X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Denmark Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    Dziewczyny, czy Wam też się tak strasznie odbija non stop. W pierwszej ciąży to miałam, ale nie aż tak, a teraz to się czuję z tym okropnie. Nie umiem sobie z tym poradzić.

Oj mam to samo :)

ckai9jcgvelyio11.png
  • Kirsten Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pod gabinetem, ale jest opóźnienie. Nic mnie w ciąży tak nie stresuje jak badanie prenatalne.

uwo93e3kyyhwh4fb.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocne kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Aneta994 Znajoma

Wysłany: 6 grudnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie chciałam się przywitać.Jestem Aneta mam 23 lata i jestem w 2 ciąży.Termin na 11 czerwca

GreenK, Samsaramsa, Madamee92, Lena1984, Lena2305, Mama Wojtka, Ariette1983, bratfrandu lubią tę wiadomość

Aneta
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta994 wrote:
    Witajcie chciałam się przywitać.Jestem Aneta mam 23 lata i jestem w 2 ciąży.Termin na 11 czerwca
    Witamy w naszej grupie :) powiedz coś więcej o sobie, jak się czujesz? Planujesz prenatalne a może jesteś już po? :)

74dil6d8qv2ss7sm.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makalotia kciuki za wizytę. :*

U mnie jutro prenatalne, nie musze mówić, że mam koszmary w związku z tym.

Pój brzusio jest porównywalny z tymi co wrzucałyście:
    https://zapodaj.net/d4a7dc3c94648.jpg.html
    Z do wagi to zjechałam od startu 2kg i tak stoi. :)

W pierwszej ciąży wyszedł później, a teraz bardzoooo szybko.
    Sprawdzałam i z synkiem ruchy poczułam na początku 19 tygodnia, ciekawe jak będzie teraz.

Aneta994 witaj. :)

czarnulka24, Ariette1983 lubią tę wiadomość

7u22rjjg269yrzch.png
  • Lena2305 Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirsten wrote:
    Makalotia ja mam jutro o 8.30 Mikolajowe Prenatalne ;)

Co do brzucha to u mnie już widac, zdecydowanie pokazała się piłeczka z przodu.
    To jeden z kilku powodów, przez które jestem przekonana, że w brzuchu siedzi drugi syn. Z nim też miałam taką piłeczkę, z córką natomiast brzuch zaczal być widoczny po 20 tygodniu i cały czas był taki "rozlany".

Co do płci to ja m.in. przez to o czym pisała Oleska chciałabym teraz drugą córkę. Wśród moich znajomych i rodziny też przeważa trend corek przywiązanych do rodziny i synów idących w świat ;) i myślących innymi kategoriami. Zresztą jak facet się żeni, to nie da się ukryć że wtedy bezdyskusyjnie zmienia się kobieta nr 1 w jego życiu. I broń Boże nie zamierzam z tym walczyć ;) ale chciałabym mieć córkę przyjaciółkę.
    Tak samo zresztą chciałabym żeby teraz była dziewczynka, bo między córkami byłyby 22 miesiące różnicy. Nie sądzę by podobna relacja zawiązała się między chłopakami których dzielić będą 4 lata. Może kiedyś, ale nie teraz.
    No i kwestie pokoju ( ta sama płeć w jednym) tez łatwiej ogarnąć z synem przykładowo 6 lat i córkami 4 i 2 niż z synami 6 i 2.
    No ale to tylko czyste rozważania, najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy ;)

Kirsten, uczepię się, ale dziecko nie może być przyjacielem, to pomylenie ról :)

synek 2013r
    Aniołek 14 tc
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie mi się głupoty śnią :) Dziś mi się śniło ze chodziłam po domach z kolega z technikum i skladalam wszystkim zyczenia świąteczne i miałam z tektury zrobiona taka głowę mikołaja w której miałam popcorn w karmelu i wszystkich tym czestowalam zamiast opłatkiem ;) prawie co noc śnią mi się jakieś głupoty - na szczescie bez koszmarów.

