X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doro tka aa ;)

Mikaja no Niemcy maja najebane pod tym wzgledem.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    Mam dosc juz, czasami koczy sie łzami, bo przy tym wszystkim pracuja miesnie brzucha, spina sie wszystko i mnie pobolewa :( Ale od 5 miesiecy nie znalazalam sposobu, zeby sobie z tym poradzic. widocznie taka ma uroda. Ostatnio zwymiotowalam na Lidla i do smietnika ;) Szczescie mialam, ze akurat nikt nie szedl ;p

Hmm...jakos to sie nazywa - jak kobieta tak duzo wymiotuje cala ciaze - ksiezna Kate tu to miala i Amy Schumer, ktora tez jest w ciazy to ma :D Ostatnio ogladalam na netflix jej stand up i mowila o tym. Jest jakas medyczna nazwa tego.

Wspolczuje. Ale juz blizej, niz dalej :)

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xgirl, ja jak zwymiotuje to mi przechodzi. wiec to jest chwila, 10 minut i po bolu :)

W ogole od samego poczatku chcialam Ci powiedziec, ze sledze twoje wpisy, jeszcze jak sie tutaj nie udzielalam i tez na innych watkach czytalam. Bardzo podobnie przezywalysmy i przechodzilysmy poczatki ciazy. Chodzi mi o sprawy lekowe, nerwicowe. Bradzo Cie rozumialam i od poczatku, wlacznie z pierwszymi wizytami u ginekologa, mialam badzo podobnie. Pierwszy trymestr przeplakalam ze strachu, bylam w ciaglym letargu i sie balam kazdego dnia. Pamietaj, ze czesto po cichu ktos Cie rozumie i czuje podobnie :)

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Hmm...jakos to sie nazywa - jak kobieta tak duzo wymiotuje cala ciaze - ksiezna Kate tu to miala i Amy Schumer, ktora tez jest w ciazy to ma :D Ostatnio ogladalam na netflix jej stand up i mowila o tym. Jest jakas medyczna nazwa tego.

Wspolczuje. Ale juz blizej, niz dalej :)

chyba wymioty powściągliwe?

• mikaja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    chyba wymioty powściągliwe?

niepowciagliwe

https://zdrowie.radiozet.pl/Ciaza-i-dziecko/Ciaza-i-porod/Niepowsciagliwe-wymioty-ciezarnych-najpierw-ksiezna-Kate-teraz-Amy-Schumer

o :)

• xgirl Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojezu dzieki. Ja wiem, ze czesto przeginam pale i wkurzam innych wiec nawet nie mam im tego za zle bo potrafie byc meczaca. Ale milo jak ktos rozumie, nie czuje sie wtedy do konca jak kupa :P
    Ale juz troche lepiej z Twoim samopoczuciem?

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • poliś Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    ja juz bardzo intensywnie Malutką czuje, widać też wyraznie kopniaki i wypinania przez brzuch, aż mnie ciekawi ile będzie ważyć 19go na wizycie skoro w 25+2 ważyła juz 1 kg :D podejrzewam, zę albo gin się pomylil albo nie wiem skad i po kim miałaby być takim dużym dzieckiem.

siedzę dzis nareszcie na tylku... Młody w żłobku. zabieram się za szukanie brakujacych rzeczy do wyprawki. dom się juz maluje, płytki wybrane, moze dadzą mi chwilkę oddechu :)
    Ines też mam 19 wizytę z tym że to prenatalne trzeciego trymestru, i jak 8 kwietnia mała miała 1200 gram to 19 będzie pewnie około 1500-1600 :)
    Ja też czuje bardzo intensywnie Monisie, ale widać że brakuje powoli miejsca bo głównie rozpychania i jakby nóżkami po całym brzuchu jeździła taka gulka ciągle nad pepkiem się przesuwa:) u Ciębie to już 1800 gram może nawet być:D

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Casjopea, mam pytanie natury weterynaryjnej, mogę? 😀
    Pewnie :)

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co z tymi imionami?;d

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Pewnie :)
    Dziękuję. A więc pytam: jak zapatrujesz się na stosowanie środków przeciwko pchłom i kleszczom (chodzi mi o obroże i kropelki na kark) w domu, w którym przebywa kobieta w ciąży/małe dziecko? Mamy w domu wszędobylskiego spaniela, który musi przebywać minimum dwa centymetry od człowieka, a najlepiej na nim (❤️). Co roku kupowaliśmy obrożę, olewając trochę zakaz wpuszczania psa do łóżka, ale teraz jak jestem w ciąży i dziecko w drodze, to zaczęłam myśleć, co zrobić. Co najlepiej wybrać i czy faktycznie te środki mogą w jakiś sposób zaszkodzić płodowi/człowiekowi?

