Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
makalotia wrote:O to ja w czwartek na wizycie będę dokładnie w tym samym dniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 13:54
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:Chyba jesteśmy na podobnym etapie bo ja tez w czwartek mam 11+1 .. a następne usg dopiero 12+2 .. troche siw boje ostatnio bylam 10+2 i było wszystko ok ale dopiero teraz mija okres największego zagrozenia utraty ciazy.. ciekawe jak tam moja fasolcia
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Denmark wrote:Nareszcie mogę się pochwalić!!
Jest dzidziuś 44,4mm ❤
Tak jak myślałam jest jeszcze za wcześnie na prenatalne ale dzięki temu będę miała dodatkowe USG 14 grudnia.
Słyszałam bicie serduszka, niesamowite uczucie.
Nareszcie odetchnęłam z ulgą
Pobrali mi również krew na wszystkie badania, nawet badanie pappa robią standardowo każdemu także naprawdę super.
Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków
super wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Nadinka83 wrote:Takana5 świetne wieści. Gratuluję
Ja juz tez po wizycie dzieci równe mają po 7,7cm. Serduszka mocno biją Pani doktor poogladala co widać między nogami i wychodzi dwóch chłopaków
Luteine narazie zostawiamy.
Heparyne podnoszę dawkę z uwagi na to ze fibrynogen rośnie.
TSH do powtórzenia.
Szyjka w porządku.
I znów po wizycie oddychamy z ulgą następna wizyta 21.12.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 14:11
Nadinka83 lubi tę wiadomość
-
Córa wcina zupę to mam chwilę oddechu i mogę Wam nieco więcej napisać.
Moja druga córcia ma już 7cm termin z USG wypada taki sam jak z OM. Pomiary idealne jak to doktor stwierdził ale Papp-a mimo wszystko zrobiłam ze względu na wysokie hcg przy poprzedniej ciązy w tescie Papp-a. Wynik był prawidłowy ale ze względu na ryzyko zaburzeń funkcji łożyska związane z podwyższeniem stęzenia hCG miałam monitorowane łożysko w kierunki PIH i IUGR. Mimo wyższego hcg wszystko było w porządku w ciąży z łożyskiem ale lepiej monitorować również teraz gdyby miała nastąpić podobna sytuacja. Badania DNA na tym etapie odradził , bo z pomiarami jest wszystko w porządku ewentualnie jakby w tescie Papp-a było coś nie tak to wtedy można rozważyć dodatkowe badania.
Co do dwóch córek to już mam przed oczami kłótnie, zabieranie sobie ciuchów itp...
Z określeniem płci u mojego lekarza jest tak, że jakby nie miał pewności to nie zgadywałby płci, a bo "może się trafi", bo to poważny człowiek do którego zjeżdzają kobiety na badania genetyczne z całej Polski
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 14:19
Mama Wojtka, Klara87, Nadinka83, bratfrandu lubią tę wiadomość
-
Teraz jeszcze porównuje wynik badania genetycznego z pierwszej ciąży, który był zrobiony na tym samym etapie co teraz dokładnie 13.0 hbd dzisiaj też jest 13.0 hbd przypadkowo tak wyszło Dzięki temu mam zdjęcia obu moich dziewczyn z tego samego wieku i mogę dokładnie porównać wyniki
-
Lena1984, ja też w obu ciążach byłam w 11t5d. Wojtek na tym etapie miał 6,1cm a bliźniaki 5,6 i 5,0cm. NT takie samo (0,9).
Kolejna wizyta teraz będzie 15t5d, wtedy 16t0d, więc też w miarę równoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 14:38
Lena1984 lubi tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Takana5 wrote:- Kwas foliowy zmetylowany (mam zrobić badanie na 20.12 i wtedy decyzja czy suplementujemy dalej czy wystarczy dawka z Prenatal UNO )
A co będziesz badać? Ja od kilku lat żyję z przekonaniem, że nie można zbadać poziomu folianów we krwi, a poziom kwasu foliowego nic o tym nie mówi...
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Jak u Was z emocjami w ciąży?
