X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkaaa ja chodzę raz w miesiącu. Tak to maile sobie wysyłamy.

tka_aa lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a24ba26b284c.jpg

Zamówię jeszcze ze dwie,szopa i słonika. Jedna do auta druga do wózka😁
    Pół nocy śmiło mi sie że jestem w szpitalu i nie mam gdzie sie wysikać bo wszystkie łazienki pozajmowane. Do tego te łazienki byly zajete przez członków rodziny których nie trawie🤣

mikaja, xgirl, Kamsza, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Ja dzis ostatni dzien i 11 dni wolnego !!
    Tzn jutro teoretycznie mam prace z domu, ale wiadomo ;p a rano tez ide na szczepienie.
    Wyodpoczywasz sie tak,ze zacznie Cie wszystko boleć od siedzenia w domu🤣

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a24ba26b284c.jpg

Zamówię jeszcze ze dwie,szopa i słonika. Jedna do auta druga do wózka😁
    Pół nocy śmiło mi sie że jestem w szpitalu i nie mam gdzie sie wysikać bo wszystkie łazienki pozajmowane. Do tego te łazienki byly zajete przez członków rodziny których nie trawie🤣

Ale fajne! Podeślij linka :D
    Ja mam kostke z rossmana po mlodym - mial je 3, bo tak lubil, a matka gubila, ze co bylam z nim w Polsce, kupowalam nowa :D Bardzo fajny dzwiek ma ta kostka - nie taki przeszkadzajacy :D

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja, sorry, od południowej 😂 ale o tak zapraszam 😁

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    O tak znam ten bol. Fajnie odpoczac i nic nie musiec robic ale zaraz wszystko boli od braku ruchu.

Ladny lisek <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 09:00

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:

Eeee...mam roboty dluga liste :D

Musze lozeczko mlodej odmalowac, posprzatac ogrod, dom troche odgracic - musze przejrzec ubrania i powywozic to, co juz nie nosze, bo do Polski tego nie bede zwozic. Maz teraz ma wolne i maluje pokoj dla mojej mamy, to bede mogla go tam ogarnac.

Tez mlody pt i pon do zlobka nie idzie teraz i chce mu jakos czas zapelnic wiec chyba w sobote pojedziemy do zoo zoo zoo :D W niedziele do takiego wielkiego parku godzine od nas. Pojechalabym do parku, gdzie malpki lataja luzem - mozna je karmic itd, ale boje sie jeszcze z takim dzieckiem. Tez te malpy ponoc glupieja czasem :P

No dobra - przyznam sie! Wczoraj mialam cukro-faze - zezarlam pol czekolady milki i bounty :P wiecej grzechow nie pamietam... :D
    Ale dzis rano cukier i tak w normie :P Wiec chyba cukrzycy ni mom serio :P

Kalija lubi tę wiadomość

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    32,52 zł 6%OFF | Nowe Modele Wózek Dla Dziecka Grzechotki Grzechotka Dla Niemowląt Cartoon Zwierząt Wielofunkcyjne Lalki Pluszowe Zabawki Słoń Lew Małpa Zabawki Edukacyjne
    https://s.click.aliexpress.com/e/b4irdfJ6

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Mikaja, sorry, od południowej 😂 ale o tak zapraszam 😁

Eeee...to od Oswiecimia przez Skawine mozna pyknac - ominę bramki na a4 haha :D

Aska1994, Kalija lubią tę wiadomość

• mikaja Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Karola - zbankrutuje :D

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj mam wolne i zaraz zabieram się za mega sprzątanie generalne swiateczno- wiosenne, dobrze że okna pomylam w sobotę to już chociaż to na dziś mi odeszło ale i tak dużo tego. A w nagrodę później zamawiam sobie pizzę 😛😛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 09:08

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek. 🙂

Cudny lisek ❤
    Też o nim pomyślę, ale to potem, bo obiecałam mężowi, że już nic więcej nie będę zamawiać, póki nie będzie na to miejsca 🙈 Także najpierw remont, a potem mogę szaleć. 😉 Próbowałam Mu wytłumaczyć, że lepiej robić zakupy stopniowo żeby portfel tego tak nie odczuł, ale to jest taki typ człowieka, który woli wszystko na raz 😁 Więc spoko- tylko żeby mi potem nie płakał gdzie są wszystkie pieniądze. 😅

Zamierzam dziś położyć sobie farbę na włosy, nie będę miała czasu iść do fryzjera narazie, na Święta w niedzielę rodzinka przyjeżdża do nas (całe szczęście, bo nie wyobrażam sobie znowu wsiąść w auto po takiej długiej podróży) i mam trochę stracha, bo nie robiłam tego od... gimnazjum/liceum? 😁
    Nawet nie wiem jak się za to zabrać 🙈
    Jakieś wskazówki? 😅