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja
    Tka_aaa
    Dzieki. Narazie lezy w szpitalu ale jutro wyjdzie na własna rękę i pojedzie do lekarza swojego i coś postanowia, w najgorszym przypadku weźmie ja do siebie na oddział na Rude SL. Ech nic przyjemnego i fajnego 😑 trzymajcie kciuki 😘

relgupjy0emg7fv2.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xgril jeśli chodzi o basen moja położna poleca ale najlepiej z tą tamponem dla ciężarnych. Ale ja nie umiem pływać więc się nie dopytywalam 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 19:20

relgupjy0emg7fv2.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Dziękuję. A więc pytam: jak zapatrujesz się na stosowanie środków przeciwko pchłom i kleszczom (chodzi mi o obroże i kropelki na kark) w domu, w którym przebywa kobieta w ciąży/małe dziecko? Mamy w domu wszędobylskiego spaniela, który musi przebywać minimum dwa centymetry od człowieka, a najlepiej na nim (❤️). Co roku kupowaliśmy obrożę, olewając trochę zakaz wpuszczania psa do łóżka, ale teraz jak jestem w ciąży i dziecko w drodze, to zaczęłam myśleć, co zrobić. Co najlepiej wybrać i czy faktycznie te środki mogą w jakiś sposób zaszkodzić płodowi/człowiekowi?
    Foresto :) Obroża bezzapachowa, droga, ale bezpieczna i starcza na cały sezon. Sama stosuję na moich psach, a i jestem w ciąży i mam małe dziecko, które wszędzie łapki wsadzi, więc z czystym sumieniem polecam :) No może nie do żucia przez dziecko, ale do tego etapu Wam jeszcze daleko :D

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poliś wrote:
    Ines też mam 19 wizytę z tym że to prenatalne trzeciego trymestru, i jak 8 kwietnia mała miała 1200 gram to 19 będzie pewnie około 1500-1600 :)
    Ja też czuje bardzo intensywnie Monisie, ale widać że brakuje powoli miejsca bo głównie rozpychania i jakby nóżkami po całym brzuchu jeździła taka gulka ciągle nad pepkiem się przesuwa:) u Ciębie to już 1800 gram może nawet być:D
    Chyba idziemy podobnie z wagą, bo u mnie we wtorek było 1220 gram, trochę się zdziwiłam, że małe tak urosło, bo na połówkowych było raczej troszkę poniżej średniej, a teraz już lekko powyżej :) Też termin na 5-ego. :P

A co do basenu to ja raz dostałam zapalenie pęcherza moczowego po basenie i to bez ciąży :/ Ale ja bardzo łatwo to łapię, kilka razy w roku. Aż dziw, że w ciąży jeszcze nie miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 15:25

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na basen mozna ale najlepiej bez chloru,zaleca sie załozenie tamponu zeby chronic drogi rodne przed infekcja. Jeżeli ktoraś ma.tendencje do infekcji dróg moczowych to lepiej unikać basenu.

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh umre z nudow.. a tu jeszcze 1,5h.

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Foresto :) Obroża bezzapachowa, droga, ale bezpieczna i starcza na cały sezon. Sama stosuję na moich psach, a i jestem w ciąży i mam małe dziecko, które wszędzie łapki wsadzi, więc z czystym sumieniem polecam :) No może nie do żucia przez dziecko, ale do tego etapu Wam jeszcze daleko :D
    Dzięki. 🙂 Właśnie tę obrożę kupowaliśmy co roku i teraz też już ją mamy. W takim razie nie będę się tym martwić.

Casjopea lubi tę wiadomość

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    Ostatnio zwymiotowalam na Lidla i do smietnika ;) Szczescie mialam, ze akurat nikt nie szedl ;p

Biedna... ale padłam z tego opisu prawie pod stół :P

tka_aa lubi tę wiadomość

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • LidziA89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poliś wrote:
    Lidzia daj znać jak te serniczki? Jestem bardzo ciekawa i już kusi mnie żeby je zrobić:)

A więc serniczki zrobione zastygaja w lodówce 😁 już nie mogę się doczekać 🤗 dam znać po degustacji. Masa na ciastka też zrobione jutro będę piekła 😃

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w smyku promocja na produkty chicco -30%, chyba do konca kwietnia :)

‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