X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    :) Korzystając z okazji, mam do Was pytanie, czy Was też boli brzuch? Zamierzam powiedzieć o tym lekarzowi, bo niepokoi mnie to.. niby wiem że macica i więzadła mogą dać się we znaki, ale jeszcze tydzień temu złapały mnie takie skurcze że zgięło mnie w pół :p niby tylko chwilę ale jednak. A tak to codziennie odczuwam jakieś bóle, najgorzej jak szybko wstanę, przy chodzeniu, zmienianiu pozycji, staniu, a nawet siusianiu :P Narazie siedzę na chorobowym, bo moja praca nie sprzyja ciąży w ogóle, ciekawa jestem co mi powie lekarz. :p Panikuję bo to moja 1 ciąża i nie wiem co jest normalne a co nie :D
    Mnie pierwszy tydz po pozytywnym tescie bolal brzuch niemal non stop ale to bylo takie ciagniecie, nie mocne. Twraz czasem zakluje tu, pociagnie tam. Mi lekarka mowila, ze dopoki bole sa delikatne to jest to ok, ale jak ma sie ochote siegnac po leki przeciebolowe to trzeba skonsultowac z kekarzem bo az tak nie powinno bolec. Ale roznie to bywa.. kazda ciaza jest inna i dla kazdego "mocny" bol moze oznaczac cos innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 10:43

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Kamsza czemu nie masz z tesciowa dobrych rekacji? Mieszkacie razem?

Jesteśmy z moim teraz mężem od 14lat ponad rok po ślubie. Naszczescie moja teściowa niemieszka w Holandii ale tak przeliczajac to więcej jest tutaj niz w Pl. Z teściową nigdy niemialam super relacji od pierwszego dnia traktowała mnie jak wroga. Wszystko co robię jest źle i jest poprawiane, jak przychodzi do nas na tydzień to jest panoszenie się po całym domu i wytykanie błędów. Nawet we własnym domu ugotować wtedy niemoge. Za wszelką cenę chce mi udowodnić że ona jest ważniejsza dla mojego męża. Nawet jak byłam w ciąży to jej się imię mojej córki niepodobalo i twierdziła że to jest Matylda no do przesady... Eh dużo gadać żeby opisać wszystko

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza wrote:
    Jesteśmy z moim teraz mężem od 14lat ponad rok po ślubie. Naszczescie moja teściowa niemieszka w Holandii ale tak przeliczajac to więcej jest tutaj niz w Pl. Z teściową nigdy niemialam super relacji od pierwszego dnia traktowała mnie jak wroga. Wszystko co robię jest źle i jest poprawiane, jak przychodzi do nas na tydzień to jest panoszenie się po całym domu i wytykanie błędów. Nawet we własnym domu ugotować wtedy niemoge. Za wszelką cenę chce mi udowodnić że ona jest ważniejsza dla mojego męża. Nawet jak byłam w ciąży to jej się imię mojej córki niepodobalo i twierdziła że to jest Matylda no do przesady... Eh dużo gadać żeby opisać wszystko
    o.O

A co maz na to?

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza to mam do Ciebie około 100 km, ja okolice Arnhem, nie wiem czy kojarzysz :)

I dzięki dziewczyny, oczywiście skonsultuję to wszystko z lekarzem, już się nie mogę doczekać, mam nadzieję że powie że to normalne :) może to że jestem szczupła i zawsze miałam bolesne @ to potęguje, nie wiem, zobaczymy :) choć znajome które były w ciąży mnie uspokajają i mówią że to normalne, oby ;)

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• mikaja Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza wspolczuje teściowej... Widzę, że u Ciebie teściowa na 102 byłaby najlepsza ;p

Ale Wam zazdroszczę kotów - uwleibiam je :) Ja miałam 2 w życiu, ale obydwa skonczyły źle :( Mąż teraz się nie chce zgodzic, ale ja też teraz nie chcę, bo za rok bedziemy zjeżdżać. Kiedyś, na starość, już w Polsce się skuszę :D

• Kamsza Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    o.O

A co maz na to?

Twierdzi że mam pdzymknac oko bo to jego mama. Tylko że co najlepsze ona przy nim pokazuje jak to ona mnie szanuje a jak go nie ma to wtedy pokazuje kto tu rządzi. Zawsze miałam coś do powiedzenia bo ile można ustępować. Jeśli ktoś cię nieszanuje to mam się cieszyć z tego. No jasne ze nie. Rozumiem męża że jest postawiony między młotem a kowadlem tylko teraz to ja niechce stresujacych sytuacji bo to wczesna ciąża, a wiem że przyjdzie i kolej na to że przyjdzie do Nas na tydzień:/

km5s8u69jm7ox3pn.png
    1usa20mm80mnr9u9.png
    16.02-21.02
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Kamsza wspolczuje teściowej... Widzę, że u Ciebie teściowa na 102 byłaby najlepsza ;p

Ale Wam zazdroszczę kotów - uwleibiam je :) Ja miałam 2 w życiu, ale obydwa skonczyły źle :( Mąż teraz się nie chce zgodzic, ale ja też teraz nie chcę, bo za rok bedziemy zjeżdżać. Kiedyś, na starość, już w Polsce się skuszę :D

A gdzie teraz mieszkacie? :) no koty fajna sprawa, choć np moja kotka jest typową zołzą :p ja całe życie wychowywałam się z psami i właściwie to ich mi najbardziej brakuje, nie mogę się doczekać jak już będziemy mieć swój dom i pojedziemy do schroniska uratować jakiegoś psiaka ;)

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• xgirl Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, ze maz nie staje bardziej po Twojej stronie ale z drugiej str to jego matka i ciezka to sytuacja. W ogole nie rozumiem takich ludzi jak Twoja tesciowa.. musi byc bardzo nieszczesliwa, bo szczesliwi ludzie nie sa tacy wredni i zgorzkniali.

