Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamsza, kładź się i wstawaj TYLKO na siku... trzymaj się#
Karola, chyba faktycznie dobrze by było się położyć - w razie czego, zareagują.Kamsza lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Czasami też mam skurcze ale moje to chyba pikuś do Waszych. Moje polegają chyba ba przygotowaniu macicy, czasami łapią mnie w nocy wtedy pomaga nospa i magnez. Jeszcze trochę musimy wytrzymać w dwupaku i oby jak najbliżej chociaż tego 38 tyg.
Mi lekarz też ostatnio ustalił termin nowy z 5.07 na 21.06 bo dziecko duże i wygląda mu na 32 tydzień, także zobaczymy co powie następnym razem.
Współczuję słodkim mama tego kontrolowania jedzenia, tego badania cukru non stop i trzymania się posiłków - chylę przed Wami czoła. Czego nie robi się dla tych Skarbow 😁
A teraz Mały się rozbrykal także spokojnie idę do salonu poczytać 😂
Kolorowych snów 😘 -
33Sylwia wrote:Czasami też mam skurcze ale moje to chyba pikuś do Waszych. Moje polegają chyba ba przygotowaniu macicy, czasami łapią mnie w nocy wtedy pomaga nospa i magnez. Jeszcze trochę musimy wytrzymać w dwupaku i oby jak najbliżej chociaż tego 38 tyg.
Mi lekarz też ostatnio ustalił termin nowy z 5.07 na 21.06 bo dziecko duże i wygląda mu na 32 tydzień, także zobaczymy co powie następnym razem.
Współczuję słodkim mama tego kontrolowania jedzenia, tego badania cukru non stop i trzymania się posiłków - chylę przed Wami czoła. Czego nie robi się dla tych Skarbow 😁
A teraz Mały się rozbrykal także spokojnie idę do salonu poczytać 😂
Kolorowych snów 😘 -
Kamsza, Karola trzymajcie się.
Moja siostra miała w ciąży silne skurcze jeszcze przed 30 tygodniem, sterydy, dużo magnezu i leków rozkurczowych, szpital. Dotrwala do 38 tygodnia. Miała szybki poród. Żaden lekarz nie ma prawa mówić, że ciąża nie potrwa już długo. Jeśli nie jest pewny. Grunt, że szyjka trzyma!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 23:53
-
Jaszczurek masz racje z tym terminem,nie powinno sie go zmieniac juz pozniej.Czasem zmieniaja bo tak ja u mnie te 12 dni to duzo dla dziecka kiedy chce sie robić cc a termin ostatniej miesiączki jest watpliwy (w przypadku gdy wystapila a nie gdy jej nie bylo-tu tez sa różnice,ja mialam.krwawienia 3 dniowe co tydzien i w ogóle zaszlam 3 ryg po abrazji z powodu krwotoku).
Malo ktory lekarz juz zmienia termin porodu powołujac sie na mase dziecka...
Lolla wlasnie mam.nadzieje ze bede miala jak Twoja siostra i dotrwam,tzn ja w ogole mam przeczucie ze bedzie dobrze tylko czasem soe zaczynam.martwic i jestem zmeczona bo ciagle czuje bó
W nocy wric5ilismy do domu i powiem Wam,ze do porodu juz sie nie ruszam dalej niz 50 km od domu. Bylam w ciaglym stresie ze jak cos sie stanie to bede uwięziona w szpitalu oddalonym o 500km od domu. Co mijalismy miasta to myslałam "o,tutaj to sie jedzie 4 h autem,lipa tyle dojezdzac do wczesniaka do szpitala" ,ja już zostaje w okolicy domu do koncamikaja, Casjopea lubią tę wiadomość
-
KarolaJJJ wrote:Kamsza a mowil co to za skurcze? Czy przepwiadajace ktore tak silnie odczuwasz czy takie porodowe?
Właśnie nie mówił. O twardnieniu brzucha tylko powiedział że to macica się przygotowuje. Ale to już wiem. Skurcze wczoraj pisały się znowu co 3-4min(podłączona byłam 2h)a ktg pokazywalo 82-97 czyli mocniejsze już niż ostatnio.
Emma wizytę mam za 2tyg ale to też w tym sam szpitalu tylko u mojego lekarza, który już wszystko będzie wiedział bo tutaj z automatu przesyłają dane wszystkie.
-
Czy Wasze dzieci też tak sobie "spacerują" w całym brzuchu moja raz głowę ma po prawej stronie , raz po lewej jeszcze nigdy jej nie czułam pionowo zawsze jest poziomo może nie może trafić 🤔🤔🤔 ona kilka zrazy dziennie zmienia pozycje 🙈🙈🙈
kinga27.30 lubi tę wiadomość
-
Kamsza odpoczywaj, kazdy dzien teraz wazny dla maluszka. W poprzedniej ciazy tez mialas takie 'atrakcje'? Kojarze, ze tak wlasnie pisalas, ale chce sie upewnic.
Karola nie ruszaj juz tylka, to dobra decyzja. Lepiej byc na miejscu. Trzymam nieprzerwanie kciuki. Strasznie stresujaca ta Twoja ciaza, ciágle cos.
Hej ho w poniedzialek i z pracy Ale... jeszcze 22 dni robocze pracy A nawet mniej, bo mam 4 dni urlopu jeszcze, które zaraz zaplanuje Chyba wezme ten ostatni tydzien maja, bo pon i tak jest wolny 'panstwowo' wiec akurat 4 dni, takze prace skoncze 24 maja a nie 31
27.05 mama i brat przylatuja na tydzien, to zamiast jeszcze do pracy sie kulac, juz bym sobie z nimi posiedziala spokojnie -
Mikaja tak miałam skurcze ale nie aż tak bolesne i normalnie funkcjonowałam. Dla mojej starej położnej skurcz to coś normalnego i kazała brać paracetamol, prysznic i do łóżka. Nawet nigdy szyjki niemialam sprawdzanej więc niewiem co się z nią działo. Opieka w Holandii 🙄🙄 Teraz wszystko wygląda inaczej i mam stała kontrolę.
-
Kamsza trzymaj się! Oby jeszcze kilka tygodni się udało. Każdy dzień dla takiego malucha to dużo.
My dziś idziemy na bilans 4 latka 😊Kamsza, Casjopea lubią tę wiadomość
-
Alisia wrote:Czy Wasze dzieci też tak sobie "spacerują" w całym brzuchu moja raz głowę ma po prawej stronie , raz po lewej jeszcze nigdy jej nie czułam pionowo zawsze jest poziomo może nie może trafić 🤔🤔🤔 ona kilka zrazy dziennie zmienia pozycje 🙈🙈🙈
Casjopea lubi tę wiadomość
-
KarolaJJJ wrote:Mój jest takim szogunem. Zapierdziela po basenie jak dziki. Raz z tej raz z innej. Czasem mam go autentycznie dosyć 😂On jest okropnie nerwowy chyba,albo taki wesoły,nie wiem. Wiem tylko ze mam czasem wrazenie ze wyjdzie mi pępkiem albo jego ręka wyjdzie mi nagle z pochwy jak zaczyna grzebać przy szyjce.Czasem mu mówie "a idź ty chłopie juz spać w cholere"😏. Jedno jest pewne:Stasiek jest szalony
Moja córeczka też jest bardzo aktywna. 😊 I też czasem odczuwam że chciałabym odpocząć a ona tak jakby ciągle miała sporo energii 🙄😊