Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
czarnulka24 wrote:Dziewczyny a czy cierpną wam dlonie? Mi sie ostatnio czesto zdarza w nocy.
Co do bolow glowy miałam tylko dwa razy ale mnie prawie nigdy nie boli glowa.
Co do bujaczkow lezaczkow moi mieli te zwykle , bez funkcji automatycznego bujania. Mogli jedynie sami sie bujac .. i u mnie mega sie sprawdzily .. bardzo czesto z nich korzystalam az do momentu gdy przeszli na krzeselka do karmienia
Mi w poprzedniej ciąży. W 3 trymestrze się nasililo że nie mogłam obrać warzyw czy podnieść czajnika z wodą. Po porodzie wszystko minęło. Młody chyba mi coś uciskał -
Czarnulka, co masz na myśli, jeśli chodzi o dłonie? Mnie w pierwszej ciąży bardzo bolały palce, tak jakby kości palców – gdy poruszałam palcami i przy dotyku. Lekarz powiedział, że to mogą być bóle zakończeń nerwowych (czy coś w tym stylu) i że są normalne u ciężarnych. W tej ciąży nie mam takich bólów.[*] Maj 2018, Synek?, 16. tc (poronienie zatrzymane)
[*] Maj 2019, Synek 2600 g 50 cm, 36. tc (odklejenie łożyska)
Nie ma limitu nieszczęść i bólu na jedną rodzinę -
Freyja wrote:Podobno od kwietnia Warszawa ma dawać w prezencie urodzeniowym kosze Mojżesza - ale nie wiem jak jakościowo
http://www.um.warszawa.pl/aktualnosci/wyprawka-dla-warszawskiego-malucha-pilota-projektu
2019 Natalka -
Dziewczyny współczuję Wam bólu głowy (miałam w 1wszej ciąży),bo to chyba gorsze od mdłości Mnie na szczęście poki co raz bolała i to lekko.Ja dziś obiad na raty robiłam-co chwilę zawroty głowy miałam i latałam od pieca do łóżka Jutro rano śmigam zbadać TSH Ft3 i Ft4 no i mam nadzieję,że mi lekarz zleci układ krzepnięcia.W 8tyg. APTT wynosiło 29sec.i mam nadzieję,że nie poszło niżej...
-
Lena1984 wrote:Wiklinowy nie w moim stylu. Ale jak ktoś lubi to fajny
Ja dziś cały dzień w łóżku. Jestem tak wściekła na męża , że szok nic mi się nie chce i mam doła. Dobrze, że chociaż bawi się od rana z córką , a ja zaraz chyba sobie włączę film to może wyłączę myślenie na trochę. Szkoda tylko, że tyle nerwów sobie psuje w tej całej sytuacji. -
Wczoraj przywitałyśmy II trymestr!
Widzę, że bóle głowy to mamy zaraźliwe. Ja obstawiam tą paskudną pogodę jako winowajcę.
Wczoraj kilka razy moooooocno mnie bolała, ale tak dziwnie - ten ból jest migrenowy (ale nie typowa migrena - u mnie taka występuje z aurą), ale potrafi sam odejść i za jakiś czas znów przychodzi.
Wczoraj skończyłam na paracetamolu który i tak średnio pomógł. Po kilku godzinach na dobre puściło.
Dzisiaj tez mnie brało, ale położyłam sie na pół godziny w ciemnym pokoju i przeszło.
Za nami fajny weekend - wczoraj ogarnęliśmy temat prezentów i mamy już wszystko, a wieczorem były u mnie kumpele z dzieciakami. Wesoło było. Młody tak się naszalał i nakręcił, że aż nie chciał iść spać - po bólach usnął o 22:30.
A dzisiaj po domowemu - lubię tak czasem cały dzień w domu, nic nie muszę, wszystko powoli.
Do tego bawiłam się w pielęgniarkę - Mąż był wczoraj na imprezie firmowej i.. jak normalnie wypija drinka albo dwa, to się chłopak pochwalił, że będzie miał córę i przecież, za zdrowie trzeba (myślę, że z 20 lat będzie zdrowa jak nic ).. aż mi go było żal dzisiaj.
Musi mi za tą opiekę, kupić coś ładnego.
Jutro wizyta, więc znów zobaczę co u mojej kruszyny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 22:24
Oleśka11, Mama Wojtka, Violet Flower, Ariette1983 lubią tę wiadomość
-
Powodzenia na dzisiejszych wizytach !
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Powodzenia Dziewczyny na wizytach!
Ja czekam na piątkowe prenatalne a to jeszcze cała wieczność...
GreenK na polowkowe podobno najlepiej wybrać się pomiędzy 20+0 - 21+6. Tak mi lekarz mówił, że dziecko ma wtedy najlepsze wymiary i wagę, by wszystko ocenić.asylia, GreenK lubią tę wiadomość
-
Oleśka11 wrote:Asylia, no to wizytujemy jutro razem
O której masz wizytę?
Ja po pracy, o 17:00.
GreenK u mnie w kelandarzu jest zaznacone, że można od 19 tc (18+1). Ja myślę, że umówię się jakoś na 20tc.
Swoją drogą niedługo muszę klepać, bo chcę do tego samego gościa, a on ma dłuuuuuugie terminy.
GreenK lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, kciuki za wizyty.... U mnie stresujące weekend mama wymyśliła podział majątku czyli przepisywanie pól domu na swoje dzieci jest nas 3... I w życiu bym nie powiedziała że tak ciężko będzie się dogadać... Mam serdecznie dość a i tak nic nie ustalone.... Do tego wróciły bóle brzucha.. Takie jak by ktoś mi igły wbijał tak na wysokości jajników... Byle do soboty zobaczymy znów naszego szkraba3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
U mnie ph moczu wzrosło do 7 czyli odczyn obojętny.
Gin mówi że w normie ale biorąc pod uwagę moje perypetie w przeszłości z zapaleniami pęcherza i nerek to chyba zrobię sobie jutro posiew na świętego spokoju.
Mnie też mówili żeby na połówkowe najwcześniej w 20 tygodniu a najlepiej 20 + kilka dni, bo dziecko jest na tyle duże że mogą wszystko dokładnie pomierzyć i ten pomiar jest jakby wiarygodniejszy.2019 Natalka