Koszmarnie to się dziś czuje po 2, a może nawet 3 tygodniach przerwy od rana męczą mnie mdłości. A już naiwnie się z nimi pożegnałam ;)

Mama Wojtka lubi tę wiadomość

74dil6d8qv2ss7sm.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny-przyjmiecie do siebie przewrażliwioną ciężarną koleżankę ? :) Już nie raz zaczynałam pisać posta i ostatecznie kasowałam..Nie miałam odwagi,bałam się,że zapeszę...W sumie nadal się boję i nie wiem,czy kiedykolwiek przestanę a chciałabym bardzo...Muszę jednak z kimś rozmawiać-zwłaszcza,że poza siostrą i chrzestną-nikt z rodziny nie wie jeszcze.Jestem w 10t5d ciąży choć według ost.usg ciąża była parę dni starsza ale powątpiewam,bo dokładnie znam datę owulacji.13 grudnia jadę na wizytę do szpitala (mieszkam w Nl) i lekarz zdecyduje,czy zostaję pod jego opieką,czy opieką położnej.Pozdrawiam wszystkie mamy i życzę spokojnej ciąży.To na razie tyle z mojej strony ufff :) teraz tylko kliknąć napis "wyślij" :)

Madamee92, Nadinka83, Lena1984, Lena2305, Samsaramsa, Oleśka11, Izieth, Mama Wojtka, Ariette1983, Takana5, Aleksandra_nails lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • asylia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym się nie obraziła za drugiego synka - pierwszy jest taki cudowny, że chcę jeszcze jednego takiego. <3
    A, że w przyszłości zmienia się konieta numer 1 - trudno. Ja będę wtedy nadal najlepszą Mamą i mam zamiar zostać jeszcze najlepszą Teściową i najlepszą Babcią na świecie. :D

Moja Mama ma mnie jedną i nigdy nie miałyśmy jakiejś mega głębokiej relacji. Jasne, kochamy się, ale nie jestesmy 'przyjaciółkami' - pręcej z problemów czy żali zwierzam się przyjaciółce, jej nigdy. Może to kwestia tego, że jestesmy zupełnie różne, mamy inne charaktery i inaczej patrzymy na wiele tematów.

Izieth, Shirley, Ariette1983, Nita lubią tę wiadomość

7u22rjjg269yrzch.png
  • Lena2305 Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:
    Cześć, przepraszam ze tu piszę takie rzeczy ale muszę się gdzieś wygadać i może pomoże mi to się uspokoić...

Dziś poznaliśmy płeć dziecka (na podstawie badań genetycznych, więc pewność na blisko 100%). I mąż stwierdził że nie jest zadowolony... bo to dziewczynka. Bo w jego rodzinie od pokoleń zawsze pierwsi byli chłopcy i tak powinno być...

Ja pier...le za przeproszeniem, to my 4 lata staraliśmy się o dziecko (chyba tylko ja wierzyłam że się uda), każdego dnia martwię się czy wszystko będzie ok, miałam skracana szyjkę wiec nie wiem czy donoszę a ten że mu płeć nie pasuje...

Czar jakby prysł a ja znów czuję się sama z tym wszystkim...

Doriska, pomyślałam sobie tak. Rozczarowanie płcią nie jest społecznie akceptowane, z różnych powodów... W rzeczywistości gdyby popytać i gdyby każdy przyznał co w głębi serca czuje to duża część z nas przyznałaby, że długo musiała się oswajać z myślą o niespełnionym marzeniu. Myślę, że uczucie samo w sobie jest naturalnie i normalne. I teraz nie mówię tego, by bronić Twojego męża; nie wiem jakie macie relacje i nie wiem w jakich okolicznościach podzielił się z Tobą tą myślą. Ale sądzę , że to nie musi przekreślać ani Waszej więzi, ani jego poczucia ojcostwa, ani jego miłości do dziecka. Rozumiem, że jesteś przygnębiona bo Ty z kolei co innego chciałabyś od niego usłyszeć. Ale tak samo jak mąż masz prawo powiedzieć o swoich uczuciach i myślę , że ta otwartość może być Waszą siłą.

