Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hiszpaneczka wrote:mi powiedzieli ze pani doktor tylko we wtorki jest..hmm
Bo jest tylko we wtorki. Przy świętach tak się składa że dwa wtorki pod rząd wypadają wolne to ma wizyty w piątki.
Miałam uraz do kobiet ginekologów ale ta Dr Janosz to odczarowalaHiszpaneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kirsten wrote:Ja też biorę za pewnik. W ciąży z córką miałam taką sytuację, że kilka dni przed prenatalnym miałam wizytę u mojego gina. Zaglądał między nogi i mówi - prawdopodobnie będzie chłopak, pokazywał mi nawet rzekomego siusiaka
Dwa dni żyłam w przekonaniu, że bede mieć drugiego syna.
No i jak poszłam na prenatalne to lekarka zapytała mnie czy chce znać płeć, powiedziałam że jasne i że podobno to chłopak.
Ona natomiast od razu pokazała mi ten wyrostek i mówi, że jej zdaniem 95% szans, że to dziewczynka. No i oczywiście miała rację, bo w brzuchu siedziała córka
Także spoglądanie na tym etapie między nogi jest mocno ryzykowne, natomiast jeżeli lekarz zna się na mierzeniu kąta tego wyrostka i ma wprawę to spokojnie rozpozna płeć bez problemu.
To dobrze, że tylko dwa dni. Niektóre ileś tygodni są w błędzie. Ja do samego porodu miałam obawy, że okaże się, że Wojtek to dziewczyna . Swoją drogą mierzenie kąta takiego mikroskopijnego wyrostka u kilkicentertowego płodu to niezłe wyzwanie...Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Mama Wojtka wrote:To dobrze, że tylko dwa dni. Niektóre ileś tygodni są w błędzie. Ja do samego porodu miałam obawy, że okaże się, że Wojtek to dziewczyna . Swoją drogą mierzenie kąta takiego mikroskopijnego wyrostka u kilkicentertowego płodu to niezłe wyzwanie...
Tak, i chyba dlatego niewielu lekarzy się jeszcze tego podejmuje.
Gratuluję wszystkim udanych wizyt !Nadinka83 lubi tę wiadomość
-
Nadinka83 wrote:Bo jest tylko we wtorki. Przy świętach tak się składa że dwa wtorki pod rząd wypadają wolne to ma wizyty w piątki.
Miałam uraz do kobiet ginekologów ale ta Dr Janosz to odczarowala
to może na dodatkowy termin się umowie już. by sobie zaklepać
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Nareszcie mogę się pochwalić!!
Jest dzidziuś 44,4mm ❤
Tak jak myślałam jest jeszcze za wcześnie na prenatalne ale dzięki temu będę miała dodatkowe USG 14 grudnia.
Słyszałam bicie serduszka, niesamowite uczucie.
Nareszcie odetchnęłam z ulgą
Pobrali mi również krew na wszystkie badania, nawet badanie pappa robią standardowo każdemu także naprawdę super.
Dziękuję wszystkim za trzymanie kciukówHiszpaneczka, miazmija, Blanka85, Oleśka11, makalotia, Freyja, asylia, Lena1984, Mama Wojtka, Madamee92, GreenK, czarnulka24, Lorella, Pimka, Izieth, Nadinka83, Takana5, Violet Flower, Lena2305, Klara87, bratfrandu lubią tę wiadomość
-
Tydzień leci za tygodniem teraz już na bank wszystkie musimy "spotkać się" w czerwcu na tym samym etapie życia )))
Nadinka83 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Mama Wojtka wrote:W sumie fakt, a z drugiej strony przed tym jest jeszcze etap dojrzewania i wizja nadąsanej nastolatki jest mało pociągająca . Poza tym zawodowo mam do czynienia z takimi i dodatkowo pamiętam jak mi odwalało w tym czasie . Ale małe dziewczynki są słodkie, to fakt.
Jeszcze wizja parki jest ok, ale dwie naraz to nie na moje nerwy
Albo np mój mąż- to jest wspaniały człowiek. Zżyty z rodziną, troskliwy. Ale to ja albo jego siostra mu czasem musimy przypomnieć o urodzinach, różnych okazjach. Albo po prostu, bez okazji, powiedzieć, że dawno już nie dzwonił do mamy, babci, że może by pojechał, zainteresował się. Facet po prostu inaczej myśli, nie ma tej wrażliwości co kobieta. Dlatego też wydaje mi się, że koniec końców warto przemęczyć się przez te kilka lat okresu dojrzewania, żeby potem mieć w córce przyjaciółkęMama Wojtka lubi tę wiadomość
-
Denmark wrote:Nareszcie mogę się pochwalić!!
Jest dzidziuś 44,4mm ❤
Tak jak myślałam jest jeszcze za wcześnie na prenatalne ale dzięki temu będę miała dodatkowe USG 14 grudnia.
Pobrali mi również krew na wszystkie badania, nawet badanie pappa robią standardowo każdemu także naprawdę super.
Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków -
Denmark wrote:Nareszcie mogę się pochwalić!!
Jest dzidziuś 44,4mm ❤
Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków -
Denmark wrote:Tydzień 12 a dokładnie 11+1