X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Wojtka wrote:
    Ja też nie wiem jak bym zareagowała jakby w pierwszej ciąży okazało się, że dziewczyna. Miałam mocne przeczucie, że będzie chłopak. Aż się sama siebie bałam co zrobię jak będzie inaczej. Nie miałam okazji się przekonać, na szczęście.
    A teraz jak się okazało, z bliźniaki to zamiast łez radosci było siarczyste "o kur..." ;-) a mąż o mało się tam nie posikał z mojej miny ;-)
    Mama Wojtka a to ciaza blizniacza to z pomocą medyczna czy sama od siebie ? Bylo powdwojne jajeczkowanie? Bo to dwujajowa prawda?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naturalna. A czy dwujajowe to nie wiadomo. Niby dwukosmówkowa dwuowodniowa, ale to nie jest jednoznaczne z dwujajowością.

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    A ktoś dziś wizytuje ? A może jutro ze mną ma ktoś mikołajkową wizytę ? :)
    Co do brzucha, to ja swój widzę. Zawsze był płaski, a przynajmniej dało się go ściągnąć jak nie chciał być płaski ;p teraz wciągnąć nie mogę.
    Melduje sie ze my sie jutro wizytujemy ❤

Jesli chodzi o presje chlopiec czy dziewczynka to u mnie w domu są 2 dziewczynki i najprawdopodobniej bedzie i 3 babeczka nie musze chyba mowić jakie gadanie w rodzinie ...
    Maz na szczescie przyjal to do wiadomosci normalnie jak cos codziennego ale nadal ma malenka nadzieje ze moze jednak bedzie chlopiec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 16:32

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Melduje sie ze my sie jutro wizytujemy ❤

Jesli chodzi o presje chlopiec czy dziewczynka to u mnie w domu są 2 dziewczynki i najprawdopodobniej bedzie i 3 babeczka nie musze chyba mowić jakie gadanie w rodzinie ...
    Maz na szczescie przyjal to do wiadomosci normalnie jak cos codziennego ale nadal ma malenka nadzieje ze moze jednak bedzie chlopiec
    Mój tata jak kolejna dziewczyna mu się rodziła to też żałował, że nie chłopiec. Teraz mówi, że miał wielkie szczęście :P

Ariette1983 lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to niech nie marudzą, bo to oni odpowiadają za płeć. Kropka.

Oleśka11, Trine91, Doriska87, bratfrandu lubią tę wiadomość

Wojtek 10.08.2016r.
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Wojtka wrote:
    Naturalna. A czy dwujajowe to nie wiadomo. Niby dwukosmówkowa dwuowodniowa, ale to nie jest jednoznaczne z dwujajowością.
    Mama Wojtka a miałas prenatlane juz? Nic ci nie mówili bo mi lekarz mówił ze jak do 13-14tc nie okresli sie jaka ciaza to później niema juz jak bo wszystko jest za duze . Zreszta wazne ze sa dwa lozyska ,reszta to juz nie wazna .u mnie jedno lozysko na dwoch bylo. I byla to ciaza wysokiego ryzyka
    Ale ci powiem ze u mnie jednojajowe bliźniaki ale nie sa klonami , troche sie roznia .. choc inni mowia ze ich nie rozrozniaja ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 17:00

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nie miał presji że musi mieć syna. Od samego początku powtarzał że najważniejsze jest aby było zdrowe ;)
    Ze strony rodziny też nie ma presji że chciało by to czy tamto. Jedynie teściowa wywiera na mnie presje żebym zakończyła już kp. W niedzielę już na nią naskoczyłam bo mam dość jej gadania. Mam nadzieję że już zakończy ten temat

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Mama Wojtka a miałas prenatlane juz? Nic ci nie mówili bo mi lekarz mówił ze jak do 13-14tc nie okresli sie jaka ciaza to później niema juz jak bo wszystko jest za duze . Zreszta wazne ze sa dwa lozyska ,reszta to juz nie wazna .u mnie jedno lozysko na dwoch bylo. I byla to ciaza wysokiego ryzyka
    Ale ci powiem ze u mnie jednojajowe bliźniaki ale nie sa klonami , troche sie roznia .. choc inni mowia ze ich nie rozrozniaja ..
    Mówił, że dwukosmówkowa, ale jak to stwierdził "jedna płyta łożyska". Także jeszcze do Wrocławia jadę do innego gina, może coś więcej powie.

