Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolaJJJ wrote:Jezu jak ja Małego nisko czuje, tak skakał,ze chyba przemieścił sie na sam dół 😱 widze ruchy jego rączki w moim podbrzuszu nad spojeniem. Ja mam nadzieje ze on sie w kanał nie planuje wstawić bo będa jajca.
Kurcze Karola a kiedy wizyta? -
14 maja ale sobotę mialam usg i badanie,był nisko,rozwarcie na palec,szyjka miękka ale ma znowu 30mm wiec luz. Ale on sie tak wiercił i skakał od wczoraj ze mega głupio sie ułozył. Nogi ma w moim żołądku a rączki i głowe mega nisko. Jakby sie w pionie rozciągnął,ja to tak czuje przynajmniej. Uciska mi do tego na cos bo bolą mie nogi,w krzyzu rozpiera a spojenie i wiezadła nakur**ają. Mam.nadziejw ze zmieni pozycję bo tak sie nie da,musze lezec na maksa wyciągnieta zeby oddychać 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 21:58
-
A ja oczywiście siedze i rozkminiam informacje z usg. Zaczełam sie nakręcać ilością wód płodowych, afi wynosi 20, oczywiście w ruch poszedł internet i złapała mnie schiza. Co prawda ginekolog powiedziała, że afi mieści się w normie i dalej nic nie skomentowała - jak zapytałam co mam przekazać prowadzącemu, na co ma zwrócic uwagę to jedynie na wielkość dziecka i ułożenie. O wodach nic nie wspominała. Hmmm... jakie macie afi?;o
-
xgirl wrote:Karola moja tez tak nisko siedzi, moze to normalne? Dzis czulam ja mega nisko, sama sie dziwilam, ze tak sie da.
-
Karola mi na USG lekarz też mówił że mała jest bardzo nisko główka. I też faktycznie czuję ja tylko na dole. Dzisiaj doszło takie dziwne uczucie w pochwie. Jak chodzę to czuję takie jakby parcie albo jak by coś ciazylo mnie w dół w pochwie. Wizytę mam 13maja także jeszcze 1.5 tyg trzeba wytrzymać. A wypoczywasz dużo?
-
Tkaa ja w ogole staram sie nic nie analizowac. Jak lekarz mowil, ze OK to OK. Kiedys tak sie zameczalam wszystkim. Teraz popatrzylam zeby Cj napisac ale tez nie wiem czy to 14 to dobrze czy nie, ale mysle, ze jakby zle bylo to by mi powiedzieli. To samo U Ciebie, nie? :p
tka_aa lubi tę wiadomość
-
No ja też małą czuję bardzo nisko, dzisiaj to chwilami problem z chodzeniem był, bo miałam wrażenie, że zaraz jej główka wyjdzie! Żeby to było takie łatwe 😂
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
xgirl wrote:Tkaa ja w ogole staram sie nic nie analizowac. Jak lekarz mowil, ze OK to OK. Kiedys tak sie zameczalam wszystkim. Teraz popatrzylam zeby Cj napisac ale tez nie wiem czy to 14 to dobrze czy nie, ale mysle, ze jakby zle bylo to by mi powiedzieli. To samo U Ciebie, nie? :p
To jest racja, ale gdzies mi sie obilo o uszy o tych normach i jestem w gornej granicy. W sensie normy sa od 5-20 (czasami mowia, ze 25). Tez sobie tlumacze, ze jakby cos bylo nie tak to na pewno by zwrocila na to uwagę, ta babka raczej jest dmuchajaca na zimne i asekuracyjna Jednak przy moim glupim łbie to taka wiedza nie jest za dobra;p