Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Casjopea wrote:👍 Moje dziecko tak samo. Ale podgrzewacz jakiś mam, bo dostałam od znajomych po ich córce. Pierwszy raz go użyłam jak odstawialam młodą od cyca i wsadzalam tam moje udojone mleko do czasu aż się księżna obudzi i wypije
My też tak mm trzymaliśmy do tych 2h od zrobienia, jak mlody nie chcial jednak jesc.
Ja glownie kupilam jak przyszlo mi moje mleko podgrzewac, bo sie balam, ze w kapieli wodnej je zagotuje, a dla mnie kazdy odciagniety mililitr byl jak plynne zloto wiec dbalam o nie -
ja od jakiegoś czasu po sto razy dziennie, słyszę w pracy od klientów " oooo dzidzia będzie?? chłopiec czy dziewczynka,pierwsze czy kolejne?" serio na początku było to ok ale teraz jest jest już straszne wnerwiające i nużące..url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
mikka86 wrote:ja od jakiegoś czasu po sto razy dziennie, słyszę w pracy od klientów " oooo dzidzia będzie?? chłopiec czy dziewczynka,pierwsze czy kolejne?" serio na początku było to ok ale teraz jest jest już straszne wnerwiające i nużące..
Ale i tak najlepszy był koleś w sklepie, w którym raz na jakiś czas kupuję asortyment padokowy, czyli pastuch dla koni, słupki do pastucha itd. Wchodzę, patrzy na mnie, na mój brzuch, jeszcze raz na mnie i mówi "wie pani co, przepraszam, ale normalnie no mam deja vu".
Nie proszę pana, po prostu ostatni raz jak tu byłam również byłam w dosyć wysokiej ciąży 🤣 -
Mój dziec nadal śpi i nadal nie ma gorączki 🤔 Ostatnio jakaś taka pobudzona wychodzi z tego żłobka. Zadowolona, ale pobudzona. Chodzi nadal bardzo chętnie, je, śpi itd., ale też bardzo chętnie wraca do domu w eksplozji radości i miłości na mój widok. W ogóle ma jakiś teraz etap "mama". By się najchętniej ode mnie nie odklejala, nawet na dworze za mną podąża, a nie ucieka.
Macierzyństwo jest dla mnie niesamowitą, pełną wrażeń przygodą, za którą autentycznie ledwo co nadążam ☺️ -
Ja z moim adhd robiłam kilka podejsc do tego lezenia ale nie wyszło ani razu😂 krwiaki,odklejanie kosmówki,owodni,,szyjka,skurcze a do mnie jak do słupa się mówi ,ja dalej na mopie jade. Wiadomo ze do pracy nie chodzę ale nie mogę tam pracować w ciaży i tyle,z własnej woli by mnie w domu nie zamknęli. Never!
-
Emma, ja robilam w zabiegowym u pielegniarki w prywatnej przychodni. Musialam posiedziec 20 minut po i dostalam zastrzyk w ramie (ma byc domiesniowo lib dozylnie, jest napisane w ulotce).Zastrzyk bezbolesny.
Ines, super imiona. Trzymam kciuki za Apolonie, tez mi sie podoba! Jednak bliska kolezanka urodzila teraz Pole no i imie odpadlo My na razie rozwazamy: Hania, Basia i Aniela
X, super ze wszustko okej, juz kawal czlowieka w tobie siedzi! :d
-
Na powrocie do domu rozmawialam z mama przez tel i taka wkurzona, bo poszla po termin do gina bo chciala sobie cytologie zrobic i termin na listopad I kur*ami mi rzucala do sluchawki. Ah 500+
Karola Ty sie orientujesz czy po 55 roku zycia cyto przysluguje co rok? Czy tez co 2? -
nick nieaktualnyJako psycholog powiem Wam jedno na temat spania z dzieckiem. Nie dajcie sobie wmówić ze spanie z dzieckiem jest czyms negatywnie wplywajacym na jego rozwój.Robcie tak zeby bylo Wam, waszym partnerom oraz dzieciom wygodnie 😉
Hiszpaneczka, mikaja, Czarna_kawa, Lolla, Casjopea lubią tę wiadomość
-
mikaja wrote:Na powrocie do domu rozmawialam z mama przez tel i taka wkurzona, bo poszla po termin do gina bo chciala sobie cytologie zrobic i termin na listopad I kur*ami mi rzucala do sluchawki. Ah 500+
Karola Ty sie orientujesz czy po 55 roku zycia cyto przysluguje co rok? Czy tez co 2? -
Dziewczyny ja po usg i troche jestem podłamana a nawet bardzo. Maly wazy 1800 gr. W sumie nie wiem czy powinnam go w dalszym ciagu nazywać Małym. Ogólnie wszysykie parametry w normie ale ta waga... Zdjecia tez sie zrobić nie dało bo się schował.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 16:28
-
Karola dzieki
Nic no wysle moja mame prywatnie, niech zrobi, bo robila ostatni raz wlasnie 3 lata temu. W tym roku skonczyla 60 lat.
Danio Ty masz cukrzyce? Faktycznie idzie na mase chlopak, ale jeszcze moze zwolnic. Poza tym pamietaj, ze istnieje ryzyko bledu pomiarowego. -
Sylka, a ja jako psycholog dzieciecy nie do konca sie zgadzam Ale piateczka dla kolezanki po fachu! ))
Danio pamietaj o błedzie pomiaru! Ja wlasnie w 27 t ciazy mialam wymiary bobasa na dwa tygodnie do przodu, a na usg 3 trym okazalo sie, ze wszystko jest w rozmiarze adekwatnym do wieku ciazy. Dwa dni pozniej czyli dzis znowu robil mi pomiar na innym sprzecie i brzuszek jest o 2 tyg. do przodu. Powiedzial zeby tym sie nie przejmowac, lepiej jak dziexko jest wieksze niz za male, poza tym 1800 chyba miesci sie w dobrych centylach -
tka_aa a jakie Ty masz zdanie w tym temacie? W sensie rozwin mysl? Bo mnie ten temat czesto ciekawi. Ja uwazam - typowo jako matka - ze z jednej strony wazne jest, zeby dziecko mialo swoj pokoj, swoje lozko, swoja przestrzen (w zaleznosci od warunkow mieszkaniowych czasem ) i zeby sie nauczylo zyc w tej swojej przestrzeni i czulo sie tam bezpiecznie, ale tez jesli ma gorszy okres, to zeby wiedzialo, ze moze przyjsc do rodzicow i juz.
U nas to sie w sumie sprawdza, bo maly nigdy nie problemu z powrotem do swojego lozka koniec koncow. -
Karola mowila, ze klepnie ten termin na listopad wlasnie, ale chce isc teraz prywatnie, zanim do nas przyleci. Robi teraz badania jak szalona, bo mowi, ze leci do nas na te kilka miesiecy i nie chce nam klopotu narobic
Swoja droga moglaby sobie karte eKUZ zrobic w sumie.