Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Marryy wrote:Wrzucę co wychodowalam w sumie jest taki od rana nie tylko na wieczór. I chodzę w getrach ciążowych, najwygodniej. U mnie dzisiaj 11+4 pierwsza ciąża więc chyba dość szybko wyskoczył do Przodu. W sobotę byłam - 0,5 kg niż na początku.
Zdjęcie trochę rozmazane musicie wybaczyć.
https://zapodaj.net/950d96a0d9e4f.jpg.html27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:A przytylas cos czy waga stoi a brzusio rosnie ? Bo u mnie brzuch rosnie ale waga na razie stoi jak z przed ciazy
Jak ważyłam się u lekarza 14.11 to stała waga teraz bedę w przyszłym tygodniu na wizycie to się zważę ale jak na moje oko to mi nogi przytyły trochę więc podejrzewam, że 1kg-1,5kg mogłam przytyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 20:01
-
Dziękuje Wam dziewczyny za wsparcie. Jesteście cudowne...
Gratuluję też pieknych brzuszków - mój jest z kategorii średnich (niby coś już widac, w spodnie się nie mieszczę ale jakby ktoś nie wiedział to moze nawet i by nie skojarzył ze to ciąża -to moja pierwsza ciaża). Zwykle wieczorem jest większy .
Czasem - zazwyczaj jak siedze lub leże czuje jakies takie dziwne smyrania i łaskotania ale na ruchy to chyba za wcześnie...Kto wie:-)
Marryy lubi tę wiadomość
2019 Natalka -
Witam się wieczorem. Oj ostatnio czasu zupełnie brak. Synkowi wychodzą już dwie ostatnie piątki. Jak wyjdą, to już koniec ząbkowania. Jupi! Ale jest marudny, ślini się, wszystko wkłada do buzi a w nocy budzi się z płaczem, tak go boli
27 grudnia mam wizytę u położnej a 3 stycznia pierwszą konsultację z ginekologiem w szpitalu, ze względu na komplikacje w poprzedniej ciąży.
Czuję się ok póki co, czasem mnie brzuch boli, nudności niestety wróciły, wczoraj zwymiotowałam tak konkretnie po raz pierwszy w tej ciąży. Ciśnienie zaczyna mi lekko skakać, jestem na aspirynie aktualnie.
A to mój brzuszek z dzisiaj rano
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eac5f68e4cf0.jpgczarnulka24, Marryy, Samsaramsa, Mama Wojtka, Lena1984, Lorella, Violet Flower, Shirley, Hiszpaneczka, Ariette1983, jolciaa171, KaśkaKwa lubią tę wiadomość
-
O mamo, jednak u nas to jest swojsko, miło a szacunek do drugiej osoby to z każdego posta się leje. Kiedy bym nie urodziła to nigdzie się nie wybieram
Dziewczyny, z innej beczki. Czy któraś z Was bierze żelazo i mogłaby mi coś doradzić?miazmija, Trine91, Lena2305 lubią tę wiadomość
-
Oleśka11 wrote:O mamo, jednak u nas to jest swojsko, miło a szacunek do drugiej osoby to z każdego posta się leje. Kiedy bym nie urodziła to nigdzie się nie wybieram
Dziewczyny, z innej beczki. Czy któraś z Was bierze żelazo i mogłaby mi coś doradzić?
A ty chcesz profilaktycznie czy masz niedobor czesto zelazo jest w wit ciazowych na 2 trymestrWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 21:19
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Poczytałam trochę Majówki i tam dziewczyny pisały o herbatkach owocowych i hibiskusie. A ja właśnie ostatnio od kilku dni piłam herbatę z dzikiej róży. Nawet 3x dziennie. Dziś sprawdziłam skład, a na pierwszym miejscu hibiskus, który jest zabroniony w ciąży. Właśnie odkąd te herbaty zaczęłam pić to mnie brzuch zaczął boleć. Także uważajcie, czytajcie składy. Dziś też chciałam kupić jakąś inną herbatę owocową. Znalazłam mix herbat, w środku kilka torebek herbaty mandarynkowej, mango i truskawka, czarna porzeczka itd. Każda z nich miała hibiskus na pierwszej pozycji. Nieźle
Madamee92 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy Wam też się tak strasznie odbija non stop. W pierwszej ciąży to miałam, ale nie aż tak, a teraz to się czuję z tym okropnie. Nie umiem sobie z tym poradzić.
