Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadinka
bliźnięta dobrze pamiętam ?
Meluśka
ja idę 31.10-pierwsza wizyta
Magda mbc
ja w pierwszej ciąży (*) pęcherzyk miałam przy becie 806,
warto sprawdzić czy pęcherzyk w odpowiednim miejscu, a później trzeba czekać do serduszka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 10:56
-
KaśkaKwa wrote:Tez miałam zacząć studia 2 stopnia od 3.11, ale zrezygnuje szczególnie, że to może bliźnięta,
a w planie 8:00-19:50 i jeszcze nie zaliczę 2 semestru jak urodzę wcześniej.
Teraz chce cieszyć się ciążą, a studia poczekają
No ja zaczęłam od końca września, a zapisałam się i opłaciłam zanim zaszłam w ciążę... I teraz szkoda by było stracić tyle kasy. Też bym wolała skupić się na ciąży i dziecku ale nie ma już wyjścia za bardzo... -
KaśkaKwa wrote:Nadinka
Meluśka
ja idę 31.10-pierwsza wizyta
Magda mbc
ja w pierwszej ciąży (*) pęcherzyk miałam przy becie 806,
warto sprawdzić czy pęcherzyk w odpowiednim miejscu, a później trzeba czekać do serduszka.
Już trudno, idę na wizytę 2.11 - 6tydz.2dz.
Potem idę do szpitala od 5.11 więc nie będę miała jak. Idę na oddział reumatologiczny sprawdzać zespół antyfosfolipidowy więc następna wizyta dopiero po szpitalu, a będę tam między 5-10 dni.
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - 14dpo wypadło mi 18.10, owu miałam 4.10, beta 14dpo 143,30 a 2 dni wcześniej 29,27
Dziewczyny, co na swędzenie miejsc intymnych??? Bo oszaleję nic nie piecze jak sikam i nie latam do łazienki często, tylko te swędzenie warg bardziej..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 11:11
23.07.2017 - Sandra
Ginekolog: 07.01 na 15:10
-
KaśkaKwa wrote:Nadinka
KaśkaKwa lubi tę wiadomość
-
A ja na gazy kupiłam w Lidlu herbatkę na trawienie - tam jest m.in.mieta, koperek, kminek, anyż, lukrecja i powiem Wam, że lepiej mi jak ja piję. Nawet w smaku jest ok, a bałam sie, że niedobra będzie.
Meluśka nie wiem co na to swędzenie. Wiem, że w poprzedniej ciąży też mnie dopadło jakoś w połowie i czymś smarowałam, ale to z zalecenia ginekologa i teraz już nie pamiętam co to było
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Oleśka11 wrote:No ja zaczęłam od końca września, a zapisałam się i opłaciłam zanim zaszłam w ciążę... I teraz szkoda by było stracić tyle kasy. Też bym wolała skupić się na ciąży i dziecku ale nie ma już wyjścia za bardzo...
Ja opłaciłam tylko październik i straciłam 430zł.
A z tego co wiem jeśli zapłaciłaś za semestr to podczas rezygnacji piszesz wniosek o zwrot kasy za kolejne mc.
Na mojej rezygnacji, była nawet taka adnotacja, ile zapłaciłam i ile mają mi zwrócić. -
Nadinka83 wrote:Dobrze pamiętasz u Ciebie tez się bliźnięta zapowiadają patrząc na betę. W przyszłym tygodniu się to powinno potwierdzić skoro masz wizytę
Tak juz nie mogę się doczekać, to będę Cię śledzić bo ja zaraz za Tobą
-
KaśkaKwa wrote:Ja opłaciłam tylko październik i straciłam 430zł.
A z tego co wiem jeśli zapłaciłaś za semestr to podczas rezygnacji piszesz wniosek o zwrot kasy za kolejne mc.
Na mojej rezygnacji, była nawet taka adnotacja, ile zapłaciłam i ile mają mi zwrócić.
U mnie niestety po wpisaniu na listę studentów i opłaceniu wszystkiego nie ma możliwości zwrotu kasy -
Czesc dziewczyny! Witam sie z wami cudownymi wiesciami. Wczoraj mialam pierwsza wizyte, jest piekna kruszynka i serduszko. Splakalam sie ze wzruszenia na tym fotelu podczas wizyty.
Tak wiec teraz juz chcialabym poprosic asylia o dopisanie mnie na pierwsza strone 34l, tp 08.06.2019mother84, Meluśka, Shirley, Oleśka11, Samsaramsa, Izieth, Pimka, Nadinka83, Madamee92, Marryy, Lusi91, Ariette1983, Mama Wojtka, Alala lubią tę wiadomość
-
KaśkaKwa wrote:Na pewno dużo picia, aby bakterie się nie gromadziły, bo będzie coraz gorzej... pij pij pij
Żurawina też do picia i wit C
Ja to miałam w 1 ciąży lekarz kazał coś ziołowego w aptece kupić jak będzie mocno boleć, ja już sikałam krwią bo często miałam zapalenia pęcherza.
Mnie póki co nie boli. Często chce mi się do WC, a poleci tyle co nic.
Piję i jem żurawinę i w lekarza pierwszego kontaktu zapytam czy moge coś jeszcze żeby się nie rozwineło dalej. -
Lorella wrote:Czesc dziewczyny! Witam sie z wami cudownymi wiesciami. Wczoraj mialam pierwsza wizyte, jest piekna kruszynka i serduszko. Splakalam sie ze wzruszenia na tym fotelu podczas wizyty.
Tak wiec teraz juz chcialabym poprosic asylia o dopisanie mnie na pierwsza strone 34l, tp 08.06.2019
Zrobione!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 11:51
Lorella lubi tę wiadomość
-
Ja czekam na potwierdzenie i "mamawojtka" ma jeszcze ?
bo pisała, że są w szokuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 11:54
-
Lorella wspaniałe gratulacje
Lorella lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Oleśka11 wrote:U mnie niestety po wpisaniu na listę studentów i opłaceniu wszystkiego nie ma możliwości zwrotu kasy
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Mama Wojtka wrote:Niezapomniana- będziemy czekać na dobre informacje od Ciebie. Oby jak najszybciej! Blanka- trzymaj się i odpoczywaj.
A ja dalej z szoku bliźniaczego nie wyszłam. Mój pesymistyczny charakter mi nie pomaga. Dobrze, że mąż mnie do pionu stawia...
-
Blanka85 wrote:Jest coś takiego jak okoliczności nadzwyczajne czy jakoś tak "siła wyższa" na co nie mamy wpływu. Może poczytaj o tym
Lekarz może wystawić zaświadczenie, ze ciąża zagrożona.