Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kciuki za dzisiejsze wizyty!
Mi lekarz na I prenatalnych powiedział żeby na II zapisać się w 20-22 tygodniu.
Czytałam przez weekend wasze posypalo na temat wyprawki, fotelików i wózków i nie umiem się przełamać jeszcze żeby cokolwiek oglądać, szukać... ciągle mi się wydaje za wcześnie. -
Lusi91 wrote:Cześć dziewczyny, kciuki za wizyty.... U mnie stresujące weekend mama wymyśliła podział majątku czyli przepisywanie pól domu na swoje dzieci jest nas 3... I w życiu bym nie powiedziała że tak ciężko będzie się dogadać... Mam serdecznie dość a i tak nic nie ustalone.... Do tego wróciły bóle brzucha.. Takie jak by ktoś mi igły wbijał tak na wysokości jajników... Byle do soboty zobaczymy znów naszego szkraba
Współczuję przejść z tym majątkiem.
U mnie też ból brzucha wróciły. Nie są jakieś mega mocne, ale są, a już było tak fajnie.
Czasem podbrzusze, jakby trochę na @, a częściej jajniki. -
Cześć dziewczyny-życzę udanych wizyt każdej.Ja mam w czwartek i ostatecznie mam podjąć decyzję,czy chce ten NIPT ale nie wiem jeszcze.Byłam oddać krew i po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu,że Polkom należą się ukłony za pobieranie.Tu w Nl za każdym razem jest to tak bolesne,że szkoda gadać.Wyniki pewnie za 3 dni ehh..No i przyznam się,że pooglądałam wczoraj sobie wózki Wiem,że jeszcze daleko ale lubię przeglądać sobie rzeczy dla dziecka i znalazłam taki,że o mamo Silver Cross Timelees No tak mi się spodobał,że zacieram rączki ale tak na poważnie powrócę do tematu po połówkowych
-
Aż Wam trochę zazdroszczę tych większych zakupów. My WSZYSTKO mamy - łóżeczko, przewijak, dwa wózki.
Kupimy tylko fotelik łupinkę i trochę ciuszków jeśli płeć się potwierdzi (też trochę ze względu na porę roku - synek jest z grudnia, więc większość rzeczy na początek będzie na długi rękaw i długie nogi).
A no i jakąś komodę, bo pewnie się nie zmieszczą w jednej którą teraz mamy.
Aropo wózków, to my 3w1 kupiliśmy używany - Bebetto Luca (jeszcze był na gwarancji) i teraz spokojnie da radę. Polecam takie rozwiązanie jeśli chcecie zaoszczędzić. Następny lżejszy wózek, kupiliśmy nowy.
Jeśli potrzebujecie do miasta (nie nada się na teren leśny czy wiejski) to polecam: https://www.ceneo.pl/47725588.
Waży 7kg i fajnie na płasko się składa. -
Ja już po wizycie. Krwiak już się prawie cały wchłonął więc mogę odetchnąć ))
Jak ja uwielbiam tą moją Panią doktor. Niby zwykłe usg a pomierzyła absolutnie wszystko, przepływy, brzuszek, serce, główkę, kość udową i wiele innych. Młody CRL ma już 8,6 cm a jego stopy aż 1,5 cm kręgosłup wygląda jak na razie dobrze. No i było widać piękne wielkie jajka i siusiaka, bo rozkraczony był wybitnie. Waga 110 gram. Jestem przeszczęśliwa.
Jedyny minus to to, że łożysko tworzy się na tylnej ścianie ale bardzo, bardzo nisko więc w dalszym ciągu jest ryzyko łożyska przodującego. No ale to już będziemy oceniać 21 stycznia na połówkowych.asylia, Pimka, Nadinka83, Marryy, Izieth, Lady_Dior, Violet Flower, Takana5, Freyja, Trine91, Shirley, Madamee92, miazmija, Hiszpaneczka, Mama Wojtka, czarnulka24, Doriska87, GreenK, Ariette1983, Nita, Lorella, Robaczek12, bratfrandu, jolciaa171 lubią tę wiadomość
-
Oleśka odrazu humor z rana poprawiony, gratulacje dobrych wieści Ciekawe czy nasz wstydniś pokaże co ma między nóżkami w sobotę A co do wyprawki to troszkę przeglądam różne stronki ale tak na poważnie to dopiero po połowowych zaczniemy kwestie wyprawkowe.. Póki co dla mnie za wcześnie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 11:19
Oleśka11 lubi tę wiadomość
3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
Oleśka11 wrote:Ja już po wizycie. Krwiak już się prawie cały wchłonął więc mogę odetchnąć ))
Jak ja uwielbiam tą moją Panią doktor. Niby zwykłe usg a pomierzyła absolutnie wszystko, przepływy, brzuszek, serce, główkę, kość udową i wiele innych. Młody CRL ma już 8,6 cm a jego stopy aż 1,5 cm kręgosłup wygląda jak na razie dobrze. No i było widać piękne wielkie jajka i siusiaka, bo rozkraczony był wybitnie. Waga 110 gram. Jestem przeszczęśliwa.
