Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama Wojtka wrote:Ja też nie wiem jak bym zareagowała jakby w pierwszej ciąży okazało się, że dziewczyna. Miałam mocne przeczucie, że będzie chłopak. Aż się sama siebie bałam co zrobię jak będzie inaczej. Nie miałam okazji się przekonać, na szczęście.
A teraz jak się okazało, z bliźniaki to zamiast łez radosci było siarczyste "o kur..." a mąż o mało się tam nie posikał z mojej miny27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
makalotia wrote:A ktoś dziś wizytuje ? A może jutro ze mną ma ktoś mikołajkową wizytę ?
Co do brzucha, to ja swój widzę. Zawsze był płaski, a przynajmniej dało się go ściągnąć jak nie chciał być płaski ;p teraz wciągnąć nie mogę.
Jesli chodzi o presje chlopiec czy dziewczynka to u mnie w domu są 2 dziewczynki i najprawdopodobniej bedzie i 3 babeczka nie musze chyba mowić jakie gadanie w rodzinie ...
Maz na szczescie przyjal to do wiadomosci normalnie jak cos codziennego ale nadal ma malenka nadzieje ze moze jednak bedzie chlopiecWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 16:32
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
0202oliwcia wrote:Melduje sie ze my sie jutro wizytujemy ❤
Jesli chodzi o presje chlopiec czy dziewczynka to u mnie w domu są 2 dziewczynki i najprawdopodobniej bedzie i 3 babeczka nie musze chyba mowić jakie gadanie w rodzinie ...
Maz na szczescie przyjal to do wiadomosci normalnie jak cos codziennego ale nadal ma malenka nadzieje ze moze jednak bedzie chlopiecAriette1983 lubi tę wiadomość
-
Mama Wojtka wrote:Naturalna. A czy dwujajowe to nie wiadomo. Niby dwukosmówkowa dwuowodniowa, ale to nie jest jednoznaczne z dwujajowością.
Ale ci powiem ze u mnie jednojajowe bliźniaki ale nie sa klonami , troche sie roznia .. choc inni mowia ze ich nie rozrozniaja ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 17:00
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Mój mąż nie miał presji że musi mieć syna. Od samego początku powtarzał że najważniejsze jest aby było zdrowe
Ze strony rodziny też nie ma presji że chciało by to czy tamto. Jedynie teściowa wywiera na mnie presje żebym zakończyła już kp. W niedzielę już na nią naskoczyłam bo mam dość jej gadania. Mam nadzieję że już zakończy ten temat -
czarnulka24 wrote:Mama Wojtka a miałas prenatlane juz? Nic ci nie mówili bo mi lekarz mówił ze jak do 13-14tc nie okresli sie jaka ciaza to później niema juz jak bo wszystko jest za duze . Zreszta wazne ze sa dwa lozyska ,reszta to juz nie wazna .u mnie jedno lozysko na dwoch bylo. I byla to ciaza wysokiego ryzyka
Ale ci powiem ze u mnie jednojajowe bliźniaki ale nie sa klonami , troche sie roznia .. choc inni mowia ze ich nie rozrozniaja ..Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
nick nieaktualnyDoriska87 wrote:Na szczęście badania genetyczne wyszły ok i usg też ok
Poryczałam się ale zaraz mi przejdzie...
Dzięki dziewczyny za wsparcie.
Powiem tak Córka to córka. Zawsze będzie blisko Ciebie dziewczynki są wdzięczne i dużo mniej z nimi kłopotów. To cudownie ze kolejna kobieta będzie na świecie to powód do dumy! Mamy ciężkie życie ale zawsze będziemy blisko matki. Taka prawda )Oleśka11, Ariette1983, Doriska87 lubią tę wiadomość
-
Mama Wojtka wrote:Mówił, że dwukosmówkowa, ale jak to stwierdził "jedna płyta łożyska". Także jeszcze do Wrocławia jadę do innego gina, może coś więcej powie.
U mnie wlasnie wystapil ten zespół TTTS dlatego zakonczyli mi ciaze w 27+4Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 17:46
07.06.2019 synek
Ja zanim byłam w Ciąży to powtarzałam w domu, że siła perswazji wmówie dziecku aby był chłopcem i tak bardzo byłam nastawiona. Starałam się wszystko zrobić co mogłoby tylko wspomóc aby był chłopiec. Jadłam banany pieczarki- chodzi o zasadowy odczyn pH. Sprawdzałam kalendarz chiński czy jest szansa na chłopaka... Wszyscy w domu powtarzali mi abym się tak nie nastawiała bo będę rozczarowana. Natomiast ja im powtarzałam, że to będzie Franek i kropka. Mój mąż wolałby inne imie. Mój argument na to jest że jak on będzie się 9 m-cy męczył to wtedy w nagrodę sobie wybierze imię albo drugiemu dziecku on wymyśli. Jak dowiedzialam się o ciąży to dalej rodzicom i mojemu bratu i mężowi- tylko my wiemy o ciąży- powtarzałam że to na pewno Franek i na chwilę obecną będzie franek. Mama jednak dalej powtarza mi abym się nie nastawiała tak na 100% bo będę rozczarowana.
