Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hiszpaneczka wrote:pieluszki rada mi nie pokazuje a te babydream to ktore?
zobaczcie jakie boskie są te podpachy 🤣 aż się chce rodzić 🤣
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8742494c505d.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 13:27
JaSzczurek, kinga27.30, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
I przypominam, żebyście w szpitalu nie były zaskoczone, pieluchy mają na środku taki pasek, który jak zmieni kolor, to znaczy że jest siku 😂Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Aska1994 wrote:I przypominam, żebyście w szpitalu nie były zaskoczone, pieluchy mają na środku taki pasek, który jak zmieni kolor, to znaczy że jest siku 😂
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8f8ba04b33e.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 13:36
-
KarolaJJJ wrote:Ja codziennie uzywam masci procto gyvenol i jeszcze takiej ziołowej a co 3 dzien nasiadówke z kory debu. Na sczescie dzieki temu mam spokój. Wiszą mi z tyłka ale nie bola
a to mi jakos zniknie czy się wchłonie czy to już mi tak zostanie?
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Hiszpaneczka wrote:Dziewczyny chyba wyszedł mi hemoroid, nigdy nie miałam , ani nie parlam ani nic jak bylam w wc, czuje dyskomfort , co mam zrobić? isc do lekarza, proktologa, chirurga czy cos?
Pij duzo wody, jedz duzo blonnika. Po kazdym wyproznieniu najlepiej sie podmyc od razu i nie uzywac plynow zadnych, tylko woda. Aczkolwiek ja tak nie potrafie i kropelke plynu biore - pozyczam od mlodego ten baby dream rumiankowy
Procto-glyvenolu nie polecam, jesli nie masz swiadu, bolu itd - te masci sa na stany zapalne, jak juz doskwiera taki guzek. Ja ponad tydzien temu sie tym zalatwilam, bo tego uzywalam i to mi jeszcze pogarszalo sprawe. Naduzywanie tych masci powoduje ze skora na tym guzku staje sie ciensza i moze to naprawde byc jeszcze gorzej.
Jak odstawilam masci i zaczelam stosowac to co pisalam na poczatku, to sie uspokoilo. aktualnie mam 2 takie na zewnatrz, ale nie doskwieraja bolowo ani nic wiec nic z nimi nie robie. Zalatwie to po pologu - pewnie pojda do usuniecia, skoro sie juz nie cofaja.
Procto-glyvenol powinno sie stosowac max 2 tygodnie w ogole - niedawno dopiero doczytalam w ulotce.
Kupilam sobie jedynie takie saszetki do picia, ktore sa zalecane przy zaparciach. normalnie powinno sie pic 2-3 na dobe, a ja profilaktycznie 1 dziennie pije.
Ah no i najwazniejsze - przy wyproznianiu jakis maly stoleczek pod nogi - zeby kolana byly powyej bioder - wtedy latwiej i zdrowiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 13:52
Hiszpaneczka lubi tę wiadomość
-
kinga27.30 wrote:Jeeeju, ja fasolki się boję - obawiam się wzdęcia, bo ostatnio umierałam... A ją uwielbiam i dam się pokroić za taką z bułeczką
A mogę prosić o przepis na kotlety łososiowo-ziemniaczane? Nie jadłam, a łososia uwielbiam!
Coś w ten deseń?
https://www.olgasmile.com/kotlety-ziemniaczane-z-lososiem.html
Dokadnie tak Pychota -
mikaja wrote:Pij duzo wody, jedz duzo blonnika. Po kazdym wyproznieniu najlepiej sie podmyc od razu i nie uzywac plynow zadnych, tylko woda. Aczkolwiek ja tak nie potrafie i kropelke plynu biore - pozyczam od mlodego ten baby dream rumiankowy
Procto-glyvenolu nie polecam, jesli nie masz swiadu, bolu itd - te masci sa na stany zapalne, jak juz doskwiera taki guzek. Ja ponad tydzien temu sie tym zalatwilam, bo tego uzywalam i to mi jeszcze pogarszalo sprawe. Naduzywanie tych masci powoduje ze skora na tym guzku staje sie ciensza i moze to naprawde byc jeszcze gorzej.
Jak odstawilam masci i zaczelam stosowac to co pisalam na poczatku, to sie uspokoilo. aktualnie mam 2 takie na zewnatrz, ale nie doskwieraja bolowo ani nic wiec nic z nimi nie robie. Zalatwie to po pologu - pewnie pojda do usuniecia, skoro sie juz nie cofaja.
Procto-glyvenol powinno sie stosowac max 2 tygodnie w ogole - niedawno dopiero doczytalam w ulotce.
Kupilam sobie jedynie takie saszetki do picia, ktore sa zalecane przy zaparciach. normalnie powinno sie pic 2-3 na dobe, a ja profilaktycznie 1 dziennie pije.
