Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Danio wrote:Jest jedna rzecz nie ok. Bylam u fryzjera tydzien temu i mam tak spierdo.... wlosy ze szok. A sesje ciazowa bede robila ok 20 maja wiec bede musiala jeszcze raz malowac..... 😪😫
a wynajmujesz kogos?? czy ktoś z rodziny będzie robic??
Ja tez planuje w maju sesje ciazowa zrobić, żeby tylko było cieplo
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Hiszpaneczka wrote:a wynajmujesz kogos?? czy ktoś z rodziny będzie robic??
Ja tez planuje w maju sesje ciazowa zrobić, żeby tylko było cieplo
Fotograf mi bedzie robil. Tzn ja nie chce takiej sesji w tych ogromnych sukniach takich pozowanych basniowych. Zalezy mi zeby byla taka jakas fajna naturalna sesja w plenerze z mężem. Zeby ktos nas zabral w fajne miejsce, ustawil i porobil.kilka pamiatkowych zdjec dobrym aparatem.Hiszpaneczka lubi tę wiadomość
-
KarolaJJJ wrote:Danio dzieki.
Drobinka 28tc to 3 trymestr. Ty przed ciaza pracowalas?
Ja sie zabralam za pasztet i jak czuje to mięso to mam ochote całe zjeść a tu post🙄url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
Danio wrote:Fotograf mi bedzie robil. Tzn ja nie chce takiej sesji w tych ogromnych sukniach takich pozowanych basniowych. Zalezy mi zeby byla taka jakas fajna naturalna sesja w plenerze z mężem. Zeby ktos nas zabral w fajne miejsce, ustawil i porobil.kilka pamiatkowych zdjec dobrym aparatem.
tak samo chce wlasnie, jakos nie widze siebie w dużych sukniach itp.
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
mikka86 wrote:Ja jestem ciekawa czy wrócę do palenia po ciąży..
Ja już powiedziałam mężowi że jak odkleje dziecko od cyca to pierwsze co robię idę do sklepu po fajki i zimne piwo 😁tka_aa, mikka86 lubią tę wiadomość
-
Danio wrote:Lidzia dobrze pamietam ze masz cukrzycę? Mierzyłas cukier po tym trunku? Mi po tym piwku tak cukier wysadzalo w kosmos że musiałam zrezygnować 😥
Mam cukrzyce ale mam problem z cukrami na czczo. Po posiłkach jest ok szczególnie wieczorem więc mogę sobie od czasu do czasu pozwolić. -
Ja to nawet nie wiem czy nie wybiegne z porodowki na drozdzowke z makiem, hot doga, piwo i fajke ;p
Nie mierzylam sobie cukru po napojach gazowanych, bo ich nie pijam i jakos sie boje. Raz na drugie sniadanie wypilam 300ml soku jarmuzowo pomaranczowego i mialam cukier 140 po godzinie ;o Dla mnie to duzo jak moje cukry po posilku nie przekraczaja 115 i sie tak skutecznie przestraszylam, ze sok to tylko rozcienczony z woda do posilku i rzadko. Natomiast zdarzy mi sie podjesc kawalek pizzy, gryza czwkolady, pare czipsow. I cukier mam w normie w maire, ale to sa naprawde male ilosci. Oczywiscie najwieksza ochote mam na zelki i cukierki, lizaki owocowe, a po nich to cukier na bank bedzie zatrważajacy ;p -
mikka86 wrote:Karola wg kościoła dzieci, ludzie po 60 r.ż i kobiety ciężarne są zwolnione z postu. Ja tam i tak nigdy nie poszczę ,tzn jak mam ochotę na dzień bez mięsa to po prostu go nie jem,nie zważając na to czy to wielki post czy normalny dzień. Wkurzają mnie te wszystkie kościelne idee i nie stosuję się do nich, a wczoraj jeszcze przeczytałam ,że kościół zakazał seksu w Wielki piątek, masakraaaaa
Mi seksu zabronił lekarz wiec od wtorku mamy post z przymusu. Tą szyjke mam miekką i moze sie zacząć rowierać.
