X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Wrzucę co wychodowalam ;-) w sumie jest taki od rana nie tylko na wieczór. I chodzę w getrach ciążowych, najwygodniej. U mnie dzisiaj 11+4 pierwsza ciąża więc chyba dość szybko wyskoczył do Przodu. W sobotę byłam - 0,5 kg niż na początku.

Zdjęcie trochę rozmazane musicie wybaczyć.

https://zapodaj.net/950d96a0d9e4f.jpg.html
    Śliczny brzusio

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:
    Jakie Wy chudzinki :) ja już 1,5 kg do przodu i rozmiar piersi o 2 numery do przodu. Aż się boje co będzie dalej :)
    1,5 kg to nie tak źle :)

gann3e3k131pma53.png
  • Lena1984 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    A przytylas cos czy waga stoi a brzusio rosnie ? Bo u mnie brzuch rosnie ale waga na razie stoi jak z przed ciazy

Jak ważyłam się u lekarza 14.11 to stała waga teraz bedę w przyszłym tygodniu na wizycie to się zważę ale jak na moje oko to mi nogi przytyły trochę więc podejrzewam, że 1kg-1,5kg mogłam przytyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 20:01

oar8rjjgv1h3pwf7.png
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam dziewczyny za wsparcie. Jesteście cudowne...:-)
    Gratuluję też pieknych brzuszków - mój jest z kategorii średnich (niby coś już widac, w spodnie się nie mieszczę ale jakby ktoś nie wiedział to moze nawet i by nie skojarzył ze to ciąża -to moja pierwsza ciaża). Zwykle wieczorem jest większy :-).
    Czasem - zazwyczaj jak siedze lub leże czuje jakies takie dziwne smyrania i łaskotania ale na ruchy to chyba za wcześnie...Kto wie:-)

Marryy lubi tę wiadomość

2019 Natalka
  • Nita Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorem. Oj ostatnio czasu zupełnie brak. Synkowi wychodzą już dwie ostatnie piątki. Jak wyjdą, to już koniec ząbkowania. Jupi! Ale jest marudny, ślini się, wszystko wkłada do buzi a w nocy budzi się z płaczem, tak go boli :(
    27 grudnia mam wizytę u położnej a 3 stycznia pierwszą konsultację z ginekologiem w szpitalu, ze względu na komplikacje w poprzedniej ciąży.
    Czuję się ok póki co, czasem mnie brzuch boli, nudności niestety wróciły, wczoraj zwymiotowałam tak konkretnie po raz pierwszy w tej ciąży. Ciśnienie zaczyna mi lekko skakać, jestem na aspirynie aktualnie.

A to mój brzuszek z dzisiaj rano :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eac5f68e4cf0.jpg

czarnulka24, Marryy, Samsaramsa, Mama Wojtka, Lena1984, Lorella, Violet Flower, Shirley, Hiszpaneczka, Ariette1983, jolciaa171, KaśkaKwa lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, chudzinko, śliczna kulka. Ja Wam rano wrzucę żeby pokazać jaki duży mam jeszcze przed śniadaniem :)

Nita lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo, jednak u nas to jest swojsko, miło a szacunek do drugiej osoby to z każdego posta się leje. Kiedy bym nie urodziła to nigdzie się nie wybieram :D

Dziewczyny, z innej beczki. Czy któraś z Was bierze żelazo i mogłaby mi coś doradzić?

miazmija, Trine91, Lena2305 lubią tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    O mamo, jednak u nas to jest swojsko, miło a szacunek do drugiej osoby to z każdego posta się leje. Kiedy bym nie urodziła to nigdzie się nie wybieram :D

Dziewczyny, z innej beczki. Czy któraś z Was bierze żelazo i mogłaby mi coś doradzić?
    Ja jeszcZe nie biore zamierzam zrobic badania i jesli wyjdzie cos nie tak to wtedy zaczne cos brac.
    A ty chcesz profilaktycznie czy masz niedobor czesto zelazo jest w wit ciazowych na 2 trymestr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 21:19

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Nita Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam trochę Majówki i tam dziewczyny pisały o herbatkach owocowych i hibiskusie. A ja właśnie ostatnio od kilku dni piłam herbatę z dzikiej róży. Nawet 3x dziennie. Dziś sprawdziłam skład, a na pierwszym miejscu hibiskus, który jest zabroniony w ciąży. Właśnie odkąd te herbaty zaczęłam pić to mnie brzuch zaczął boleć. Także uważajcie, czytajcie składy. Dziś też chciałam kupić jakąś inną herbatę owocową. Znalazłam mix herbat, w środku kilka torebek herbaty mandarynkowej, mango i truskawka, czarna porzeczka itd. Każda z nich miała hibiskus na pierwszej pozycji. Nieźle :/

Madamee92 lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• makalotia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wam też się tak strasznie odbija non stop. W pierwszej ciąży to miałam, ale nie aż tak, a teraz to się czuję z tym okropnie. Nie umiem sobie z tym poradzić.

