WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:
    Na szczęście badania genetyczne wyszły ok i usg też ok :-)

Poryczałam się ale zaraz mi przejdzie...

Dzięki dziewczyny za wsparcie.
    No i to jest najważniejsze. Piękna, zdrowa dziewuszka :)

Doriska87 lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na pocieszenie powiem, że mój mimo, że już tego wymarzonego syna ma, chce żeby cała trójka była płci męskiej. Ale wiem, że jak będzie córka to pierwszy będzie zakochany ;-)
    Pamiętam jak na imprezie rodzinnej się puszył przed mężami kuzynek, bo oni mają po dwie córki a on, kozak, syna :-D
    Także chłopy w tej kwestii to naprawdę dziecinni są...

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • Takana5 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Z synkami mialam tez ochote na kanapki z bialym serem i pomidorami :) i bardziej mi zupy smakowaly

Toż to moje listopadowe menu, non stop taki zestaw jadłam.
    Heh zobaczymy Czarnulka czy u mnie się sprawdzi :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

7 lat walki
    6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze się ogarnąć... bo zaraz kurier będzie :-) :-)
    Może wieczorem wyjdę do sklepu, albo na spacer - liczę że zejdą ze mnie emocje.

2019 Natalka
  • Lena1984 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Dzień dobry.
    Ja się dzisiaj obudziłam z bólem gardła i głowy. Czuję się jak kupa....

Co do brzucha to mi już nieźle wywaliło. I to nie żadne wzdęcia bo nawet jak rano maksymalnie wciągnę to mam kulkę na brzuchu. W ogóle to mam chwilami wrażenie że coś mnie skrobie w środku. Wiem, że to aż nieprawdopodobne żeby to już był Młody, aczkolwiek wrażenie jest strasznie podobne do ruchów syna w poprzedniej ciąży.

Wcale nie jest to nieprawdopodobne, bo mam podobnie. Przedwczoraj poczułam intensywniej, a kilka razy wczesniej czułam smerania delikatne. W poprzedniej ciąży pierwsze ruchy poczułam w 15tc w drugiej ciąży czuje się wcześniej.

Mój brzuch jest gigant, a jestem normalnej budowy, bo ciążowe spodnie kupilam w rozmiarze 36 i mają jeszcze zapas. Wieczorem zrobię Wam zdjęcie :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

oar8rjjgv1h3pwf7.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi nie az tak nie zalezy co bedzie oby bylo zdrowe :) wiadomo ze córeczka gdyby byla to fajnie by bylo bo mam dwoch chlopcow ale jak bedzie synek to zas bede miec ciuszki :)
    Zas mój brat jak jego zona byla w drugiej ciazy to byl caly czas zestresowany bo musi byc syn musi byc syn .. maskara

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 14:20

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój znowu marzył o córce, a teraz chciałby drugą i musi się oswoić z myślą, że raczej będzie chłopak. Mój brat tak samo - bardzo chciał córkę, ale jak na prenatalnych okazało się, że zdrowy chłopak, to stwierdził, że więcej do szczęścia mu nie trzeba - najważniejsze że zdrowe :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie presja z rodziny by dziewczynka była. Bo mama moja żadnej wnuczki nie ma za to 6 wnuków. W sumie teściowa też już dwóch wnuków ma i wnuczki nie ma. No ja ogólnie bym chciała córkę , ale ja się nastawiłam na syna i bardzo się cieszę :) jak będzie córka to będzie szok. Mój mąż też czasem sobie żartuje typu: " nie ważne jaka płeć, ważne by zdrowy BYŁ", no ale wiem , że gdzieś w głębi , marzy mu się córka. ;) Zresztą może jakbym miała już trójkę synów to bardziej by mi zależało by tym razem była córka ;p

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Lorella Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:
    Cześć, przepraszam ze tu piszę takie rzeczy ale muszę się gdzieś wygadać i może pomoże mi to się uspokoić...