Ja juz uzgodnilam z mezem, ze zamiast drugiego dziecka bedzie kot :D Tak zle sie czuje, ze chyba nie dam rady przechodzic przez to drugi raz.. a ,,najlepsze'' jeszcze przede mna (czytaj bebech po kolana i porod).

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza, ciężka sytuacja z tą Twoją teściową.. A ma męża/partnera?
    Na własnym przykładzie Ci powiem, że moja teściowa też we wszystko się wtrącała, przyjechała z nami tu do Holandii i na początku przez 1 rok mieszkaliśmy wszyscy razem i jednym słowem była tragedia, żyliśmy w jakimś trójkącie. Moja teściowa jest wdową, ma dwóch dorosłych synów i nie miała swojego życia, stąd to wszystko. Teraz ma faceta, jest szczęśliwa i zupełnie inna. :) Bo jak to się mówi, baba bez bolca dostaje pie*dolca :D Oczywiście, ma swój charakterek i piewrszą poważną kłótnię mamy za sobą, ale mam to szczęście że mąż zawsze stoi po mojej stronie mimo wszystko. Bo ma teraz swoją rodzinę, tak samo jak i Twój, powinien głównie skupiać się na Tobie i na Waszym dzieciątku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 11:02

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• mikaja Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    A gdzie teraz mieszkacie? :) no koty fajna sprawa, choć np moja kotka jest typową zołzą :p ja całe życie wychowywałam się z psami i właściwie to ich mi najbardziej brakuje, nie mogę się doczekać jak już będziemy mieć swój dom i pojedziemy do schroniska uratować jakiegoś psiaka ;)

W wielkiej Brytanii :) Moja druga kotka to była straszna zołza, ale kochana jedynie. Niestety potrącił ją zsamochdów w mój panienski :( Moja mama znalazla ja na ulicy, jak wracala z pracy rano po nocy.
    xgirl wrote:
    Szkoda, ze maz nie staje bardziej po Twojej stronie ale z drugiej str to jego matka i ciezka to sytuacja. W ogole nie rozumiem takich ludzi jak Twoja tesciowa.. musi byc bardzo nieszczesliwa, bo szczesliwi ludzie nie sa tacy wredni i zgorzkniali.

Ja juz uzgodnilam z mezem, ze zamiast drugiego dziecka bedzie kot :D Tak zle sie czuje, ze chyba nie dam rady przechodzic przez to drugi raz.. a ,,najlepsze'' jeszcze przede mna (czytaj bebech po kolana i porod).

Dla mnie to taka typowa sprawa nieprzecietej pepowiny. Niby jest miedzy młotem a kowadłem, ale ma swoje życie, rodzinę - powinien też priorotety trochę pozmieniac. I wcale nie mam na myśli odsuwania matki, kłótni itd. ale po prostu - przedstawienia sprawy jasno.

Z tym kotem i nieposiadaniem drugiego dziecka, to nie mów hop :P Ja 1,5 roku po porodzie jeszcze tak powtarzałam, że nigdy więcej a tu o ;) Przychodzi czas, że gdzieś tam się zapomina o tym trudnym czasie i znowu się chce. Choć nie mówię, że u każdej kobiety tak musi być. Bardziej mówię - nigdy nie mów nigdy, bo nigdy nie wiadomo :)

Drobinka91 lubi tę wiadomość

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza,aaniluap,Drobinka,Witajcie!!!

Kamsza,nie daj sobie na głowę wejść,Ty i bąbel jesteście teraz najważniejsi,a nie tesciowa,liczy się twój komfort i spokój,zakomunikuj to dość prosto i dosadnie mężowi. Nie dla Ciebie nerwy z powodu panoszącej się tesciówk,postaraj się jakoś to ubrac w słowa,żeby dotarło :) do niej tez możesz,co sobie pomyśli to trudno,chyba zależy jej na spokoju wnusi/wnuka podejdź z tej strony :p
    Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty,tylko czas może trochę ugasić ból,ale on zawsze pozostanie...życzę Ci,żeby ta ciąża była mimo stresu jednak to iskierką nadziei <3 mocno tulę ;* jesteśmy z Tobą całym serduchem!