Ah no i najwazniejsze - przy wyproznianiu jakis maly stoleczek pod nogi - zeby kolana byly na wysokosci bioder albo lekko powyzej - wtedy latwiej i zdrowiej
wiesz nie swędzi mnie, ale czuje dyskomfort jak siedze, leze, chodze. Az normalnie będę bala się chodzic do wc. Ech..
A to ten guzek już nie zniknie? będę go miała caly czas?
Hiszpaneczka wrote:hope mi wyskajuje w rossmanie te pieluszki babydream za 12,69 ale mam tez kod rosne to pewnie taniej będzie tak?
-
Hiszpaneczka wrote:wiesz nie swędzi mnie, ale czuje dyskomfort jak siedze, leze, chodze. Az normalnie będę bala się chodzic do wc. Ech..
A to ten guzek już nie zniknie? będę go miała caly czas?
Tam poedytowalam troche wyzej
Nie musi, raczej po porodzie wróci wszystko do normy, jak cisnienie tam spadnie Zalezy do jakiego stopnia sie to rozwinie po prostu. Mnie po poprzedniej ciazy sporadycznie przy zaparciach wychodzil jeden taki, ale chowal sie. Teraz w tej ciazy jest o wiele gorzej, stad chce juz z tym porzadek zrobic po. Ale tez zobaczymy.
Dyskomfort rozumiem, bo to doslownie uczucie, jakby kawalek kupy miedzy nogami zostal niwytarty Przepraszam za doslownosc, ale ja to tak odczuwam.
Duzo ruchu tez dobrze dziala.
Te guzki w ogole masz caly czas wiec nie, nie zniknie tak doslownie To jest normalna czesc odbytu Tylko po prostu wypadaja. Ale miejmy nadzieje, ze wroci na swoje miejsce po porodzie. W ciazy wszystko im nie sprzyja: progesteron, podwyzszone cisnienie, ucisk - dlatego wazna jest dieta bogata w blonnik i ruch.Hiszpaneczka lubi tę wiadomość
-
_Hope_ wrote:Chyba nie. Za te fajne zapłacisz właśnie te 13 zł A te twarde są w promce i są po 9 zl. Mimo to nie polecam 🤣
a te twarde to które to? to te po 26 sztuk?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 14:02
Hiszpaneczka wrote:a te>
https://www.rossmann.pl/Produkt/Chusteczki-pielegnacyjne/babydream-nawilzane-chusteczki-pielegnacyjne-2x80-szt,119895,8479
Hiszpaneczka moim zdaniem te są beznadziejne. pienią się. za to te zielone są swietne.Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
mikaja wrote:Tam poedytowalam troche wyzej
Nie musi, raczej po porodzie wróci wszystko do normy, jak cisnienie tam spadnie Zalezy do jakiego stopnia sie to rozwinie po prostu. Mnie po poprzedniej ciazy sporadycznie przy zaparciach wychodzil jeden taki, ale chowal sie. Teraz w tej ciazy jest o wiele gorzej, stad chce juz z tym porzadek zrobic po. Ale tez zobaczymy.
Dyskomfort rozumiem, bo to doslownie uczucie, jakby kawalek kupy miedzy nogami zostal niwytarty Przepraszam za doslownosc, ale ja to tak odczuwam.
Duzo ruchu tez dobrze dziala.
Te guzki w ogole masz caly czas wiec nie, nie zniknie tak doslownie To jest normalna czesc odbytu Tylko po prostu wypadaja. Ale miejmy nadzieje, ze wroci na swoje miejsce po porodzie. W ciazy wszystko im nie sprzyja: progesteron, podwyzszone cisnienie, ucisk - dlatego wazna jest dieta bogata w blonnik i ruch.
no to nie wiem co mam robic, kupic masc czy czekac az trochę samo minie, w sensie ze nie będę go czula itp..
ines. wrote:Hiszpaneczka moim zdaniem te są beznadziejne. pienią się. za to te zielone są swietne.
mówisz o tych?
https://www.rossmann.pl/Produkt/Chusteczki-pielegnacyjne/babydream-Extra-Sensitive-delikatne-chusteczki-nawilzajace-2x80-szt,121077,8479
Hiszpaneczka poczytaj tu o masciach:
https://www.mp.pl/pacjent/gastrologia/hemoroidy/92518,preparaty-stosowane-w-leczeniu-hemoroidow-w-czasie-ciazy-i-karmienia-piersia
I tu ogólnie
https://www.mp.pl/pacjent/gastrologia/hemoroidy/92387,hemoroidy-w-ciazy
Ja po swoich ostatnich przeyciach - hiper bolesnych - uwazalabym ze stosowaniem tych masci od tak i zostawilabym to jako ostatecznosc. I polecam czytanie ulotek, jak sie z lekarzem nie uzgadnia stosowania takich rzeczy.
Uwazam jednak, ze jak dopiero Ci wypadl taki jeden i jest to pierwszy raz, to najpierw zaczac od diety, aktywnosci i higieny wlasnie. Mi w tej mojej hardcore'owej sytuacji ostatnio to pomoglo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 14:14