Oleśka, ale stoooopa - może będzie koszykarz!
Super, że tak lekarka pomierzyła wszystko aż serce rośnie no i że ten krwiak się wchłonął, mega!
Gdzie śmigacie w góry? Odpoczywajcie, zwiedzajcie!7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
U mnie wszystko dobrze, termin porodu 20.06 więc proszę o przepisanie
Dziś wypada 12+4Takana5, Oleśka11, Madamee92, Izieth, miazmija, Hiszpaneczka, Lady_Dior, czarnulka24, Violet Flower, GreenK, Ariette1983, Lorella, bratfrandu lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Nadinka83 wrote:Kciuki za dzisiejsze wizyty!
Mi lekarz na I prenatalnych powiedział żeby na II zapisać się w 20-22 tygodniu.
Czytałam przez weekend wasze posypalo na temat wyprawki, fotelików i wózków i nie umiem się przełamać jeszcze żeby cokolwiek oglądać, szukać... ciągle mi się wydaje za wcześnie.
Nadinka, mam tak samo tylko, że ja to jeszcze w lesie dopiero 12 tydzień.
Nawet jak wchodzę na jakąś stronkę to za chwilę z niej uciekam... no nie potrafię, głupie to ale po tylu latach zryta psychika robi swoje.7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
Takana5 wrote:Oleśka11 wrote:Ja już po wizycie. Krwiak już się prawie cały wchłonął więc mogę odetchnąć ))
Oleśka, ale stoooopa - może będzie koszykarz!
Super, że tak lekarka pomierzyła wszystko aż serce rośnie no i że ten krwiak się wchłonął, mega!
Gdzie śmigacie w góry? Odpoczywajcie, zwiedzajcie!
Jedziemy do Zakopanego, pogoda ma być super, lekki mróz i słońce więc już się cieszę tylko trochę smog przeraża, podobno powietrze fatalne a ja zadyszkę łapię co chwila.
Magda, wielkie gratulacje, napisz coś więcej -
Dziewczyny odebrałam swoje wyniki badan i chyba do końca nie jest dobrze,
Leukocyty 14 tys norma do 10
tsh - 0.062
ft4- 1, 83 a norma 1,71
Neutrofile% - 84,2 a norma do 80
Neutrofile# - 12,1 a norma do 7
Mocz:
bakterie liczne
krysztaly szczawianu wapnia nieliczne
pasma sluzu nie liczne
leukocyty 3-5 w pw
nabłonki plaski - d. liczne
Będę zyc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 13:22
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Gratuluję udanych wizyt.
Ja dzisiaj się przekonałam jak wygląda sprawa bezkolejkowego dostępu do specjalistów dla ciężarnych. U nas w mieście nie ma endokrynologa na NFZ, więc w poradni w Brzegu kazali przyjechać za 2 tygodnie, (czyli dziś) 10.12, wtedy będzie pani doktor i albo przyjmie w ten sam dzień albo wyznaczy wizytę tydzień później. Dla formalności chciałam zapisać się równolegle do niej prywatnie- termin 19.02.19r.
No to dzisiaj rano wycieczka do Brzegu że skierowaniem pilnym od lekarza rodzinnego. No i dupa. Takie skierowanie to na rok 2021r! A od gina nie dostałam, bo chodzę prywatnie, badania też oczywiście sama płacę. Także zadzwoniłam do innego endokrynologa prywatnie i czekam do 23.01. Już z ginem na NFZ nie chce mi się kombinować, bo pewnie czasowo lepiej mi to nie wyjdzie. Także może do tego czasu może mi samo TSH urośnie . Żeby chorować w naszym kraju to trzeba mieć zdrowie i środki na koncie... Ech...Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r.