Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
1 tydzień ciąży 1 miesiąc 1 trymestr
2 tydzień ciąży 1 miesiąc 1 trymestr
3 tydzień ciąży 1 miesiąc 1 trymestr
4 tydzień ciąży 1 miesiąc 1 trymestr
5 tydzień ciąży 2 miesiąc 1 trymestr
6 tydzień ciąży 2 miesiąc 1 trymestr
7 tydzień ciąży 2 miesiąc 1 trymestr
8 tydzień ciąży 2 miesiąc 1 trymestr
9 tydzień ciąży 3 miesiąc 1 trymestr
10 tydzień ciąży 3 miesiąc 1 trymestr
11 tydzień ciąży 3 miesiąc 1 trymestr
12 tydzień ciąży 3 miesiąc 1 trymestr
13 tydzień ciąży 3 miesiąc 1 trymestr
14 tydzień ciąży 4 miesiąc 2 trymestr
15 tydzień ciąży 4 miesiąc 2 trymestr
16 tydzień ciąży 4 miesiąc 2 trymestr
17 tydzień ciąży 4 miesiąc 2 trymestr
18 tydzień ciąży 5 miesiąc 2 trymestr
19 tydzień ciąży 5 miesiąc 2 trymestr
20 tydzień ciąży 5 miesiąc 2 trymestr
21 tydzień ciąży 5 miesiąc 2 trymestr
22 tydzień ciąży 5 miesiąc 2 trymestr
23 tydzień ciąży 6 miesiąc 2 trymestr
24 tydzień ciąży 6 miesiąc 2 trymestr
25 tydzień ciąży 6 miesiąc 2 trymestr
26 tydzień ciąży 6 miesiąc 2 trymestr
27 tydzień ciąży 6 miesiąc 2 trymestr
28 tydzień ciąży 7 miesiąc 3 trymestr
29 tydzień ciąży 7 miesiąc 3 trymestr
30 tydzień ciąży 7 miesiąc 3 trymestr
31 tydzień ciąży 7 miesiąc 3 trymestr
32 tydzień ciąży 8 miesiąc 3 trymestr
33 tydzień ciąży 8 miesiąc 3 trymestr
34 tydzień ciąży 8 miesiąc 3 trymestr
35 tydzień ciąży 8 miesiąc 3 trymestr
36 tydzień ciąży 9 miesiąc 3 trymestr
37 tydzień ciąży 9 miesiąc 3 trymestr
38 tydzień ciąży 9 miesiąc 3 trymestr
39 tydzień ciąży 9 miesiąc 3 trymestr
40 tydzień ciąży 9 miesiąc 3 trymestrmikka86, xgirl, Kamsza lubią tę wiadomość
-
Oto mój synek 😍 z wielką, bo aż 5.55 cm stopą 😁 (będzie wysoki i duży po tatusiu). Parametry w normie, waży 1304 gram, przewidywana waga w okolicach porodu około 3500, więc biorąc pod uwagę moją budowę i wagę dziecka plus cukrzycę, możliwe, że czeka mnie cc przed terminem porodu. 😒 więc mamy jeszcze mmniej czasu 😱 A no o przekręcił się i leży główką do dołu. 🙂
A co do mnie : mam lekki stan zapalny i nadżerkę, dał mi leki dopochwowe. Na skurcze i bóle brzucha też mi coś przepisał i zalecił oszczędny tryb życia, bo szyjka w jednym pomiarze miała 2.9 cm a w drugim 3 cm i powiedział, że jak dalej się będzie skracać to może mi założyć pessar. Nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć, ale najważniejsze, że młody jest na tą chwilę zdrowy 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 20:02
xgirl, kinga27.30, Lolla, Emma_, Kamsza, 33Sylwia, Sylka135, Eluska, Czarna_kawa, Hiszpaneczka, ines. lubią tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
A to jest jakiś maksymalny czas do kiedy można założyć pessar ? A Twoja szyjka ile ma cm? Też mi się wydaje, że ta przypuszczalna waga jest ok, powiedział tak jak spojrzał na moje biodra, wiedział o cukrzycy, ale jeszcze jak Mu powiem o skoliozie, to nie wiem co mi powie. 🙈 mam nadzieję, że da radę sn, nie wiem czy jest zwolennikiem cc czy sn, miał dobre opinie i jest zastępcą ordynatora w szpitalu, w którym będę rodzić, więc poszłam do Niego.
Ogólnie porobił mi dużo badań, w tym zaległych, dał mi skierowania na kolejne i za 1.5 tygodnia widzimy się znowu i ma mi zrobić cytologię i zmierzyć szyjkę. A dziś to zrobił mi full wypas, usg też długo trwało, naprawdę czułam się usatysfakcjonowana pierwszy raz w tej ciąży. 😜
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
mikka86 wrote:Dokładnie, na przestrzeni ostatnich lat bycie eko ,bio , stało się bardzo modne i też te produkty są mega drogie, a czy rzeczywiście takie super 🤔, 26 pieluszek z bambusa kosztuje 25 zł, podczas gdy nawet pampers jest połowę tańszy, oczywiście na dziecku się nie oszczędza ( jeśli stać oczywiście) ale czy to nie jest zwykle zdzierstwo i żerowanie właśnie na tym że matka jest w stanie zapłacić każdą cene ,aby jej dziecko miało najbezpieczniejszy produkt,a po co,skoro połowę tańsze pieluchy się super sprawdzają,mimo że nie mają napisu eko czy natural??Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Drobinka cudny maluszek! 😍😍 I ta stópka 😂
Ja się trochę zaczynam denerwować bo skurcze jak były tak są nadal mimo magnezu, są dni że kilkadziesiąt razy w ciągu dnia a są takie że tylko kilka razy 😏boję się o tą szyjke bo było 15mm pod koniec marca, mam nadzieję że to nie powoduje skracania i że ten pessar działa jak ma, jutro go dopytam o to na wizycie 🙁 -
KarolaJJJ wrote:Kiedys bylo tak:nie pije mleka bo mam sraczke. I tyle. Organizm sam dawal sygnały. W to wierze. Ale nie wierze ze np gluten powoduje choroby psychiczne...
Wlasnie slyszlam jak lekarz tłumaczy pacjentce ze liczy sie SKOŃCZONE tygodnie ciazy i ze 34+4 to 34 a nie 35 i ma nie czytac internetów. Takze ten....nie słuchajcie belly.
Ja czekam na mcflurry z lionem😁mam jazde na słodkie -
Drobinka91 ale ekstra! Cudowny 😍a ta stopa! Bomba 😁 nic tylko cieszyć się 😁
My dopiero 13 go mamy wizytę, mam nadzieję że też tak fajnie zobaczę Leona 😍
Dziś pierwszy raz pomyślałam że kurde jak pójdzie troszkę szybciej to już za dwa miesiące będzie leżał Królewicz między nami 😂😍 także już poważnie muszę zabrać się za zamówienie rzeczy do szpitala i na pierwszy miesiąc dla Małego. Czekam na pogodę i zaczynam wielkie pranie i prasowanie, którego tak nienawidzę!
OK postanowienia zrobione to dobranoc 😘
Kamsza lubi tę wiadomość
-
Kamsza wrote:Krarola jak noc przetrwałas? Daj znać jak będziesz po obchodzie.