Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena2305 wrote:Niezapomniana, serduszko! Jaka niespodzianka! Oby tak dobrze już zostało!! Trzymaj się dzielnie!!
Blanka, bardzo dobrze, że skurcze przeszły, ale nie trać czujności. U mnie to tak wyglądało, że skurcze miałam tylko w nocy- w dzień przechodziło i miałam nadzieję... Ale w moim przypadku nie udało się. Także GDYBY się cokolwiek działo, reaguj, kochana, nie bój się jechać na IP, i niech Cię naszpikują czym trzeba. Oczywiście mówię o sytuacji, gdyby się to powtórzyło- oby nie i trzymam za to kciuki
Jakoś tak się nostalgicznie zrobiło na grupie, tak jakoś fajnie- czuję, jakbyśmy siedziały przy ognisku i opowiadały swoje życie. Jestem przekonana, że każda z nas mogłaby mówić i mówić...
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Dziewczyny, nadrobiłam co napisałyście. Jestem myślami z Wami, Blanka i Niezapomniana. Trzymam kciuki za Wasze bobasy.
Gratuluję też pięknego serducha
Ja dziś nie żyję. Dopadły mnie i mdłości i potworny ból głowy, paracetamol nie pomaga i mam ochotę się zachlastać. Najgorsze że w weekend szkoła od rana do nocy i nie mogę nic opuścić. Naprawdę, jest gorzej niż źle, ciśnienie 86/50, a nie ma czym podnieść bo od kawy mnie odrzuca. Nie mam siły na nic, dosłownie zasypiam na stojąco. A tak się cieszyłam, że tak dobrze się czuję i proszę, wykrakałam. -
Lena2305 wrote:Aha! Zapomniałam Wam napisać. Mój lekarz powiedział, że jeśli występują typowe objawy ciąży, takie jak powiększone, bolesne piersi, czy nudności i wymioty
to nie bierze się witamin, bo one wzmagają te objawy. Witaminy są potrzebne dopiero od 2 trymestru, chyba, że faktycznie ich brakuje na początku. Brzmi mi to logicznie, więc podpowiadam. Ja się katowałam witaminami, bo tak mi poleciła pani w aptece w poprzedniej ciąży i czułam się w niej okropnie, nic nie byłam w stanie zjeść... A teraz biorę tylko kwas foliowy i mam się całkiem dobrze- nudności są, ale nie przeszkadzają w codziennym funkcjonowaniu. Oczywiście to żaden dowód, bo przyczyn tej różnicy może być mnóstwo, ale ufam mojemu lekarzowi -jest ordynatorem- i myślę, że ma sens to co mówiasylia lubi tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Pimka gratulacje
Makalotia piękny przyrost
Mi i w poprzedniej ciąży i w tej ginekolog mowila, że w pierwszym trymestrze tylko kwas foliowy, a witaminy od drugiego trymestru.
Mama Wojtka noooo cola na mdłości to sprawdzony mój sposób z poprzedniej ciążyPimka lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Wczoraj już było dobrze . Bez skurczy i plamień...A dziś wstaje do toalety, a tam znowu brązowy skrzepy. Wracam do łóżka i dalej planuje plackiem leżeć i brać wszystkie leki . Wszystko jest w naszych głowach- A w mojej jest , że donoszę to dziecko do czerwca i koniec! Tak postanowiłam i żadne skrzepy itp tego nie zmienią.
asylia, Shirley, mother84, Magda - mbc, Aleksandra_nails, Ariette1983 lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Mama Wojtka wrote:Ja też miałam takie zalecenia poprzednio i teraz. Więc tylko kwas foliowy. Też mi mówili, że mdłości to nasila i potrzebne teraz nie jest. Na mdłości to mi doktorek nawet picie coli podpowiedział
Też to już rozpracowałam z tą colą.
Nie piję duzo, ale jak mnie mocno złapie to wystarczą 2-3 łyki i przechodzi (na jakiś czas). -
Ja mam zalecenia od genetyka brac kwas foliowy i witaminy omegamed optima start.
Tam praktycznie jest tylko kwas ,wit d, jod, dhaKaśkaKwa lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Blanka85 wrote:Wczoraj już było dobrze . Bez skurczy i plamień...A dziś wstaje do toalety, a tam znowu brązowy skrzepy. Wracam do łóżka i dalej planuje plackiem leżeć i brać wszystkie leki . Wszystko jest w naszych głowach- A w mojej jest , że donoszę to dziecko do czerwca i koniec! Tak postanowiłam i żadne skrzepy itp tego nie zmienią.
Takze trzymamy kciuki musi sie udac bedzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 08:21
Blanka85 lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Blanka i takie podejście mi się podoba brawo. Trzymam kciuki
Asylia na pewno żurawiną, witamina c i dużo pić, ale z leków to nie wiem, może bedziesz musiała udać się do lekarza pierwszego kontaktu.
Ja odprowadziłam małego do przedszkola i też odpoczywam.Blanka85 lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Meluśka wrote:Dzieńdoberek już się nie mogę doczekać pierwszej wizyty 30.10, kto ze mną?
Meluśka, a w który dzień wypadł Ci 14 dpo? Bo mnie 17.10, a suwaczek liczy cykl równo 28 dni, a ja miałam cykl 31 dniowy (owu 18dc potw. monitem) więc musiałam go przesunąć 3 dni. 28dpo, wychodzi mi 31.10 ale boję się, że to za wcześnie na wizytę i celuję na 2/5.11 ale znowu nie wiem, czy nie przesadzam
Betę 15 dpo miałam 442,68.
Kto doradzi?💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:Meluśka, a w który dzień wypadł Ci 14 dpo? Bo mnie 17.10, a suwaczek liczy cykl równo 28 dni, a ja miałam cykl 31 dniowy (owu 18dc potw. monitem) więc musiałam go przesunąć 3 dni. 28dpo, wychodzi mi 31.10 ale boję się, że to za wcześnie na wizytę i celuję na 2/5.11 ale znowu nie wiem, czy nie przesadzam
Betę 15 dpo miałam 442,68.
Kto doradzi?Magda - mbc lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
[QUOTE=Oleśka11
Ja dziś nie żyję. Dopadły mnie i mdłości i potworny ból głowy, paracetamol nie pomaga i mam ochotę się zachlastać. Najgorsze że w weekend szkoła od rana do nocy i nie mogę nic opuścić. Naprawdę, jest gorzej niż źle, ciśnienie 86/50, a nie ma czym podnieść bo od kawy mnie odrzuca. Nie mam siły na nic, dosłownie zasypiam na stojąco. A tak się cieszyłam, że tak dobrze się czuję i proszę, wykrakałam.[/QUOTE]
Tez miałam zacząć studia 2 stopnia od 3.11, ale zrezygnuje szczególnie, że to może bliźnięta,
a w planie 8:00-19:50 i jeszcze nie zaliczę 2 semestru jak urodzę wcześniej.
Teraz chce cieszyć się ciążą, a studia poczekają -
Samsaramsa wrote:Żurawie na pewno a co więcej to nie wiem
Na pewno dużo picia, aby bakterie się nie gromadziły, bo będzie coraz gorzej... pij pij pij
Żurawina też do picia i wit C
Ja to miałam w 1 ciąży lekarz kazał coś ziołowego w aptece kupić jak będzie mocno boleć, ja już sikałam krwią bo często miałam zapalenia pęcherza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 10:48