Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Boże dziewczyny zazdroszczę Wam tej wiedzy na temat fotelików, wuzkow.. Ja na ten temat nie mam zielonego pojęcia...
Co do szkoły rodzenia.. Mój narzeczony powiedział, że wymyślampoza tym jeszcze do końca nie jestem zdecydowana jak chciałabym urodzić. Ale uważam, że szkoła rodzenia to fajna sprawa
-
Lilka26 wrote:To świetna wiadomość. Ja to powtórne USG że względu na średni pappa mam dopiero w 17 tyg. 28.12wiec jeszcze trochę muszę żyć w niepewności
ja czekam na swój wynik pappa i mam lekkiego stresa, wyniki maja być po weekendzie.
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Oleśka11 wrote:Ja dzisiaj robiłam smażony makaron z kurczakiem curry i wyszedł mi taki ostry że mało płuc nie wyplułam. Ale dobry był
ja dzisiaj miałam jajko w sosie koperkowym, ziemniaczki i surowkaale pyyyszne to bylo
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Robaczek12 wrote:Boże dziewczyny zazdroszczę Wam tej wiedzy na temat fotelików, wuzkow.. Ja na ten temat nie mam zielonego pojęcia...
Co do szkoły rodzenia.. Mój narzeczony powiedział, że wymyślampoza tym jeszcze do końca nie jestem zdecydowana jak chciałabym urodzić. Ale uważam, że szkoła rodzenia to fajna sprawa
Zobaczysz że niedługo sama będziesz dużo wiedzieć
Ja też byłam zielona w tym temacie i jak patrzyłam na te foteliki w marketach to myślałam że są spoko i wow jakie tanie xdOleśka11 lubi tę wiadomość
-
Robaczek12, ja z fotelikami zostałam oświecona tuż przed kupnem drugiego fotelika. Z wózkiem, że 2w1 to g*** przekonałam się w czasie użytkowania. Także każdy musi swoje błędy popełnić
. A ile niepotrzebnych rzeczy z gadżetów dla dziecka się kupiło... Ludzie robią biznesy naszym kosztem aż głowa boli...
Shirley, Izieth lubią tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Co do fotelika to własnie na bezpiecznym Maluchu dużo się dowiedziałam jak wybierać ile gwiazdek itp
Co do wózka ja właśnie wybiore 2w1są te z dobre 2w1 i nie można wszystkich wrzucać do jednego "wora"
Świetne wózki są z Valcobaby, koleżanka użytkuje aktualnie bodajże model snap 4 trend, zwrotny, lekki i ślicznyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 08:52
Lena1984 lubi tę wiadomość
-
Mama Wojtka wrote:Robaczek12, ja z fotelikami zostałam oświecona tuż przed kupnem drugiego fotelika. Z wózkiem, że 2w1 to g*** przekonałam się w czasie użytkowania. Także każdy musi swoje błędy popełnić
. A ile niepotrzebnych rzeczy z gadżetów dla dziecka się kupiło... Ludzie robią biznesy naszym kosztem aż głowa boli...
Prosze napisz co właśnie jest nie potrzebne a my rodzice kupujemy:)
To moje pierwsze dziecie i właśnie nie chce kupować rzeczy które sie nie przydadzą itp.... wiem że w 100% tak się nie da ale może choć trochę podpowiesz
Madamee92 lubi tę wiadomość
-
Mama Wojtka wrote:Robaczek12, ja z fotelikami zostałam oświecona tuż przed kupnem drugiego fotelika. Z wózkiem, że 2w1 to g*** przekonałam się w czasie użytkowania. Także każdy musi swoje błędy popełnić
To mnie trochę pociedzylasale jak Was Podczytuję to się sporo nauczę
-
Oleśka11 wrote:Nita, a posiew moczu masz jak zrobić?
Robaczek, może jednak się da namówićduzo też można się dowiedzieć nie tylko o porodzie ale też o opiece nad noworodkiem.
Oleśka11 sęk w tym, że on ma już syna.. Był przy porodzie i wie jak wygląda opieka nad noworodkiem..