Dziś poznaliśmy płeć dziecka (na podstawie badań genetycznych, więc pewność na blisko 100%). I mąż stwierdził że nie jest zadowolony... bo to dziewczynka. Bo w jego rodzinie od pokoleń zawsze pierwsi byli chłopcy i tak powinno być...

Ja pier...le za przeproszeniem, to my 4 lata staraliśmy się o dziecko (chyba tylko ja wierzyłam że się uda), każdego dnia martwię się czy wszystko będzie ok, miałam skracana szyjkę wiec nie wiem czy donoszę a ten że mu płeć nie pasuje...

Czar jakby prysł a ja znów czuję się sama z tym wszystkim...

Doriska wyobrazam sobie jak bardzo Ci przykro. Twoj mąż widoczne bardzo nastwił sie na synka i teraz po prostu musi sie przestawić. Faceci czasem plotą takie rzeczy ze głowa mała. Ważne zebys ty sie nie denerwowala - on ochlonie i jeszcze nie bedzie mogl doczekac sie coreczki. Zobaczysz! Najwazniejsze ze malenka jest zdrowa :)

0d1y3e3kz4mwxduv.png

bfarxzdv5ixw2s0t.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena1984 wrote:
    Wcale nie jest to nieprawdopodobne, bo mam podobnie. Przedwczoraj poczułam intensywniej, a kilka razy wczesniej czułam smerania delikatne. W poprzedniej ciąży pierwsze ruchy poczułam w 15tc w drugiej ciąży czuje się wcześniej.

Mój brzuch jest gigant, a jestem normalnej budowy, bo ciążowe spodnie kupilam w rozmiarze 36 i mają jeszcze zapas. Wieczorem zrobię Wam zdjęcie :)
    Myślisz, że tak wcześnie to możliwe? No ewidentnie na środku delikatne puknięcia... W pierwszej ciąży czułam jak na pierworódkę też wcześnie bo ok 17 tygodnia (a były dziewczyny, które czuły dopiero w okolicach połówkowego). Ciekawe czy to jednak to. Tak na logikę dziecko 7-8 cm to już jest sporawy pasażer w brzuchu, może można już coś tam czuć

gann3e3k131pma53.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makalotia- mistrz dyplomacji z twojego męża ;-)

makalotia, Oleśka11 lubią tę wiadomość

Wojtek 10.08.2016r.
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą na majówkach widziałam niedawno niezłą dyskusję. Jedna dziewczyna w 16 czy 17 tygodniu napisała, że czuje ruchy a na to druga zaczęła jej mówić że jej się wydaje, że to niemożliwe. Jak tamta się upierała, że na pewno to to (a sama zaczęłam czuć na tym etapie i wiem że tego nie można z niczym pomylić) to tamta jej odpowiedziała, że ona lepiej wie bo ma już dwójkę dzieci, jest bardziej doświadczona i żeby z nią nie dyskutowała- wypowiedź w takim tonie :D myślałam, że padnę normalnie, jak tak można w ogóle się odezwać do kogoś :D

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Lena1984 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś jest szczupły i wrażliwy to myślę , że może czuć ;) Ja wiem jakie to uczucie
    z poprzedniej ciąży więc raczej nie myle tego z bąkami czy innymi tego typu sprawami jak niektórzy mogą myśleć ;) Poza tym wiadomo , że nie jest to częste i regularne poczułam raptem ze 2 - 3 razy i ja wiem że ten ostatni 2 dni temu to na pewno była moja córka:)