Tk_aa ale sie uśmiałam z tej fajnki i calej reszty 😂Ja wybiegne chwile bo mi żyć nie da że coś w domu nie zrobione a ja "zrobie to lepiej"😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 11:36
-
Hiszpaneczka, Danio, Drobinka91, Eluska, kinga27.30 lubią tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Cześć dziewczyny jestem już po badaniu prenatalnym 3 trymestru i wszystko idealnie, Monika waży 1340 gr , wszystkie wymiary i parametry w normie, szyjka 3,90 cm, łożysko wydolne, wody w normie Jeszcze raz na 100% potwierdził, że to dziewczynka, załączam zdjęcia
tka_aa, Aska1994, Hiszpaneczka, mikka86, Kamsza, Danio, LidziA89, Emma_, Drobinka91, Eluska, kinga27.30, Czarna_kawa, 33Sylwia lubią tę wiadomość
Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
Hiszpaneczka, moja patrzy na calosc, ale tylko z tymi na czczo mam problem. po posilkach mam cukry w granicach 90-115. moze w ciagu calej ciazy po posilku mialam przekroczenie 120 z 5 razy (gdzie oficjalna norma to 140, chociaz moja diabetolog woli blizej 120).
Karola i to jest wlasnie super podejscie. Ja jestem osoba niewierzaca, rodzina meza mocno wierzaca. Jak zaczelismy sie spotykac to o nie mial sprecyzowanych pogladow religinych. po 10 latach jak przyszlo do slubu, zdecydowalismy sie obydwoje na cywilny, bez koscielnego. Chociaz mowilam mu, ze jezeli chce to mozemy wziac koscielny. Nie chcial, stwierdzil, ze jemu nie zalezy, nie jest dla niego wazny kosciol i jestesmy obydwoje zadowoleni z decyzji. Teraz mamy rozkmine nad chrztem. Ja jestem raczej przeciw, on tez, ale nie upieram sie przy swoim, jestem otwarta. U nas tez wchodzi w gre poglad rodziny, babci, rozwazamy to jedynie ze wzgledu na nich i szacunek,tak naprawde. Chociaz po ostatnim jak mnie 'z szacunkiem' rodzina meza potraktowala to chyba zaczynam sie coraz mniej przejmowac ich pogladami ;p -
tka_aa wrote:Polis, bomba Piekna istotka ;d
Ja mam to USG 6 czy 7 maja i juz sie zaczynam powoli stresowac. Myslalam, ze bedzie luz i to bedzie dla mnie takie 'proforma' ale nie wiem czy nie mam wiekszego pietra niz przed połowkowym :otka_aa lubi tę wiadomość
Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
Hiszpaneczka wrote:Czy wasi diabetolodzy patrza glownie na cukier na czczo?
-
LidziA89 wrote:Ja już powiedziałam mężowi że jak odkleje dziecko od cyca to pierwsze co robię idę do sklepu po fajki i zimne piwo 😁
Haha. Do piwka to i ja dołączam! Ja juz na porodowke zazyczylam sobie czekolade dużą oreo!!!! I tort ma czekac w domu czekoladowy 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 12:06
-
Hej dziewczyny doczytać Was jutro. Dzisiaj jestem tak wymeczona wczoraj o 11 popołudniu trafiłam na porodwke z mega skurczami. O 14 już dzwonili o miejsce dla wczesniaka. Dzięki Bogu zatrzymali akcje skurczowa. Noc była decydującą. Zostało tylko stawianie się brzucha ale mamy się dobrze. Mała głową w dół. Szyjka zamknięta także czekamy na lekarza i prawdopodobnie pojedziemy dzisiaj do domu. Jestem tak mega zmęczona że mam dosyć już wrażeń. Trzymajcie się dziewczyny odezwę się do Was tylko muszę trochę wypocząć.