Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 12:09
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Mama Wojtka wrote:To ja przy badaniu miałam cukier 98,9, potem kilka dni mierzyłam w domu i już trochę mniej na szczęście. Ale też mnie ciągnie do słodkiego i sobie nie odmawiam niestety...
Mamam Wojtka, jak to jest słodkie na dziewczynki, kwaśne na chłopaka? Babcia kiedyś mi opowiadała ale jej nie słuchałam bo gówniarą byłam.
Ja zaś jestem czekoladowa dziewczyna, za tabliczkę czekolady z orzechami z okienkiem nerkę bym oddała a w ciąży nicość, w ogóle mi się nie chce słodkiego i mięsa.
Mama Wojtka, bratfrandu lubią tę wiadomość
7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
Lilka26 wrote:Jeśli chodzi o moje emocje to jest dramat nie poznaję siebie. Na co dzień jestem silna babka. Nie boje się działać pod prąd jeśli wiem że robię dobrze. Natomiast dzisiaj dwa razy się popłakałam w toalecie. Tak jak pisałam w poniedziałek zaczęłam nową pracę i okazało się że jedna kobieta z zespołu nie akceptuje mnie że względu na mój stan i ograniczenia jakie to niesie w pracy i w sposób otwarty stara się resztę zespołu nastawiać przeciwko mnie. O dziwo wszyscy faceci zarówno Ci starzy jak i młodzi stoją za mną murem i pocieszają mnie abym się nią nie przejmowała. Normalnie to udowodnilabym że nie ma racji tą kobieta natomiast teraz wszystkie ataki w moją stronę przemilczała mam i 2 razy z jej powodu płakałam w toalecie co nie jest do mnie podobne... Cóż hormony szaleją jak widać.
Kochana, olej kobietę, może ma menopauzę, może straciła 5 dzieci, może Ci zazdrości bo jej córka nie może mieć dzieci i w ten sposób próbuje się oczyścić wyżywając się na Tobie.
To samo przerabiałam ze szwagierką czyli w najbliższej rodzinie. Psycholog mi doradził aby nie zwracać na taką osobę uwagi, traktować ją jak powietrze, jak docina zacisnąć zęby, ja oczywiście nie byłabym sobą i riposta za ripostą plus merytoryczne argumenty. Nie byłam wtedy w ciąży ale mimo depresji znalazłam siłę żeby odbić się od dna czego i Tobie życzę. Tzn życzę siły na tą kobitkę
Oszczędzaj swoje hormony, nie warto ich na takich ludzi zużywaćLilka26 lubi tę wiadomość
7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
Ja w pierwszych tygodniach ciąży na słodkie patrzeć nie mogłam a w niedziele kupiłam paczkę piernikow 500 i prawie całą na raz wciągnęłam
Ale glukoza narazie na poziomie 87-88. Oby tak zostałaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 21:33
-
Ja też słodycze zajadam . Ale nie byle jakie, musi być coś mega czekoladowego glukozę mam póki co 80, ale w tamtej ciąży miałam 70 , wtedy za to do słodyczy mnie nie ciągnęło
-
Takana5 wrote:Mamam Wojtka, jak to jest słodkie na dziewczynki, kwaśne na chłopaka? Babcia kiedyś mi opowiadała ale jej nie słuchałam bo gówniarą byłam.
Ja zaś jestem czekoladowa dziewczyna, za tabliczkę czekolady z orzechami z okienkiem nerkę bym oddała a w ciąży nicość, w ogóle mi się nie chce słodkiego i mięsa.Mama Wojtka lubi tę wiadomość
-
Takana5 wrote:Mamam Wojtka, jak to jest słodkie na dziewczynki, kwaśne na chłopaka? Babcia kiedyś mi opowiadała ale jej nie słuchałam bo gówniarą byłam.