Mikaja,bidulko Ty z synkiem zakatarzonym...łącze się w bólu,moja zasnęła po lekarzu teraz,ale z wielkim rykiem żalu i osłabienia. Choroba dziecka to naprawdę ciężki kaliber.wolalabym sto razy chorować ja niż to moje biedne dziecię

Drobinka91, aaniluap lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja, przykro mi z powodu kotki :(
    moja pierwsza, ukochana (była jak pies), chyba poczuła się odrzucona czy zazdrosna, choć starałam się nie dać Jej tego odczuć, chodziła obrażona przez kilka dni a potem wyszła i nie wróciła :( wszystko przez obecną kotkę, którą mama znalazła w lesie porzuconą, trzeba było o Nią dbać, karmić z butelki itp, bo była tak malutka że nawet chodzić nie umiała..

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• xgirl Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Z tym kotem i nieposiadaniem drugiego dziecka, to nie mów hop :P Ja 1,5 roku po porodzie jeszcze tak powtarzałam, że nigdy więcej a tu o ;) Przychodzi czas, że gdzieś tam się zapomina o tym trudnym czasie i znowu się chce. Choć nie mówię, że u każdej kobiety tak musi być. Bardziej mówię - nigdy nie mów nigdy, bo nigdy nie wiadomo :)
    No pewnie masz racje.. znajac siebie to mi odpierdzieli na bank na stare lata.

W ogole ile juz % ciazy macie? Ja 19 <3 Tak patrze codziennie czy kreska przesuwa sie :)

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • ligotka Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nana1 wrote:
    ligotka ja wizytę mam na 10 więc zaraz po dam znać :D

Nana widzę że podobieństw ciąg dalszy, ja też na 10 :)

Czarna kawa trzymam kciuki za wizytę, to już jutro, super, zobaczysz swojego bąbla:)

Kamsza, Drobinka witajcie!
    Bóle w terminie okresu są normalne, w każdej ciąży tak miałam, samo mijało :)

Ja mam w domu i kota i psa, obydwoje z większej kategorii wagowej i nie umiem zdecydować czy lepszy pies czy kot, obydwa gagatki mają swoje wady i zalety, ale kocham mocno tą moją parkę

A tu zdjątko:
    https://zapodaj.net/0ee27d6f292ee.jpg.html

xgirl lubi tę wiadomość

0d1yw1d3eeyh60bt.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ligotka ale fajne wariaty <3 :D

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe osoby ! :) Fajnie że jest nas coraz więcej, im więcej tym lepiej ;)

Drobinka91, Kamsza lubią tę wiadomość

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ligotka wrote:
    Nana widzę że podobieństw ciąg dalszy, ja też na 10 :)

Czarna kawa trzymam kciuki za wizytę, to już jutro, super, zobaczysz swojego bąbla:)

Kamsza, Drobinka witajcie!
    Bóle w terminie okresu są normalne, w każdej ciąży tak miałam, samo mijało :)

Ja mam w domu i kota i psa, obydwoje z większej kategorii wagowej i nie umiem zdecydować czy lepszy pies czy kot, obydwa gagatki mają swoje wady i zalety, ale kocham mocno tą moją parkę

A tu zdjątko:
    https://zapodaj.net/0ee27d6f292ee.jpg.html

Tylko że ja już dawno po terminie miesiączki, a bóle nadal są :D mniejsze bo mniejsze, ale są.
    A co do Twojej parki, cudowna <3 marzy mi się Maine Coon :)

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• mikaja Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa oj tak - chore dziecko to caly dom chory. Cakiem, jak z facetem :P Zawsze w tematach chorób przypomina mi się bajka Laboratorium Dextera - był odcinek o chorej mamie i padł tam tekst, który do dziś i ja i mój brat uzywamy - 'mamy nie chorują, mamy opiekują się chorującymi'. Prawda to. Ja jak byłam taka chora 3-4 tygodnie temu, to tylko fakt, że mały chodzi do żłobka uratował mi tyłek i pozwolił pochorować na kanapie kilka h.
    Mały nie ma kataru, a kaszlał. Rano jednak było lepiej i taki jakiś bardziej mokry ten kaszel, bo w nocy to był typowy suchy. Oby nic się z tego nie wykluło.
    Współczuję Twojej malenskiem. Oby nam te dzieciaki wyzdrowiały raz a dobrze.

Xgirl ja mam 21% :)

• Kamsza Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny co do maluszka w moim brzuchu to ona nie wie jeszcze. Wie tylko mojego męża jeden brat. Narazie czekamy. A co do teściowej to jak hulam w ciąży z małą to nic sobie z tego nierobila. Nawet gdy miałam skurcze 3miesiace przed porodem twierdziła że ona też mila tylko gorsze. Dlatego stwierdziłam na przełomie czasu że nieważne co by mi się stało ona miała gorzej :) głupia baba haha. Także brak słów na tą babe. A próbowałam wszystkiego ale zawsze temat teściowej kończy się kłótnia z moim mężem. :(niestety...
    A co do zwierzaków przedstawiam Wam mojego. Nazywa się Siwa:)
    https://zapodaj.net/b129ef901954c.jpg.html

km5s8u69jm7ox3pn.png
    1usa20mm80mnr9u9.png
    16.02-21.02
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodkie te Wasze zwierzaki ! <3

Kamsza lubi tę wiadomość

‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