Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
jolciaa171 wrote:Prosze napisz co właśnie jest nie potrzebne a my rodzice kupujemy:)
To moje pierwsze dziecie i właśnie nie chce kupować rzeczy które sie nie przydadzą itp.... wiem że w 100% tak się nie da ale może choć trochę podpowiesz
Nie kupowałam detektora tętna i monitora oddechu i nie żałuję. Nianię elektroniczną kupiłam po długim czasie jak zaszła potrzeba.Dobrze, że nie kupiłam wcześniej sterylizatora do butelek i podgrzewacza, bo nigdy bym nie użyła. Miś szumis u nas był ok, ale potem i tak zamieniliśmy go na głośnik, bo po 30min dźwięk się wyłączał i dziecko się budziło. U innych w ogóle się nie przydał. U innych znowu niepotrzebna była poduszka do karmienia, bo okazywało się, że nie będą karmić piersią.
Z kosmetyków to oliwki, pudry też są niepotrzebne. Leżaczek-bujaczek dostałam od koleżanek i w ogóle dziecko go nie lubiło (na wygodny nie wyglądał). Zbędne też są moim zdaniem lezaczki do kąpieli, nie mówiąc o gąbkach..Lorella, Lena2305 lubią tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
KaśkaKwa wrote:O szkole rodzenia też mogę zapomnieć, mój się w takie rzeczy nie bawi to prosty chłop
Ale znalazłam zajęcia dla kobiet w ciąży od 13 tygodnia i zamierzam sama chodzić ( z koleżanką bo też w ciąży).
W tych zajęciach też jest przygotowanie do porodu, opieki nad noworodkiem i ćwiczenia więc fajna alternatywa dla nas
Ale na czwartkowej wizycie lekarz mi powiedział, że woli żebym zaczęła na nie chodzi od 16tc. Wtedy też zaczniemy odstawiac duphaston (teraz biorę 3x1) -
Mama Wojtka wrote:A to pewnie na bieżąco na forum będziemy rozmawiać. W moim przypadku bezsensownymi zakupami okazały się rzeczy u innych niezbędne np. smoczki, butelki, laktator ręczny. Dziecko nie chciało nic oprócz cyca i kropka. A laktotora ręcznego TT użyłam 1 raz i myślałam, że mu ręka odpadnie. Trzeba też uważać na ubranka- muszą być łatwe do ubierania i wygodne. Dżinsy dla noworodka, czy kombinezony dresowe z kapturem-niepraktyczne. Zapięcie z tyłu też utrudnia życie. Kurtki dopóki dzieciak nie siedzi też bezsens. Kombinezon lub śpiworek są ok. Nie przesadzać z ilością ubranek i nie bać się używanych.
Nie kupowałam detektora tętna i monitora oddechu i nie żałuję. Nianię elektroniczną kupiłam po długim czasie jak zaszła potrzeba.Dobrze, że nie kupiłam wcześniej sterylizatora do butelek i podgrzewacza, bo nigdy bym nie użyła. Miś szumis u nas był ok, ale potem i tak zamieniliśmy go na głośnik, bo po 30min dźwięk się wyłączał i dziecko się budziło. U innych w ogóle się nie przydał. U innych znowu niepotrzebna była poduszka do karmienia, bo okazywało się, że nie będą karmić piersią.
Z kosmetyków to oliwki, pudry też są niepotrzebne. Leżaczek-bujaczek dostałam od koleżanek i w ogóle dziecko go nie lubiło (na wygodny nie wyglądał). Zbędne też są moim zdaniem lezaczki do kąpieli, nie mówiąc o gąbkach..
Ja akurat nie miałam chyba niepotrzebnych rzeczy. Nie kupiłam butelek, smoczków , wyparzaczy itp i dobrze bo się nie przydały. Laktator parę razy się przydał, też przy odstawianiu. Mimo, że karmiłam tylko piersią to nie miałam poduszki i nie żałuję bo karmiłam praktycznie tylko na leżąco.
Wygodne ubranka jak najbardziej, żadne bluzy z kapturem tak jak piszesz. Najwygodniejsze na początek są body kopertowe, no wspaniały wynalazek jak dla mnie.
Jednak przypomniało mi się, że kupiłam coś co się praktycznie nie przydało : łóżeczko
-
Wróciliśmy już z nowym fotelikiem. Niestety żaden Axkid nie pasował, bo mąż, wielki chłop, nie miał z przodu miejsca na nogi. Ledwo się wcisnął. Axkid musiał być zamontowany tylko na środku, bo po bokach mamy w podłodze schowek, więc fotelik się nie nadaje.
Byłam bardzo rozczarowana, bo nastawiałam się na Axkida
Jedyny fotelik, który pasował i nie kasował siedzeń z przodu to Britax Two Way Elite i taki też kupiliśmy. Jest rwf do 25 kg. -
Z laktatorem można poczekać i w każdej chwili kupić a jak coś są w szpitalach. Ja kupiłam dopiero 2tyg po porodzie i sporo używałam. Najbardziej przydał mi się teraz w marcu bo zrobiło mi się zapalenie piersi i nie mogłam młodego karmić bo później bolał go brzuszek. U nas z wyorawkowych rzeczy to nie sprawdziła się pościel (synek dostał) dalej nie śpi pod kołdrą, wcześniej w śpiworkach, teraz bez niczego albo pod cienkim kocykiem. U nas też żadnych balsamow, oliwka trochę do masażu na kolki się przydała. Sama wanienka bez zbędnych rzeczy, gabek, podkładek, smoczki u nas też nie były potrzebne. Mnie znowu bardzo denerwowaly kopertowe body. Dużo lepiej zwykle mi się zakładało. Mieliśmy hustawke hybrydowa i się sprawdziła. Dopiero z czasem wszystko wychodzi co jest potrzebne. Każdy dzidziuś inny. Na początku same podstawowe rzeczy a później można dokupić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 16:12
Lorella lubi tę wiadomość
-
Robaczek12 wrote:Ja też będę chodzić na takie zajęcia
Ale na czwartkowej wizycie lekarz mi powiedział, że woli żebym zaczęła na nie chodzi od 16tc. Wtedy też zaczniemy odstawiac duphaston (teraz biorę 3x1)
Robaczku, a gdzie się wybierasz?
