Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiem Wam, że dzisiaj mam wrażenie że zwariuję. Po baaaardzo długiej przerwie dziś wróciły mi mdłości! No szok, cały dzień chodzę i mam wrażenie że dosłownie zaraz się zrzygam. A to zaraz 16 tydzień będzie szedł, tylko w łeb sobie strzelić
Lusi91 lubi tę wiadomość
-
Oleśka11 wrote:Powiem Wam, że dzisiaj mam wrażenie że zwariuję. Po baaaardzo długiej przerwie dziś wróciły mi mdłości! No szok, cały dzień chodzę i mam wrażenie że dosłownie zaraz się zrzygam. A to zaraz 16 tydzień będzie szedł, tylko w łeb sobie strzelić
-
Co do bólu głowy, to ja mam dość często, ale wtedy wiem, że mam wysokie ciśnienie. Bóle głowy jednak nieco nasiliły się odkąd biorę aspirynę. Będę musiała o tym porozmawiać z lekarzem niedługo, bo powoli stają się coraz silniejsze.
Drętwienie dłoni miałam w pierwszej ciąży, ale w nocy. To było okropne. Budziłam się i masowałam ręce, bo nie miałam żadnego czucia. Oprócz tego miałam też zespół niespokojnych nóg. Nie życzę tego najgorszemu wrogowi. To jest tak dziwne uczucie, że zbiera na sen a nagle nogi same podskakują i czuć mrowienie. Nic nie pomagało, magnez nie, masaże trochę, ale na krótki okres. Wszystko przeszło jak tylko urodziłam. Zgagę miałam codziennie przez całą ciążę od około 12 tygodnia. Nie było dnia, żebym nie miała zgagi i teraz tak samo. Wieczorem zasypiam z pastylką Gaviscon w buzi. Inaczej nie potrafiłabym funkcjonować. -
Dziewczyny a pielęgnujecie już skórę brzucha ? Ja mam kosmetyki ale jakoś nie potrafię się do tego zabrać...Rano robię zastrzyk,więc musiałabym najpierw iść po prysznic zmyć dobrze warstwę olejną (tzn.tłustą) i jakoś tak odkładam to a brzuch rośnie
Mi ph moczu wyszło 7 w 8tyg. teraz sprawdzam papierkiem lakmusowym to 5-6 ale wysępię od lekarza posiew moczu.Oczywiście żurawina mi codziennie towarzyszyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 18:16
-
Lady_Dior wrote:Dziewczyny a pielęgnujecie już skórę brzucha ? Ja mam kosmetyki ale jakoś nie potrafię się do tego zabrać...Rano robię zastrzyk,więc musiałabym najpierw iść po prysznic zmyć dobrze warstwę olejną (tzn.tłustą) i jakoś tak odkładam to a brzuch rośnie
Mi ph moczu wyszło 7 w 8tyg. teraz sprawdzam papierkiem lakmusowym to 5-6 ale wysępię od lekarza posiew moczu.Oczywiście żurawina mi codziennie towarzyszy
Ja w ogóle rzadko używałam balsamów przed ciążą. Teraz mam tylko balsam do biustu z Perfecta i czasem go użyję...Generalnie nie lubię tych kremów i balsamów bo mam wrażenie ze się kleje po nich...
No cóż ale wg tego co trabią na stronach ciążowych to z początkiem drugiego trymestru powinno się zaczać używać czegoś na rozstępy.
2019 Natalka -
Doriska87 to ja mam podobnie-o ile o twarz dbam (tak w ogóle to maniaczka makijażu ze mnie ) to smarować ciała nigdy nie lubiłam a już oliwkami to wcale.Skora sucha jak papier ehh-no i chyba zacznę powoli coś robić w tym kierunku.
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 12:09
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
nick nieaktualnyOleśka11 wrote:Powiem Wam, że dzisiaj mam wrażenie że zwariuję. Po baaaardzo długiej przerwie dziś wróciły mi mdłości! No szok, cały dzień chodzę i mam wrażenie że dosłownie zaraz się zrzygam. A to zaraz 16 tydzień będzie szedł, tylko w łeb sobie strzelić
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 12:09
Doriska87, GreenK lubią tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Używam ten z palmersa, ładnie pachnie. I Perfecta mama + na zmianę.
Co do bólu głowy to już 3 dzień mnie męczy. I wymioty jak może z 4-5 razy od początku i to tylko rano w sumie niczym, tak od dwóch tygodni już parę razy zaraz po zjedzeniu.2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
Odebrałam wyniki Pappa i jestem po konsultacji. Ryzyko skorygowane z 1:7996 do 1:18 000 dla trisomii 21, pozostałe trisomie ryzyko mniejsze niż 20 000. Lekarz powiedział, że to jeden z lepszych wyników jakie widział
Jestem szczęśliwa!
Dziewczyny jak robiłyście prenatalne to miałyście też liczone ryzyko dla porodu samoistnego przedwczesnego? Jak Wam wychodziło?Mama Wojtka, GreenK, Shirley, Hiszpaneczka, Izieth, Robaczek12, bratfrandu lubią tę wiadomość
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
Madamee92 wrote:Odebrałam wyniki Pappa i jestem po konsultacji. Ryzyko skorygowane z 1:7996 do 1:18 000 dla trisomii 21, pozostałe trisomie ryzyko mniejsze niż 20 000. Lekarz powiedział, że to jeden z lepszych wyników jakie widział
Jestem szczęśliwa!
Dziewczyny jak robiłyście prenatalne to miałyście też liczone ryzyko dla porodu samoistnego przedwczesnego? Jak Wam wychodziło?💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Czekam właśnie przed gabinetem lekarz chce sprawdzić jeszcze raz przepływy, bo Pappa mi wyszła słabo. Ryzyko ZD 1:170 (( Trzymajcie dziewczyny kciuki żeby było wszystko dobrze...
Ja brzuch już smaruje oliwką hipp od jakiegoś tygodnia. Codziennie wieczorem po zastrzyku.
Głowa mnie często bolała w pierwszej ciąży i wtedy też brałam progesteron. Teraz jest ok.
Oleśka mąż mnie wnerwił , bo wrócił o 6 rano z wigilii firmowej... a miał wrócić o przyzwoitej porze. I takie tam jeszcze...nie chce mi sie myśleć o tym bo mi ciśnienie skoczy -
Lena1984 trzymamy kciuki-na pewno będzie dobrze
Fajnie dziewczyny,że macie dobre wyniki-możecie odetchnąć Oby tylko takie wieści były już do końca czerwca i jeszcze dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 20:05
Lena1984 lubi tę wiadomość