X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    ja po 37 tc będę sprzątać,chodzić na intensywne spacery z psem, myć okna, jeździć na rowerze :P

fajne plany :P

ja zamierzam lezec i pachniec :P

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    W ogóle na te wszystkie doniesienia z domu mój mąż zadzwonił, że tak pięknie pada, ze mam wysiac nawóz na pastwisko. Ręcznie. Na 2ha 😂
    Ale zdecydowanie wolę poczucie humoru tego typu niż telefony od mojej mamy i teściowej w stylu olaboga jak to teraz, co to teraz, jak ty dasz radę, o boże co z dzieckiem, świat się wali, zagrzebmy się w sciolce.

Made my day 😂😂😂😂
    mikka86 wrote:
    ja po 37 tc będę sprzątać,chodzić na intensywne spacery z psem, myć okna, jeździć na rowerze :P

To akurat super, bo lepsza kondycja - latiwejszy porod sn :D

Casjopea lubi tę wiadomość

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    fajne plany :P

ja zamierzam lezec i pachniec :P
    czyli chyba tak jak przez większość Twojej ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 14:03

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    czyli chyba tak jak większość Twojej ciąży :)

mam pozwolenie żeby chodzic na spacerki i cos porobić w domu ale z umiarem :P ale okien nie zamierzam myc.

1usai09ki0pljcwv.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    To akurat super, bo lepsza kondycja - latiwejszy porod sn :D
    Ciekawe czy faktycznie u mnie to pomogło. Bo fakt faktem urodziłam szybko i fakt faktem w kondycji byłam zacnej 😉 Nadwagi też nie miałam.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Ciekawe czy faktycznie u mnie to pomogło. Bo fakt faktem urodziłam szybko i fakt faktem w kondycji byłam zacnej 😉 Nadwagi też nie miałam.

Ja wlasnie wrecz przeciwnie - przelezalam druga polowe ciazy przez te zasrane skurcze i bolesci, potem porod indukowany, ale ze staly monitoring to bylam przypieta do krzesla i o ... cesareczka ;) Teraz po 37. tygodniu skonczonym nawet, jesli bede miala planowana cc zamierzam byc aktywna.

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mikaja tekst ten wziął się z głównego objawu chorobowego jaki występuje u zwierząt gospodarskich, czyli "niechęć do krycia i zagrzebywanie się w sciolce" 😁

KarolaJJJ w kwestii konia u ginekologa to czekam na mojego byłego szefa żeby zbadał jedną z moich klaczy, bo już czas, by miała potomka 😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 14:08

• mikaja Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo swietny ten tekst :D Lubie takie powiedzonka typowe, dla jakis grup zawodowych :D W mojej branzy - IT - nie ma takich fajnych :D Sa nudni programisci, ktorzy non stop powtarzaja - 'u mnie dziala', jak ide i mowie, ze znalazlam blad :D

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:

Teraz zostalo nam JEDYNIE (:D) zasypianie bez nikogo w pokoju, ale predko to nie nastapi.

O takim levelu to nawet nie śmiem jeszcze marzyć 😂 Ale spoko, mamy czas. Z resztą ja lubię to usypianie, leżymy sobie obok siebie, mała się trochę przytuli i zasypia.

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Casjo swietny ten tekst :D Lubie takie powiedzonka typowe, dla jakis grup zawodowych :D W mojej branzy - IT - nie ma takich fajnych :D Sa nudni programisci, ktorzy non stop powtarzaja - 'u mnie dziala', jak ide i mowie, ze znalazlam blad :D
    😂

Chcesz poznać tekst, który wkurwi chyba każdego weterynarza i z którego lejemy na wszelkich możliwych forach/grupach itd.?

"dzień dobry, ja z pieskiem"
    "A dzień dobry, poproszę nazwisko"
    "moje czy psa? Hahaha.."
    No jakie to śmieszne, o matko. Kurwa psa. Tylko koniecznie panieńskie.
    🤦‍♂️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 14:13

• mikaja Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    O takim levelu to nawet nie śmiem jeszcze marzyć 😂 Ale spoko, mamy czas. Z resztą ja lubię to usypianie, leżymy sobie obok siebie, mała się trochę przytuli i zasypia.