Jaki jest koszt?
Może w trójkę z Nadinką będziemy chodzić? Dla mnie teraz też za wcześnie ale 16 tydzień jest ok.
A Duphaston z jakiego powodu tak długo będziesz brać?
7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
Samsaramsa wrote:Z laktatorem można poczekać i w każdej chwili kupić a jak coś są w szpitalach. Ja kupiłam dopiero 2tyg po porodzie i sporo używałam. Najbardziej przydał mi się teraz w marcu bo zrobiło mi się zapalenie piersi i nie mogłam młodego karmić bo później bolał go brzuszek. U nas z wyorawkowych rzeczy to nie sprawdziła się pościel (synek dostał) dalej nie śpi pod kołdrą, wcześniej w śpiworkach, teraz bez niczego albo pod cienkim kocykiem. U nas też żadnych balsamow, oliwka trochę do masażu na kolki się przydała. Sama wanienka bez zbędnych rzeczy, gabek, podkładek, smoczki u nas też nie były potrzebne. Mnie znowu bardzo denerwowaly kopertowe body. Dużo lepiej zwykle mi się zakładało. Mieliśmy hustawke hybrydowa i się sprawdziła. Dopiero z czasem wszystko wychodzi co jest potrzebne. Każdy dzidziuś inny. Na początku same podstawowe rzeczy a później można dokupić
Co do wozkow to ja mam po starszej Coto Baby a spacerowke Mutsy Nexo i kocham Ja ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 16:52
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Takana5 wrote:Robaczku, a gdzie się wybierasz?
Jaki jest koszt?
Może w trójkę z Nadinką będziemy chodzić? Dla mnie teraz też za wcześnie ale 16 tydzień jest ok.
Jestem dziś okropnie rozdrażniona. Albo mam ochotę gryźć albo ryczec. Jakaś masakra. Nie wiem czy to nie wina za niskiego TSH. Bo nawet lekarka po zobaczeniu wyników się pytała czy nie jestem bardziej drażliwa niż zawsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 17:25
-
Takana5 wrote:Robaczku, a gdzie się wybierasz?
Jaki jest koszt?
Moja droga jasne, że możemy się razem wybrać
Zainicjujemy tam spotkanie
Wybieram się do "Modelarni" koszt za 8 sesji to 120zl wychodzi po dwa razy w tygodniu
A Duphaston biorę bo na początku bolał mnie brzuch i lekarz, nie dawało mi to spokoju i wolał, żebym na wszelki wypadek go brała
Odkąd biorę bóle ustalmy
A co u Ciebie? Jak się czujesz? -
nick nieaktualny
-
Robaczek12 wrote:Moja droga jasne, że możemy się razem wybrać
Zainicjujemy tam spotkanie
Wybieram się do "Modelarni" koszt za 8 sesji to 120zl wychodzi po dwa razy w tygodniu
Zagladalam na stronę Modelarni i jeśli dobrze widzę to oni mają typowe zajęcia fitness dla kobiet w ciąży ale nie widziałam zajęć z przygotowania do porodu czy opieki nad noworodkiem.
Chyba już się zgubiłam o czym rozmawiamy -
Robaczku, miałam teraz 3 dni na maxa w pracy dlatego dziś przeleżałam cały dzień. Musiałam ogarnąć przygotowanie szkolenia, szkolenie ludzi + wigilia firmowa i dostałam wyróżnienie za pracę za miniony rok. Szłam przez całą salę po odbiór nagrody, miałam wrażenie, że 150 osób patrzy tylko na mój brzuch i hahaha najpierw szły dzieci a pozniej ja Tak mi wywaliło brzuszek bo jadłam jedzenie przez te 3 dni co nam podano w hotelu a z dietą to nie miało nic wspólnego. Także milion pytań, gratulacji, uścisków od współpracowników. Wszyscy życzliwi aż mi się miło zrobiło.
Ale to w Modelarni na ćwiczenia idziesz czy do szkoły rodzenia?
Nadinka ja z kolei jestem płaczliwa, wszystko mnie wzrusza. Reklama widziana 20 raz a ja dalej potrafię na niej płakać. Drażliwość pewnie przyjdzie pózniej - bój się mężu!
7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
Hooney wrote:Ja akurat nie miałam chyba niepotrzebnych rzeczy. Nie kupiłam butelek, smoczków , wyparzaczy itp i dobrze bo się nie przydały. Laktator parę razy się przydał, też przy odstawianiu. Mimo, że karmiłam tylko piersią to nie miałam poduszki i nie żałuję bo karmiłam praktycznie tylko na leżąco.
Wygodne ubranka jak najbardziej, żadne bluzy z kapturem tak jak piszesz. Najwygodniejsze na początek są body kopertowe, no wspaniały wynalazek jak dla mnie.
Jednak przypomniało mi się, że kupiłam coś co się praktycznie nie przydało : łóżeczkoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 18:59
-
Takana5 gratuluję wyróżnienia.
Czyli nie tylko ja mam wątpliwości gdzień Robaczek12 się wybiera
Placzliwa tez jestem. I do tego doszło poirytowanie. Mój B. to chyba medal za cierpliwość powinien dostać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 19:21