Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
tka_aa wrote:Mam dosc juz, czasami koczy sie łzami, bo przy tym wszystkim pracuja miesnie brzucha, spina sie wszystko i mnie pobolewa Ale od 5 miesiecy nie znalazalam sposobu, zeby sobie z tym poradzic. widocznie taka ma uroda. Ostatnio zwymiotowalam na Lidla i do smietnika Szczescie mialam, ze akurat nikt nie szedl ;p
Hmm...jakos to sie nazywa - jak kobieta tak duzo wymiotuje cala ciaze - ksiezna Kate tu to miala i Amy Schumer, ktora tez jest w ciazy to ma Ostatnio ogladalam na netflix jej stand up i mowila o tym. Jest jakas medyczna nazwa tego.
Wspolczuje. Ale juz blizej, niz dalej -
Xgirl, ja jak zwymiotuje to mi przechodzi. wiec to jest chwila, 10 minut i po bolu
W ogole od samego poczatku chcialam Ci powiedziec, ze sledze twoje wpisy, jeszcze jak sie tutaj nie udzielalam i tez na innych watkach czytalam. Bardzo podobnie przezywalysmy i przechodzilysmy poczatki ciazy. Chodzi mi o sprawy lekowe, nerwicowe. Bradzo Cie rozumialam i od poczatku, wlacznie z pierwszymi wizytami u ginekologa, mialam badzo podobnie. Pierwszy trymestr przeplakalam ze strachu, bylam w ciaglym letargu i sie balam kazdego dnia. Pamietaj, ze czesto po cichu ktos Cie rozumie i czuje podobnie -
mikaja wrote:Hmm...jakos to sie nazywa - jak kobieta tak duzo wymiotuje cala ciaze - ksiezna Kate tu to miala i Amy Schumer, ktora tez jest w ciazy to ma Ostatnio ogladalam na netflix jej stand up i mowila o tym. Jest jakas medyczna nazwa tego.
Wspolczuje. Ale juz blizej, niz dalej
chyba wymioty powściągliwe? -
tka_aa wrote:chyba wymioty powściągliwe?
niepowciagliwe
https://zdrowie.radiozet.pl/Ciaza-i-dziecko/Ciaza-i-porod/Niepowsciagliwe-wymioty-ciezarnych-najpierw-ksiezna-Kate-teraz-Amy-Schumer
o -
Ojezu dzieki. Ja wiem, ze czesto przeginam pale i wkurzam innych wiec nawet nie mam im tego za zle bo potrafie byc meczaca. Ale milo jak ktos rozumie, nie czuje sie wtedy do konca jak kupa
Ale juz troche lepiej z Twoim samopoczuciem? -
ines. wrote:ja juz bardzo intensywnie Malutką czuje, widać też wyraznie kopniaki i wypinania przez brzuch, aż mnie ciekawi ile będzie ważyć 19go na wizycie skoro w 25+2 ważyła juz 1 kg podejrzewam, zę albo gin się pomylil albo nie wiem skad i po kim miałaby być takim dużym dzieckiem.
siedzę dzis nareszcie na tylku... Młody w żłobku. zabieram się za szukanie brakujacych rzeczy do wyprawki. dom się juz maluje, płytki wybrane, moze dadzą mi chwilkę oddechu
Ja też czuje bardzo intensywnie Monisie, ale widać że brakuje powoli miejsca bo głównie rozpychania i jakby nóżkami po całym brzuchu jeździła taka gulka ciągle nad pepkiem się przesuwa:) u Ciębie to już 1800 gram może nawet byćTermin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
Casjopea wrote:Pewnie
-
mikaja
Tka_aaa
Dzieki. Narazie lezy w szpitalu ale jutro wyjdzie na własna rękę i pojedzie do lekarza swojego i coś postanowia, w najgorszym przypadku weźmie ja do siebie na oddział na Rude SL. Ech nic przyjemnego i fajnego 😑 trzymajcie kciuki 😘 -
Emma_ wrote:Dziękuję. A więc pytam: jak zapatrujesz się na stosowanie środków przeciwko pchłom i kleszczom (chodzi mi o obroże i kropelki na kark) w domu, w którym przebywa kobieta w ciąży/małe dziecko? Mamy w domu wszędobylskiego spaniela, który musi przebywać minimum dwa centymetry od człowieka, a najlepiej na nim (❤️). Co roku kupowaliśmy obrożę, olewając trochę zakaz wpuszczania psa do łóżka, ale teraz jak jestem w ciąży i dziecko w drodze, to zaczęłam myśleć, co zrobić. Co najlepiej wybrać i czy faktycznie te środki mogą w jakiś sposób zaszkodzić płodowi/człowiekowi?
-
poliś wrote:Ines też mam 19 wizytę z tym że to prenatalne trzeciego trymestru, i jak 8 kwietnia mała miała 1200 gram to 19 będzie pewnie około 1500-1600
Ja też czuje bardzo intensywnie Monisie, ale widać że brakuje powoli miejsca bo głównie rozpychania i jakby nóżkami po całym brzuchu jeździła taka gulka ciągle nad pepkiem się przesuwa:) u Ciębie to już 1800 gram może nawet być
A co do basenu to ja raz dostałam zapalenie pęcherza moczowego po basenie i to bez ciąży Ale ja bardzo łatwo to łapię, kilka razy w roku. Aż dziw, że w ciąży jeszcze nie miałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 15:25
-
Casjopea wrote:Foresto Obroża bezzapachowa, droga, ale bezpieczna i starcza na cały sezon. Sama stosuję na moich psach, a i jestem w ciąży i mam małe dziecko, które wszędzie łapki wsadzi, więc z czystym sumieniem polecam No może nie do żucia przez dziecko, ale do tego etapu Wam jeszcze daleko
Casjopea lubi tę wiadomość
-
tka_aa wrote:Ostatnio zwymiotowalam na Lidla i do smietnika Szczescie mialam, ze akurat nikt nie szedl ;p
Biedna... ale padłam z tego opisu prawie pod stółtka_aa lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
poliś wrote:Lidzia daj znać jak te serniczki? Jestem bardzo ciekawa i już kusi mnie żeby je zrobić
A więc serniczki zrobione zastygaja w lodówce 😁 już nie mogę się doczekać 🤗 dam znać po degustacji. Masa na ciastka też zrobione jutro będę piekła 😃