-
czarnulka24 wrote:Ja jeszcZe nie biore zamierzam zrobic badania i jesli wyjdzie cos nie tak to wtedy zaczne cos brac.
A ty chcesz profilaktycznie czy masz niedobor czesto zelazo jest w wit ciazowych na 2 trymestr -
Nita wrote:Poczytałam trochę Majówki i tam dziewczyny pisały o herbatkach owocowych i hibiskusie. A ja właśnie ostatnio od kilku dni piłam herbatę z dzikiej róży. Nawet 3x dziennie. Dziś sprawdziłam skład, a na pierwszym miejscu hibiskus, który jest zabroniony w ciąży. Właśnie odkąd te herbaty zaczęłam pić to mnie brzuch zaczął boleć. Także uważajcie, czytajcie składy. Dziś też chciałam kupić jakąś inną herbatę owocową. Znalazłam mix herbat, w środku kilka torebek herbaty mandarynkowej, mango i truskawka, czarna porzeczka itd. Każda z nich miała hibiskus na pierwszej pozycji. Nieźle
-
Nita wrote:Poczytałam trochę Majówki i tam dziewczyny pisały o herbatkach owocowych i hibiskusie. A ja właśnie ostatnio od kilku dni piłam herbatę z dzikiej róży. Nawet 3x dziennie. Dziś sprawdziłam skład, a na pierwszym miejscu hibiskus, który jest zabroniony w ciąży. Właśnie odkąd te herbaty zaczęłam pić to mnie brzuch zaczął boleć. Także uważajcie, czytajcie składy. Dziś też chciałam kupić jakąś inną herbatę owocową. Znalazłam mix herbat, w środku kilka torebek herbaty mandarynkowej, mango i truskawka, czarna porzeczka itd. Każda z nich miała hibiskus na pierwszej pozycji. Nieźle
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
nick nieaktualny
-
Oleśka11 wrote:Nie, nie profilaktycznie. Od tygodnia biorę Tardyferon bo mam anemię ciążową. No i praktycznie już drugiego dnia brania tego leku zaczęły się u mnie zawroty głowy. Nie miałm ich wcześniej, nie włączyłam żadnych innych leków oprócz tego więc albo to jakiś fatalny zbieg okoliczności albo to skutek uboczny. W ulotce nie ma nic o tym, jest tylko napisane że mogą wystąpić mdłości. Dlatego chciałam się podpytać kogoś kto też bierze tardyferon czy też tak miał... Do wizyty jeszcze trochę, a to jest z dnia na dzień coraz bardziej męczące. Dziś jechałam samochodem to musiałam zjechać na chwilę na przystanek i odczekać chwilę
Brałam pod koniec ciąży ale nie miałam żadnych zwrotów głowy -
nick nieaktualny
-
Oleśka11 wrote:Ja nie mam tego problemu. Może jesz coś co Ci szkodzi?
-
Dziś o 10:30 mam wizytę. Pierwszą od 4 tygodni. Jest stres ..
Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty!Mama Wojtka, Shirley, Trine91, asylia, Lorella, Madamee92 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Podczytuje Was cały czas, jak tylko mogę, bo moja córa potrzebuje dużo uwagi xD
Co do brzuszka, to w pierwszej ciąży zaczął być widoczny gdzieś w 11 tygodniu może, teraz mam spory, taki miałam w 14-15 tygodniu w 1 a piersi mi urosły o 1 rozmiar już, tak jak w 1 ciąży, w sumie to 2 rozmiary miałam większe
Co do ruchów dziecka, powiem Wam, że czasami się zdarzy coś poczuć w dole brzucha, takie puknięcie lekkie, w 1 ciąży poczułam ruchy tak w 18 tygodniu, ale takie początki to były
KaśkaKwa lubi tę wiadomość
23.07.2017 - Sandra
Ginekolog: 07.01 na 15:10