Wojtek 10.08.2016r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:
    Na szczęście badania genetyczne wyszły ok i usg też ok :-)

Poryczałam się ale zaraz mi przejdzie...

Dzięki dziewczyny za wsparcie.
    Doriska, może tak palnął...
    Powiem tak Córka to córka. Zawsze będzie blisko Ciebie :) dziewczynki są wdzięczne i dużo mniej z nimi kłopotów. To cudownie ze kolejna kobieta będzie na świecie :) to powód do dumy! Mamy ciężkie życie ale zawsze będziemy blisko matki. Taka prawda :))

Oleśka11, Ariette1983, Doriska87 lubią tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Wojtka wrote:
    Mówił, że dwukosmówkowa, ale jak to stwierdził "jedna płyta łożyska". Także jeszcze do Wrocławia jadę do innego gina, może coś więcej powie.
    Mama wojtka dwukosmowkowa to oznacza ze dwa lozyska . Ale zas nie wiem o co mu chodzilo z tym jedna plyta lozyska . W ciazy wieloplodowej bardzo wazne jest okreslenie ilosci lozysk .. jesli jest jedno to juz od 20 tc co 2 tyg usg nawet co tydzień.. zeby wykluczyc zespol ttts .. jesli.dwa lozyska wszystko przebiega jak w ciąży pojedyncZej. Dobrze ze jedziesz to skonsultowac
    U mnie wlasnie wystapil ten zespół TTTS dlatego zakonczyli mi ciaze w 27+4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 17:46

07.06.2019 synek

• Lilka26 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zanim byłam w Ciąży to powtarzałam w domu, że siła perswazji wmówie dziecku aby był chłopcem i tak bardzo byłam nastawiona. Starałam się wszystko zrobić co mogłoby tylko wspomóc aby był chłopiec. Jadłam banany pieczarki- chodzi o zasadowy odczyn pH. Sprawdzałam kalendarz chiński czy jest szansa na chłopaka... Wszyscy w domu powtarzali mi abym się tak nie nastawiała bo będę rozczarowana. Natomiast ja im powtarzałam, że to będzie Franek i kropka. Mój mąż wolałby inne imie. Mój argument na to jest że jak on będzie się 9 m-cy męczył to wtedy w nagrodę sobie wybierze imię albo drugiemu dziecku on wymyśli. Jak dowiedzialam się o ciąży to dalej rodzicom i mojemu bratu i mężowi- tylko my wiemy o ciąży- powtarzałam że to na pewno Franek i na chwilę obecną będzie franek. Mama jednak dalej powtarza mi abym się nie nastawiała tak na 100% bo będę rozczarowana.

W mojej rodzinie nikt się nie spodziewa że my chcieliśmy mieć dziecko jesteśmy z mężem karierowiczami i chcemy wszystkim powiedzieć w święta mam nawet taka super obcisła elastyczna kieckę i może będzie już coś widać bo na razie nie za bardzo. Już nie mogę doczekać się ich min zdziwionych.

Ariette1983 lubi tę wiadomość

• Lilka26 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o rodziców to moja mama wiedziała że się staramy i że może być różnie zresztą sama się zorientowała zanim im powiedzieliśmy. Natomiast tata i brat mieli wielką niespodziankę i bardzo się ucieszyli zwłaszcza tata- to będzie jego pierwszy wnuk, a wszyscy koledzy już mają rodzeństwo też już wszyscy dziadkami, babciami.

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jeszcze nikt nie wie ze jestem w ciazy .jesli bedzie ok na usg 14 grudnia to powiem na swieta .. chyba ze ktos szybciej sie domysli

07.06.2019 synek

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras z was pisala dzis ze dorzuci foto brzuszka wieczorem :)