Ja zaś jestem czekoladowa dziewczyna, za tabliczkę czekolady z orzechami z okienkiem nerkę bym oddała a w ciąży nicość, w ogóle mi się nie chce słodkiego i mięsa.Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Lena2305 wrote:Słuchajcie, mam takie pytanie z innej beczki. Mozliwe to, żeby zęby mleczne wypadały w kolejnosci począwszy od dwójek?Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Dzień dobry dziewczyny
Dziś zaczynam 15tc do 11 się dłużyło a ostatnio tydzień po tygodniu pędzi normalnie nie wiem kiedy cały listopad przeleciał - a jak u Was z odczuwaniem uplywu czasu?czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Ja zaś jestem czekoladowa dziewczyna, za tabliczkę czekolady z orzechami z okienkiem nerkę bym oddała a w ciąży nicość, w ogóle mi się nie chce słodkiego i mięsa.
Teraz tez mam smaka na kwasne , np lekko kwaskowata pomidorowke,barszczyk,ogory,
Ale do slodkiego tez mnie ciągnie wiec do konca nie wiadomo .
Z synkami mialam tez ochote na kanapki z bialym serem i pomidorami i bardziej mi zupy smakowaly27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
A ja sie witam w 12 tc w nastepny piatek usg
A tak w ogole ostatnio w ogole nie czuje sie ciazowo -w ogole ! Piersi tez juz nie bola caly czas tylko czasami .. jedynie to jestem czasem bardziej zmeczona i tyle .. mam nadzieję ze wszystko dobrze z moja fasolcia. Aaaa w nocy od kilku dni cierpienie mi dłoń musze zaczac brac magnez ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 08:22
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Lena2305 wrote:Słuchajcie, mam takie pytanie z innej beczki. Mozliwe to, żeby zęby mleczne wypadały w kolejnosci począwszy od dwójek?
A w jakiej kolejności rosły? Bo podobno tak jak rosły tak w tej kolejności będą wpadac. Nie wiem czy to prawda.
Mój synek kończy dzisiaj 16 miesięcy i ma tylko 4 ząbki, same jedynkibratfrandu lubi tę wiadomość
-
Samsaramsa wrote:A w jakiej kolejności rosły? Bo podobno tak jak rosły tak w tej kolejności będą wpadac. Nie wiem czy to prawda.
Mój synek kończy dzisiaj 16 miesięcy i ma tylko 4 ząbki, same jedynki
Aż z ciekawości to zbadam - mam zapisane kiedy każdy wyrósł.
U nas był pogrob z zębami - pierwszy wyszedł na 4,5 miesiąca, a jak miał troszkę ponad dwa lata to miał komplet 20 zębów. -
czarnulka24 wrote:A ja sie witam w 12 tc w nastepny piatek usg
A tak w ogole ostatnio w ogole nie czuje sie ciazowo -w ogole ! Piersi tez juz nie bola caly czas tylko czasami .. jedynie to jestem czasem bardziej zmeczona i tyle .. mam nadzieję ze wszystko dobrze z moja fasolcia. Aaaa w nocy od kilku dni cierpienie mi dłoń musze zaczac brac magnez ..
Czarnulka, nie martw się :*
U mnie też coraz mniej objawów - nawet mdłości już tyci tyci (a miałam porządne). Piersi od dawna nie bolą. Brzuch czasem zakłuje i tyle.
Senność wieczorami trochę została.czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Ja jakoś nie mam ochoty na słodkie, zawsze bardzo lubiłam, a teraz jakoś mnie nie ciągnie. W poprzedniej ciąży też jakoś nie szalałam za słodkim, za to miałam ogromną ochotę na sól i słone potrawy
U mnie chyba też powoli mdłości ustępują, chociaż wieczorami jeszcze mnie mdli.
Dzisiaj moja córeczka kończy 2 lata!
Będzie mała impreza w domu, a w sobotę nieco większa Mam nadzieję, że mdłości już całkiem przejdą, bo trochę ciężko jest cokolwiek przygotować, kiedy mam ochotę biec do toaletyMama Wojtka, Samsaramsa, Violet Flower lubią tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)