Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
No patrz, Mikaja - nie spodziewałabym się, że o ukł neurologiczny chodzi...
Ja dzisiaj spaghetti robię, chodzi za mną kilka dni Naleśniki zresztą też chodzą, ale to jutro na słodko zrobię
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Kinga tez bylam w szoku w sumie Myslalam, ze to typowo przepona i miesnie miedzyzebrowe, ale okazuje sie ze to regulacja neurologiczna tej synchronizacji pomiedzy nimi czy cos Tak czy siak mnie ani czkawki malej ani mlodego do dzis nie martwia. Nie jest to przewlekla rzecz, trwa max 20 minut i juz. U mlodego dosc czesto sie pojawia, jak zmarznie.
Moj maz ostatnio mega nalesniki zrobil - chetnie bym zjadla jeszcze, ale on sie podtrul czyms, z czymi je zjadl i nie chce juz wiecej robic - a robi taaaakie dobre
spaghetti tez bym zjadl
Ja mam dzis kotlety lososiowo-ziemniaczane z fasolka szparagowa Fasolki bym caly garnek zjadla najchetniej - jeszcze z bulka tarta podsmazona na masle, jak moja mama robila mmm -
Ja dzisiaj ryż z jabłkami robię, a potem zmykam na wizytę. Będę się śmiać, jak się okaże, że lekarz się walnął i złą datę wpisał, bo on przyjmuje zwykle w środy i piątki, a dzisiaj jest czwartek. I zazwyczaj dostaje przypomnienie smsem, a teraz nic. Ale zobaczymy 😂Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Dziewczęta w rossmannie oliwka na rozstępy za 1 grosz z aplikacją 😊
Mam pierwsze pieluchy dla Rysia i dla mnie 🤣 -
Jeeeju, ja fasolki się boję - obawiam się wzdęcia, bo ostatnio umierałam... A ją uwielbiam i dam się pokroić za taką z bułeczką
A mogę prosić o przepis na kotlety łososiowo-ziemniaczane? Nie jadłam, a łososia uwielbiam!
Coś w ten deseń?
https://www.olgasmile.com/kotlety-ziemniaczane-z-lososiem.html
2014.06. - start
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Hiszpaneczka wrote:jakie pieluchy?
-
Hiszpaneczka wrote:Dziewczyny chyba wyszedł mi hemoroid, nigdy nie miałam , ani nie parlam ani nic jak bylam w wc, czuje dyskomfort , co mam zrobić? isc do lekarza, proktologa, chirurga czy cos?
Polecam maść procto-glyvenol + przemywanie bolącego guzka naparem z kory dębu (zaleca się nasiadówki, ale obawiam się ich w ciąży). Po kilku dniach twardy, bolący guzek robi się miękki i już tak nie doskwiera. Jak jest całkiem miękki to ja osobiście smaruję naokoło kremem a do samego zewnętrznego guzka przytykam wacik nasączony olejkiem pichtowym - bardzo fajnie się wciąga do środka.
W tej ciąży miałam już 2x ten problem Po połogu planuję zrobić z tym porządek.
Hiszpaneczka lubi tę wiadomość
2014.06. - start
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!