U nas byo spoko, dopoki wlasnie kladlismy sie malemu w lozku - zsypial w 10 minut i spokoj. Potem byl incydent z niania i cuda. Materac sie wygniotl i byl do wywalenia wiec trzeba bylo wyjsc z jego lozka i siedziec obok i teraz znowu mamy na odwrot, bo noce przesypia, ale usypianie go to koszmar.
    Duzo winy w tym naszej, jesli idzie spac za wczesnie. Czytalam niedawno o tym, ze jesli usypianie zajmuje wiecej niz 20 minut, to dziecko po prostu jest kladzione za wczesnie. A my niezaleznie o ktorej on wstaje rano i np ile spi w dzien - jak glupki - dajemy mu kolacje ok 19 i potem kapiel wiec zawsze ok 20:30 jestesmy u niego w pokoju. Wczoraj to bylo az o 1h za wczesnie wlasnie.
    Dlatego chce odstawic drzemki w dzien. Maz ma straszny bol tylka o to - maly marudny, wiadomo - co sie dziwic, skoro organizm tak nauczony od zawsze. To tak jak ludzie pracujacy wiecznie na nocki. Troche trwa, zanim sie przestawi organizm.

• ines. Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    Kupujecie podgrzewacz do butelek i potem jedzenia? :)

ja mam sisi baby i jest bardzo fajny. ale moim zdaniem narazie nie ma co kupowac. jak kp nie wyjdzie to wtedy bo tak to moze przestac nieuzywany,

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    😂

Chcesz poznać tekst, który wkurwi chyba każdego weterynarza i z którego lejemy na wszelkich możliwych forach/grupach itd.?

"dzień dobry, ja z pieskiem"
    "A dzień dobry, poproszę nazwisko"
    "moje czy psa? Hahaha.."
    No jakie to śmieszne, o matko. Kurwa psa. Tylko koniecznie panieńskie.
    🤦‍♂️

Serio? :D 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No serio serio.. Porażka.

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj w tv słyszlam o tym ze ludzie traktyja psy jak dzieci i te psy bardo choruja i źle sie rozwijają. Maja duzo alergii i w ogole srają w pieluchy. Ludzie to swiry😱
    Ja mam zamiar w 36 wchodzić po schodach,rozmasować to krocze i pocwiczyć Kegla z anibalem ale to wszystko raczej pod kątem wzmocnienia sie przed porodem. W wywołwanie średnio wierzę wiec nie robie tego po to.

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem aktywna od początku ciąży, chodzę do pracy, sprzątam,myje okna , na rowerze też mi się zdarza jeździć i przechodzę ją super :) wiem,że są ciąże z problemami i trzeba leżeć bezwzględnie, ale też jest dużo kobiet na l-4 od pierwszego dnia pozytywnego testu,tylko dlatego,że są w ciąży i leżą przy szyjce więcej niż 30 mm całe 9mcy. Jeśli ciąża przebiega bezproblemowo ( wiadomo,jakieś bóle zawsze się zdarzają nawet przy zdrowej ciąży) to myślę,że nie ma co się z niczym ograniczać

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, ze nie ma, a wrecz nie powinno - ja ubolewam, ze moja praca siedzaca. Teraz to i tak jakies spacery w pracy, po pracy w domu sie gania z mlodym itd. Bo poprzednim razem nie to wlasnie polozylo i niestety efekt byl jaki byl.

Ruch jest wazny w ciazy, zwlaszcza przy cukrzycy chociazby. A ogolnie dla dotlenienia organizmu i bobasa warto sie ruszac :) Chociazby na spacerki chodzic, spacery sa bardzo niedoceniana form aktywnosci fizycznej, a sa rewelacyjne dla organizmu :)

• Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio często chodze na spacerki, lepiej się czuje po nich, potem z mezem do sklepu się przejść :P dziś już tez bylam rano ale brzydka pogoda wiec tyle o ile. Co poszlam i wrocilam z przychodni :)

1usai09ki0pljcwv.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podgrzewacza nigdy nie kupowałam. Ugotować maluchowi jakieś warzywa pokrojone w paski czy mięsko, to dla mnie nie problem. Moje dzieci od skończenia roczku już jedzą wszystko, co my 🙂

mikaja, mikka86, Kamsza lubią tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Ja podgrzewacza nigdy nie kupowałam. Ugotować maluchowi jakieś warzywa pokrojone w paski czy mięsko, to dla mnie nie problem. Moje dzieci od skończenia roczku już jedzą wszystko, co my 🙂
    👍 Moje dziecko tak samo. Ale podgrzewacz jakiś mam, bo dostałam od znajomych po ich córce. Pierwszy raz go użyłam jak odstawialam młodą od cyca i wsadzalam tam moje udojone mleko do czasu aż się księżna obudzi i wypije ;)

‹‹ 973 974 975 976 977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