asylia lubi tę wiadomość

synek 2013r
    Aniołek 14 tc
  • asylia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior witaj. :*

Lady_Dior lubi tę wiadomość

7u22rjjg269yrzch.png
  • Lena2305 Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Przypadkiem mi się nawinelo, widzę, że zrobiłam sensacje na całe fioletowe forum hahah! :D
    No czułam, teraz już czuję prawdziwe kopniaki, ba nawet dziś poraz pierwszy widziałam ruchy na brzuchu :D ale nie wierzcie mi, w książkach tego nie ma hah :D

Spokojnych ciąż Wam życzę :)

Oooo matko jaka teoria. Ja od 15 tygodnia czułam ruchy i na bank to było to :D a Wy od kiedy czulyscie kopniaki?

Oleśka11 lubi tę wiadomość

synek 2013r
    Aniołek 14 tc
  • Lena2305 Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena1984 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8af2c435deec.jpg

Pięknie :) Widzę że nie jestem sama z wyraźnym brzuszkiem, choć mój jest jeszcze ciut mniejszy

Lena1984 lubi tę wiadomość

synek 2013r
    Aniołek 14 tc
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior witamy :) jeśli nas podczytywałaś to wiesz że nie jedna z nas miała obawy czy tym razem uda się szcześliwie ciąże donosić :) więc nie raz podnosiłyśmy się nawzajem na duchu.

74dil6d8qv2ss7sm.png
  • Lena2305 Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:
    Dziękuje Wam dziewczyny za wsparcie. Jesteście cudowne...:-)
    Gratuluję też pieknych brzuszków - mój jest z kategorii średnich (niby coś już widac, w spodnie się nie mieszczę ale jakby ktoś nie wiedział to moze nawet i by nie skojarzył ze to ciąża -to moja pierwsza ciaża). Zwykle wieczorem jest większy :-).
    Czasem - zazwyczaj jak siedze lub leże czuje jakies takie dziwne smyrania i łaskotania ale na ruchy to chyba za wcześnie...Kto wie:-)

A w którym jesteś teraz tygodniu? Ja też mam takie smyrania śmieszne, które mi się pojawiały zawsze tylko w ciąży, ale czuciem ruchów bym tego nie nazwała :)

synek 2013r
    Aniołek 14 tc
  • Lena1984 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior i Aneta994 witajcie :)

Aneta mamy termin porodu tego samaego dnia :)

Kciuki za dzisiejsze wizyty!!

Kirsten jesteś już po wizycie?

oar8rjjgv1h3pwf7.png
  • Kirsten Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff ja już po. Ogromny kamień z serca. W brzuchu siedzi zdrowy, duży chłopak ;) takze przeczucia mnie nie myliły. Asylia możesz dopisać na pierwszej stronie.
    Według USG dzisiaj mam 13+3.
    Wszystkie parametry idealnie, ryzyka bardzo niskie. Łożysko na tylnej ścianie.
    Mój najpiękniejszy prezent Mikołajowy :)

asylia, Lena1984, Oleśka11, Izieth, Hiszpaneczka, Mama Wojtka, Lady_Dior, Shirley, Ariette1983, jolciaa171, Nita, Lorella, bratfrandu lubią tę wiadomość

uwo93e3kyyhwh4fb.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kristen gratuluję :*

Właśnie, komu jeszcze pleć dopisać? Bo widziałm, że kilka już było, ale często nie jestem na bieżąco i mi umyka.

7u22rjjg269yrzch.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w Lidlu dzisiaj dorwałam spodnie ciążowe na wyprzedaży za 22zl. Może i u Was są?

Aneta Lady_Dior witajcie :)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 10:25

Lena2305, Lady_Dior lubią tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