W mojej rodzinie nikt się nie spodziewa że my chcieliśmy mieć dziecko jesteśmy z mężem karierowiczami i chcemy wszystkim powiedzieć w święta mam nawet taka super obcisła elastyczna kieckę i może będzie już coś widać bo na razie nie za bardzo. Już nie mogę doczekać się ich min zdziwionych.Ariette1983 lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o rodziców to moja mama wiedziała że się staramy i że może być różnie zresztą sama się zorientowała zanim im powiedzieliśmy. Natomiast tata i brat mieli wielką niespodziankę i bardzo się ucieszyli zwłaszcza tata- to będzie jego pierwszy wnuk, a wszyscy koledzy już mają rodzeństwo też już wszyscy dziadkami, babciami.
-
A u mnie jeszcze nikt nie wie ze jestem w ciazy .jesli bedzie ok na usg 14 grudnia to powiem na swieta .. chyba ze ktos szybciej sie domysli27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Ktoras z was pisala dzis ze dorzuci foto brzuszka wieczorem27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
czarnulka24 wrote:Mama wojtka dwukosmowkowa to oznacza ze dwa lozyska . Ale zas nie wiem o co mu chodzilo z tym jedna plyta lozyska . W ciazy wieloplodowej bardzo wazne jest okreslenie ilosci lozysk .. jesli jest jedno to juz od 20 tc co 2 tyg usg nawet co tydzień.. zeby wykluczyc zespol ttts .. jesli.dwa lozyska wszystko przebiega jak w ciąży pojedyncZej. Dobrze ze jedziesz to skonsultowac
U mnie wlasnie wystapil ten zespół TTTS dlatego zakonczyli mi ciaze w 27+4
A jak jest parka to na 100% są dwie kosmówki? Mogą się złączyć na jakimś etapie? Pokręcone te ciąże mnogie...Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Oleśka11 wrote:Swoją drogą na majówkach widziałam niedawno niezłą dyskusję. Jedna dziewczyna w 16 czy 17 tygodniu napisała, że czuje ruchy a na to druga zaczęła jej mówić że jej się wydaje, że to niemożliwe. Jak tamta się upierała, że na pewno to to (a sama zaczęłam czuć na tym etapie i wiem że tego nie można z niczym pomylić) to tamta jej odpowiedziała, że ona lepiej wie bo ma już dwójkę dzieci, jest bardziej doświadczona i żeby z nią nie dyskutowała- wypowiedź w takim tonie myślałam, że padnę normalnie, jak tak można w ogóle się odezwać do kogoś
No czułam, teraz już czuję prawdziwe kopniaki, ba nawet dziś poraz pierwszy widziałam ruchy na brzuchu ale nie wierzcie mi, w książkach tego nie ma hah
Spokojnych ciąż Wam życzęGreenK, Oleśka11, Lena1984, Mama Wojtka lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
nick nieaktualnyczarnulka24 wrote:Dziewczyny a jaki macie sluz w ciazy. U mnie non stop mokro wodnisty a sporadycznie pojawi sie taki cos podobny do gestego bialka jajka ? ,pamietam ze w poprzedniej ciazy bylo podobnie a blizej 20 tc to tak bylo duzo ze kupowalam te wkladki na wyciek wod bo myslalam ze podciekaja ..wtedy myslalam tez ze moze popuszczam ale to nie byl mocz .
-
Mama Wojtka wrote:Coś tam pokazywał, że obydwie pępowiny skręcają w tym samym kierunku i te łożyska są na przedniej ścianie macicy. Ale nie przekonał mnie, że jest przekonany, więc skonsultuję z kimś bardziej doświadczonym.
A jak jest parka to na 100% są dwie kosmówki? Mogą się złączyć na jakimś etapie? Pokręcone te ciąże mnogie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 18:20
07.06.2019 synek
GreenK wrote:Mam to samo. Wodnisty aż myslam ze może wody ale szyjka zamknięta. I od czasu do czasu białko.hmm nie wiem czy to okej ?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity