Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Dzisiaj udało mi się dostać do endo i wszystko jest ok, usg tarczycy ok, dawka zwiększona, za dwa tyg mam znów zwiększyć przez dwa dni no i za 4 tyg powtórzyć tsh i przyjść z wynikami bo dawka będzie się zwiększać z wiekiem ciąży także dobrze ze mam to z głowy
Sung, Czarna_kawa, Eluska lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć? Też jestem w 7 tygodniu.
Mam na imię Kasia, mam 33 lata, to moja pierwsza ciąża (nie licząc króciutkiej kilkudniowej biochemicznej w sierpniu tego roku). Ciąża była planowana i udało się w pierwszym cyklu starań. Maleństwo ma już 1,1cm i tetno 154.
Przedwczoraj pobrudziłam wkładkę na brązowo, i od tej pory biorę duphaston 3x1, ale z maluchem wszystko w porządku.Sung, Czarna_kawa, Sylka135, Eluska, ines. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny ja już nie mogę doczekać się następnego poniedziałku wypadnie mi akurat 7 tydzień i żyję nadzieją ,że zobaczę moje maleństwo i usłyszę jego serduszko wczoraj już miałam zawachanie żeby pójść dzisiaj i zrobić ponownie bete ale stwierdziłam,że czuję się dobrze nie mam plamień i nie będę popadać w paranoje i latać na wyniki do czasu usg codziennie się modle aby nasz cud rósł zdrowo !
Sylka135 lubi tę wiadomość
-
nana1 wrote:hej dziewczyny ja już nie mogę doczekać się następnego poniedziałku wypadnie mi akurat 7 tydzień i żyję nadzieją ,że zobaczę moje maleństwo i usłyszę jego serduszko wczoraj już miałam zawachanie żeby pójść dzisiaj i zrobić ponownie bete ale stwierdziłam,że czuję się dobrze nie mam plamień i nie będę popadać w paranoje i latać na wyniki do czasu usg codziennie się modle aby nasz cud rósł zdrowo !
Nana to wizytujeny tego samego dnia, na dodatek ja też będę kończyć 7 tydzień więc będę wypatrywać serduszka -
KasiaLukasia,witaj i gratuluje! Kawał bąbla już z Tobą w brzusiu mieszka
Patrysjca28,super,ze wszystko skontrolowane!
Ja już przebieram nóżkami...we czwartek wizyta,mam stresa,ale tez nie mogę się doczekać -
nick nieaktualny
-
Casjopea wrote:Mikaja dlaczego?
Ja ogólnie podziwiam ludzi, którzy decydują się na okołomedyczne zawody To duża odpowiedzialnośc, ale pewnie też satysfakcja.
Eluska wrote:Czesc dziewczyny. Jestem po wizycie. Dzidzius jest mniejszy wedlug usg to 6t1d co by sie zgadzalo bo owu mialam pozno. Jest serducho a maluch ma 4,5 mm
Rewelacja Oby tak dalej
Patrycja28 wrote:Cześć dziewczyny. Dzisiaj udało mi się dostać do endo i wszystko jest ok, usg tarczycy ok, dawka zwiększona, za dwa tyg mam znów zwiększyć przez dwa dni no i za 4 tyg powtórzyć tsh i przyjść z wynikami bo dawka będzie się zwiększać z wiekiem ciąży także dobrze ze mam to z głowy
Super, ze wszystko dobrze Dziwi mnie jedynie to zwiekszanie dawki z wiekiem ciązy - dla mnie to nowośc. Zwłaszcza, że tsh w 2 i 3 trymestrze ma już inne normy i może być do 2,5-3 nawet, bo dzidziuś ma swoja tarczycę, która częsciowo już zapewnia mu hormony. Ale lekarz z pewnościa wie dobrze, co robi
KasiaLukasia wrote:Cześć dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć? Też jestem w 7 tygodniu.
Mam na imię Kasia, mam 33 lata, to moja pierwsza ciąża (nie licząc króciutkiej kilkudniowej biochemicznej w sierpniu tego roku). Ciąża była planowana i udało się w pierwszym cyklu starań. Maleństwo ma już 1,1cm i tetno 154.
Przedwczoraj pobrudziłam wkładkę na brązowo, i od tej pory biorę duphaston 3x1, ale z maluchem wszystko w porządku.
Witaj imienniczko -
Dzien dobry Mdli mnie od rana tak, ze najchetniej ym sie polozyla u mnie w pracy pod biurkiem. Czytalam gdzies, zeby kwas foliowy brac na noc, bo moze potegowac mdlosci, a ja lykam rano po sniadaniu Moze to tez swoje robi. Ciesza mnie te mdlosci, ale jednoczesnie strasznie to meczace.
Wczoraj po pracy musielismy jechac z mezem zalatwiac sprawy rozne i wrocilismy do domu z malym dopiero po 18. szybka kolacja, kąpanie i do spania, ale byl przemeczony i byla wojna. A w nocy kaszlal caly czas az go wzielam do siebie - dopiero kolo 3 mu przeszlo, jak mu podalam grintuss i spal ze mna do rana (maz na noc w pracy). Dzis jestem zombie. -
Mikaja być może nie będzie zwiększał o duża ilość ale coś tam się zwiększy a ufam tej pani doktor bo jest najlepsza w regionie więc wie co robi
Ja dzisiaj idę do gin po zwolnienie i zastanawiam się czy zaczekać do wizyty za tydzień z usg czy podejrzeć dziś :p to nie będzie mój gin tylko jego matka bo on na urlopie jeszcze jestWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 09:33
-
No właśnie korci mnie żeby podejrzeć. Po samo zwolnienie to pewnie nie placilabym za wizytę a jak już zrobi mi usg to zapłacę ale no ciekawa jestem co i jak
No tarczyce w ciąży trzeba kontrolować co ok 4-6 tygodni żeby widzieć czy dana dawka jest ok czy trzeba zwiekszyc/zmniejszyć -
Hej dziewczyny mogę dołączyć?Niesmialo się witam. 2 kreseczki ujrzała 9dpo bardzo delikatne ale były. w sob/Nd był planowy termin @ ale zamiast @ wyszły 2 piękne tłuste kreseczki:) Miszkam w Holandii i mam 28lat. To jest moja 2 ciąża. Moja córeczka odeszła w lutym tego roku po 5dniach walki o życie.Wizyte mam zaplanowana na 10.12.
LidziA89, ines. lubią tę wiadomość
-
Xgirl czyżbym podczytywala cię na wątku Październikowe II kreski? No przeżywam śmierć córeczki do tej pory, ciąża w której chciałam być dała dodatkowy stres i obawę o nowego maluszka. Według tej strony mam termin na 27lipca Dam znać dokładniej jak się dowiem na wizycie w 8tc .