Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja też wstaje 3-4 razy do toalety w nocy , mała od miesiąca ma główkę na dole więc ciągle czuje ucisk na pęcherz..
Dziewczyny mam takie nietypowe pytanie, ogólnie od początku 2 trymestru dokuczaja mi silne zapracia, załatwiam się raz max 2 razy w tygodniu, wczoraj wieczorem miałam biegunkę pierwszy raz od nie wiem jakiego czasu i przy tej okazji wyleciało mi strasznie dużo białego, kremowego śluzu, od razu zaczęłam się stresować że to czop śluzowy, jak to rozpoznać? Od wczoraj po tej sytuacji jest ok, tzn sucho ale nie wiem czy to nie była zapowiedź zbliżającego się przedwczesnego porodu, innych objawów nie mam typu skurcze itd, może to był poprostu efekt biegunki? Mam taka nadzieję..Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
Polis ostatnio mialam tez tak, ze dostalam mega biegunki i skurczy, ze sie az zgielam z bolu, masakra. Potem tez troche sluzu polecialo i w ogole juz bylam nakrecona i pojechalismy do szpitala ale sie okazalo, ze wszystko OK. Lekarka tez wyjasnila, ze sluzu czy jakichs wydzielin bedzie coraz wiecej i ze to normalne. A sraczka jak szybko przyszla tak i poszla. Ale wiesz, kazdy przypadek jest inny, ja dla swiwtego spokoju sprawdzam wszystko co mnie niepokoi.
-
U mnie jest dość sporo śluzu przez całą ciążę. A zaparcia mam odkąd biorę żelazo 🙄
Kamsza, jejku! Odpoczywaj! I pogadaj z córką, żeby tak Was nie straszyła, niech poczeka na lato, będzie jej cieplej 🙂Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
poliś wrote:No ja też wstaje 3-4 razy do toalety w nocy , mała od miesiąca ma główkę na dole więc ciągle czuje ucisk na pęcherz..
Dziewczyny mam takie nietypowe pytanie, ogólnie od początku 2 trymestru dokuczaja mi silne zapracia, załatwiam się raz max 2 razy w tygodniu, wczoraj wieczorem miałam biegunkę pierwszy raz od nie wiem jakiego czasu i przy tej okazji wyleciało mi strasznie dużo białego, kremowego śluzu, od razu zaczęłam się stresować że to czop śluzowy, jak to rozpoznać? Od wczoraj po tej sytuacji jest ok, tzn sucho ale nie wiem czy to nie była zapowiedź zbliżającego się przedwczesnego porodu, innych objawów nie mam typu skurcze itd, może to był poprostu efekt biegunki? Mam taka nadzieję.. -
Dzięki dziewczyny za wsparcie otuchy. Trochę mnie pobolewa brzuch jeszcze ale jest lepiej. Dzisiaj cały dzień leżę i wypoczywam. Rozmawiałam z Małą w szpitalu że to jeszcze nie czas na nią bo ciuszki mamy od rozmiaru 56. Coś mi się wydaje że mąż musi się sprezyc ze stawianiem ściany. Co do bakterii jaka mnie dopadła dowiem się dokładnie za 2-3dni. Zrobili pierw 2 razy szybkie testy które wykrywaja czy jest infekcja czy nie. Także na rezultaty jaka to bakteria muszę czekać niestety.
Kurcze dziewczyny miało być tak spokojnie już a tu co chwila coś. -
Kasza, kochana tule mocno i wypoczywaj, na takie skurcze mocne ja biorę 3xdziennie po 2 tabsy magneB6 i mi pomogło, a miałam też nieciekawe te bóle.W razie zaparć czopki glicerynowe, bo jak tam wszystko zatkane to też brzuszek może twardniec.Trzymajcie się kochane💓
-
Ja też mam kremowego śluzu coraz więcej, to normalne.. Po każdym skurczu może się pojawić w zasadzie. A czop to u mnie był prawdziwy CZOP 😁 Wychodził w kawałkach, ale był dużo mniej kremowy niż śluz, dużo bardziej zwarty, ciężko go było rozerwać. Ale wiem, że u każdego to inaczej..
-
Ja też śluzowa jestem, bez wkładki się nie ruszam. Czasami mam wrażenie, że sikam a tu masa śluzu wychodzi. Tylko u mnie nie dość że w większości wodnisto-kremowy, to jeszcze kilka razy dziennie resztki po luteinie, którą pcham 2x dziennie 😒
Poliś, ja os zawsze walczę z zawarciami. Teraz piję wiecej widy, jem jogurty 2x dziennie, obowiązkowo codziennie jabłko/gruszka, jem śliwki suszone i morele. I powiem Ci, że jakimś cudem chodzę na dwójeczkę codziennie, co wcześniej było nie do pomyślenia w moim przypadku...
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
A powiedzcie dziewczynki, te które mają lutkę dopochwową, też macie taki dyskomfort przy aplikacji tego? No mnie wszystko jakoś boli 🙄 i jeszcze te bole spojenia, jakby mi się za przeproszeniem dupa miała rozlecieć
-
Czarna_kawa, mnie nie boli. Ja aplikuję 2x dziennie, wpycham palcem.
Słuchaj, może zgłoś się z tym spojeniem do urologicznego fizjoterapeuty. Poleciły mi dziewczyny z innego wątku, jeżeli az tak mocno boli i utrzymuje się przez dłuższy czas, czy to nie jest przypadkiem nadmierne rozejście. Mnie juz dzisiaj nie boli, wczoraj po prostu musiałam przecholować. Dzisiaj leżę i byczę się przez pół dnia i już nie czuję tego rwania...
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Czarna_kawa wrote:A powiedzcie dziewczynki, te które mają lutkę dopochwową, też macie taki dyskomfort przy aplikacji tego? No mnie wszystko jakoś boli 🙄 i jeszcze te bole spojenia, jakby mi się za przeproszeniem dupa miała rozlecieć
-
JaSzczurek wrote:Ale wiesz skąd ten śluz Ci poleciał? Bo może ten śluz poleciał Ci z hemoroidów po prostu. To chyba bardziej prawdopodobne, ale nie wiem czy jesteś w stanie to rozpoznać.Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
Ja się wykończe 😭 co kolwiek zjem to zgaga i beka mi się cały czas. Macie jakieś sposoby na zgage? Można coś brać? Ja nigdy nie miałam zgagi 😭😭😭😭
-
Kamsza wrote:Dzięki dziewczyny za wsparcie otuchy. Trochę mnie pobolewa brzuch jeszcze ale jest lepiej. Dzisiaj cały dzień leżę i wypoczywam. Rozmawiałam z Małą w szpitalu że to jeszcze nie czas na nią bo ciuszki mamy od rozmiaru 56. Coś mi się wydaje że mąż musi się sprezyc ze stawianiem ściany. Co do bakterii jaka mnie dopadła dowiem się dokładnie za 2-3dni. Zrobili pierw 2 razy szybkie testy które wykrywaja czy jest infekcja czy nie. Także na rezultaty jaka to bakteria muszę czekać niestety.
Kurcze dziewczyny miało być tak spokojnie już a tu co chwila coś.
-
xgirl wrote:Ojacie, jaki duzy i fajne gatki :p
Wzięło nas z mężem na wspominki i znaleźliśmy zdjęcie, które mi mąż strzelił bezpośrednio po porodzie jak położyli mi małą na piersi. To tylko matka może patrzeć z czułością i miłością na to małe, sine i wymazane mazia plodowa stworzątko 🤭