Oleśka11, Izieth lubią tę wiadomość

oar8rjjgv1h3pwf7.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Myślisz, że tak wcześnie to możliwe? No ewidentnie na środku delikatne puknięcia... W pierwszej ciąży czułam jak na pierworódkę też wcześnie bo ok 17 tygodnia (a były dziewczyny, które czuły dopiero w okolicach połówkowego). Ciekawe czy to jednak to. Tak na logikę dziecko 7-8 cm to już jest sporawy pasażer w brzuchu, może można już coś tam czuć
    Ja w pierwszej czułam w 16 tyg. Moja siostra w drugiej ciąży poczuła w 14 :) wiec wszystko możliwe. Cudowne uczucie. Ja już się nie mogę doczekać tego ;)

Lena1984, Oleśka11 lubią tę wiadomość

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się, super uczucie. Jak ja się cieszę, że już na święta będę czuła regularnie :)

Trine91, Lorella lubią tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Swoją drogą na majówkach widziałam niedawno niezłą dyskusję. Jedna dziewczyna w 16 czy 17 tygodniu napisała, że czuje ruchy a na to druga zaczęła jej mówić że jej się wydaje, że to niemożliwe. Jak tamta się upierała, że na pewno to to (a sama zaczęłam czuć na tym etapie i wiem że tego nie można z niczym pomylić) to tamta jej odpowiedziała, że ona lepiej wie bo ma już dwójkę dzieci, jest bardziej doświadczona i żeby z nią nie dyskutowała- wypowiedź w takim tonie :D myślałam, że padnę normalnie, jak tak można w ogóle się odezwać do kogoś :D

podczytuje majówki, bo mam termin na 1.06 i podglądam sobie u nich czego mniej więcej w konkretnych tygodniach mogę się spodziewać i mam wrażenie, że dziewczyny kłócą się tam o byle co, jedna mądrzejsza i bardziej doświadczona od drugiej, ogólnie nieprzyjemna atmosfera..

A co do brzucha, to u mnie też jeszcze nic nie widać, chociaż spodnie już trochę uciskają, zwłaszcza pod koniec dnia, zastanawiam się kiedy się pokaże :)
    No i jutro mamy mikołajkową wizytę, może dowiemy się kto tam mieszka w brzuszku :)

Oleśka11 lubi tę wiadomość

mhsvjw4zrmx08mca.png
    Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam pierwsze ruchy- jakby jakaś malutka rybka musnęła. Póki co tylko jelita mnie muskają ;-). A potem będą nogi wciskane w żebra i nie będzie miło...

Wojtek 10.08.2016r.
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A koleżanka ma termin za dwa tygodnie, jest w ciąży z chłopcem i poza pięknym, okrągłym brzuszkiem nie widać u niej ani grama ciąży ;) Może rzeczywiście w tych przesądach o kształcie brzucha jest jakieś ziarenko prawdy ;)

mhsvjw4zrmx08mca.png
    Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska myślę że jak ochlonie to będzie się cieszył jak wariat. Każdy ma jakieś preferencje ale i tak najważniejsze jest żeby było to zdrowe dziecko. Ja marzyłam o córce i jak lekarka przy drugim powiedziała ze to chyba też chłopiec to mi się wymsknelo : "tylko nie to, miała być córka" na szczęście mój i pani doktor skwitowali to śmiechem :) i co minęły 24h a ja już jak głupia się cieszę z tych moich chłopaków :) a faceci myślą inaczej niż my - czytaj czasem wolniej wiec potrzebuje czasu żeby zaakceptować zmianę planu :)

EDIT: żeby nie było samej mi głupio było ze tak palnelam na tym usg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 15:20

Shirley, Doriska87, bratfrandu lubią tę wiadomość

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem jak bym zareagowała jakby w pierwszej ciąży okazało się, że dziewczyna. Miałam mocne przeczucie, że będzie chłopak. Aż się sama siebie bałam co zrobię jak będzie inaczej. Nie miałam okazji się przekonać, na szczęście.
    A teraz jak się okazało, z bliźniaki to zamiast łez radosci było siarczyste "o kur..." ;-) a mąż o mało się tam nie posikał z mojej miny ;-)

Ariette1983 lubi tę wiadomość

Wojtek 10.08.2016r.
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