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Ja jeszcZe nie biore zamierzam zrobic badania i jesli wyjdzie cos nie tak to wtedy zaczne cos brac.
    A ty chcesz profilaktycznie czy masz niedobor czesto zelazo jest w wit ciazowych na 2 trymestr
    Nie, nie profilaktycznie. Od tygodnia biorę Tardyferon bo mam anemię ciążową. No i praktycznie już drugiego dnia brania tego leku zaczęły się u mnie zawroty głowy. Nie miałm ich wcześniej, nie włączyłam żadnych innych leków oprócz tego więc albo to jakiś fatalny zbieg okoliczności albo to skutek uboczny. W ulotce nie ma nic o tym, jest tylko napisane że mogą wystąpić mdłości. Dlatego chciałam się podpytać kogoś kto też bierze tardyferon czy też tak miał... Do wizyty jeszcze trochę, a to jest z dnia na dzień coraz bardziej męczące. Dziś jechałam samochodem to musiałam zjechać na chwilę na przystanek i odczekać chwilę :/

gann3e3k131pma53.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Poczytałam trochę Majówki i tam dziewczyny pisały o herbatkach owocowych i hibiskusie. A ja właśnie ostatnio od kilku dni piłam herbatę z dzikiej róży. Nawet 3x dziennie. Dziś sprawdziłam skład, a na pierwszym miejscu hibiskus, który jest zabroniony w ciąży. Właśnie odkąd te herbaty zaczęłam pić to mnie brzuch zaczął boleć. Także uważajcie, czytajcie składy. Dziś też chciałam kupić jakąś inną herbatę owocową. Znalazłam mix herbat, w środku kilka torebek herbaty mandarynkowej, mango i truskawka, czarna porzeczka itd. Każda z nich miała hibiskus na pierwszej pozycji. Nieźle :/
    Ja gdzieś już wyczytałam dawno że hibiskusa nie można. A też lubię, miałam mnóstwo dobrych herbat z nim, wszystkie mąż wykończył :)

gann3e3k131pma53.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    Dziewczyny, czy Wam też się tak strasznie odbija non stop. W pierwszej ciąży to miałam, ale nie aż tak, a teraz to się czuję z tym okropnie. Nie umiem sobie z tym poradzić.
    Ja nie mam tego problemu. Może jesz coś co Ci szkodzi?

gann3e3k131pma53.png
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2018, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Twoja historia to wypisz wymaluj jak moja. To samo przeżyłam z kłującymi ostrymi bólami brzucha i uważam, że to przez hibiskusa. Gdy go piłam to po kilka dziennie nawet do 5 herbat! Później przez pare dni miałam takie bóle że pojechałam na IP. Pomimo, że lekarz nic nie wykrył, ja mu nie mówiłam o herbatach bo do głowy by mi nie przyszło. Później zaczełam analizować i wpisałam w neta i wyczytałam o tym hibiskusie. Jak przestałam pić, takie bóle już się nie powtórzyły.

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i przed ciążą źle reagowałam na "różowe" herbatki więc na pewno coś ekstra na rzeczy.

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Nie, nie profilaktycznie. Od tygodnia biorę Tardyferon bo mam anemię ciążową. No i praktycznie już drugiego dnia brania tego leku zaczęły się u mnie zawroty głowy. Nie miałm ich wcześniej, nie włączyłam żadnych innych leków oprócz tego więc albo to jakiś fatalny zbieg okoliczności albo to skutek uboczny. W ulotce nie ma nic o tym, jest tylko napisane że mogą wystąpić mdłości. Dlatego chciałam się podpytać kogoś kto też bierze tardyferon czy też tak miał... Do wizyty jeszcze trochę, a to jest z dnia na dzień coraz bardziej męczące. Dziś jechałam samochodem to musiałam zjechać na chwilę na przystanek i odczekać chwilę :/

Brałam pod koniec ciąży ale nie miałam żadnych zwrotów głowy

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    Mi tak ,czuje się jak owca :)

• makalotia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Ja nie mam tego problemu. Może jesz coś co Ci szkodzi?
    Może, choc ,to dziwne bo najbardziej mnie łapie w nocy gdy się kładę. Choć i czasem w dzień jest źle.

17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś o 10:30 mam wizytę. Pierwszą od 4 tygodni. Jest stres ..
    Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty!

Mama Wojtka, Shirley, Trine91, asylia, Lorella, Madamee92 lubią tę wiadomość

17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Meluśka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Podczytuje Was cały czas, jak tylko mogę, bo moja córa potrzebuje dużo uwagi xD
    Co do brzuszka, to w pierwszej ciąży zaczął być widoczny gdzieś w 11 tygodniu może, teraz mam spory, taki miałam w 14-15 tygodniu w 1 ;) a piersi mi urosły o 1 rozmiar już, tak jak w 1 ciąży, w sumie to 2 rozmiary miałam większe
    Co do ruchów dziecka, powiem Wam, że czasami się zdarzy coś poczuć w dole brzucha, takie puknięcie lekkie, w 1 ciąży poczułam ruchy tak w 18 tygodniu, ale takie początki to były ;)

KaśkaKwa lubi tę wiadomość

23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