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka zrezygnuj z farby jak robisz jasny kolor. W ciazy serio potrafi wyjsc sraczka ma włosach. Mi nawet u fryzjera,robione jak zawsze sie spieprzyły. Odcień wyszedł biało-zielony na odroście. Chyba ze masz ciemne to kij

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeszłam już z blodnu, teraz mam właśnie ciemne, w sumie to jasny brąz z przebitkami blondu i siwymi odrostami 🙈 A kupiłam sobie farbę "rasberry cupcake ", więc z takim odcieniem żurawinowym 😁 na opakowaniu ładna, zobaczymy jaka będzie na mojej głowie 😛

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• mikaja Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie temat wlosow drazni - rok temu mialam hiper dlugie jeszcze w styczniu - 60% naturalnego koloru, bo 4 lata schodzilam do naturalnych, to zachcialo mi sie obciac i zrobi ombre :P Teraz od wrzesnia znowu schodze do naturalnego i chociaz tyle, ze nie ma sraczki i mi sie te kolory jakos tak spojnie schodza ze odrost nie bije po oczach :D

Bo te 4 lata mialam przeboje z nimi i mialam troche sraczki na glowie przez pewien czas :D

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Cię za cierpliwość, robiłam kilka podejść do zejścia do swojego koloru, ale nigdy mi się to nie udało. Pewnie przez to, że pojawiły się siwe włosy, a tego nie przeboleję, nie w tym wieku 😵 Mam wrażenie, że ciąża to potęguje, mam ich coraz więcej, Olek zabiera mi dosłownie wszystko, nawet barwnik z włosów 😂
    A jaki masz swój naturalny kolor?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 10:37

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mam do Was pytanie, bo tak się zastanawiam, ubranka dla małego będę prać w mleczku dla dzieci- wiadomo, ale co z ciuchami które będę nosić ja albo mój mąż? Przecież siłą rzeczy dziecko też będzie miało z nimi kontakt. 🤔 Biustonosze myślę, że wypiorę też w mleczku dla dzieci, ale zastanawiam się co z resztą. 🤔

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam dziecięce w Loveli, a nasze w zwykłym. Po kilku miesiącach rezygnowałam z dziecięcego. Nic się nie działo. Chociaż równie dobrze można pewnie prać wszystko w normalnym proszku, bo i tak dziecko ma styczność z rzeczami wypranymi w czym innym niż jego ubranka 😂

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Lolla Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nasze prałam w zwykłym. Czasem jak nie nazbierało się dziecięcego prania, dorzucałam coś z naszych i wszystko szło w dziecięcym. Moja siostra przy swojej dwójce od początku prała ubranka dzieci w normalnym proszku, raczej nie prasowała, a nic nie uczulało młodych, więc nie ma co się martwić. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 11:20

• mikaja Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka ja mam taki typowy, polski, mysi, ciemny ciemny blond :D
    Moj brat zawszem mi dogryza, ze nie dosc ze blondynka, to jeszcze ciemna :P

Ja mialam epizod włosomaniaczy od 2012 roku do 2016, az sie syn urodzil :D Potem nie mialam czasu na olejowanie itd. Ale przez te 4 lata sobie udowodnilam, ze potrafie naprawde dlugie wlosy zapuscic, tylko po prostu musze o nie dbac i podcinac czesto koncowki - wiadomo.
    Troche mi ich teraz żal i z żalem ogladam zdjecia, ale prawda taka, ze przez te 2 lata jak sie młody urodził non stop chodzilam w kitce albo koku, bo po prostu wygodniej.

Takze tez juz potem rosly i nawet tego nie zauwazalam z dnia na dzien - po 2 latach sie zorientowalam, jakie sa dlugie :D

Takie mialam w dniu obciecia i ombre :D

https://zapodaj.net/images/2cc5ed85fdf1e.jpg

I po

https://zapodaj.net/images/6858ec53e3089.jpg

Co do prania - ja juz w ciazy przerzucilam sie na proszek non-bio dla dzieci i plyny bo mnie zwykle uczulaly - nogi mnie strasznie swedzialy. Do dzis uzywamy wlasnie tego fairy non-bio do wszystkiego.
    Pisalam juz kiedys, ze kupilam Surf i mi mlodego tak wysypal, ze pol domu musialam prac od nowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 11:38

xgirl lubi tę wiadomość

‹‹ 845 846 847 848 849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