Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
mikka86 wrote:Chyba o to, że jakby się teraz urodziło,to już nie skrajny wcześniak tylko wcześniak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 11:25
-
A ja już nie wiem, co mnie boli 😑 niby w kroczu, niby na samym dole podbrzusza, ale bardziej w pochwie. Boli zwłaszcza przy przekręcaniu się, trochę przy wstawaniu, przy rozkroku. Spojenie? Pachwiny? Mięśnie miednicy?
Minie po porodzie?Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Też czasem włączę, ale muszę uważać, żeby nie włączać przy dzieciach, bo jeszcze zaczną się tak zachowywać jak tamte dzieci. 😂
JaSzczurek, mikaja lubią tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
xgirl wrote:Za pozno😂
Mi tez troche pepek odstaje ale nie jest jakos bardzo wrazliwy i nie przeszkadza mi to.
Ahaaaaa no ok. A od kiedy jest donoszone dziecko? 37 czy 38tc?
Ja za to wczoraj wieczorem źle postawiłam stopę, wykręciła mi się kostka i padłam na ziemię jak długa, ale na szczęście kolano zamortyzowało większość, brzuch chyba nie oberwał w ogóle. Za to kolano obrypane i boli. ;c Zastanawiam się czy powinnam iść w pon zrobić ktg, ale jestem prawie pewna, że brzuch nie uderzył o ziemię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 13:04
-
A u mnie słońce i pięknie - chłopaki pojechali na plac, a ja zostałam i włączyłam tę super nianię i ryczę Pierwszy odcinek - akurat dla mnie - trzylatek. No siedzę i ryczę haha Wprawdzie u nas nie ma takich atrakcji aż ale i tak No i 'kurwa' z ust takiego dziecka to dla mnie coś nie do pomyślenia - akurat w tej kwestii jadę po mężu, jak przy młodym klnie, a i sama się hamuję i raczej mi się nie zdarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 16:42
-
Moim się zdarzyło przeklnąć, ale szybko się skończyło. Nasz sposób na szczęście zadziałał.
A ze śmiesznych anegdot, jedno z pierwszych słów Moniki: https://youtu.be/Xmj-SQmDlsY 😂Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Na stronie Little frog -20% na chusty 😊
-
Helou,kurczaki, chcialam sie brac od poniedzialku za niemowlęce pranie a tu pogoda do bani,cały tydzien ma taka byc. Moze chociaz upiore wnętrze wózka🤔To taka cieniutka bawełna to moze szybko w domu wyschnie.
Tyke wiesci z prac domowych😁 Z fizjologicznych nowinek to mam takie ze brzuch jeszcze nizej niz był(w końcu moge oddychac i co dziwne lepiej mi sie sika) i moje puersi zaczynaja sie wypełniać pokarmem,mam cyce jak z silikonu😂do tego siara cieknie. Stary zachwycony biustem. Faceci🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 07:43
-
Hej Karola u Ciebie już niedługo widzę 😊 Ahh ci faceci 🙄🙄🙄🙄 Mój też zauwazyl większy biust 😊 Może Karola wstaw pranie i niech sobie powoli wyschnie bo u Ciebie to już niewiadomo już, choć trzymam kciuki za te jeszcze 3tyg✊✊✊
Mnie w nocy znowu skurcze brzucha obudziły
I spać niemoglam. ☹️☹️Nawet prysznic o 2 w nocy niepomagal no ale cóż przemeczylam się i wytrxYmalam. Jestem mega zmęczona.
Witam się w nowym tyg. Wkoncu 3 z przodu 😊😊😊
Dzisiaj wizyta o 15.20 trzymajcie kciuki 😊😊 -
Hej Wam! 😊 O, przypomniałaś mi Karola, że też miałam wyprać wnętrze wózka, dzięki. 😜 Wypiorę też może pokrowiec od fotelika.
Co do piersi to mój tak samo jak Wasz, od początku jest tym faktem podjarany. 😁🙈
Kamsza, niedobrze. 😗 Odpoczywaj dziś więc i odsypiaj.
Ja też od 3 dni mam mega twardnienia (ale to chyba przez młodego bo strasznie się wypycha i kopie), jak stoję czy chodzę to boli mnie dół brzucha i pachwiny, a codziennie rano po nocy brzuch mam taki jakby zdrętwiały i bolący na całej powierzchni. Wrażenie mam jakbym miała zakwasy albo coś sobie naciągnęła.
Także leżę i odpoczywam, ale jakoś się boję, że coś może być nie tak.
Biorę leki rozkurczowe i dziś też mam wizytę, ale późno, bo z tego co pamiętam 20.50, więc powiem lekarzowi wszystko. Mam nadzieję, że nie zapowiada się na ten pessar, też trzymajcie kciuki proooooszę.🙏🙏🙏
A i dziś zaczynamy szkołę rodzenia o 19. 🙂 trochę się stresuję, nie wiem dlaczego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 08:47
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Mój kompletnie na mnie uwagi nie zwraca, odkąd zaszłam w ciąże. Zaraz po teście usłyszałam, że 'znowu nie będzie seksu przez 9 miesięcy' i tyle Milutko..
Żeby było zabawniej - ja osttanoi mam libito w kosmosie, ale cóż...
Na pocieszenie mam chociaż pogodę
https://zapodaj.net/images/07c196c83af33.jpg
Wczoraj wieczorem oprałam prześcieradełka i ręczniki dla małej - wyschną porządnie i pewnie też do worka próżniowego i już. Zostanie mi tylko opranie gondoli - jutro ją ogarnę, bo będę w domu
U mnie wszystko ok, mała nadal pośladkowo-poprzecznie - jak jej pasuje, nadal się pcha boleśnie i tyle. Jeszcze 10 dni roboczych i nie ma mnie -
DZiewczyny gdzie wy mieszkacie, ze ciagle leje?
Mikaja piateczka, u mnie tez ladnie, od wielu dni sloneczko
Co wy macie z tym twardnieniem brzucha? Oby to nic groznego nie bylo, jeszcze chwile trzeba wytrzymac. Ale super, ze juz wszystkie mamy 3 z przodu, to wyglada juz na powazna sprawe
Ja ide zaraz do urologa zeby dowiedziec sie ktore milusie bakterie zadomowily sie w moim pecherzu. -
Mi znowu wypadł dysk w kręgosłupie więc jestem unieruchomiona 😤😤😤 ból jest okropny a leków nie mogę brać
Od początku ciąży nie ćwiczę - łożysko przodujące i krwotoki - i teraz mam tego efekt
Dobrze że wszystko już poprałam i poprasowałam , wózek i fotelik też .
-
xgirl twardnienia to czesto te skurcze braxton-hicksa - one sa normalne, naturalne i wrecz chyba pozadane ;p ja mam ich juz calkiem sporo w ciagu dnia - nieraz mala bardziej sie wyciagnie i łup - macica jak kamien, ale to bezbolesne i mnie kompletnie nie martwi.
Alisia o kurczaki! A co mozna z tym ogolnie zrobic poza lekami ?