Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, dziewczyny. Miałam wczoraj wizytę. Mała waży 743g. Podczas USG miała czkawkę, a potem tak szalała, że mieliśmy problem z uchwyceniem serduszka. Szyjka 4,73, ale poziom płynu owodniowego mniejszy niż ostatnio, więc mam znowu bardziej przykładać się do picia. Dostałam też skierowanie na badanie anty-Xa, bo wygląda na to, że mam znów za małą dawkę Clexane. Udało mi się też wstępnie umówić do diabetologa na przyszłą środę. 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 08:43
xgirl, Drobinka91, Aska1994, kinga27.30, Alisia, Panna_Justyna, Czarna_kawa, tka_aa, Kamsza, Eluska, mikaja, Casjopea, 33Sylwia, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość
-
xgirl wrote:Mi mowia, ze trzeba pic 2l a nawet 3.
Dziewczyny co mozna stosowac na bolacy tylek w ciazy? Nie wiem czy to juz hemoroidy czy jeszcze nie ale piecze mnie troche od jakiegos czasu
Maść Procto Gyvenol lub maś nawilżającą dla kobiet w ciąży (taki żel ultrasonograficzny). Tylko stosować to po myciu. -
Aska1994 wrote:Dzięki za podpowiedź 🙂 a myślisz, że tajpy nie będą mi przeszkadzać w funkcjonowaniu ani drażnić? Teściowa mi kiedyś na nadgarstek założyła, to bolało jak cholera i jeszcze mnie odparzyły 🤐
Myślę, że to kwestia indywidualna. Ja ostatnio chodziłam w tym prawie tydzień i mnie nie odparzaja. W funkcjonowaniu też nie przeszkadzają. Zupełnie ich nie czuję. -
Emma_ wrote:Hej, dziewczyny. Miałam wczoraj wizytę. Mała waży 743g. Podczas USG miała czkawkę, a potem tak szalała, że mieliśmy problem z uchwyceniem serduszka. Szyjka 4,73, ale poziom płynu owodniowego mniejszy niż ostatnio, więc mam znowu bardziej przykładać się do picia. Dostałam też skierowanie na badanie anty-Xa, bo wygląda na to, że mam znów za małą dawkę Clexane. Udało mi się też wstępnie umówić do diabetologa na przyszłą środę. 🙂
A jaką masz dawkę clexane?
Ile od ostatniego podania robi się to anty xa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 11:09
-
Dostałam wczoraj receptę na paski do glukometru z refundacją. Lekarz powiedział, że dostanę w aptece glukometr do tego, ale okazuje się, że nikt nie słyszał o czymś takim. Jak to jest? Bo gdzieś wyczytałam, że w cenie refundowanych pasków jest glukometr, ale możliwe, że apteki o tym wiedzą? W ogóle paski accu chek performa nano to jakieś nietypowe paski? Na ktomalek.pl znalazło mi je ponad 200km stąd. 😄
-
Chyba jeszcze Hemorectal jest dobry, ale nie wiem, czy można w ciąży.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Kamsza wrote:Hej dziewczyny miłego i słonecznego weekendu Wam życzę 😘😘😘🌞🌞🌞🌺🌺🌺
Tak jakby jest przeciwnie 😁 deeeszcz paadaaa! Przynajmniej na południu i raczej chłodnoZałożyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
U mnie na kaszubach słoneczko ale zimno jak diabli... od rana utknęłam w bałaganie, siedzę i wyrzucam wszystko co nie potrzebne. Jakoś wzięło mnie dzisiaj. I tak mam wszędzie bajzel, jutro wyjeżdżamy z meblami z pokoju małej. Zaraz po świętach wchodzą mi z remontem, więc mąż musi sufity zwalić do tego czasu 😝 już się nie mogę doczekać tego syfu 😂
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Emma_ wrote:Dostałam wczoraj receptę na paski do glukometru z refundacją. Lekarz powiedział, że dostanę w aptece glukometr do tego, ale okazuje się, że nikt nie słyszał o czymś takim. Jak to jest? Bo gdzieś wyczytałam, że w cenie refundowanych pasków jest glukometr, ale możliwe, że apteki o tym wiedzą? W ogóle paski accu chek performa nano to jakieś nietypowe paski? Na ktomalek.pl znalazło mi je ponad 200km stąd. 😄
Ja dostalam ten glukometr od diabetologa. Jest to raczej najpopularjieszy model chya, bo paski pasuja do kilku modeli tego accu. Slyszalam o tym, ze w aptece powinni dawac i czasem daja. moze podzwon do jakis aptek i popytaj? -
Emma_ wrote:Lolla, mam 0,6. Anty-Xa robisz ok. cztery godziny po podaniu heparyny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 16:14
Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
tka_aa wrote:Ja dostalam ten glukometr od diabetologa. Jest to raczej najpopularjieszy model chya, bo paski pasuja do kilku modeli tego accu. Slyszalam o tym, ze w aptece powinni dawac i czasem daja. moze podzwon do jakis aptek i popytaj?