Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • anngelikamarta Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niektórych aptekach są do kupienia gotowe butelki z mm, ale nie we wszystkich z tego co się orientuję
    Ja nie kupuje bo w razie gdyby trzeba było małego dokarmiac to szpital ma takie mleko, chyba to było NAN

3jvzi09ky700q2oc.png

12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗❤️
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola spieszy się to Twoje dziecko coś. Oby wytrzymać.

• xgirl Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz rozwarcie ojaaa. Niecierpliwy lobuz.

Ale tak sobie mysle, ze to juz nie taka kruszynka tylko dziecko prawie 2kg, bedzie OK!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 14:06

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są gotowe mleka. Takie szoty jakby 😉

Ja też jestem świadoma tego co może iść nie tak. Też się boję komplikacji. Jednocześnie tak bardzo Już go chce i tak bardzo chce wiedzieć co i jak będzie i tak bardzo chce już wejść w tryb dwoje dzieci w domu że nie umiem tego nawet opisać 😊

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W rossmanie jest to mleko w butelkach. Nan1,bebiko jest w saszetkach i cos jeszcze ale nie pamietam co

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Karola spieszy się to Twoje dziecko coś. Oby wytrzymać.
    Wytrzymam,na luzie. Jak mówię,z Młoda to samo bylo. Duzo hałasu o nic w sumie. Urodzila sie 36 tc z waga 3350😏

mikaja, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope miałam pytać. Twoja córa spi jeszcze w dzień?
    U nas ostatnio jest sajgon, mały zasypia coraz później - 21-21:30 i cyrki są z tym ogromne. A spi 9h w nocy bo się budzić 6-6:30. Czytałam wczoraj ze jeśli dziecko w dzień ma się ok, jest niechętne na drzemkę, spi coraz krócej w nocy i coraz później chodzi spać to może to być znak ze już drzemki nie potrzebuje. On w weekendy śpi w dzień czasem nawet 2h. Mam wrażenie ze potrzebuje tego a z drugiej strony nie wiem.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Brzuch wymacany - wymęczyła mnie jakaś studentka ale poprawnie odgadła ze mała ma głowę pod prawym zebrem :p tetno ok, moje ciśnienie, mocz o wyniki badań super wiec nic tylko się cieszyć.
    Wg metra krawieckiego mała ma jakieś 1750 gram a wiec idealnie 50 centyl. Młody w tym czasie miał 2100 już. Za 2 tygodnie znowu mam położna a 2 dni później usg to zobaczymy czy się te pomiary metrem pokrywają z usg :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 14:34

Hiszpaneczka, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza co za figura fiu fiu!

Kamsza lubi tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzyjemne te macanki są. Mała kopała jak nie wiem bo tez jej się to nie podobało. Nie wyobrazam sobie tego obracania dziecka w brzuchu.

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta oszczednosc na badaniach w Uk mnie osłabia. Tyle lat minelo a tam dalej bez zmian. Z jednej strony "wszyscy żyją" ale z drugiej średniowiecze no. Dobrze ze opieka jest super od momentu porodu

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/22dedd6c2dfa.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/784185035908.jpg moje zdjęcie sprzed roku z maja,i drugie z dziś. Normalnie płakać mi się chce , jak sobie pomyśle ile czasu będę dochodzić do siebie i czy w ogóle mi się to uda 😦😦

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze ponad dwa miesiące 😳😳😭

• xgirl Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja bedzie dobrze, juz rodzac stracisz kilka kg :P Chcesz karmic piersia? Podobno pomaga to w chudnieciu.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KArola z ta opieka po to tez jest zalezne. Ja nie bylam zachwycona tym, co sie stalo ze mna:
    - niewidoczny potworniak na jajniku - mial 5-6cm i nie widziala go babka na usg 8 tygodni po porodzie,
    - zero wsparcia laktacyjnego, a prosilam o to polozne na wizytach...
    - ze o 'opiece' medycznej mojego mlodego jesli chodzi o urologie nie wspomne...

Wszysto zalezy, co sie trafi i gdzie...

• mikaja Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Mikaja bedzie dobrze, juz rodzac stracisz kilka kg :P Chcesz karmic piersia? Podobno pomaga to w chudnieciu.

Mikka :D ciagle nas mylicie :D Tez Karola do mnie dzis pisala Mikka juz :D

Ale racja MIKKA! Dasz rade :)
    Ja wczoraj ogladalam swoje zdjecia po porodzie i wow, jaka bylam szczupla ;p Aczkolwiek pamietam, ze wtedy czulam sie okropnie, ale z perspektywy czasu naprawde wygladalam super, pomimo brzuszka po-ciazowego ;)

• xgirl Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa sorry :p

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    To chyba do mnie, wiesz, podobno karmienie piersią na każdego działa inaczej, niektóre kobiety właśnie tyją bo dziecko wyciąga , więc zapotrzebowanie na energię jest większe i je się więcej. Będę karmić jeśli mi się to uda ale nie po trupach, tzn. nie będę za wszelką cenę stawać na głowie żeby tylko kp. Ja ogólnie jestem taką osobą , że jak coś mi się nie udaje to odpuszczam i nie walczę , więc tu pewno też tak będzie, albo pójdzie gładko a jak nie to butla

• mikaja Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kp to zawsze zwiekszone zapotrzebowanie kcal - przyjmuje sie ze ok 500kcal na dobe wiecej. Ale wszystko zalezy co i ile kobieta bedzie jadla. Ja jadlam zdecydowanie mniej, niz powinnam to chudlam, ale i laktacja kulala zapewne przez to. Teraz mam w planie jest wg rozpiski i ok 2400kcal na dobe. Bede miala mame do gotowania obiadkow - ona tez chce schudnac - maz nam rozpiski porobi i bede probowala jesc zdrowo, ale troszke mniej, zeby nie zaszkodzic laktacji a jednoczesnie miec maly bilans ujemny.

Z mlodym, jak bylam sama, niestety nie bylo tak latwo - nie pamietam nawet co jedlismy ;p na pewno gotowalismy na 2 dni.

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka zrezygnowała z drzemki jak miała 1.5 roku 😉

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
‹‹ ‹ 915 916 917 918 919 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