Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
_Hope_ wrote:Moja córka zrezygnowała z drzemki jak miała 1.5 roku 😉
A jak to 'odkrylas' ? Bo ja nie wiem... on w weekendy niechetnie juz idzie spac i tak sobie mysle, ze owszem jest senny bo ma taka rutyne i po prostu organizm tak nastawiony na ten sen w tych godzinach. To tak, jak ludzie pracujacy caly czas na nocki - przestawia sie organizm.
Nie wiem...rozmawialam z mama dzis i tak mowilysmy, ze moze odstawimy mu to spanie w czerwcu, jak juz nie bedzie do przedszkola chodzil, bo teraz tam od rana jest dosc wymeczony wiec moze mu to spanie tam potrzebne jeszcze. A ja jakos przemecze to jego usypianie ;p -
Kupiłam dzisiaj pierwsze pieluchy
Czy Wy też czujecie jak maluchy Wam wsadzają stopy pod żebra? Mój maluch to dosłownie uwielbia. Śmieszne uczucie, choć czasami dość bolesne. -
Zaczęło się tak Że strasznie długo zasypiala. Strasznie! A potem potrafilysmy się usypiac godzinę A ona dalej gadała. W końcu to olalam. Nie chcesz? Nie śpij. A że starczalo jej energii do samego wieczora to normalnie jak zawsze ja kapalam o 19 i miałam nadzieję że padnie. Niestety. Po kąpieli dostawala nowych sił i koło 21 zasypiala po wielkich bojach.
-
Alisia wrote:JaSzczurek powtórzyłaś badania na Toxoplazmoze ?
-
Ja dzisiaj miałam wizyte, maly ma już 2300 gram, glowka na dole, wiec uderza mi w zebra nozkami sa momenty ze szaleje na maksa, serdszko ladnie bije, szyjka trzyma, wszystko pozamykane
Za 2 tyg wizyta i ustalenie co i jak.
Lekarka zaproponowala dwa rozwiązania:
1. ze mam wizyte 28 maja ostatnia i potem skierowanie do szpitala
2. wstawienie się w szpitalu już bez tej wizyty pod koniec maja i tam czekanie na porod
Nie wiem co wybrać, ale chyba zdecyduje dopiero po wizycie z dnia 14 maja.
Gdyby się cos dzialo mam się z nia kontaktoewac i ona kontaktuje się w szpitalumikka86, Emma_, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
JaSzczurek wrote:Kupiłam dzisiaj pierwsze pieluchy
Czy Wy też czujecie jak maluchy Wam wsadzają stopy pod żebra? Mój maluch to dosłownie uwielbia. Śmieszne uczucie, choć czasami dość bolesne.
JA CZUJE, MOJ to szaleje i uderza mi nozkami o zebraJaSzczurek lubi tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Hiszpaneczka, kawał chłopaka! Jeszcze tylko momencik i będziesz miała Maluszka na rękach 😍
Ta herbatka na laktację podobno działa cuda. Nie korzystałam, bo nie musiałam, ale większość mam poleca. Pewnie w aptece dostaniesz.
Ja czuję. Jacek najczęściej leży poprzecznie i uwielbia mnie tłuc po żebrach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 19:21
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Ja też już po. Szyjka w porządku, mała waży 1114g. Poziom płynu owodniowego nawet lekko powyżej średniej, torbielka jest, ale na tyle mała, że lekarz stwierdził, że już o niej nie rozmawiamy. Emilka nadal ułożona główkowo, bardzo nisko, zrobienie zdjęcia było prawie niemożliwe, ale udało się uchwycić kawałek tej słodkiej pyzatej bułki. ❤️
Drobinka91, Hiszpaneczka, mikka86, Alisia, xgirl, Eluska, Czarna_kawa, 33Sylwia, Kamsza, kinga27.30 lubią tę wiadomość
-
Emma, super, że wszystko dobrze! Emilka też ładna waga 👶
Emma_ lubi tę wiadomość
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Emma_ wrote:No i za tydzień w czwartek będę miała podaną immunoglobulinę. Koszt to 450 złotych. 😐
Emma to podobno jest teraz refundowane. Ja mam skierowanie do przychodni. Mam sie stawić 6 maja z badaniem grupy krwi i na NFZ mam miec ppdany zasytzyk.
A zdjecie superWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 19:52
-
Ej, a w ogóle pamiętacie jak mówiłam, że mąż zaczął robić pokój dzieciakom i przerwał? Weszłam mu na ambicję i poprosiłam mojego tatuśka o pomoc. I tak o to w weekend ja ląduję z dziećmi u rodziców, a mój tata i mój mąż będą kończyć pokój 😎 wredna jestem, ale podziałało 😁 mój tata i teściowa raczej za sobą nie przepadają, więc babka nie będzie na górę wychodzić tadam!
xgirl, mikaja, Czarna_kawa, 33Sylwia, Drobinka91 lubią tę wiadomość
Emma_ wrote:Jest jednak refundowane? Mój lekarz nic o tym nie mówił. A to nie jest tak, że jak leczysz się prywatnie to nie przysługuje ci ta refundacja?
Ja chodze prywatnie do luxmed ale moj lekarz ma podpisaną umowe z NFZ. Nie wiem dokladnoe na czym.to polega ale mimo tego że chodzę prywatnie to on wystawia.mi refundowane recepty. Byc moze dlatego ten zastrzyk też będę miała refundowany. -
Emma_ wrote:Jest jednak refundowane? Mój lekarz nic o tym nie mówił. A to nie jest tak, że jak leczysz się prywatnie to nie przysługuje ci ta refundacja?url=https://www.suwaczek.pl/][/url]