Ja dziś meżowi zrobiłam taką awanturę o drobnostkę, wpadłam w taki szał i rozpacz z płaczem, że nie mogłam się uspokoić... Normalnie siebie nie poznałam, to chyba przez hormony bo nigdy tak się nie zachowywałam
Nadinka83 lubi tę wiadomość
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
Izieth wrote:A co będziesz badać? Ja od kilku lat żyję z przekonaniem, że nie można zbadać poziomu folianów we krwi, a poziom kwasu foliowego nic o tym nie mówi...
Lekarce chodzi o to aby nie brać witamin żeby brać. Chce sprawdzić poziom kwasu foliowego i jeśli będzie odpowiedni mam brać tylko Prenatal Uno, jeśli niski pozostajemy przy suplementacji do kolejnego pomiaru. Czy wynik coś mówi, czy nie mówi nie wiem, ufam lekarzom Inaczej bym pierdolca dostała, chodzę do dwóch a to i tak dużo. Jak mają spójną taktykę to nawet nie rozkminiam tego
Widzę, że moi lekarze podchodzą do tego tak, że jak są badania ok to nie dają nic na siłę bo po co. Jak wyniki lecą w dół wtedy będzie trzeba uzupełniać.7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
Nadinka83 wrote:Takana5 świetne wieści. Gratuluję
Ja juz tez po wizycie dzieci równe mają po 7,7cm. Serduszka mocno biją Pani doktor poogladala co widać między nogami i wychodzi dwóch chłopaków
Luteine narazie zostawiamy.
Heparyne podnoszę dawkę z uwagi na to ze fibrynogen rośnie.
TSH do powtórzenia.
Szyjka w porządku.
I znów po wizycie oddychamy z ulgą następna wizyta 21.12.
Nadinka!!
Te Twoje chłopaki to normalnie koksy Chyba największe na forum.
Super, ze wszystko ok. Ale Ci fajnie, że już tak daleko jesteście w tygodniach. Zazdrość I 20/21 znów mamy prawie razem wizytę
PS. Gratuluje decyzji co do kupna domu, wpraszam się na parapetówkę :p
My mamy deadline na przeprowadzkę 15-16.12 (o ile teściowa i mąż posprzątają syf budowlny), idę na gotowe
Ja to dziewczyny nie śmiem jeszcze myśleć o płci ani o wózkach, ale myślę że po prenatalnych uświadomię sobie, że jestem w ciąży i że to nie jest sen... Heh zryta psycha po tylu latach starań zrobiła swoje
7 lat walki
-
nick nieaktualnyMadamee92 wrote:Jak u Was z emocjami w ciąży?
Ja dziś meżowi zrobiłam taką awanturę o drobnostkę, wpadłam w taki szał i rozpacz z płaczem, że nie mogłam się uspokoić... Normalnie siebie nie poznałam, to chyba przez hormony bo nigdy tak się nie zachowywałam
Coraz słabiej W dodatku jakieś lęki mnie nachodzą. -
Mama Wojtka wrote:Denmark-gratuluję! To teraz hurtem dwie wizyty.
Oleska11- umiesz przekonywać . Jeszcze jest jeden plus córki- nie będzie synowej
O kurde, jakie licytacje ale Mamo Wojtka argument z synową wymiata!! Upłakałam się ze śmiechu. Ja jestem akurat najukochańszą synową (jedyną), heh nawet kwiatka na dzień teściowej zawsze kupuje, no nie może narzekaćMama Wojtka, Oleśka11 lubią tę wiadomość
7 lat walki
-
No to ja też się pochwalę po dzisiejszej wizycie.
Mój maluch ma już 4,5 cm, serduszko bije ładnie. Wszystko w porządku.
Krwiak nie rośnie, chyba nawet minimalnie się zmniejszył
Tak więc oby teraz tylko wytrwać do prenatalnych 14-go.
Ale może jakoś szybko mi zleci te 10 dni.
Pan doktor mówił, że na razie to niepewne i może się jeszcze zmienić, ale na razie wygląda na dziewczynkę
Denmark widzę, że jesteśmy chyba na bardzo podobnym etapieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 15:49
Lena1984, Mama Wojtka, Hiszpaneczka, czarnulka24, Klara87, Lorella, Nadinka83, miazmija, Takana5, Izieth, KaśkaKwa, bratfrandu lubią tę wiadomość