na bajki i gry (nie maialam tv ani kompa ale olewali to),jakis cale przedszkole byla mniej kumata niz inne dzieci. Nie rozumiala zartów i zabaw. Ale wtedy pedagodzy byli tak skupieni na rozdawaniu rozpoznan ADHD ze nie byli w stanie skupic sie na moim dziecku,serio. Później podstawówka i z cienia psa zrobila sie postac mezczyzny ktory ja niszczył. No a pozniej objawy pozytywne przejęly nad nią kontrole i sie odcieła od rzeczywistości..
Ale tak jakbym miala wybrac najbardziej silne objawy to wlasnie ten brak umiejętności zycia w spoleczenstwie i omamy.
Brak umiejętności polegal na tym ze np nie rozumiala zachowań typu mowienie dzień dobry ludziom,zabawy z dziecmi na określonych zasadach,nirm społecznych,ze cos trzeba. Ale np pewne zachowania miala wyuczone i funkcjonowała na autoplilocie. Potrafila sama jechac do szkoly,isc do sklepu itp ale do tej pory nie kuma ze trzeba sie jakos z sensem ubrac i kąpać