Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
xgirl tu masz fajny wykaz co mozna na hemoroidy - sprobuj jednak najpier nasiadowki cieple itd zanim siegniesz po masci.
https://www.mp.pl/pacjent/gastrologia/hemoroidy/92518,preparaty-stosowane-w-leczeniu-hemoroidow-w-czasie-ciazy-i-karmienia-piersia
Polecam tez nawilzany papier toaletowy a nie zwykly - rossman ma super ten:
https://www.rossmann.pl/Produkt/Papiery-toaletowe/alouette-Sensitiv-nawilzany-papier-toaletowy-2x60-szt,206835,8613
Hej kobietki w sobote
Probowalam dzisiaj Forward-leaning Inversion zeby mala moze sie ruszyla z ta glowa w dół i masakra te 30 sekund wytrzymać Krew w głowie murowana
-
poliś wrote:Emma ale to standrd ze robi sie to badanie przy braniu clexain ? ja biorę 0,4 od początku ciąży i jeszcze nie robiłam takiego badania...
-
poliś wrote:Emma ale to standrd ze robi sie to badanie przy braniu clexain ? ja biorę 0,4 od początku ciąży i jeszcze nie robiłam takiego badania...
Ja tez biore od 13 tygodnia ciazy i nikt mi nie zlecal takich badan. a z jakiego powodu bierzesz? -
Emma_ wrote:Już na innym wątku dowiedziałam się, że kiedyś apteki wydawały glukometry, ale teraz tego nie robią. Muszę w takim razie zaczekać na wizytę. 🙂
Emma_ lubi tę wiadomość
-
xgirl wrote:O patrz, tez mam skolioze. Kurcze no to pasuje wszystko do siebie. Moze mam podobnie..
A duza masz te skolioze? Bola Cie plecy?
Kinga mi dretwieje czasem reka albo obie w nocy. Porazka to wszystko ;P -
mikaja wrote:W ogóle boli mnie spojenie łonowe - mam nadzieje, że mi się nie rozłazi, ale objawy trochę na to wskazują Oby to było przejściowe...
Któraś z Was to miała w poprzedniej ciąży?
Ja też mam kochana takie podejrzenie u siebie... Bo nie pamiętam w poprzedniej ciąży, żeby mnie tak często bolało 😣a teraz od ponad tygodnia masakra -
Uff, napisałam dzisiaj mężowi maila biznesowego po niemiecku. Sam prosił, ale ja jestem w ciąży i nie ponoszę odpowiedzialności za ewentualne wypisane dziwactwa 😂
Nieważne, jaki będzie efekt, jestem dumna, że przez to przebrnęłam i wysiliłam szare komórki, bo branża zdecydowanie nie moja 😎 ale się starałam 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 18:29
Kamsza lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Aśka, niech moc będzie z Tobą 😅
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Emma_ wrote:Czy któraś z was miała kiedyś robione zdjęcie RTG zębów w ciąży?
-
tka_aa wrote:Ja tez biore od 13 tygodnia ciazy i nikt mi nie zlecal takich badan. a z jakiego powodu bierzesz?Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
Casjo ja sobie z roznymi bolami plecow dobrze radzilam przed ciaza- pilates, basen, fitness. Teraz dupa, gimnastyka Jak dla rencistow, na basen boje sie isc, jakies tance skakance juz w ogole odpadaja. Najlepsze, ze mnie odc ledzwiowy nie boli, tylko szyjny i piersiowy. Kiedys Jak mnie tak non stop bolalo to szlam na impreze, przetanczylam cala noc i na nast dzien zero bolu Teraz dupa, Jak mysle, ze jescze tyle miesiecy bez sportu to ryczec mi sie chce. Nawet nie moge sobie polezec Bo Po 20min juz mnie plecy Bola, musze ciagle cos robic, bezruch wszystko pogarsza.
Mikaja dzieki, bede sobie te kapiele robic a we wtorek spytam sie ginki co moge wiecej zrobic.
A dzis u mnie wielki dzien, pierwszy raz w tej ciazy popuscilam w gacieCasjopea lubi tę wiadomość
-
W srode miałam 3 badanie prenatalne. Wszystko jest dobrze, maluch obrocil się glowka na dol, uwiera w miednice, ciężej mi, ciagnie mnie i mam pobolewania w dole brzucha, jak glowka była u góry to było inaczej.
Wazyl 1700 gram ruszal się, serduszko pięknie bilo narządy wszystkie okAska1994, tka_aa, xgirl, Alrauna1987, Drobinka91, Czarna_kawa, poliś lubią tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Emma_ sliczna coreczka ja glukometr dostałam w poradni diabetologicznej
Ja biore fragmin od początku ciąży i tez nigdy nie robiłam tego badania na anty-Xa.Emma_ lubi tę wiadomość
xgirl mnie tez rwie udo i od kilku dni rece mam rano jakbym pracowałam nimi cala noc, takie dziwne uczucie.
tka_aa ja tez mam wrazenie ze tylko lekarze i lekarze i czuje się jak stara baba która chodzi po lekarzach. ech
W srode byliśmy tez w szkole rodzenia, mój mezus ubieral i rozbieral pieluszke, ubieral i rozbieral dziecko z ubranek, rece mu się trzesly, ale poradzil sobie, bylam dumna z niego za tydzień ma być kapanie dziecka
xgirl lubi tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️