07.06.2019 synek

• Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Mama wojtka dwukosmowkowa to oznacza ze dwa lozyska . Ale zas nie wiem o co mu chodzilo z tym jedna plyta lozyska . W ciazy wieloplodowej bardzo wazne jest okreslenie ilosci lozysk .. jesli jest jedno to juz od 20 tc co 2 tyg usg nawet co tydzień.. zeby wykluczyc zespol ttts .. jesli.dwa lozyska wszystko przebiega jak w ciąży pojedyncZej. Dobrze ze jedziesz to skonsultowac
    U mnie wlasnie wystapil ten zespół TTTS dlatego zakonczyli mi ciaze w 27+4
    Coś tam pokazywał, że obydwie pępowiny skręcają w tym samym kierunku i te łożyska są na przedniej ścianie macicy. Ale nie przekonał mnie, że jest przekonany, więc skonsultuję z kimś bardziej doświadczonym.
    A jak jest parka to na 100% są dwie kosmówki? Mogą się złączyć na jakimś etapie? Pokręcone te ciąże mnogie...

Wojtek 10.08.2016r.
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Swoją drogą na majówkach widziałam niedawno niezłą dyskusję. Jedna dziewczyna w 16 czy 17 tygodniu napisała, że czuje ruchy a na to druga zaczęła jej mówić że jej się wydaje, że to niemożliwe. Jak tamta się upierała, że na pewno to to (a sama zaczęłam czuć na tym etapie i wiem że tego nie można z niczym pomylić) to tamta jej odpowiedziała, że ona lepiej wie bo ma już dwójkę dzieci, jest bardziej doświadczona i żeby z nią nie dyskutowała- wypowiedź w takim tonie :D myślałam, że padnę normalnie, jak tak można w ogóle się odezwać do kogoś :D
    Przypadkiem mi się nawinelo, widzę, że zrobiłam sensacje na całe fioletowe forum hahah! :D
    No czułam, teraz już czuję prawdziwe kopniaki, ba nawet dziś poraz pierwszy widziałam ruchy na brzuchu :D ale nie wierzcie mi, w książkach tego nie ma hah :D

Spokojnych ciąż Wam życzę :)

GreenK, Oleśka11, Lena1984, Mama Wojtka lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny a jaki macie sluz w ciazy. U mnie non stop mokro wodnisty a sporadycznie pojawi sie taki cos podobny do gestego bialka jajka ? ,pamietam ze w poprzedniej ciazy bylo podobnie a blizej 20 tc to tak bylo duzo ze kupowalam te wkladki na wyciek wod bo myslalam ze podciekaja ..wtedy myslalam tez ze moze popuszczam ale to nie byl mocz .
    Mam to samo. Wodnisty aż myslam ze może wody ale szyjka zamknięta. I od czasu do czasu białko.hmm nie wiem czy to okej ?

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Wojtka wrote:
    Coś tam pokazywał, że obydwie pępowiny skręcają w tym samym kierunku i te łożyska są na przedniej ścianie macicy. Ale nie przekonał mnie, że jest przekonany, więc skonsultuję z kimś bardziej doświadczonym.
    A jak jest parka to na 100% są dwie kosmówki? Mogą się złączyć na jakimś etapie? Pokręcone te ciąże mnogie...
    Jesli jest parka to na pewno dwu jajowe bo. Jednojajowe wystepuja albo dwoch chlopcow albo dwie dziewczynk nie moze byc parki. Bo to jedno jajko poprostu dzieli sie na dwa wiec ta sama plec musi byc . U ciebie tylko kwestia lozyska ale na tej podstawie ze prawdopodobnie to parka sadze ze 99% bedzie to na dwoch lozyskach bo wynika z tego ze to dwujajowe .. a przy deujajowych zawsze sa dwa lozyska i dwie owodnie .. a nie mam pojecia czy moga sie zlonczyc ze soba .. ale calkiem mozliwe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 18:20

07.06.2019 synek

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:
    Mam to samo. Wodnisty aż myslam ze może wody ale szyjka zamknięta. I od czasu do czasu białko.hmm nie wiem czy to okej ?
    Ja niby tak mialam w poprzedniej ciazy z tym ze wtedy byl slu bardziej przejzysty a teraz jest zoltawy .. nie wiem czy to normalne czy jakas infekcja

07.06.2019 synek

• Lena1984 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Ktoras z was pisala dzis ze dorzuci foto brzuszka wieczorem :)

A to ja byłam. Tylko musicie powiedzieć jak tu się wrzuca zdjęcia...

oar8rjjgv1h3pwf7.png
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