Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
_Hope_ wrote:Każdy robi jak uważa 😊 wg mnie zdrowa skóra nie potrzebuje emolientow 😊
Otóz to - ani nadmiaru chemii. My wlasnie nie bylismy pakowani nadmiarem chemii, bo nie bylo tego jeszcze tyle po prostu.
Ja tam wole po prostu swiadomie wybierac kosmetyki dla dziecka np i tyle. Nie zamierzam probowac pierwszego lepszego i jak uczuli to zmienie - nie zajelo mi duzo czasu szukanie w pierwszej ciazy kosmetykow z dobrym, krotkim skladem i sie sprawdzily - nigdy nie musialam nic zmieniac, bo nigdy nic mi malego nie uczulilo i juz. Teraz po prostu ide za ciosem, nie zmieniam nic, kontynuuje
Mamy 21.wiek jest pelno aplikacji, dzieki ktorym mozemy zeskanowac produkt i nam sie wyswietli, czy sklad jest ok czy nie.
Pewnie ze sama nieraz uzywam rzeczy, ktoire jesli fajnie dzialaja, to dzialaja i juz, ale mimo wszystko lubie wiedziec, co na siebie nakladam i jesli juz wale chemia, to chociaz swiadomi ;p Nie trzeba byc chemikiem.
JaSzczurek, ines. lubią tę wiadomość
-
Mikka ale wlasnie w tych czasach ta kielbasa i te paczki byly bez syfu. Pozniej zaczeli dowalać pelno chemii. Ja np od zawsze lubilam zyc prosto, nie eko tylko prosto. Jakos lżej mi na żołądku było a później akcje z córka. Jak mialam smaka na slodkie to jadlam jabłko,jako dzieciak wiadomo- słodkie chemiczne rzeczy ale jako starsza to raczej uważałam bo moj zoladek dawal znac ze jest cos nie tak.
Ale wracajac do poczatku,proste zycie jest fajne. Nie mowie o praniu ubrań w rzece itp ale to co mozna sobie zrobic naturalnie to lepiej tak wlasnie zrobić. A produkty eko i bio to czesto tez syf. Ostatnio chyba nawet jakies wafle bio sro byly skazone,to samo z warzywami. Miały taka sama zawartosc chemii jak nie eko
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee339795254f.jpg No ta oranzadka 30 lat temu miała napewno mnóstwo chemii, ale nie miała nawet etykiety 😂😂i była pysznaaaa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 16:51
Hiszpaneczka lubi tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
Zgadzam sie z Karola. Tu nie chodzi o bycie eko-sreko, a po prostu swiadomym i tyle. Zyjemy w takim swiecie, ze mamy nadmiar wszystkiego i wszedzie i producenci sie przesciguja w sloganach. Jakos 10 lat temu na platkach kukurydzianych nie bylo oznaczen gluten-free a dzis sa, bo moda jest. Od kiedy kukurydza miala gluten? Jedyna zasadnosc tego taka, ze moga byc produkowane w zakladach, w ktorych nie ma glutenu, co dla osoby z celiakia ma sens, ale modowo fajnie brzmi, jak sa gluten-free No i cene mozna podwyzszyc.
Ja polubilam czytanie etykiet - wiele slodyczy mi dozywotnio zbrzydlo. Więc mi zdrowiej -
mikka86 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee339795254f.jpg No ta oranzadka 30 lat temu miała napewno mnóstwo chemii, ale nie miała nawet etykiety 😂😂i była pysznaaaa
-
Kiedys bylo tak:nie pije mleka bo mam sraczke. I tyle. Organizm sam dawal sygnały. W to wierze. Ale nie wierze ze np gluten powoduje choroby psychiczne...
Wlasnie slyszlam jak lekarz tłumaczy pacjentce ze liczy sie SKOŃCZONE tygodnie ciazy i ze 34+4 to 34 a nie 35 i ma nie czytac internetów. Takze ten....nie słuchajcie belly.
Ja czekam na mcflurry z lionem😁mam jazde na słodkiemikka86, Czarna_kawa, Kamsza lubią tę wiadomość
-
JaSzczurek wrote:Mnie to się to kojarzy z glukozą smakową do badaniaurl=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
KarolaJJJ wrote:Kiedys bylo tak:nie pije mleka bo mam sraczke. I tyle. Organizm sam dawal sygnały. W to wierze. Ale nie wierze ze np gluten powoduje choroby psychiczne...
Wlasnie slyszlam jak lekarz tłumaczy pacjentce ze liczy sie SKOŃCZONE tygodnie ciazy i ze 34+4 to 34 a nie 35 i ma nie czytac internetów. Takze ten....nie słuchajcie belly.
Ja czekam na mcflurry z lionem😁mam jazde na słodkie
Swoją drogą, jutro 31+0, czy to już początek ósmego miesiąca?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 17:17
-
KarolaJJJ wrote:Tak,jedne miesiące maja 5 tyg a inne 4
wg jednaj apki to 8 miesiąc to 33-36.
Poza tym miesiące maja 4 tyg i np. 2 dni lub 3 dni . Jedynie luty chyba miał równo 4 tyg.
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️