Ale powiedziałam mu, że jeśli zdecyduje się na poród siłami natury to chce iść na szkole rodzenia razem z nimi na tym rozmowa się skończyła
-
jolciaa171 wrote:Co do fotelika to własnie na bezpiecznym Maluchu dużo się dowiedziałam jak wybierać ile gwiazdek itp
Co do wózka ja właśnie wybiore 2w1są te z dobre 2w1 i nie można wszystkich wrzucać do jednego "wora"
Świetne wózki są z Valcobaby, koleżanka użytkuje aktualnie bodajże model snap 4 trend, zwrotny, lekki i ślicznyRysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
jolciaa171 wrote:Co do fotelika to własnie na bezpiecznym Maluchu dużo się dowiedziałam jak wybierać ile gwiazdek itp
Świetne wózki są z Valcobaby, koleżanka użytkuje aktualnie bodajże model snap 4 trend, zwrotny, lekki i śliczny
Bezpieczny maluch to fajne warsztaty byłam na nich w pierwszej ciąży.
Co do wózka 2w1 również się zgodze , że nie wszystkie to "g...". Mamy 2w1 i nie zamienie na żaden inny zostaje dla drugiej córki i nie zamierzamy zmieniać , bo się świetnie sprawdza jest lekki, poręczny itp, nie widać oznak czasu a codziennie jest użytkowany i nawet samolotem leciał w luku baģażowym 2 razy.
-
Oleśka w poniedziałek będę dzwonić jeszcze raz do mojej przychodni i zażądam posiewu, bo to kurde jest jakiś żart, żeby olewać pacjentkę z poprzednią pre eklampsja i nie reagować na oznaki białka w moczu. Wkurzyłam się.
Ech, właśnie się szykuję, niedługo będziemy jechać po Axkida. Póki co mamy Joie Tilt, też jest ok, polecam jako nisko budżetowy fotelik tyłem do kierunku jazdy, ale rwf jest tylko do 18 kg a ja chcę fotelik z rwf do 25 kg, aby starczył nam jak najdłużej.
Co do wózków 2w1 lub 3w1 mam takie samo zdanie, ale mnie chodzi o te nosidełka dołączone do nich. To z reguły antymandaty, które nie mają z bezpieczeństwem dziecka nic wspólnego. Nie polecam takiego nosidełka do użytkowania w samochodzie. -
Doriska87 wrote:Cześć, przepraszam ze tu piszę takie rzeczy ale muszę się gdzieś wygadać i może pomoże mi to się uspokoić...
Dziś poznaliśmy płeć dziecka (na podstawie badań genetycznych, więc pewność na blisko 100%). I mąż stwierdził że nie jest zadowolony... bo to dziewczynka. Bo w jego rodzinie od pokoleń zawsze pierwsi byli chłopcy i tak powinno być...
Ja pier...le za przeproszeniem, to my 4 lata staraliśmy się o dziecko (chyba tylko ja wierzyłam że się uda), każdego dnia martwię się czy wszystko będzie ok, miałam skracana szyjkę wiec nie wiem czy donoszę a ten że mu płeć nie pasuje...
Czar jakby prysł a ja znów czuję się sama z tym wszystkim...
Z facetami ... mój od tygodni siedzi w kompie i podnieca się, bo nowe (większe) auto kupuje.
Chyba bardziej cieszy się z auta niż z ciąży ;-(
Delikatnie się przypominam, że jestem w ciąży i oczekuje trochę uwagi, szczególnie, że późno wraca z pracy, a wieczory przesiaduje przed kompem i patrzy na nowe auto
Facet jak dzieckohahahahaha
-
Robaczek12 wrote:Boże dziewczyny zazdroszczę Wam tej wiedzy na temat fotelików, wuzkow.. Ja na ten temat nie mam zielonego pojęcia...
O szkole rodzenia też mogę zapomnieć, mój się w takie rzeczy nie bawi to prosty chłop
Ale znalazłam zajęcia dla kobiet w ciąży od 13 tygodnia i zamierzam sama chodzić ( z koleżanką bo też w ciąży).
W tych zajęciach też jest przygotowanie do porodu, opieki nad noworodkiem i ćwiczenia więc fajna alternatywa dla nas -
Świetne wózki są z Valcobaby, koleżanka użytkuje aktualnie bodajże model snap 4 trend, zwrotny, lekki i śliczny
Ja mam valco i go kochamjolciaa171 lubi tę wiadomość